menta_lista 01.12.14, 19:34 Wierzę w demokrację,więc dlaczego mam taki niesmak ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
menta_lista Re: Miałem zostać ,ale spierniczam stąd... 01.12.14, 19:37 I jak wy chcecie tutaj młodych ludzi zatrzymać ? Odpowiedz Link
serszen Re: Miałem zostać ,ale spierniczam stąd... 02.12.14, 13:38 Masz rację,pisałem już na ten temat nie raz. Piechoławkowice to miasto geriatryczne,które młodzieży nie oferuje nic. Gimnazjum w którym czas się zatrzymał POK (muzeum nie rusz nie dotykaj)z konserwatywną ,moim zdaniem beznadziejną kierownik, Wyrzucane pieniądze w parki dla starców, Jeden nędzny, traktowany jak piąte koło u wozu klub sportowy Mi samemu ręce już dawno opadły... Odpowiedz Link
serszen Re: Miałem zostać ,ale spierniczam stąd... 02.12.14, 13:48 Piechoławkowice miasto geriatryczne dobre na schorzenia ortopedyczne Tutaj usiąść możesz wszędzie ławka to nasze narzędzie ławek Ci u nas dostatek kwietników ,sralników , rabatek Dzis stwierdzam z całą pewnością Emeryt jest naszą przyszłością I chociaż mieszkamy prawie w lesie niech nas parkowa idea poniesie A ławka symbolem się stanie Rozwoju naszego miasta To piękna idea i basta Nie ważne że młodzież ucieka Nie ważne co nas jutro czeka Ważne że mamy park nowy Z patelnią na środku gotowy Symbol przedsiębiorczości Balsam na stare kości Odpowiedz Link
serszen Re: Miałem zostać ,ale spierniczam stąd... 02.12.14, 13:57 Pomysł na promocję naszego miasta przypomina stare powiedzenie PRZYKLEIŁO SIĘ GÓWNO DO STATKU I MÓWI PŁYNIEMY Czy jedyny pomysł na Piechowice to Julia (Nie ujmując zakładowi trafnego pomysłu na rozwój)????????? Taką wyobraźnię mają włodarze. Kto pamięta jeszcze,że wodospad Szklarka leży w Piechowicach ??? Odpowiedz Link
serszen Re: Miałem zostać ,ale spierniczam stąd... 02.12.14, 14:15 Dodam jeszcze że nie tylko ręce mi opadły , ale flaki mi się przewróciły,kiedy usłyszałem odpowiedź burmistrza na pytanie A Spolnika ,dotyczące strategii i kierunku rozwoju naszego miasta ........ Powiem tylko tyle : młodzi nie wyjeżdżajcie tylko bierzcie się do pracy,startujcie w kolejnych wyborach ,twórzcie sami własną przyszłość bo jak widać na nikogo liczyć nie możecie. Odpowiedz Link
edi.ed Re: Miałem zostać ,ale spierniczam stąd... 02.12.14, 20:09 Dobrze ze sie skonczyly wybory . Niektorzy nie mogą się pogodzic z przegrana . Wiemy ze wygrani i przegrani w miescie musza ze soba wspolpracowac ,bo będzie gorzej niż teraz .Jesli wszyscy wyjada , kto w tym miescie zostanie. Może zufajmy tej władzy było nie było demokratycznie wybrani . Rozumiem cie serszen , ale daj już spokoj i nie dolewaj oliwy do ognia .Niech będzie tak jak w piosence Perfektu . Odpowiedz Link
serszen Re: Miałem zostać ,ale spierniczam stąd... 02.12.14, 20:21 Masz pojęcie że Piechowice od dwóch kadencji funkcjonują bez planu rozwoju gminy? Ostatni opracowany w 2005r.już dawno nieaktualny, ciągle zaśmieca BIP Odpowiedz Link
serszen Re: Miałem zostać ,ale spierniczam stąd... 02.12.14, 20:27 Nie ma planu -nie będzie środków na rozwój,kolejne lata stagnacji.W tym urzędzie za sukces uważa a się prawidłowe zarządzanie środkami publicznymi,a to zasrany obowiązek każdej tzw. władzy... Odpowiedz Link
daniel.potkanski Re: Miałem zostać ,ale spierniczam stąd... 02.12.14, 21:04 Miałem nie pisać, ale znamy się już od dobrych kilku lat więc nie mogę tak zostawić Twojego zarzutu co do strategii. Otóż pod koniec kadencji 2006-2010 (tak bardzo przez Ciebie krytykowanej) została opracowana strategia na lata 2010-2015 piechowice.pl/plikownia/rozne/strategia032010.pdf . , która w kolejnej była aktualizowana. Odniosę się jeszcze jednym zdaniem do debaty i pytania Adama. O ile dobrze pamiętam to Jacek bardzo mocno akcentował, że dla niego priorytetem będzie Piechowicka młodzież na której nie zamierza oszczędzać.Nie możesz chyba się nie zgodzić, że jest to nasz Wielki kapitał! Trudno też było w 3 minuty rozwinąć ten wątek. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji na mojego Facebooka, tam przynajmniej ludzie nie są anonimowi. Odpowiedz Link
serszen Re: Miałem zostać ,ale spierniczam stąd... 03.12.14, 15:22 Taki to dla niego kapitał że wniosek o nagradzanie wyjątkowo uzdolnionej młodzieży za jej osiągnięcia został uwalony ... Odpowiedz Link
serszen Re: Miałem zostać ,ale spierniczam stąd... 02.12.14, 20:30 Jakie ja mam mieć zaufanie do ludzi którzy wybierają Zackiewicza na przewodniczącego ???Albo do burmistrza ,który nie miał i nie ma strategii na rozwój miasta ??? Odpowiedz Link
serszen Re: Miałem zostać ,ale spierniczam stąd... 02.12.14, 20:35 Na koniec powiem że w dupie mam kto i z jakiej opcji wygrywa wybory ma zapieprzać ąż mu się z tyłka będzie kurzyło i postaram się w miarę możliwości tego dopilnować. Dawno nie byłem taki wk.. Odpowiedz Link
koszalek88 Re: Miałem zostać ,ale spierniczam stąd... 02.12.14, 22:57 To idż sobie postrzelać Odpowiedz Link
edi.ed Re: Miałem zostać ,ale spierniczam stąd... 06.12.14, 13:25 Gdzie sie podzialy przyjaciolki i przyjaciele kaczora donalda i myszki miki z Disney Channel . Zapiszcie sobie gdzies niki i hasla , za lata cztery beda jak znalazl .Tak samo karty telefoniczne odlozcie na bok może się sprzydadzą sadzac ze sa nie zidentyfikowane . A tak na serio chyba wszystkih nas troche ponioslo na tych wyborach .Lesio i Flusio zaczeli brudna kampanie wiec niech sie nie dziwia ze na nich tez spadly kamienie . Na forum szczere ale chyba nikogo nie obrażające slowa , oprocz dumy sie nie potoczyly . Wybory się zakonczyly ,wiec uszanujmy zwycięstwo i nie przeszkadzajmy sprawowac władzy wygranym . Ale rownierz trzeba się przyglądać i zwracac uwage za zle podjete decyzje .Pociag nadal jedzie i nie powinien zwalniac . Czasami za cierpkie slowa i glupie teksty , przepraszam . Odpowiedz Link
koszalek88 Re: Miałem zostać ,ale spierniczam stąd... 06.12.14, 18:17 Znając twoje wpisy i twoje wcześniejsze stanowiska, pełen szacun. Odpowiedz Link