Dodaj do ulubionych

Małe internetowe referendum... na temat nazw ulic

14.04.05, 01:39
"Co to za miasto w którym główna ulica nosi nazwisko wroga Polski? I to nie
tylko ta ulica."
Wypowiedzcie się Forumowicze czy jesteście za zmianą nazw ulic w naszym mieście???
Obserwuj wątek
    • urzednik13 Re: Małe internetowe referendum... na temat nazw 14.04.05, 08:33
      A po co ci to wiedzieć? Jesteś w stanie coś zmienić?
      Niezależnie od wyników tego twojego referendum i tak jesteśmy chyba jedyną
      miejscowością w Polsce gdzie AŻ tyle ulic czci pamięć ludzi o kontrowersyjnej
      przeszłości.I aż dziw bierze,że przez tyle lat się to nie zmieniło.
      Myślę,że w Piechowicach większość ludzi ma gdzieś jak nazywają się ulice,bo
      np.ulica 22 Lipca niedość ,że trefna nazwa to jeszcze chyba najbardziej
      zapuszczona.Podobno na złośc niektórym mieszkańcom.Zachęcam pana radnego S.,aby
      obejrzał "swoją" ulicę i nareszcie o nią się upomniał!
      • loonapark nazwy ulic 14.04.05, 09:02
        Witam
        Zgadzam się, że większość ma je gdzieś. Nie zgadzam się, że czci. Poza tym
        przypominam, że takie zmiany to nie tylko wymiana dokumentów, ale później
        dochodzi poinformowanie o nowym adresie najdziwniejszych instytucji np. ZUS,
        KRUS, banki, fundusze emerytalne i inne bzdety, z którymi coś nas łączy.
        Pamiętajcie wszyscy tak troszczący się o dobro Piechowic i jego mieszkańców, że
        oprócz policzalnych kosztów dojdzie strata fury czasu i niepotrzebnych nerwów.
        Pozdrawiam
        • urzednik13 Re: nazwy ulic 14.04.05, 09:26
          Ale moj głos w tej sprawie to wcale nie troska o dobro Piechowic ani też
          odwrotnie ale zwrócenie uwagi na egzotykę tematu,bo wydaje mi się ,że tylko
          Piechowice gdzieś ten temat zgubiły i to nie wcale z milości do tych
          kontrowersyjnych patronów ulic,ale może z obawy przed utrata popularności ,bo
          rzeczywiście takie zmiany to koszty i dla miasta i dla mieszkańcow.
          A jakby w Piechowicach byla ulica Lenina i Plac Armii Czerwonej?
          • loonapark Re: nazwy ulic 14.04.05, 09:33
            a jakby, a jakby.....
            A jakby w tym miejscu było przedszkole, co go jeszcze nie ma, ale będzie w
            przyszłości :)))))))
            • urzednik13 Re: nazwy ulic 14.04.05, 09:38
              Widzę lunaparku,że z tobą żadna dyskusja,nie lubisz dyskutować na argumenty
              wolisz grę półsłówek...
              Życzę powodzenia,może znajdziesz chętnego do takich gierek,czy ty nie mieszkasz
              na Zawadzkiego?Też ciekawa postać...
              • loonapark a gdzie tu argumenty??? Na Zawadzkiego nie. /bt 14.04.05, 09:43
                • urzednik13 Re: myślałem, że podasz jakieś argumenty! 14.04.05, 09:52
                  • inferno_m Nic nie ma za darmo 14.04.05, 10:12
                    Ale jak to wytłumaczyć dziecku, które zapyta: a ja gdzie mieszkam, a jaka to
                    ulica, a kto to był...
                    A ja co mam dziecku odpowiedzieć że był to człowiek który 60 lat temu za to co
                    mówię w najlepszym wypadku zamkąłby mnie w więzieniu?
                    W najblizszym czasie i tak większość musi wymienić dokumenty, czy to dowody czy
                    prawa jazdy. Przy odpowiednimi działaniu nikt by nie dopłacał do interesu.
