Dodaj do ulubionych

Zmiany na tablicy w centrum miasta

03.04.06, 23:13
Gdy przejeżdżałem dziś przez miasto,zauważyłem zmiany na tablicy obrazującej panoramę Karkonoszy...

wiecej:

www.pamietnikopozycjonisty.republika.pl/
Obserwuj wątek
    • alter4 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 04.04.06, 07:24
      Teraz turyści przyjeżdżający do Piechowic od strony Sobieszowa maja pełny obraz miasta. Panorama od strony północno-zachodniej nie wygląda tak pięknie jak od wschodniej.Świetny pomysł!!!.Myślę , że zdjęcie powinno ukazać sie w mediach, nie tylko lokalnych :-))
      • koza2006 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 04.04.06, 07:57
        Gratuluję pomysłowości.
        Teraz zaczną was ścigać za zniszczenie mienia publicznego.
        • koott0 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 04.04.06, 08:48
          A co zostało zniszczone?Przecież tylko uzupełniono to co dawno powinno sie tam
          znaleźć.A może sa tacy którzy nie widzą tego "pięknego" elementu
          krajobrazu,który wyrósł w naszym mieście?
    • laka3 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 04.04.06, 10:27
      Na temat krótkowzroczności naszych władz sporo miejsca poswięcono na tym forum, widać dalej się nic nie zmienia.
      • czub1 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 05.04.06, 16:54
        Bardzo dobrze,że jakiś roztropny pracownik urzędu uzupełnił krajobraz Piechowic.
        tylko że taka panorama to teraz skutecznie bedzie odstraszała tych nielicznych
        turystów ktorzy tu zabłądzili.
        • sruul Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 07.04.06, 13:00
          Pownienien na tablicy znaleźć się również mercedes w rowie.
          • queenfan1 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 07.04.06, 19:01
            nie jestem pewien ale chyba nie można stawiać budynków które w jakiś sposób
            szpecą przestrzeń - zwłaszcza widać to jadąc obwodnicą - do pewnego momentu
            urzeka widok gór i położone niżej miasteczko[aż chce się skrecić z obwodnicy]
            ale czar szybko znika kiedy w tle wyłania się ten geomentryczny hangar który jak
            dupa komponuje się z cała okolicą - oby za rok była sroga zima i zapomnieli
            odśnierzyć dachy :)
            i niech h... strzeli E., D., R., i innych p.....e tą wioche i wszystkich
            wiesniakow zlokalizowanych w urzedzie i dookola kórzy taką opoinie temu miastku
            sami nadali swoją egzystencją- myślący wybiorą jako miejsce zamieszkania okolice
            JG, Karpacz czy Szkl. Por - stąd trzeba uciekać!!
            • alif5 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 07.04.06, 19:59
              Ostre słowa, ale prawdziwe.Ich adresaci w pełni na nie zasługują.
            • mzk200 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 09.04.06, 19:45
              Wszyscy z tego miasta nie wyjedziemy. Są tutaj ludzie , którzy mimo tych
              wszystkich cyrków nie stracili jeszcze wiary w to, że można coś jeszcze zrobić
              dla Piechowic.
            • logik11 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 14.04.06, 19:23
              Masz rację queenfan1, jest prawo które mówi, że wszyscy jesteśmy właścicielami
              otaczającego nas krajobrazu i nie wolno go bezmyślnie niszczyć i szpecić.
              Dlatego ta sprawa znalazła swój finał u Wojewody i w Prokuraturze, ale jak
              zostanie roztrzygnięta to się okaże w "praniu". Obawiamy się czy te instytucje,
              to nie ta sama "klika".
              Relacje z tych prawnych potyczek zaczniemy zamieszczać teraz na stronie
              www.piechowiczanin.wiedzmin.pl oraz opiszemy w nowym numerze "Żądła".
              • logik11 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 18.04.06, 11:57
                Dziś (18.04.2005r) ukazały się, zgodnie z powyżej złożoną obietnicą, pierwsze
                dokumenty w "Sprawie CERAMIKI MARCONI". Prosimy o zapozanawanie się z nimi oraz
                komentarze na ten temat.
                • tojahehe Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 18.04.06, 12:14
                  logik11 napisał:

> Dziś (18.04.2005r) ukazały się, zgodnie z powyżej złożoną obietnicą, pierwsze
                  > dokumenty w "Sprawie CERAMIKI MARCONI". Prosimy o zapozanawanie się z nimi
                  oraz
                  > komentarze na ten temat.

podsumowując: daremne żale, próżny trud..........dlaczego?

Podstawa prawna do budowy obrzydliwego blaszaka Ceramika Marconi pojawiła sie
                  wraz z dokumentem "ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW z dnia 14 września 2004 r.
                  w sprawie kamiennogórskiej specjalnej strefy ekonomicznej(Dz. U. z dnia 13
                  października 2004 r.)".

