queenfan1 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 01.05.05, 17:18 no to się dziś zacznie forum... kicha, Kaliszowa woli szastać pieniędzmi często na byle co niż co jakiś czas zrobić coś porządnego - malo tego - wogole niema do tego chęci co robi - tak to jest jak brak kasy w portfelu zmusza do pracy ktorej sie nie lubi [na miejsce Leasingu na podwalu pani K dzis jest tam Ciucholand ..ech bankructwo]..................... jedyna ambitna rzecz to Pietrzak ktory jest niepodważalnie doskonałym muzykiem Odpowiedz Link
logo20 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 01.05.05, 17:35 queenfan1 a Ty co sądzisz o dzisiejszej imprezie? Odnosze wrażenie jakbyś był adwokatem pani K. Piszesz szastać pieniędzmi, jak już jesteś tak dobrze zorientowany to napisz jaka była przeznaczona kwota na organizacje dzisiejszej imprezy.A odnośnie gitarzysty to przyznaje racje. Odpowiedz Link
inferno_m Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 01.05.05, 19:39 "Impreza" "zakończyła" się ok 19:00. Odpowiedz Link
queenfan1 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 01.05.05, 20:48 dokladnie o 19.00 zaczeło się chowanie sprzętu ............ niesądze zeby 19- latek moglbyc adwokatem pani K. - pytanie kto ta panią lubi a trzeba wiedzieć ze zanim zostala Kierwniczka POK-u to odchodzilo wielkie podlizywanie sie burmistrzowi ..........................a impreza no cóż,grupa taneczna cosik pokazała, breakdancowcy dali pokaz, na koniec wystapila grupa młodzieżowa z miasta - jak ktoś lubi taką muzyke to spoko............................szkoda ze pani K bazuje na miejscowych amatorskich kapelach i grupach [z wylaczeniem Pietrzaka oczywiście] a nie zaprosi jakiegoś ambitnego wykonawcy znanego powszechnie....z nostalgia wspominamy wystep Perfektu - Ambitna cześć mlodziezy Piechowickiej apeluje o Turnaua,SDM lub wykonawców Rocka - zapewne wpadnie Flinta jak znam gust pani K - To wszystko - powtorka tej imprezy we wrzesniu ale pod nazwą "Dni Piechowic"... :/ Odpowiedz Link
inferno_m Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 01.05.05, 23:38 SMD czy Turnau to by było wydarzenie, może gdzieś w Michałowicach można zorganizować coś na kształt gitarą i piórem. qeenfan lub Raz Dwa Trzy. Perfect był jakieś 5 lat temu. Były tłumy, ludzie z Jeleniej G przyjeżdzali. Odpowiedz Link
redooktor Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 01.05.05, 21:40 Czy władza lub ktoś z urzędu był? Przepraszam! Zaszczycił imprezę. Odpowiedz Link
mega.7 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 03.05.05, 20:01 Scenariusz imprezy oparto na tym co zostawił w POK-u poprzedni dyrektor.A chciałoby się od nowej dyrekcji nowego spojrzenia na piechowicką kulture "dla mas". Odpowiedz Link
ngo1 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 04.05.05, 06:33 Wg mnie każda zorganizowana impreza w mieście dla mieszkańców zasługuje na poklask. Nie byłem 1 maja, ale słyszałem pozytywne opinie. Może i "Piechowickie Prezentacje" nie trwały do późnych godzin nocnych (z alkoholową dokładką), ale zapewne taki był zamysł organizatorów. Zorganizowanie imprezy ze sceną, nagłośnieniem i dobrą kapelą kosztuje bardzo dużo (Wystarczy popatrzeć na cenniki wykonawców, oraz obowiązki wynikające z organizacji imprez masowych). Martwi mnie fakt wprowadzania na forum komentarzy z życia prywatnego osób publicznych. Każdy z nas pragnie prywatności i wstawianie tekstów nie związanych bezpośrednio z życiem społecznym czy też gospodarczym naszego miasta jest nie na miejscu. Wskazujmy błędy, nagradzajmy udane działania - to jest metoda na uaktywnienie mieszkańców i władz Piechowic. Odpowiedz Link
mgr12 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 05.05.05, 18:36 Nie zgadzam się z tobą ngo1! Uważam ze takie imprezy powinny odbywać się np na stadionie sportowym a nie przy gl ulicy. Wrzaski nie wszystkim odpowiadają, a nie wspomnę już o małych dzieciach czy ludziach starszych i czy organizując taką imprezę ktoś o tym pomyślał? - chyba nie! I jeszcze jedno ngo1 - osoby publiczne muszą się liczyć z tym, że każdy ma prawo oceniać ich postępowanie. Odpowiedz Link