                    A tak na marginesie: płace podatki więc wymagam.
                    Loonapark płacisz?
                    • loonapark nie boj, nie bój - płacę 14.04.05, 10:25
                      Ale powiedz - o co chodzi z wymaganiami.
                      i mam jeszcze pytanie - czy odpowiednie działanie to wg ciebie to np. Twoja
                      deklaracja, że sfinansujesz koszty wymiany bezrobotnym rencistom i emerytom.
                      Albo np. pozawozisz emerytów do banku i oczywiście powypełniasz im odpowiednie
                      druki.
                      Ja wymieniałem dowód rok temu i nie mam zamiaru dopłacać do interesu. O
                      zdjęciach nie wspominając. Znam lepsze sposoby spędzania wolnego czasu.
                      • inferno_m Re: nie boj, nie bój - płacę 14.04.05, 10:42
                        Wymieniłeś? A może go dostałeś rok temu?:)
                        • loonapark a jeśli to co???? bo nie rozumiem /bt 14.04.05, 10:48
                          • inferno_m /bt hehehe 14.04.05, 10:51
                            No proszę... /bt...
                            • inferno_m Czekam na Twoją ocene działań obecnej władzy 14.04.05, 10:55
                              loonapark, bo jakoś niezauważyłem odpowiedzi na wcześniej zadane pytanie tej
                              samej treści.
                              • loonapark jeżeli miałbym poddawać kogoś ocenie, to raczej 14.04.05, 11:05
                                byłaby to ocena konstruktywna. A na razie to mi się zwyczajnie nie chce.
                                A tak do śmiechu - TAKA WŁADZA JAK JEJ OPOZYCJA hehehehehehehehe
                                A poważnie to musisz uzbroić się w cierpliwość.
                                • mega.7 Re: ani władza ani opozycja? 14.04.05, 11:14
                                  loonapark zmieniłeś login .ale twoje posty dalej są miernej jakości.Nie chce ci
                                  się,to po co się wysilasz ?Szkoda twojego czasu,weź się za robotę ,bo
                                  interesanci/uczniowie czekają.Mam nadzieje,że ty należysz do władzy/i ją
                                  osłabiasz/,bo opozycja z twoim udziałem byłaby jeszcze bardziej mizerna!
                                  • loonapark buhahahahahahahahahaha 14.04.05, 11:33
                                    • inferno_m Re: buhahahahahahahahahaha 14.04.05, 11:49
                                      loonapark nic nie mów skoro nie masz nic do powiedzenia.
                                      Nie zaśmiecaj.
                            • loonapark w dalszym ciągu nie rozumiem 14.04.05, 10:56
                              • inferno_m Re: w dalszym ciągu nie rozumiem 14.04.05, 11:00
                                Nie rozumiesz o co pytałeś? Nie rozumiesz treści pytania?
                                A może nic nie rozumiesz?
                                over
                                • loonapark nie rozumiem Twojej ironii i aluzji, że dowód 14.04.05, 11:07
                                  dopiero dostałem rok temu. Jeśliby tak było, to co zmienia??????
        • omega_7 Re: nazwy ulic 14.04.05, 11:18
          Rzeczywiście większość mieszkańców sprawę nazw ulic ma gdzieś. Większą wagę zwracają na stan, wygląd tych ulic.
          Dzięki miejskim władzom, na dzień dzisiejszy ich stan dorównuje ich patronom i dlatego mniej drażni. Oczywiście taki stan miasta nie wynika z przyczyn ideologicznych. Władze robią wszystko, aby powiedzenie - smród, bród i ubóstwo - było ciągle w Piechowicach aktualne. Widać to na kazdym kroku.
          • stankost1 Re: nazwy ulic 14.04.05, 21:53
            Skoro ZIĘĆ bada sprawę nazw ulic, to może urodził się pomysł aby główną ulicę
            przemianować na Jana Pawła II. Oficjalne otwarcie ulicy nastąpi ytuż przed
            wyborami. No chyba, że sonda żle wypadnie.