Wtedy my mieszkańcy Piechowic powinniśmy byli się zainteresować konsekwencjami
                  włączenia miasta do strefy. Wszak dokładnie podano lokalizację gruntu w
                  Piechowicach włączonego do strefy.

To nasz grzech zaniechania i my teraz będziemy ponosić jego konsekwencje.

Taka jest brutalna prawda.

• alif5 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 01.05.06, 11:24
                    Jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki z tablicy z panoramą Piechowic
                    zniknął zakład ceramiki marconi.Czyżby był to znak,że to samo może się stać z
                    faktycznie istniejącym monstrum,czy tylko dowód głupoty władz,które próbują
                    znowu nas okłamać zamieszczając nieprawdziwe obrazki.Przecież nikt nie jest
                    ślepy i widzi jak wygląda panorama miasta od strony stadionu.A może dobrze się
                    stało,bo dopiero teraz porównując makietę z rzeczywistością można zobaczyć jacy
                    bezmózgowcy dopuścili do powstania czegoś takiego prawie w centrum miasta.
                    • omega_7 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 01.05.06, 18:58
                      To jasny dowód, że władze same przyznają, iż coś jest nie tak.
                      A może to tylko na użytek propagandy przed sesją absolutoryjną.
                      Tak, czy inaczej takie działanie potwierdza bezmyślność włodarzy miasta.
                      Dotychczas powstanie drugiego zakładu Polcoloritu obwieszczane było jako
                      sukces. A może władza zacznie walczyć sama ze sobą i w ten sposób pozyska
                      grono niezadowolonych wyborców. Alkoholizm i schizofremia ma wiele wspólnego.
                  • logik11 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 02.05.06, 19:51
                    tojahehe napisał:

