mtera 20.11.14, 11:24 Teraz finał. Kamiński z Rudolfim. Ja myśle że bedzie wyrównana walka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszkamiki07 Re: koniec eliminacji 20.11.14, 21:53 A ja myślę, że trzeba zrobić wszystko by nie dopuścić Kamińskiego do koryta :) Odpowiedz Link
azeta2 Re: koniec eliminacji 21.11.14, 08:15 Ale każdy ma tylko jeden głos... nie każdy pójdzie... co można zrobić??? Odpowiedz Link
witoldrenifer Re: koniec eliminacji 21.11.14, 15:52 Chyba się pomyliłeś , bo kto jak kto ale to renifery trzymają się blisko koryta ( dosłownie i w przenośni) Odpowiedz Link
mtera Re: koniec eliminacji 21.11.14, 19:23 blisko korytka to się chce utrzymać zośka, która robi wszystko żeby Kamiński przejął elektoraty innych kandydatów. Twój nick świadczy o twoim malutkim polocie i spuszczą was Piechowice do szamba gdzie zośka miała swój komitecik i tam będziecie się lizać po porażce:) Odpowiedz Link
bieg.acz Re: koniec eliminacji 21.11.14, 20:00 Druga tura to nie będzie wybór Rudolfa, tylko głosowanie przeciwko Kamińskiemu. Wybór mniejszego zła, który też nie musi oznaczać dobrego wyboru. Naprawdę wielka szkoda że do drugiej tury nie weszła kandydatka D.Piróg, byłoby bardzo ciekawe roztrzygnięcie, zapewne na korzyść Piróg, przeciwko Rudolfowi. Panie Rudolf, za 4 lata przegra pan z Piróg, czego Panu życzę szczerze, tylko jak Pan zwróci te pieniądze podarowane (faktycznie umorzone) kafelkarzom, pieniadze, które mogłyby uczynic wiele dobra mieszkańcom miasteczka. Pani Piróg, proszę zapracować sobie przez najblizsze 4 lata społecznym działaniem na rzecz mieszkańców wraz ze swoja grupą radnych, za 4 lata zostanie Pani burmistrzem. Odpowiedz Link
euzeb5 Re: koniec eliminacji 21.11.14, 20:09 Ta Pani już na swój sposób dla 453 osób na Nią głosujących została burmistrzem a reszta formalności dopełni się następnym razem. To więcej niż pewne. Odpowiedz Link
smutasek321 Re: koniec eliminacji 22.11.14, 17:21 Pewne jest to że Kopernik umarł , ale czy był kobietą to już nie .Takich czarnych koni , jak pani Piróg , to już Piechowice miały . Piszecie że trzeba się pozbyć Zośki ludzi , jeszcze 8 lat wstecz krzyczeliście precz z Ejnikowcami . Dziś gonieni gonią tych samych na odwrót . Straszą że jak Kamiński będzie burmistrzem to Zośka zostanie sekretarzem . Indentycznie bylo za Rudolfa ludzie Zośki krzyczeli że Gertruda Dechnik zostanie zastępcą burmistrza , a Ejnik sekretarzem , nikt nie został . Odpowiedz Link
koszalek22 Re: koniec eliminacji 23.11.14, 11:43 W tym temacie, poza sporem powinno być, że za 4 lata mają się odbyć kolejne wybory do samorządu. Zanim jednak to nastąpi, czeka nas II tura wyborów w Piechowicach., w której o fotel burmistrza walczyć będą dwaj kandydaci. Obecny Burmistrz - W. Rudolf, oraz w-c przewodniczący RM w Piechowicach - J. Kamiński. W tej sytuacji rozwodzenie się kto będzie miał szanse w kolejnych wyborach mija się celem i nie służy interesom Piechowic. Z tego też powodu, w mojej ocenie należy całą uwagę poświęcić tym dwóm Panom. W szczególności chciałoby się wiedzieć czy na tydzień przed drugą turą, mieszkańcy będą mieli okazje przysłuchać się debacie obu kandydatów? Jest to tyle interesujące, że w większości wypadków do takich debat między konkurentami w skali powiatu doszło lub ma dojść. Dla mnie jest to o tyle istotne, że o ile co zrobił i co zamierza zrobić Rudolf z opinii publicznej już wiem, Kamiński zaś, pozostaje zagadką (z jednej strony utracił mandat zaufania swoich sąsiadów (nie został wybrany na radnego w tej kadencji RM), z drugiej zaś próbuje przedstawiać się jako osoba godna zaufania w skali całej gminy). Czy ktoś, wie jak wygląda sytuacja w Piechowicach? Będzie jakaś debata, bo chętnie wiele osób posłuchałoby jakie czekają nas perspektywy po 30.11 Odpowiedz Link
saimon2014 Re: koniec eliminacji 23.11.14, 12:12 ja sądzę, że każdy głos oddany na jakiegokolwiek innego kandydata niż p. Rudolf w I turze był oddany przeciwko sposobowi sprawowania władzy przez obecnego burmistrza, tak więc II tura zapowiada się bardzo interesująco, i zgadzam się z koszałkiem22 debata powinna być, natomiast nie zgadzam się z koszałkiem 22, że wiem co zamierza zrobić burmistrz Rudolf, bo przed I tura nie był na tyle odważny aby dobyć debatę mieszkańcami, tylko powywieszał banery a dla mnie to o wiele za mało aby obdarzyć go zaufaniem na kolejne 4 lata. Otwarta debata i zapytajmy oby kandydatów o kontrowersyjne kwestie :) czekamy! Odpowiedz Link
koszalek22 Re: koniec eliminacji 23.11.14, 19:06 Dzisiaj podczas spotkania w Straży w Piechowicach, każdy wyborca mógł się przekonać na którego kandydata warto głosować. W mojej opinii, po tym co miało miejsce w Straży, bezapelacyjne najlepszym wyborem na fotel Burmistrza jest W. Rudolf. Facet jest obyty w tematach samorządowych. Ma doświadczenie w piastowaniu tej funkcji, którym jego kontrkandydat nie może się pochwalić. Poza tym zbudował już sobie zaplecze i jak samo powiedział "wychodził" poparcie innych samorządowców i osób ze świata polityki, co niewątpliwie ułatwi mu kontynuowanie przyjętej strategi rozwojowej dla Piechowic, zwłaszcza, iż perspektywy dla tego miasta otwierają się właśnie teraz, po ciężkich 4 latach. W tych okolicznościach kandydatura p. Kamińskiego jawi się niczym kiepski żart. Niech ten człowiek zajmie się czymś innym, tym bardziej, że już jego w tych wyborach dostał czerwoną kartkę jako radny z ramienia Zofii Grabias - Baranowskiej. Odpowiedz Link
kaczorek-dafi Re: koniec eliminacji 23.11.14, 21:44 koszalek 22 ....... twierdzisz ze byłeś w Straży na prezentacji kandydata na burmistrza przez Psl i jego działaczy wraz z p. Minister z tej samej partii . Przyglądając się temu chyba nie sądzisz że PSL poprze lub dopuści do głosu konkurencje ,czyli J.Kamińskiego. To nie była prezentacja Kamińskiego tylko Rudolfa . A porównać kompetencje będzie można już na najbliższej debacie .Słuchasz tego co ci wygodne . Jeśli byś uważnie słuchał i obserwował to byś zauważył że Kamiński grzecznie się przedstawił i zapytał ,jeśli bym wygrał wybory czy też mogę liczyć na współpracę z panią minister i następnie wręczył p.Rudolfowi zaproszenie na debatę która ma się odbyć 26 listopada w środę o godzinie 18 w POKu .To pan Rudolf zachował się nie uprzejmie kombinując cos z datami , bo było mu to wręczenie nie na rękę, po prostu się nie spodziewał takiej sytuacji . Z tego co podsłuchałam to wynika że utrudniał odbiór zaproszenia i nie chce debaty ,jest tak pewny zwycięstwa że to już formalność, również usłyszałam jak obecny włodarz zapraszał PSLowskich działaczy na ślubowanie . Jeśli jesteś taki pewny zwycięstwa to niech wygra te wybory ale uczciwie a nie podstępem i pomówieniami Już cztery lata temu jego ekipa wygrała to oszustwem i podstępem , dziś wiem że żałują .Widzę że inne niki również domagają się debaty . Kto jest za !!!! Niech lepszy pokaże i obnaży prawdę. Odpowiedz Link
zawiedzionywyborca Re: koniec eliminacji 23.11.14, 21:58 Pawełku wyluzuj. Jesteś wielkim przegranym i daj sobie spokój. Odpowiedz Link
mtera Re: koniec eliminacji 23.11.14, 23:58 z tego co piszecie to musiało was bardzo zaboleć poparcie ministerstwa, województwa i powiatu dla Rudolfa, może i Kamiński myśli, że tez coś tam da się mu ugrać, ale ma tam takie chody jak baran w rzeźni. Wiadomo, że struktury rządzące będą kasę pchać tam gdzie maja swoich przedstawicieli a Kamiński jest dla nich zerem. Może i chciałby coś uzyskać, ale gdy maj,ą do wyboru włodarzy w innych gminach z własnych ugrupowań to tam pójdzie kasa. Kamiński - wezwij SLD - parte cioci niech cię poprze!!!! Odpowiedz Link
miminka01 Re: koniec eliminacji 24.11.14, 15:19 Ciekawe jak pan Kamiński załatwił sprawę sali na debatę. W szkole dzieci są rozżalone bo miały mieć w tym dniu w tej samej sali disco andrzejkowe. Jak tak ma wyglądać jego rządzenie to ja mu dziękuję. Głosi szczytne cele cele robienia porządku w szkołach, a tu taka kicha. Odpowiedz Link
witoldrenifer Re: koniec eliminacji 24.11.14, 18:11 Napisał oficjalne podanie, które mu podpisalem Odpowiedz Link
koszalek88 Re: koniec eliminacji 24.11.14, 21:27 Najśmieszniejszy był huk Huka, POMOŻECIE? Odpowiedz Link
kaczorek-dafi Re: koniec eliminacji 24.11.14, 21:38 Zabawę zrób w szkole i tak nic nie robisz , a debata musi sie odbyć . Sala była wolna wiec taki termin wyznaczono ,jeśli wy sobie cos zaplanujecie to nie znaczy ze trzeba z tego zrezygnować. Jeszcze napisz ze Andrzejki ci spieprzyli bo w niedziele są wybory , na twój wniosek pewnie przełożą na następny tydzień. Odpowiedz Link
smutasek321 Re: koniec eliminacji 24.11.14, 21:56 mtera Czytam i niewierze , zaczynacie miasto upolityczniać i robić je zależne od partii i to jeszcze jakiej. Co będzie jak w przyszłorocznych wyborach wyleci za burtę PSL . Mamy w Piechowicach polityczna zagrywkę i do dziś dźwigamy ten ciężar ,to koledzy z SLD namówili burmistrz Grabias obiecując cuda jak wstąpi do KSWiK! I co mamy ? Tak samo z tymi strefami przemysłowymi i budowa obwodnicy dla WEPA Pani minister w tym rządzie jest nie od dziś , jeszcze wcześniej była na stanowisku wicewojewody ,tak samo Rudolf nie od dzisiaj jest kandydatem na burmistrza .Jak mi wiadomo, to stanowisko od czterech lat piastuje . Nikt mi nie powie ze nie mógł podjąć stanowiska w tej sprawie i wcześniej składać wniosków dotyczących strefy ekonomicznej czy obwodnicy . Malo tego w tym temacie nie wbito nawet łyżki do herbaty . Również wiemy ze burmistrz jest w tej partii chyba od dziecka , śmieszy mnie ze pani minister jest fanka Rudolfa. Zabrzmiało trochę to dziwnie, cztery lata robił podchody do pani minister i teraz go odkryła jako wielki talent ,zapytajmy jej czego!? . Wiec przestań sie metra podniecać i zachwalać . Widziałam jak bili wczoraj brawo. Można bić ale trzeba tez wiedzieć za co . Obowiązkiem ministerstwa jest współpraca z samorządami miast i gmin . Rzetelne rozpatrywanie wniosków składanych przez te podmioty . Reasumując to jeśli Rudolf nie weźmie się za prace to nic nie dostanie , pieniądze są dla tych co będą pracować i takim gminom się wnioski przyzna .Czy to będzie Rudolf czy Kamiński może być nawet Putin , nie dostana nic jak nie wezmą się za robotę . Odpowiedz Link
saimon2014 Re: koniec eliminacji 25.11.14, 14:52 miminka01 a co widzę, że Cię boli że sala będzie dostępna, niestety dla Ciebie wynajęcie sali się mieszkańcom należy - nawet jak to jest sala - no właśnie czyja jest ta sala - miasta, stowarzyszenia, oddana w dzierzawę? komu?, prezesa, strażaków? bo ja juz sam nie wiem ktoś mi powie czyja jest sala gdzie zadomowili się strażacy i prowadzona tam jest działalnośc gospodarcza? sala ma być udostępniana na takie okazje bo to się mieszkańcom należy!!!!!!!!!!! i to żadna łaska! Odpowiedz Link
edi.ed Re: koniec eliminacji 24.11.14, 15:48 mtera to jest szukanie popychaczy wozu z pslowskim kandydatem a nie wspieranie Piechowic przez ministerstwo ,gdzie byli do tej pory . Nie mieli czasu razem z panem przewodniczacym wczesniej zajac sie problemami naszego miasta Wpadla rusalka z dinozaurami i myslicie ze zrobi hokus pokus .Traktujesz tym tekstem mieszkancow jak zacofanych burakow ktorzy nie widzieli ministra na oczy . A tak na marginesie to oprocz ekipy z PSL kto jeszcze byl z mieszkancow, bylo nie bylo Rudolf prawdopodobnie uzyskal 950 glosow ,dziwie sie ze nie bylo przynajmniej 10% wyborcow , wiec przestan opowiadac bajki z mchu i paproci . Odpowiedz Link
mtera Re: koniec eliminacji 25.11.14, 09:14 Tak tak - zakazać zwolennikom Rudolfa chodzić na jego spotkania trzeba, przecież nie wolno im wyrażać swoich sympatii klaskaniem, Spotkanie powinno być dla tzw. mieszkańców z wyłączeniem tych co widzą przyszłość lepiej pod rządami Rudolfa. A że tych jest trochę, to najlepiej by było wypędzić ich albo uznać za niepoczytalnych i odebrać prawo głosu - przecież to wszyscy dziadki z mchu i z czegoś tam wg WAS zwolenników Jacka bezrobotnego Kamińskiego, któremu po prostu należy się bycie burmistrzem bo on zrobi wszystko dla swoich wyborców. Nawet obuwie im taniej sprzedaje. Odpowiedz Link