            • inferno_m Re: nazwy ulic 14.04.05, 21:57
              Tak sądzisz? o proszę.
            • inferno_m Re: nazwy ulic 14.04.05, 21:58
              loonapark i co teraz też będziesz krzyczeć kto za to zapłaci?
            • iskra16 Re: nazwy ulic 14.04.05, 22:30
              O jakiej sondzie ty mówisz? A któż w tym grajdole się kogokolwiek o coś pyta?
              Czy była sonda przed nazwaniem sławetnej kładki w centrum "miasta"? Wiesz jak
              znam życie to kto wie czy nie jesteś dla nich pomysłodawcą tego najbliższego
              przedsięwzięcia. No i jeszcze jak ksiądz to dobrze poprze na kazaniach to mamy
              na bank zmianę ulicy.
              • chester_74 Re: nazwy ulic 16.04.05, 01:33
                to do mnie????
            • chester_74 Re: nazwy ulic 16.04.05, 01:29
              Stankost... żadna kobieta nigdy nie miała do mnie okazji powiedzieć.. ZIĘCIU
              • mega.7 Re: nazwy ulic 16.04.05, 12:43
                A MĘŻU?Sprawdzam czy nie kłamiesz...
                • chester_74 Re: nazwy ulic 17.04.05, 02:46
                  Mężu też nie....
            • stankost1 Re: nazwy ulic 21.04.05, 23:33
              A co nie mówiłam? Apel do "wróżka" padł z ambony. Wróżek odczeka.
              Stwierdzi: "kosztów nie będzie, bo tablice ulic były stare, więc.....".
              I będzie wzorem moralności! (inaczej;))))).
              • chester_74 Re: nazwy ulic 22.04.05, 02:14
                Chciałem tylko się dowiedzieć czy mieszkańcom się podoba pomysł zmiany nazw ulic
                czy nie.... ale na forum jak zwykle wszystko sprowadzono do polityki.... Inferno
                pamiętaj,że zawsze będę świadczył za Tobą o ile ktoś z obecnych władz będzie
                chciał przepchnąć zmianę Żymierskiego na Jana Pawła II... to był Twój pomysł i
                basta... 03-04-2005 "Zmienię ul. Żymierskiego na Jana Pawła II"

Jak dla mnie zmiana nazw ulic to głupota i niepotrzebne wydatki (nie każdy ma
                tak dociekliwe pociechy,które w pierwszych słowach wypowiedzianych w swoim życiu
                pytają się o patronów ulic)... "Najbardziej" wdzięczni za ewentualną zmianę będą
                prowadzący działalność gospodarczą. Zawsze to kilka urzędów więcej do
                powiadomienia niż u zwykłego mieszkańca.
                A Szkolną na jaką zmienicie?? No skoro Żymierski to taki bandyta,że na JP II
                trzeba zmienić to może Szkolną na Uniwersytecką?? Kolejową na Lotniczą, Polną na
                Asfaltową... itd.

Inferno a teraz mały eksperyment... z Twojego postu "Jakie to swojskie:)" z
                cyklu "przygarnij Młotka" wyrwę dwa zdania z kontekstu... tak właśnie niektórzy
                robią z moimi wypowiedziami i wychodzi im coś takiego:
                " Ach, job twoju mat'!.... Jan Paweł II "Tryptyk Rzymski" "
                • inferno_m Re: nazwy ulic 23.04.05, 00:42
                  Teraz zmieniam zdanie. Każde miasteczko chce mieć ulicę imienia Jana Pawła II,
                  trzeba zachować umiar.
                  Może być inna nazwa a jaka to niepowiem( jak chcą zmienić to niech pomyślą).
                  Chester_74 może Gierka Bo to teraz modne?

A co do kawałów, to Jan Paweł II miał duże poczucie humoru.
                  I to Ty zestawiłeś te słowa razem nie ja.