> podsumowując: daremne żale, próżny trud..........dlaczego?
                    >
                    > Podstawa prawna do budowy obrzydliwego blaszaka Ceramika Marconi pojawiła sie
                    > wraz z dokumentem "ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW z dnia 14 września 2004 r.
                    > w sprawie kamiennogórskiej specjalnej strefy ekonomicznej(Dz. U. z dnia 13
                    > października 2004 r.)".
                    >
                    > Wtedy my mieszkańcy Piechowic powinniśmy byli się zainteresować konsekwencjami
                    > włączenia miasta do strefy. Wszak dokładnie podano lokalizację gruntu w
                    > Piechowicach włączonego do strefy.
                    >
                    > To nasz grzech zaniechania i my teraz będziemy ponosić jego konsekwencje.
                    >
                    > Taka jest brutalna prawda.
                    >
                    >
                    Ogólnie masz rację, ale trudno jest zwykłym mieszkańcom maisteczka śledzić na
                    co dzień rozporządzenia Rady Ministrów, a nawet uchwały Rady Miasta.
                    Każdy z nas jest zaprzątnięty swoimi codziennymi sprawami, a obowiązek
                    kierowania losami miasteczka oraz śledzenia i tworzenia aktów prawnych spoczywa
                    na burmistrzu i oddelegowanych przez społeczeństwo radnych.
                    Z kolei ich obowiązkiem jest skutecznie to społeczeństwo informować o
                    najbardziej istotnych dla miasta decyzjach i włączać je do dyskusji i
                    wspodecydoawnia przy podejmowaniu ważnych decyzji.
                    Niestety ta naturalna droga postępowania w państwie demokratycznym jest obca
                    naszym włodarzom. Wolą w zaciszach swoich gabinetów i zakamarkach Urzędu
                    podejmować decyzjie z dala od nas.
                    Czym wtedy się kierują...?
                    • olga120 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 02.05.06, 20:34
                      Mój nasz Radny informował Nas o powstaniu nowej fbryki Ceramiki Marconi
                      przynajmniej w okręgu numer 9
                      • obserwatorpiechowic Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 02.05.06, 20:55
                        A który to radny jest tak dobrze poinformowany i kiedy było spotkanie.
                        • olga120 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 02.05.06, 22:10
                          mimo,że obserwujesz to i tak nic nie widzisz,a pomzatym ni szukaj dziury w całym
                          bo jak zwykle jak cos jest w porzadku to w waszym Twoim przekonaniu jest
                          oczywiście zle i niedobrze ale to Twój problem
                          • logik11 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 03.05.06, 12:12
                            Olgo nie zaperzaj się, tylko odpowiedz na prosto zadane pytanie. Który radny Cię
                            pinformował i w jakej formie. Bo jeśli to była gadka przy herbatce, że mają
                            wybudowć jkąś fabrykę płytek za torami, to nie można tego nazwać poinformowaniem
                            społeczności, nawet lokalnej.
                            Ponadto obserwator równie prosto zapytał, kidy i gdzie odbyło się take spotkanie
                            informacyjne. (bo tego przy herbatce sama chyba nie zaliczysz jako zdarzenia
                            informującego wyborców).
                            Niestety mistrzenm od unikania odpowiedzi na prosto zadane pytania są niestety
                            nasz burmistrz i często przewodniczący naszej rady, co widać na sesjach.
                            Proponowałbym Ci Olgo nie dołączać do tego grona, tylko po prostu odpowiedzieć
                            na zadane pytania, jeśli Twój radny był rzeczywiście w porzadku, to pomoże mu
                            taka odpowiedź, lepiej niż Twoje obrażanie się.
                            Dla wyjaśnienia tych kwestii i wielu innych związanych z Ceramiką Marconi
                            zorganizowaliśmy Debate Ekologiczno-Społeczną na którą zapraszam Ciebie i
                            wszystkich mieszkańców Piechowic. Dokładniejszych i nformacji możesz zaczerpnąć
                            zaglądając na forum-pod ten temat.
                            P.S.Który okręg ma nr 9 i jaki radny go reprezentuje?
                      • irys1.5 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 03.05.06, 12:06
                        Brawo radny z okręgu nr 9, tylko dlaczego ukrywasz sie pod olgą120?
                        • alif5 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 03.05.06, 13:28
                          Okręg nr 9:
                          ul.Boczna,Chrobrego,Ciasna,Mieszka I,Rycerska,Żymierskiego 1-32.
                          Radny: Rafał Mazur KWW Unia dla Piechowic.
                          Co ta Unia i jej radni zrobili dla Piechowic do tej pory?
                        • olga120 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 03.05.06, 14:28
                          widze ze nie nalezysz do osób zbyt rozgarnietych po pierwsze najszybciej
                          mogłabym byc radna a nie radnym po drugie po co mam wymieniac nazwiska moze
                          radni tego sobie nie zycza podałam wiec okreg ja zostałam poinformowana o
                          planowanej budowie w rozmowie a oprócz tego były wywieszone informacje na
                          słupach oraz w gazecie ekstra spotkania nie było tak jak wy to zamierzacie
                          zrobic a na spotkanie napewno przyjde nie dlatego ze mam pretensje ze fabryka
                          powstała bo ja akurat jestem zadowolona dlatego ze znalazłam w tej firmie prace
                          moze nie na stanowisku bo jestem osoba prosta ale pozwoli mi utrzymac rodzine
                          ale przyjde posłuchac co macie do powiedzenia popatrze jak na was beda sie
                          promowac kandydaci na radnych burmistrza itd nie dawno wrocilam od znajomych z
                          ktorzy mieszkaja w gornych brud na calej szerokosci chodnikow az po dolne i
                          jezdni moze wejscie miotły i pospprzatajcie do bedzie porzyteczne
                          • obserwatorpiechowic Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 03.05.06, 15:17
                            Olga wymuszona prostota Twoich tekstów jest urzekająca. Stało się to tak nagle,
                            wcześniej wypowiadałaś się w inny sposób.
                            Jeśli nie jesteś radnym (zmiana płci na forum dla niepoznaki nie jest czymś
                            zaskakującym i niemożliwym) to jesteś żoną tego radnego.
                            A może widziałaś ostanie ogłoszenie w Nowinach Jeleniogórskich o naborze
                            pracowników do nowego zakładu.
                            Może zdradzisz jakie to zarobki oferuje pracodawca, bo chyba nikt nie zamierza
                            żerować na ludzkiej biedzie i nieszczęściu zaniżając wynagrodzenie (w myśl że i
                            tak przyjdą bo jak nie tutaj to gdzie).

Wiele spraw wyjaśni się na sobotnim spotkaniu-debacie.
                            • blizniak58573 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 03.05.06, 18:01
                              Zauwazyłem w Oldze pewną regularność (o czym już wczesniej pisałem)robi
                              przynajmniej stara się zrobić czy też wywołać zamieszanie na forum,nie wiem
                              tylko dlaczego upatrzyła sobie pana RM bo ciągle do tej osoby wraca jak i
                              również do Klubu Radnych,pani ZGB. Czy jest czymś szczególnym podyktowane? A
                              moze ma takie zadanie,które zostało wytyczone przez.....
                              • blizniak58573 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 03.05.06, 18:04
                                Moja wypowiedź z dnia 09.04.2006r."Uważam,że cała ta dyskusja to jedno wielkie
                                nieporozumienie wywołane chyba
                                specjalnie przez przemawiającą głupotę ze strony Olgi 120.służące obczernieniu
                                zarówno PO jak i osób działajacych w tym Kole, ale również wszystkich tych
                                którzy swoją pomocą przyczynili sie do zorganizowania tej imprezy.Ja ze swojej
                                strony proponuje,aby niereagować na posty tego typu jak np. podane przez
                                Olgę120.Tym bardziej,że głowną intencją takich osób jest wywołanie
                                nieporozumień,obczernianie.Po za tym login Olga120 pojawił sie po raz pierwszy i
                                w moim przekonaniu prawdopodobnie już go nie zobaczymy a jeżeli już to treść
                                będzie o podobnym charakterze."
                          • irys1.5 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 03.05.06, 19:50
                            olga120 a może założymy się że jesteś RADNYM ? I to z Klubu radnych?Przykro mi,
                            ale to o tobie można by rzec że nie jesteś"zbyt rozgarnięta".Przeczytaj
                            wszystkie swoje posty i zastanów się ,dlaczego można łatwo cię rozszyfrować.

Ten apel o miotłach i brudzie wygłoś na następnej sesji i zmobilizuj p.o.
                            kierownika ZUK do większej aktywności i jak chcesz to sam daj przykład w
                            wywijaniu miotłą.
                            Może tez pójdę na sesję i będę obserwowac jak dajesz sobie radę jako radny z
                            wypowiedzeniem tego prostego apelu do swoich kolegów i koleżanek radnych.
                            • hihihi58573 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 03.05.06, 21:27
                              Zauważyliście że zawsze gdy pisze olga to odpowiada jej blizniak58573 ?
                              Zastanawiająca zbieżność ? Ja sądzę że nie , Uważam że to ta sama osoba .
                              Sprawdżcie sami.Zawsze sie ze sobą nie zgadzają.
                          • urzedniczka13 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 06.05.06, 23:29
                            I jak olga120 podobała ci sie debata,bo widziałam,że sluchałaś z
                            zainteresowaniem.
                            • obserwatorpiechowic Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 06.05.06, 23:32
                              Zdradź nam Urzędniczko kim jest Olga
                            • olga120 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 07.05.06, 10:08
                              A i owszem podobała mi sie tylko Ty urzedniku13 nie podobałeś mi się
                              • urzedniczka13 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 07.05.06, 14:07
                                olga120 troche cie nerwy ponoszą ,pomyliłaś płcie,ja jestem urzedniczka nie
                                urzednik.Okularki na nos włóż-lepiej bedziesz widziec.A teraz chyba jesteś na
                                paradzie strażackiej?
    • obserwatorpiechowic Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 03.05.06, 21:31
      Pewnie jest to ten sam radny, który się tutaj lansuje i sądzi, że ataki Olgi
      wzbudzą gniew forumowiczów a jednocześnie ich zainteresowanie i obronę owej
      atakowanej persony.
      • blizniak58573 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 07.05.06, 17:52
        Pisząc cokolwiek na grupę ,czy też na osobę nie jesteśmy w stanie stwierdzić kto
        jest odbiorcą naszego dzieła jak i kto je stworzył. Jest to miejsce w którym
        tysiące osób dyskutuje na różne tematy - od plotek, polityki,religii aż po seks.
        Użytkownicy dyskutujący na forum zakładają wątki składające się z różnych
        wiadomości i również moja osoba korzysta z możliwości jakie daje forum.
        Przypisywanie mojego loginu do innych loginów czy też przypisywanie konkretnych
        nazwisk jest niezasadne. Każdej osobie o dowolnym koncie możemy(mogę) przypisać
        konkretną osobę, ale będzie to tylko i wyłącznie domniemanie oparte na
        wirtualnych myślach. I bardzo proszę mojemu loginowi blizniak58573 nie
        przypisywać ani konkretnych osób, ani innych kont tak jak to Państwo próbujecie
        robić stawiając znak równości z Olgą120.Czyniąc to robimy wielka krzywdę osobom,
        które są wymieniane z imienia i nazwiska, a w rzeczywistości nie są tymi
        osobami. Panią urzędnik13 przez którą przemawia totalna głupota i wodolejstwo
        zapeniam, że w moim przypadku jest to bardzo niezasadne.Gra którą szanowna Pani
        próbuje toczyć pachnie mi ostracyzmem. Taka jest moja odpowiedź na Pani
        przypuszczenia, chyba, że nie może Pani się z tym pogodzić i stanowi to jakiś
        problem? to dla Pani mogę być kimkolwiek ale proszę nie wyrażać tego
        publicznie,gdyż ochlapać kogoś błotem nie jest filozofią, ale później te błoto
        zmyć to jest wielka rzecz.Pozdrawiam

• urzedniczka13 Re: Zmiany na tablicy w centrum miasta 07.05.06, 22:56
          bliźniak,coś ci się chłopie pomyliło,czytaj ty uważnie co pisza inni,bo ja o
          twoim wirtualnym wcieleniu nie pisałam ani tez nie dociekałam kim jesteś ,bo
          mnie to nie interesuje.I sprawdź dokładniej kto stawia znak równości między
          bliźniakiem a olgą! Przeprosin sie nie domagam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka