inferno_m 05.01.05, 23:10 Ile zarabiją radni i E. w P.? Moze ktos wie. www.jeleniagora.naszemiasto.pl/wydarzenia/435442.html tu jest dietach. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zmichalek Re: Ile zarabiją radni i E. w P.? 06.01.05, 07:32 Obowiazkiem kazdego radnego jest zlozenie oswiadczenia majatkowego za dany rok kalendarzowy,informacje te sa zamieszczone w BIP-ie kazdego urzedu.Punkt VIII tego oswiadczenia brzmi:"Inne dochody osiagniete z tytulu zatrudnienia lub innej dzialalnosci zarobkowej lub zajec z podaniem kwot uzyskanych z kazdego tytulu". W oswiadczeniach za rok 2003 na 15 radnych: 1.Do dwu najwazniejszych oswiadczen/burmistrz,przewodniczacy rady/ nie ma dostepu 2.Czterech radnych nie wykazalo ani jednej zlotowki dochodu 3.Czesciowe dochody wykazalo szesciu radnych/dzialalnosc gospodarcza , zatrudnienie/ 5.Tylko jeden radny nadmienil w p.VIII ze za kazdy udzial w sesji bierze 120 zl. 6.Natomiast pozostali radni nie przyznali sie do pobierania jakichkolwiek pieniedzy za pelnienie tej funkcji Z powyzszego wynika ze: 13 radnych swiadomie czy tez nieswiadomie zlozylo nieprawdziwe oswiadczenia majatkowe a 2pozostalych nie chce aby mieszkancy P.mieli do nich dostep.Pozostawiam to bez komentarza . Odpowiedz Link
inferno_m Re: Ile zarabiją radni i E. w P.? 06.01.05, 12:09 Widziałem to na Piechowickim BIPie, i myśle że ktoś może się tym zainteresować. Z moich informacji, to zarobki Burmistrza P. razem z dodatkami premiami etc. to jakieś 11tys. brutto miesięcznie. Ale za co? Odpowiedz Link
inferno_m Re: Ile zarabiją radni i E. w P.? 06.01.05, 19:53 Poruszyłem sprawe BIPu, teraz nalezy obserwować co się będzie działo. Odpowiedz Link
tabcin Re: Ile zarabiją radni i E. w P.? 08.01.05, 19:02 I to mi się podoba. Coś drgnęło. Tylko zastanawiam się dlaczego uzupełnianie informacji w BIP musi odbywać się pod osłoną nocy. Czy tego nie można robić w godzinach pracy Urzędu? To jest aż tak ściśle tajne przez poufne? Może mi ktoś to wytłumaczy? Proszę. Odpowiedz Link
q7700 Re: Ile zarabiją radni i E. w P.? 08.01.05, 19:30 Podzielam Twoją radość tabcin. Coś drgnęło. Najważniejsze jest to że UM kontroluje forum - może wyciągną wnioski. Redaktor wprowadzający to nocna zmiana bluesa (czyja to rodzina?). Odpowiedz Link
pie.wice Re: Ile zarabiją radni i E. w P.? 08.01.05, 20:13 Proponuje zrobic sciepe na "pierwszego", bo nie wykazal w oswiadczeniu podatkowym za 2003 r. ani grosza z czego biedaczysko zyje.Jutro Wielka Orkiestra Owsiaka moze w P.zagrac dla niego! Odpowiedz Link
tabcin Re: Ile zarabiją radni i E. w P.? 08.01.05, 22:44 pie.wice jesteś WIELKI. Strzał w 10. Od jutra zaczynamy koncertować, nie może się nam biedaczysko zmarnować. Odpowiedz Link
k-2 Re: Ile zarabiją radni i E. w P.? 09.01.05, 19:51 To zięć kadrowej z Urzędu Miasta. Odpowiedz Link
biene_ma Re: Ile zarabiją radni i E. w P.? 08.01.05, 22:49 bo w tej instytucji sa tzw. zadania specjalne. Jednemu trafilo sie sleczenie po nocach i uzupelnianie, inni sledza nasze forum, a jeszcze inni chodza po wsi z dyktafonem i nadaja potem Wilekiemu Bratu, badz Wielkiej Siostrze:))) Jak sie podszkola, to wlacza sie do forum. Permanentna inwiglilacja. Wspolczuje tym, ktorzy doswiadczaja tego na co dzien, bo mi...mi to LOTTO... Odpowiedz Link
zmichalek Re: Ile zarabiją radni i E. w P.? 08.01.05, 20:47 Mozemy to uznac za pierwszy sukces forum.Odblokowano oswiadczenia majatkowe dwu najwazniejszych rzadzacych w P.Ale trzeba niec nie lada tupet i pogarde dla swoich wyborcow aby najpierw kazac zablokowac te informacje a jak sie juz po roku je odblokowalo to sa one w odroznieniu od pozostalych 13 oswiadczen w formie pliku PDF trudniejszego do odczytania przez mniej doswiadczonych internautow.Brawo dla przewodniczacego ze przestrzega prawa i wykazal swe dochody a wyrazy pozalowania dla drugiego z rzadzacych ze chce zataic przed mieszkancami P. wysokosc swej pensji,kazdy przeciez umialby podzielic wykazana kwote przez 12 Odpowiedz Link
inferno_m Re: Ile zarabiją radni i E. w P.? 08.01.05, 22:16 POdaje link do strony z potrzebnym program do odczytania oswiadczen majatkowych progeam jest darmowy, prosze w niego kliknac i sciagnac www.idg.pl/ftp/pc_2479/Adobe.Reader.6.0.1.html Powodzenia Odpowiedz Link
biene_ma niech zarabiają 06.01.05, 16:34 tyle zeby nie bylo korupcji, kumoterstwa, protekcji rodzinnych i innych ukladow lóżkowych! i tyle, na ile sa w stanie podejmowac rozsadne decyzje. Ale sie mi zagalopowalo! Rozsadne decyzje???????? to raczej utopia w naszym grajdole... Odpowiedz Link
inferno_m Re: Ile zarabiją radni i E. w P.? 09.01.05, 20:37 Ja tak sobie mysle że na dom za 500 tys. to trzeba trochę pracować. Ja tam nikomu nie zaglądam do portfela, lecz trzeba sobie zadać pytanie... Odpowiedz Link
stankost1 Re: Ile zarabiją radni i E. w P.? A może za 1 zł? 10.01.05, 21:52 Witam po dluzszym wyjezdzie! Radni zarabiaja niezle. Byl list kiedys w Nowinach J., ktory fajnie to opisywal. Radny nie zarabia TO FUNKCJA SPOLECZNA !!! Kasa to tylko wyrownanie kosztow bycia RADNYM. Ciekawe ilu by zaglosowalo aby dieta wynosila 1 zlotych! Odpowiedz Link
kawal5 Re: Teraz to juz nie tajemnica! 20.02.05, 18:16 Po dlugich zabiegach udalo sie naklonic niektórych radnych/5 radnych +burmistrz w dalszym ciagu nas ignoruja/ do uzupelnienia oswiadczen majatkowych i teraz juz wiemy,/na podstawie informacji 10 radnych/ze roczna dieta radnego w r.2003 w P.wynosila od 5.040 zl.do 7200 zl.,a roczna dieta przewodniczacego rady w roku 2003 -14.432,40 zl. I tylko o ta jawnosc chodzilo,bo komentowac tego co jest zgodne z prawem nikt podejrzewam nie bedzie. Odpowiedz Link
alfa6 Re: Teraz to juz nie tajemnica! 20.02.05, 20:52 W bieżacym roku radni zarobią więcej, sądząc po wiekszej ilości zaplanowanych komisji. Ciekawe tylko czy większa ilość posiedzeń= lepsze i bardziej widoczne efekty działania radnych? Odpowiedz Link
stankost1 Re: Teraz to juz nie tajemnica! 20.02.05, 23:39 Na pewno więcej! Radny z Osiedla Młodych kiedyś publicznie zachęcał do mnożenia spotkań aby mnożyć kasę. Odpowiedz Link
och_karol5 Re: Teraz to juz nie tajemnica! 21.02.05, 07:58 No to zaplanowali na rok 2005 120 posiedzen komisji! Odpowiedz Link
kasienka99 Re: Teraz to juz nie tajemnica! 25.02.05, 22:49 Z tego co wiem to ten radny w poprzedniej kadencji przekazał całą swoją dietę na obiady dla 10 dzieci potrzebujących, więc dziwnym wydaje mi się stwierdzenie jakoby próbował się dorobić na sesjach lub komisjach. Odpowiedz Link
unipop1 Re: Teraz to juz nie tajemnica! 25.02.05, 23:54 z której szkoly były to dzieci? Odpowiedz Link
stankost1 Re: Teraz to juz nie tajemnica! 26.02.05, 01:39 Kasienko zapomniałaś dodać, że dieta była jedna i w zamian pan radny domagał się laurki od dzieci potwierdzającą owo wydarzenie. Radny w miesiącu "wyciąga" minimum 360 złotych. Stąd niektórzy wpadają na pomysł część tej kwoty przeznaczać na reklamę. Odpowiedz Link
kasienka99 Re: Teraz to juz nie tajemnica! 26.02.05, 13:01 Jeśli to jest reklama to chciałabym aby radni prowadzili całe kampanie reklamowe, jednak chyba nikt nie poszedł w ślady tego pana. A stankost1 nie potrafi się nawet zdobyć na obiektywizm. Interpretuje fakty tak jak jemu to pasuje. Mógł jeszcze dopisać że ten radny domagał sie za to pomnika albo beatyfikacji :-) Odpowiedz Link
czub.1 Re: 26.02.05, 16:38 O takim epizodzie wstyd nawet publicznie mowic.Jedna rzecz na pokaz! I to sprzed 5 lat. Odpowiedz Link
pablox7 Re: Teraz to juz nie tajemnica! 26.02.05, 20:59 Mylisz się stanokost1, ten radny pełnił wtedy funkcję wiceprzewodniczącego rady i dostawał za to 800 zł miesięcznie, które chciał przekazać na obiady dla dzieci do konca swojej kadencji. Większości rady to się jednak nie podobało, gdyż stawiało ich to w gorszym świetle. Nie przejmując się dziećmi odwołali go z tej funkcji. Odpowiedz Link
unipop1 Re: Teraz to juz nie tajemnica! 26.02.05, 22:03 faktycznie ten pan byl wtedy w-ce przewodniczącym rady, ale wtedy byl też drugi w-ce. Czy stać było już wtedy nasze miasto na opłacanie dwóch w-ce? Czy ten pan został odwołany z tej funkcji, bo psuł image innych radnych? Naprawdę tylko dlatego? Odpowiedz Link
inferno_m Re: Teraz to juz nie tajemnica! 27.02.05, 18:51 Jak widać są osoby niezastąpione. Odpowiedz Link