ngo1 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 05.05.05, 20:20 Pozwolisz, że i ja się nie zgodzę z Twoją opinią mgr12. Stadion jest oddalony od centrum i idealnie nadaje się na organizację wielkich imprez ze sporym nagłośnieniem (np.koncert PERFEKTU). Mniejsze imprezy i to w godzinach dziennych powinny odbywać się w mieście. Zapewne uczestniczyłeś mgr12 w imprezach w Jeleniej Górze, Gryfowie, Lubomierzu, Lwówku, we Wrocłwiu lub w innych miastach - wszystkie odbywają się w centralnym miejscu miasta. Raz na jakiś czas jest to dopuszczalne mimo niewątpliwej uciążliwości dla niektórych mieszkańców. Co do prywatności osób publicznych. Jestem całkowicie za tym aby "patrzeć im na ręce" i surowo oceniać wykonywanie zadań służbowych dla dobra społeczności. Oceniać i rozliczać. Uważam jednak, że osoby publiczne mają prawo do swojej prywatności. Odpowiedz Link
logo20 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 05.05.05, 22:19 A w którym miejscu naruszona zostala prywatność osoby publicznej? chyba nie masz ngo1 na myśli nauczyciela który w godzinach pracy używa panstwową wodę do mycia prywatnego auta? Odpowiedz Link
ngo1 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 06.05.05, 06:13 Nauczyciele którzy myją samochody przy szkole nie tylko że naciągają koszty (woda), ale dają również wspaniały przykład ekologicznego postępowania (dodatkowa lekcja biologii). Co do prywatności - to ja tylko proszę o skupianiu się na aktualnej działalności zawodowej "osób na pierwszych stołkach". Odpowiedz Link
alfa6 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 06.05.05, 14:08 Rozumiem twoje obiekcje ngo1, co do narusznia prywatnosci publicznych osób z P.Jednak czasami jest trudno nie wejsć na prywatne sprawy tych osób,bowiem w naszym mieście praca zawodowa i obowiązki publiczne np. władz miasta dziwnie często zazębiają sie z ich życiem prywatnym np. powierzanie stanowisk członkom rodzin, najbliższym znajomym od kielicha. I chocby czlowiek nie chciał, to tak czy siak ich życie prywatne staje się tematem postów. Odpowiedz Link
omega_7 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 06.05.05, 15:58 Słuszna uwaga alfa6. Pytanie do ngo1. Jeśli ktoś otrzymał np w Urzędzie Miasta stanowisko pracy, należy do ścisłego kręgu znajomych, lub adoratorów burmistrza, to: brak wymaganych kwalifikacji na to stanowisko, czy też jego pensja jest tylko sprawą prywatną? Jeśli ktoś pełni funkcje publiczne, to niestety musi się liczyć z tym, że dla społeczeństwa nie będzie wyraźnej granicy pomiędzy jego sprawami publicznymi, a prywatnymi. Odpowiedz Link
irys15 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 06.05.05, 17:11 Zaglądać "osobom publicznym" do sypialni nie wypada,ale już do kieszeni tak/oświadczenia majątkowe/,komentować ich wygląd zewnętrzny to nietakt,ale krytyka niestosownych zachowań w trakcie pełnienia urzędu to powinność każdego, kto te nieprawidłowości dostrzega. Można zadać sobie pytanie:kto postępuje niemoralnie:ten kto widzi i toleruje niewłaściwe zachownia "osoby publicznej"np nadużywanie alkoholu w miejscu pracy czy też ten kto publicznie /choćby i anonimowo/taki stan rzeczy krytykuje? Odpowiedz Link
ngo1 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 06.05.05, 19:25 Odpowiedź ngo1. 1. Brak wymaganych kwalifikacji absolutnie uniemożliwia zajmowania stanowiska. (sam pracowałem na pewnym stanowisku bez kwalifikacji i zrezygnowałem dobrowolnie) 2. Pensja na samorządowym stanowisku kierowniczym nie powinna być tajemnicą (tym bardziej sprawą prywatną). Dla dociekliwych - można przeliczyć sobie na podstawie oświadczeń majątkowych w BIP-ie. Osoby na stanowiskach są wynagradzane z naszych pieniędzy (podatników). 3. Zatrudnianie znajomych i "adoratorów" niestety jest naszą polską specjalnością. 4. Pijaństwo w pracy to przestępstwo 5. Pijaństwo w domu to alkoholowy problem rodziny Odpowiedz Link
mgr12 Re: do ngo1 06.05.05, 20:07 Zatrudnianie znajomych i "adoratorów" wcale nie musi być naszą specjalnością, a dzieje się tak z przyzwolenia nas wszystkich. Osobiście brzydzę się takim załatwionym stanowiskiem bo uważam takich ludzi za niedorajdy życiowe, z reguły są to osoby o bardzo słabej osobowości, które później broniąc swojego stanowiska zdolne są do robienia paskudnych,szkaradnych czynów. I to właśnie widzimy w naszym środowisku. Ciekawe tylko czy biorąc często niezasłużone pieniądze mają wyrzuty sumienia, że komuś coś zabrali? Odpowiedz Link
mgr5 Re: do ngo1 07.05.05, 20:41 Ciekawe co zrobią osoby z "pierwszego" szeregu Ekipy,jeżeli rządy obejmie ktoś inny?Będą mogły patrzeć ludziom prosto w oczy? A jeżeli nawet się uda przetrwać jeszcze 1,5 roku plus następna kadencja to co potem? Kto ich zechce? Odpowiedz Link
omega_7 Re: do ngo1 08.05.05, 16:57 Osoby z "pierwszego" szeregu Ekipy, jeżeli rządy obejmie ktoś inny, będą chciały natychmiast dopasować się do nowej sytuacji, takimi samymi metodami, jakimi trwają przy obecnej "władzy". Tzn: wazeliniarstwo, donosicielstwo itd. Będą też krytycznie oceniać poprzednią (czyli obecną) władzę. Odpowiedz Link
docent333 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 08.05.05, 11:22 Brak elementarnej logiki. Piszesz, że brak kwalifikacji uniemożliwia ...... , więc odpowiedz, jak się na tym stołku znalazłeś? Zrezygnowałeś dobrowolnie...... po jakim czasie? Przez kilka lat brałeś kasę z urzędu, skoro wołamy o jawność, to zrób tabelkę: ile, za co, jakie były dodatki? Dlaczego zwolniłeś się z pracy w POK-u? I dlaczego tak późno? Jeśli to był mobbing, to może by jakiś mały procesik? P.S. Jeżeli chodzi o tzw. "stare dzieje" to ma pan, panie Adamie, też to i owo "za pazurkami", może by tak małą samokrytykę? P.S.2 To co "wyciekło" nie jest już sprawą prywatną. Trzeba albo bardziej się pilnować, albo zmienić swoje zachowanie. A za już popełnione "grzechy" warunkiem "odpuszczenia" jest szczera skrucha, a nie apele o zachowanie prywatności. Odpowiedz Link
ngo1 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 08.05.05, 19:17 Drogi anononimowy docent333. Na stołek powołał mnie jeszcze poprzedni burmistrz. Brałem kasę z urzędu za pracę, którą wydaje mi się wypełniałem dobrze (jeśli jesteś innego zdania to chętnie porozmawiam z Tobą ale nie anonimowo). Co do samokrytyki - to właśnie dlatego zrezygnowałem z pracy. Odpowiedz Link
mgr12 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 15.05.05, 18:58 Drogi ngo1! Czy tak naprawdę zrezygnował Pan ze swojego stanowiska tylko ze względu na swoje kwalifikacje??? Wcześniej Panu to nie przeszkadzało, a jednak nie podnosił Pan swoich kwalifikacji.I czy naprawdę nie walczył Pan o swój stołek ? - przecież był Pan ulubieńcem niektórych Pań z UM. Odpowiedz Link
ngo1 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 15.05.05, 20:29 Poprzednio pracowałem najlepiej jak potrafiłem (ocenę pozostawiam wszystkim tym z którymi miałem okazję współpracować). Widocznie to było za mało i musiałem odejść. Całkowicie nie potrzebnie moja osoba zajmuje tyle miejsca na forum. Są ciekawsze tematy i bardziej istotne dla Piechowic. Pomogłem w założeniu stowarzyszenia i na tym zakończyła się moja rola. Obecnie stowarzyszenie jest coraz mocniejsze i pełne nowych inicjatyw. Zapraszam do współpracy w nowej organizacji osoby z inicjatywą. Odpowiedz Link
kornelia33 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 15.05.05, 21:12 Zwracam uwagę: nie mylić mgr12 z mgr5.A swoją drogą mgr12 nie mogłeś wymyślić innego loginu? Wypowiedzi mgr5 są bardziej merytoryczne,odnoszę wrażenie,że chcesz mgr12 kogoś zmylić! Odpowiedz Link
docent333 Re: Oceniamy piechowickie imprezy. 30.05.05, 18:25 Dawno mnie tu nie było. Panie Adamie, wodę pan leje. To, co Pan pisze, to tylko tzw. "półprawdy". Zadałem kilka konkretnych pytań i co? Burmistrz też kasę bierze za to, że pracuje najlepiej jak potrafi. Pańska decyzja o rezygnacji z pracy w POK-u .....wróble ćwierkają, że "wisiała" tam jakaś dyscyplinarka, wiele osób chętnie poznałoby przyczyny tych zakulisowych rozgrywek. A Pan dużo wie, może nawet za dużo. Panie Adamie, czy ma Pan jaja???? Odpowiedz Link