                  • piechowiczanin01 Re: nazwy ulic 27.04.05, 00:32
                    Dziwi mnie mentalność ludzi. Jak chorągiewki na wietrze. Moi rodzice i WASI
                    walczyli o POLSKĘ różnymi drogami. Poprzez udział w Armii Ludowj, Armii Krajowej
                    Armii Andrsa itp. Każdy z NICH myślał, że jest to najwłaściwsza droga. NIe mieli
                    dużych wyborów. Niszczenie pamiątek HISTORII ludzi, którzy oddali życie za
                    wyzwolenie POLSKI jest czystym KONOWALSTWEM. Nie ważne, czy dzisiejsza opcja
                    jest lewa czy prawa. Wyrośliśmy w głębokiej wierze, że czyniono dobrze.
                    Zaistnieliśmy. POLSKA pojawiła się na mapie Europy. Niech ktoś odpowie - CZY
                    był wtedy jakiś wybór?
                    Miałem DZIADKA, który zdobył MONTE CASIN (Krzyż Virtuti Militari. Drugi brał
                    udział w dwóch Powstaniach Śląskich. Ale obydwoje mówili, że walczyli o POLSKĘ.
                    Mieli swoich "IDOLÓW".
                    Twierdzę, że dla zachowania szacunku dla wszystkich, którzy brali udział w
                    działaniach wojennych powinny zachopwać siepamiątki po NICH. ZMiana nazw ulic
                    tylko z powdu dzisiejszych kampanii politycznych jest wyraze braku szacunku dla
                    TYCH ludzi, którzy oddali ŻYCIE
                    • inferno_m Re: nazwy ulic 27.04.05, 01:30
                      Czy człowiek który walczył przeciwko Twoim piechowiczaninie dziadkom, jest
                      dobrym patronem dla głównej ulicy ?
                      Armia Ludowa na dobrą sprawę była częścią Armi Czerwonej, która nie miała jakiś
                      większych skrupułów przed urządzaniem polowań na AK-owców.
                      A może towarzysz Moczar&Co też zasługują na pamięć?
                      Zomowcy strzelający do górników też walczyli o Polskę, gen.Jaruzelski też o nią
                      walczył wprowadzając stan wojenny.
                      Pokolenie obecnych dwudziesto, trzydziestolatków oraz nastolatków ma podobny
                      światopogląd do pokolenia Kolumbów i co zostało stwierdzone w kilku badaniach
                      zamieszczonych przez poważne gazety.
                      Ten światopogląd jest gwarancją, że następne pokolenia nie będą uczyć się w
                      szkołach że to Polska zaatakowała Niemcy i że to były "nasze obozy" zagłady.
                      Okazaliśmy się niewdzięczni ZSRR za to że nas tak broniła przed złem przez
                      blisko 50 lat. Rosja znowu zaczyna działać widać to po ostatnich wypowiedziach
                      Putina. Oni nie dostają amnezji, tak jak my.
                      Jak można nieszanować tego poświęcenia w walce o Polskę, jak można prezentować
                      postawę wyrażającą się w sktócie:
                      "A dajcie już spokój nie budzcie upiorów przeszłośći" itp.
                      Nie wspomnę już o tym że > Mieli swoich "IDOLÓW".<
                      Jakoś inni nie mieli przeświadczenia że mordując swoich rodaków walczą o wolną
                      Polskę.
                      Gdyby je mieli nie było by dzisiaj tej rozmowy.
                      • piechowiczanin01 Re: nazwy ulic 27.04.05, 19:35
                        Nie neguję rzeczy i czynów negatywnych. Nie będę mówił, że czaarne to białe.
                        Jednakże Tak zawni ALIANCI - LIGA NARODÓW obiecała Polsce pomoc, której nie
                        było. Po wyzwoleniu Alianci sprzedali Polaków tworząc z naszego kraju obszar -
                        barierę przeciw sowietom. Niech mi ktoś powie CZY my Polacy mieliśmy na to wpływ?
                        Wstąpiliśmy do Unii. Czy za dwadzieścia lat nie będziemy sądzić tych co do niej
                        wprowadzili Polskę?
                        Wymazywanie - zmiana ulic to jak tak jak w Egipcie faroni niszczyli wszelkie
                        pomniki swoich poprzedników, którzy nie mieli poglądów takich jak oni. Czy ma to
                        stanowić szacunek dla historii?
                        Jak dziecko mnie spyta kto to był Michał Rola Żymierski bo taka ulica jest w
                        mieście to powiem kto to był i co zrobił.
                        Czasami człowiek żyle uczciwie w zalicza wpadkę. Wówczas wszyscy zapominają o
                        jego zasługach i od razu kasacja. CZY na tym polega współistnienie - tolerancja.
                        A gdzie ludzie, którzy tworzyli tę historię. Przecież M.R. Żymierski sam nie
                        walczył? Nie wszyscy godzili się dominacją sowiecką i w ramach swoich możliwości
                        starali się zachować i tworzyć Polskę w uwarunkowaniach jakie mieli do
                        dyspozycji. Były jednostki, które narzucały innym tok postepowania, ale nie
                        zawsze postepowano jak im kazano.
                        Rozmawiałem z młodymi. Nie są zainteresowani "walką", interesuje ich nauka i
                        dobra pozycja, życie na poziomie europejczyka. Dobra praca i odpowiednie warunki
                        do życia. Nie w głowie im walka polityczna, która tego nie przyspaża (70%
                        młodziezy).
                        Myśle, że trzeba zacząć w końcu myśleć jak zbudować tę Polskę by było dobrze,
                        ale bez patrzenia w przeszłość. Na dzień dzisiejszy wszyscy i młodzi i starsi
                        wyjeżdżają na saksy tam tworzą dochód narodowy innych państw, a my płacimy
                        podatki dla bezrobotnych. I kasa coraz mniejsza bo i dochód mniejszy.
                        To boli. I to trzeba zmienić. Bo jak wszyscy wyjadą to kto będzie pracował na
                        nasze emerytury?
                        Pozdrawiam.
                        • inferno_m Re: nazwy ulic 27.04.05, 23:58
                          Czy szacunkiem dla historii można nazwać akceptacje działań osób których
                          zadaniem było podłożenie Polski ZSRR?
                          Może pomnik Iwana z Jeleniej Góry sprowadzimy i ustawimy gdzieś w parku?
                          ZSRR nie chciało nas oswobodzić, chciało z nas stworzyć SRR i tyle.
                          A ci ludzie byli zdrajcami i trzeba to sobie jasno i wyraźnie powiedzieć.
                          Musimy mieć szacunek do samych siebie.
                          Nie można akceptować pewnych rzeczy w imię źle pojętej sprawiedliwości
                          historycznej.
                          A jakby to do pana strzelał to też by pan mówił:
                          "Chwileczkę, no strzela do mnie ale on ma swoich idoli i ma swoje racje więc
                          nie będę miał nic przeciwko temu aby moj wnuk mieszkał przy ulicy która będzie
                          nosić jego nazwisko."
                          Jeszcze jaskrawiej?
                          • behemot13 Re: nazwy ulic 28.04.05, 23:20
                            Inferno... park zostaw w spokoju, bo tam już stoi jeden pomnik(jakoś mi nie
                            przeszkadza choć nie wierzę)
                            Młodzi mają to gdzieś jakiego patrona ma ulica.Co mnie obchodzi kim był
                            Żymierski.Ale wydawanie moich pieniędzy na zmiany w dokumentach to już jest coś
                            co by mnie wku... rzyło:)
                            Chłopie przestań patrzeć w przeszłość.Żyjemy tu i teraz.Z Twoich postów można
                            wysnuć wniosek,że sam komunę obaliłeś(w wieku 8 lat, czy coś koło tego)no może z
                            pomocą tych dwóch co księżyc zajumali;)
                            • inferno_m Re: nazwy ulic 29.04.05, 02:05
                              Komunizmu nie obalałem. Nie wykluczone jednak że gdybym w owym czasie był w
                              wieku takim jak teraz starałbym się coś zrobić.
                              Ale w takim razie gdyby niezrobił tego ktoś inny, to miałbyć taki dostęp np. do
                              internet jak obywatele Korei Północnej.
                              Nie twierdzę że zmiana nazw ulic jest najważniejszą sprawą, ale jest potrzebna.
                              Jeśli się ktoś na to zdecyduje to może wprowadzić okres przejściowy na wymianę
                              dokumentów.
                              Gyby tylko w tym mieście radni, burmistrz i inne osoby niepoustalały sobie
                              najwyższych pensji to miasto mogło by zasponsorować wymianę dokumetów. W
                              przypadku kiedy gminę było by jużstać na coś takiego.
                              • piechowiczanin01 Re: nazwy ulic 29.04.05, 08:36
                                Dioalog z TOBĄ inferno - to rozmawaz z osobą, która ma poglądy fanatyka i klapki
                                w oczach. Żymierski to tyklko jedna osoba, która jak mówisz zła - przeprowadziła
                                zza buga Polską Armię i doprowadziła do Berlina. I teraz zapominasz, że obrażasz
                                tych ludzi, któzy walczyli, tych którzy polegli. Mówisz pomnik Iwana. To tez
                                parodia i brak szacunku dal żołnierzy, którzy ramię w ramię z naszymi walczyli o
                                to by Polska była na mapie. Gdzie szacunek dla tych żołnierzy. Dla Tych, którzy
                                odbudowywali Polskę, byś miał gdzie mieszkać itd.
                                Nie dociera do Ciebie fakt (historyczny), że nikt nie miał wpływu z tych, którzy
                                wyzwalali nasz kraj, na kształt polityki. A jednak uchroniliśmy się od
                                zależności bezpośredniej od ZSRR, gdy alianci w Jałcie rzucili Polskę Rosjanom
                                na pożarcie. Może do nich powinieneś skierować lufę pistoletu. Gdyby nas
                                przyjeli bylibyśmy pewnie lepiej rowinięci.
                                Zacieranie śladów (zmiana nazw ulic) to droga dfemagogów, którzy nie chcą znać
                                całej historii, lecz taką, która im pasuje do swoich przekonań.
                                Mówisz radni sobie podwyższają pensję. Czyli zazdrościsz im. BO tam Viebie nie ma.
                                Startuj w wyborach i pokaż wtedy co potrafisz.
                                Czy potrafisz tylko narzekać i wytykać innym.
                                Myślę, że brak ci rozeznania w kształcie ekonomii.
                                Zmiana ulic to koszt;
                                1/ zmiany numerów na domach, które mają oprócz numeru nazzwę ulicy,
                                2/ zmiana tablic nazw ulic na każdej krzżówce,
                                3/ zmiana dokumentów tych wszystkich co prowadzą ddziałalność gospodarczą,
                                instytucji mających siedzibę na takiej ulicy (mało tego nie ma), koszt - czas
                                załatwiania tych dokumentów i zamieszanie z tym związane
                                4/ zmana w książkach adresowych i katalogach
                                5/ koszt powiadomienia wszystkich krewnych o zmianie adresu

I po co to.

Lepiej te pieniądze przeznaczyć na rozbudowę infrastruktury miasta.

Z powazaniem
                                • inferno_m Re: nazwy ulic 29.04.05, 19:33
                                  Każdy ma prawo do swoejgo zdania. Ja mam takie a nie inne.
                                  Pomimo tego że masz inne poglądy, przeciwne do moich, nie nazywam Ciebie
                                  komunistycznym fantykiem.
                                  Rola-Żymierski przeprowadził Armię Ludową a nie Armię Wojska Polskiego czy AK.
                                  I nie wiem w którym miejscu miałbym obrażać "wyzwolicieli" kórzy po wojnie
                                  wypędzali moich dziadków na te tereny pod szyldem zasiedlania Ziem Odzyskanych.
                                  Może i jest to fakt historyczny że Polacy nie mieli wpływu na to kto
                                  ich "wyzwalał". Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz że nie byliśmy
                                  bezpośrednio zależni od ZSRR. Pewnie sami wpadliśmy na pomyśł żeby wysłać
                                  człogi do Pragi i reszta się przyłaczyła.
                                  Zacieranie śladów historii: A co to za historia? Pewnie z podręcznika do
                                  historii rok wydania 1952r.
                                  Inne miasta nie miały takich problemów, jakoś u niech nikt nieuważał że jest to
                                  zacieranie śladów historii. Ale w Piechowicach to jest problem.

Co do radnych to uważam że powinna być to funkcja społeczna.Przynajmniej w
                                  takich gminach jak Piechowice do 10 tys. mieszkańców Nie było by pokusy
                                  aby ilość posiedzeń komisji wzrastała do absurdalnej liczby.
                                  A co do Twojej propozycji startowania to mam wrażenie że Ty sam masz taki
                                  zamiar.

"> Myślę, że brak ci rozeznania w kształcie ekonomii" - po tym zdaniu zaczynam
                                  się domyślać kim jesteś piechowiczaninie. Jakie środowisko reprezentujesz.
                                  Wiedza w przedziale: od dogmatów do ciał niebieskich, prawda?
                                  • inferno_m Kampania wyborcza 02.10.05, 14:12
                                    W tej chwili powrócił temat zmiany nazw ulic.
                                    Kto to zaproponował? Może Ekipa, jako jeden z elementów kampanii wyborczej
                                    rozpoczętej już teraz. Ciekawe jak zostaną rozwiązane problemy o których mówił
                                    chester_74.
                                    • irys20 Re: Kampania wyborcza 02.10.05, 18:01
                                      "Kto to zaproponował? Może Ekipa, jako jeden z elementów kampanii wyborczej
                                      rozpoczętej już teraz" - Gdybyś wybrał się do kościoła to może byś wiedział
                                      kto to zaproponował ;) Nie odbieraj mojego postu jako ataku ,lecz aluzji ,że
                                      wypowiadanie się na temat ,o którym nie ma się zielonego pojęcia jest złym
                                      pomysłem. Szkoda mi Cię...Bo z tego co czytam to widzę ,że masz jakieś
                                      kompleksy :))) Może kandyduj na burmistrza za rok ?? :P Wtedy z pewnością
                                      wszystko ulegnie zmianie;) A i Ty nie będziesz miał już kompleksów;) A my
                                      będziemy Cię krytykować na forum:)
                                      Pozdrawiam:))
                                      • inferno_m Re: Kampania wyborcza 02.10.05, 18:40
                                        R e t o r y k a.
                                        Wiem kto to zaproponował;)
                                        • irys20 Re: Kampania wyborcza 02.10.05, 21:57
                                          Ktoś musiał się tym zająć.Trzeba było się zgłosić do prowadzenie tej sprawy -
                                          wtedy nie mielibyście wątpliwości. Ale najlepiej siedzieć przed komuterem i
                                          komentować pracę innych :]
                                          • inferno_m Re: Kampania wyborcza 02.10.05, 22:02
                                            Irys20 nie wiesz co pisać to nie pisz.
                                          • laka3 Re: Kampania wyborcza 02.10.05, 22:13
                                            A gdzie można było się zgłosić? Pewnie jak zwykle informacja była w naszym piechowickim BIP-ie :)
                                          • urzednik13 Re: Kampania wyborcza 02.10.05, 22:36
                                            Ja chętnie się dołącze do prowadzenia tej sprawy,do kogo irysku mam się zgłosić?
                                            Pytam,bo widzę że jesteś dobrze zorientowany w sprawach Piechowic.Do
                                            brzozy,cyprysa czy do innego przedstawicielapiechowickiej flory?
                                            • inferno_m Re: Kampania wyborcza 02.10.05, 22:39
                                              Może do chestera_74...
                                              • chester_74 Re: Kampania wyborcza 02.10.05, 23:45
                                                Nie wiem kto wymyślił to zmienianie nazw...
                                                Ja nadal jestem przeciw!
                                                • sruul Re: Kampania wyborcza 06.10.05, 20:48
                                                  Z jakich względów jesteś przeciwny?
                                      • pie-wice Re: Kampania wyborcza 02.10.05, 20:13

Stanowisko burmistrza irys 20 leczy z kompleksów?A to ciekawe!
                                        A kto zatrudnił pełnomocnika do spraw zmiany nazw ulic?Czyżby nie ekipa?Bo
                                        jeżeli nie ona ,to dlaczego urzeduje on w gimnazjum a nie gdzie
                                        indziej?
                                        • unipop1 Re: Kampania wyborcza 02.10.05, 20:46
                                          Obecna nazwa głównej ulicy Piechowic nie jest najlepsza(w świetle prawdy
                                          historycznej), ale nie wiem czy zmiana na Jana Pawła II jest dobrym pomysłem.
                                          Postać naszego Wielkiego Rodaka na zawsze zostanie w pamięci Polaków,ale
                                          odnoszę wrażenie, że moda na nadawanie nazw ulicom, placom aby niby uczcić
                                          pamięć Papieża, służy tylko podnoszeniu popularności pomysłodawcom. Moim
                                          zdaniem lepiej by było, aby ludzie czcili Jana Pawła II poprzez wcielanie w
                                          życie jego mądrych pouczeń. A póki co, to w Polsce człowiek człowiekowi
                                          wilkiem, korupcja, nepotyzm- ale za to przybędzie kilka nowych ulic Jana
                                          PawłaII.Ciekawe co powiedziałby o tym sam Jan Paweł II?
                                          • inferno_m Re: Kampania wyborcza 02.10.05, 21:12
                                            Może: Karkonoska, Izerska, Rudawska, .....
                              • gorzyniec Re: nazwy ulic 29.04.05, 09:38
                                To do inferno_m .To już nie jest zawiść.To choroba psychiczna.Ty
                                biedaku ,musisz się leczyć.
                                • irys15 Re: nazwy ulic 29.04.05, 19:22
                                  To o leczeniu to do wszystkich władz miast w Polsce,które zmieniły nazwy ulic?
                                  Czy wszyscy ,z którymi kojarzyć można słowo "górzyniec"są tak złośliwi?
                                • inferno_m Re: nazwy ulic-gorzyniec 29.04.05, 19:30
                                  Nie, tylko do radnych z gorzyńca.
                                  • oniemialyzwrazenia Re: nazwy ulic-gorzyniec 11.10.05, 15:51
                                    Pełnomocnik do zmian nazw ulic Św.Antoni musi sie spieszyć bo jeżeli wybory
                                    będą na wiosnę to całej akcji nie da się do tego czasu przeprowadzić i głosy
                                    moherowych beretów mogą Ekipie przejść kolo nosa.Stad mój apel przyspieszyć
                                    działania dla dobra Ekipy i wlasnego interesu panie pełnomocniku.
    • olimpus2 Re: Małe internetowe referendum... na temat nazw 14.10.05, 18:22
      Moze mnie ktos powie ile ta zmiana nazwy ulicy bedzie kosztowac zwyklego
      Kowalskiego,wymiana dokumentoe itd.Konkretnie.
      • inferno_m Re: Małe internetowe referendum... na temat nazw 17.10.05, 12:45
        Wymiana dowodu, prawa jazdy, paszporu(?), legitymacji wszelkiej maści plus
        pieczątki papiery firmowe często dowody rejestracyjne samochodów.
        Dalej jestem za zmianą nazw ulic. Jeśli już ktoś podejmuje się realizacji
        pomysłów innych osób (nie przemyślawszy ich do końca) to musi je realizować z
        całym inwentarzem strat i zysków.
        Trzeba mieć jeszcze pomysł jak przeprowadzić zmiany jak najmniej boleśnie dla
        kieszeni mieszkańców. Z tego, co wiem, to tego pomysłu nie ma.
        I jak to jest wejść na minę? A jest ich jeszcze kilka.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka