Dodaj do ulubionych

Idzie PiS... będzie popis ;)

19.05.05, 01:33
Karawan dla Kaczyńskich

Ponad 400 tys. zł kosztował karawan do podwiezienia zwłok Rajmunda
Kaczyńskiego, ojca Lecha i Jarosława Kaczyńskich.

Karawan marki mercedes-Benz mógł zobaczyć każdy, kto 21 kwietnia 2005 r. przed
drugą po południu znalazł się przy bramie nr 5 na Starych Powązkach. Auto
przywiozło na cmentarz ciało Rajmunda Kaczyńskiego z kościoła przy ul.
Długiej. Dzień wcześniej Merola wypróbowano – debiutował wioząc zwłoki
słynnego reżysera Jerzego Grzegorzewskiego.

Samochód robi wrażenie: ciemnogranatowa karoseria, skórzana tapicerka w
kolorze écru, kryształowe szyby, automatyczna skrzynia biegów, klimatyzacja.
Na indywidualne zamówienie Miejskiego Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych w
Warszawie przystosowany w turyńskiej firmie Intercar do usług pogrzebowych.

Całkowity koszt: 99 tys. euro, czyli ponad 400 tys. zł.

W końcu marca 2005 r. po odbiór samochodu pojechał do Włoch sam prezes MPUK
Zdzisław Malinowski, urzędnik podległy prezydentowi Warszawy Lechowi Kaczyńskiemu.

17 kwietnia 2005 r. w Warszawie umarł po długiej chorobie urodzony w roku 1920
Rajmund Kaczyński, ojciec Lecha i Jarosława.

Szefowa marketingu MPUK Danuta Kozłowska powiedziała, że koszt wynajęcia
mercedesa wynosi 550 zł, czyli więcej niż innych karawanów. Nie chciała
powiedzieć, kto zapłacił za wynajęcie samochodu na pogrzeb Kaczyńskiego.

Włoska firma Intercar specjalizuje się w produkcji samochodów i przyczep
kempingowych na podwoziach i podzespołach aut seryjnych. Nikt z pracowników
firmy nie chciał potwierdzić, czy karawan sprzedany do Warszawy ma
zaakceptowane przez Niemców atesty i homologacje.

Przedstawiciele mercedesa w Polsce powiedzieli nam, że karawany pogrzebowe tej
marki bez problemu można kupić w Polsce w cenie od 86 tys. zł
(za skromne Vito) do 250 tys. zł (za wyposażony we wszystkie bajery E-klasse).

Komentując zamiar zakupu nowych samochodów przez rząd Belki (przeciętna cena
jednego auta to 100 tys. zł) Jarosław Kaczyński, brat Lecha i syn Rajmunda,
powiedział w „Fakcie”: Poraża mnie całkowita pogarda dla opinii publicznej,
jaką prezentuje Marek Belka. Kiedyś takie wozy przysługiwały tylko ministrom,
a dziś przysłowiowe kartofle się nimi wozi! Nie umiem powiedzieć, czym
spowodowana jest arogancja rządu. Te pieniądze przeznaczyłbym na głodne dzieci.

Mamy w związku z tym dwa spostrzeżenia:

– karawan kupiony przez podwładnego prezydenta Kaczyńskiego nie wozi kartofli;

– nadal są w Polsce głodne dzieci.
Autor : Jędrzej K. Urban

Źródło:Tygodnik NIE...:)
Obserwuj wątek
    • loonapark Re: Idzie PiS... będzie popis ;) - oj idzie, idzie 19.05.05, 08:33

Sobota, 14 maja 2005r.Słowo Polskie Gazeta Wrocławska

Z politycznego klucza

Marszałek województwa zatrudnia kolejnego specjalistę

Specjalnie utworzone stanowisko i dwa tysiące złotych miesięcznie. Grzegorz
      Stopiński (PiS), na co dzień pełniący funkcję przewodniczącego rady miasta
      Wrocławia, znalazł sobie drugą pracę. Został głównym specjalistą w gabinecie
      marszałka województwa

Co robi w urzędzie Grzegorz Stopiński? Marszałek województwa Paweł Wróblewski
      (PiS) tłumaczy: – Odpowiada za współpracę z samorządami niższych szczebli.
      Konkretnie, według słów Wróblewskiego, Stopiński pisze strategię dotyczącą
      takiej współpracy. Zapytaliśmy także marszałka, czy konieczne było tworzenie do
      tego specjalnego stanowiska, na którym w dodatku zatrudnił partyjnego kolegę. –
      A kogo miałem zatrudnić? Mam zaufanie do pana Stopińskiego, a on ma duże
      doświadczenie samorządowe – stwierdził Wróblewski.
      Stopiński odrzuca zarzut o zatrudnienie z politycznego klucza. – To nie jest
      tak, że mi zależy na jakichś posadach czy gratyfikacjach. Jakbym chciał, to
      szukałbym miejsca w radach nadzorczych spółek podległych marszałkowi. Ale to
      nie jest mój sposób działania – zapewnia. Lecz podaje nieco inny niż marszałek
      zakres swoich obowiązków. – Zajmuję się analizowaniem struktury i kompetencji
      urzędu marszałkowskiego w kontekście pozyskiwania unijnych pieniędzy –
      tłumaczy. A współpraca z samorządami? – pytamy. – No, jedno z drugim się łączy –
      stwierdza Stopiński. – Jest potrzeba skoordynowania działań samorządów w tym
      zakresie. Myślę, że moja praca będzie pożyteczna – stwierdza.
      Grzegorz Stopiński zarabia 2,1 tysiąca złotych. Podpisał umowę o pracę na czas
      określony – do 30 listopada.
      • bbbaaa5 Re: co wy z tym pisem? 19.05.05, 11:41
        Chyba nie myślicie chestery i lunaparki,że forum to jest organ PiS-u?Odnoszę
        wrażenie,że wy chłopcy niczego nie rozumiecie!Wszystkie partie działające w
        Polsce są siebie warte,tak samo jak i władza piechowicka! Wczytajcie sie
        lepiej w posty i wyciągajcie wnioski! WNIOSKI,PANOWIE,WNIOSKI ,bo inaczej
        pospadacie z tych stołków wcześniej niż się wam wydaje!
        P.S.To także i do Pań z kręgów Ekipy piszących an forum.WNIOSKI!WNIOSKI
        WYCIAGAJCIE PANIE!
        • loonapark buhahahahahahahahahaha 19.05.05, 13:04
          to forum założył organ PiS-u :))) Ciekawe, czy młody wódż wyciągnął już
          wnioski :)))) Ale za porównanie jego partii do "władz miasta" to masz u niego
          przesrane!!!!!
          • queenfan1 pis 19.05.05, 15:05
            ciekawe co na to inferno
          • bbbaaa5 Re: 19.05.05, 15:13
            loonapark!Twoje prostactwo jest takie samo jak całej Ekipy,nie możesz pojąć ,że
            ja jestem wolnym człowiekiem i piszę co chcę ,niezależnie od PiS-U,PSL-u,rad
            kościelnych i innych partii i koterii.To tobie się wydaje,że jak masz względy u
            burmistrza ,to złapałeeś Pana Boga za nogi ,wiernie mu służysz i zapomniałeś z
            tego szczęścia,że nie przynależność do czegokolwiek się liczy ,ale to by BYĆ
            CZŁOWIEKIEM: zawsze i wszędzie!
            To,że posiadam odmienne poglądy niż ktoś inny ,nie oznacza,że ten ktoś jest
            moim wrogiem!
            • loonapark Re: do bbbaaa5 19.05.05, 15:42
              widocznie nie wyciągnąłem odpowiednich wniosków z twoich wielkich myśli. Co do
              twojej wolności i pisaniny - zauważ że chestery i loonaparki jak nas nazwałeś,
              też mogą pisać co chcą, więc właśnie opisujemy sobie PiS.
              A jakie względy mam u burmistrza???????
          • inferno_m Re: buhahahahahahahahahaha 19.05.05, 18:11
            Gdyby to forum było cenzurowane to nie miałbyś możliwości pisania na nim.
            Nie ukazałby się na nim Twój post np. na temat Prawa i Sprawiedliwości.
            Wiem że "zalazłem" Ekpie za skórę byłem przygotowany na to i takie posty nie
            robią na mnie wrażenia.
            Dowodzą tylko słuszności moich działań.
            • loonapark Re: buhahahahahahahahahaha 20.05.05, 08:36
              Widzę, że zachodzę za skórę pisuarom. Ale cóz - jestem przygotowany na posty
              zaspowiadające zamordyzm i cenzurę po waszym przejęciu władzy. Dowodzi to tylko
              słuszności moich działań. Niedługo trzeba będzie zejść do podziemia.
              • mega.7 Re: do loonaparka 20.05.05, 11:01
                loonapark,masz rację w twierdzeniu,że musisz zejść do podziemia po wyborach,ale
                moim zdaniem nie z powodu PiS,ale ze wstydu,że służyłeś w Piechowicach takiemu
                reżimowi, jaki uskutecznia Ekipa!!!
                • chester_74 Re: do loonaparka 21.05.05, 01:47
                  Nie dzielcie skóry na niedźwiedziu..... jeszcze nie wygraliście wyborów:)
                  No ale jeśli.....
                  Mega.7 odpowiedz szczerze... jakie widzisz dla siebie stanowisko po wygranych
                  wyborach???

• mega.7 Re: do loonaparka 23.05.05, 06:04
                    O czym ty w ogóle chester mówisz!?Jaki niedźwiedź,jaka skóra?Sam wprowadziłeś
                    wątek polityczny i zamiast ustosunkować sie do koślawej piechowickiej
                    rzeczywistości zajmujesz się Kaczyńskimi,jakby oni mieli wpływ na to, co sie
                    dzieje w naszej mieścinie.
                    Mnie pytasz ,jakie stanowisko widzę dla siebie?To samo ,które mam.Nie przyszło
                    ci do głowy,że są jeszcze ludzie,którym na zdobyciu władzy dla siebie nie
                    zależy ale na UCZCIWEJ władzy w mieście tak?
                    Ale o ile wiem, to u ciebie zanosi się na zmiany?Interesy nie idą, może przyda
                    ci się pomoc kogoś z kręgów Ekipy?Nie należysz do niej,ale chody masz,prawda?
                    • inferno_m Re: do loonaparka 23.05.05, 18:04
                      A więc chester_74 to człowiek interesu...
                      • unipop1 Re: do loonaparka 24.05.05, 00:00
                        chester_74 to może i czlowiek interesu, ale coś kiepsko na tym wyszedł. No ale
                        w naszym miescie jest wiele sklepów spożywczych i jego sklep właśnie nie
                        wytrzymał konkurencji.
                        • inferno_m Re: do loonaparka 24.05.05, 00:20
                          No człowiekiem renesansu to chyba nie jest:)
                        • chester_74 Re: do loonaparka 25.05.05, 01:47
                          I Pani przeciwko mnie... ??? No to powinna Pani wiedzieć,że to nie był mój sklep....
                    • chester_74 Re: do loonaparka 25.05.05, 01:58
                      Zmiany to już zaszły...Interes nie był mój... jak wiesz:) Pomoc nie była mi
                      potrzebna z kręgów E-kipy. A gdybym miał "chody" jak napisałeś, to byś od rana z
                      obiegówką biegał;)
                      • mega.7 Re: do loonaparka 25.05.05, 09:34
                        To do mnie chester z tą obiegówką?
                        Czyli gdybyś miał chody w Ekipie, to byś na mnie doniósł ,a oni by mnie wylali
                        z roboty!
                        Pięknie,masz wszystkie atuty ,aby jednak o względy Ekipy sie ubiegać,oni takich
                        co kapują promują i awansują.
                        W sytuacji gdy padł ci biznes(przyznałes komuś że tak jest)wal do nich
                        śmiało.Masz predyspozycje,zostaniesz nagrodzony!
                        • chester_74 Re: do loonaparka 26.05.05, 03:46
                          Gdybym miał "chody" w E-kipie... nie musiałbym na Ciebie donosić... tylko bym
                          stwierdził,że mi się nie podobasz... i już byś poleciał... tak wynika z tego co
                          tu czytam o możliwościach E-kipy. Jedno jest pewne... podałeś informacje,które
                          pomogły mnie zidentyfikować z imienia i nazwiska... to teraz ja zabawię się w
                          donosiciela i Twoi koledzy z pracy... sorka błąd... Ty nie masz kolegów w pracy:)
                          dowiedzą się kto im w gniazdo sra:)
                          • irys15 Re: do chestera _74 zwanego loonapara1 26.05.05, 11:13
                            chester-74 chyba się nie wstydzisz swojego nazwiska,chociaż ja nigdzie
                            informacji na ten temat nie przeczytałem i myślę,że wiekszośc piszących cie nie
                            kojarzy.Ale jeżeli tak jest naprawde to przedstaw się jak kilka osób już
                            zrobiło i pisz dalej już nie anonimowo.
                            A dlaczego ty straszysz mega?Znasz powiedzenie:nie strasz,nie strasz,bo się...
              • inferno_m Re: buhahahahahahahahahaha 20.05.05, 18:22
                loonapark potwierdzasz tylko wyniki badań nad czytelnictwem.
                70% Polaków nie rozumie co czyta. W tym i Ty.
    • krakowiakbis Idzie Pi -echowicka rzeczywistość. 19.05.05, 21:10
      chester_74 zainteresuj się, dlaczego nie można zrobić imprezy dla mieszkańców
      na stadionie. To nie jest zebranie wyborcze PiS-u.
      Zainteresuj sie dlaczego przyjeto Cię do Urzędu Miasta i jakie miałeś
      kwalifikacje. Wszyscy niech będą święci a ja ......... to Twoje credo.
      • chester_74 Re: Idzie Pi -echowicka rzeczywistość. 21.05.05, 01:38
        Krakowiak..... imprezy na stadionie nie będzie bo Inferno dowalił władzy i
        pewnie ktoś wykonał telefon lub był osobiście:)
        A do Urzędu Miasta muszą mnie przyjąć... jak każdego obywatela...
        To Wy zrobiliście ze mnie E-kipowca... I tak już Wam zostanie. Każdy głos
        przeciwko Wam będzie kwitowany jednym tekstem: "E-kipa się wścieka,E-kipa szuka
        haków,E-kipa...."
        Wali mnie E-kipa... bo za chwilę może być B-anda,K-lika....
        Jedno tylko się nie zmieni... zgodnie z teorią,że jeszcze nie wymyślono takich
        grabi,które odgarniają od siebie...

• z.michalek Re: niewiniątko chester 21.05.05, 09:16
          chester nie jesteś z Ekipy a rozumujesz jak ona!
          Impreze dzisiejsza organizuje inferno_m?Organizuje ją LEGALNE
          stowarzyszenie,które ma takie same prawo jak np klub sportowy Lechia!
          Co to znaczy:"Każdy głos przeciwko wam będzie kwitowany jednym tekstem..."
          Na forum krytykowane są CZYNY Ekipy a nie treść twoich postów,które
          niestety ,ale wszystkie, bronia tych właśnie CZYNÓW Ekipy!
          Jeżeli nawet nie jesteś z Ekipy to popierasz jej działania niezgodne z prawem i
          tylko tyle!
          • logo20 Re: niewiniątko chester 21.05.05, 09:37
            Ekipa zamiast sie cieszyć ze coś się dzieje w tym miastczku, dzieci będa miały jakieś zajęcie, to wszystko robiła żeby impreza się nie odbyła. A co oni robią żeby odciągnąć młodzież od używek i patologii?Postawili trzy na krzyż huśtawki i myslą że wszystko jest ok.A gdzie obiecana rampa dla "dzieci z dworca" aby mogli jak mówili pojeździć na desce?Obiecanki cacanki...
            Ekipa się cieszy tylko wtedy jeśli zrobi komuś na złość, wyda zgodę na budowę Polcoloritu mimo sprzeciwu mieszkańców itp.

W jakim mieście my żyjemy!!!
            Ciemnogrodzie

ale jak to kiedyś ktoś napisał na tym forum, nie martwcie się,wiosna, lato idzie, wychodzi słoneczko będzie lepiej!!!
            • ngo1 Re: niewiniątko chester 21.05.05, 11:08
              Nic nam nie wiadomo aby UM utrudniał zorganizowanie dzisiejszej imprezy.
              Jedynie KS LECHIA odmówiła użyczenia terenu na stadionie.
              • urzednik13 Re: niewiniątko chester 21.05.05, 11:18
                Na tym polega przebiegłośc Ekipy-to pan Bolek,nie my!A kto wezwał prezesa na
                dywanik?Przecież widzieli wszyscy urzednicy magistratu,że Prezes w UM był
                rano,a po południu zmienił zdanie.Ciemnogród, zgadzam się z logo!
              • urzednik13 Re: niewiniątko chester 21.05.05, 11:28
                Na tym polega przebiegłośc Ekipy-to pan Bolek,nie my!A kto wezwał prezesa na
                dywanik?Przecież widzieli wszyscy urzednicy magistratu,że Prezes w UM był
                rano,a po południu zmienił zdanie.Ciemnogród, zgadzam się z logo!

Dokóki ludzie w obawie przed utratą pracy lub innych korzyści osobistych będą
                dawali sobą manipulować i będą bali się wyrażać to ,co na prawdę czują, dotąd
                rządzić będą w Piechowicach:teraz E-kipa a w przyszłości(i tu się zgadzam z
                chesterem)B-anda,K-lika a może nawet i M-afia.
                Zaproszenie na majówkę przyjmuję i na pewno tam się zjawię,nawet jak mnie
                uwiecznią na zdjęciu ,a później w internecie!
                • inferno_m Re: niewiniątko chester 22.05.05, 23:33
                  Chester_74 ja sądze że on się chce do nas przyłączyć ale nie wie jak zagadać:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka