Dodaj do ulubionych

Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz

09.07.06, 12:40
Zdaję sobie sprawę z tego, iż nie posiadam odpowiednich kompetencji i
doświadczenia. Potrafię jednak szybko się uczyć i zapewniam, że nie będę
gorszym burmistrzem od obecnego. Przy wsparciu ludzi z odpowiednim
wykształceniem i doświadczeniem poprowadzę Piechowice ku pomyślnemu
rozwojowi. Moja grupa wsparcia będzie opierać się na ludziach ze
Stowarzyszenia Piechowice i wszystkich ugrupowań dążących do naprawy naszej
gminy, a także osobach niezrzeszonych - chcących aktywnie w tym procesie
uczestniczyć. W jaki sposób bedę chciał tego dokonć - podyskutujmy.
Zwracam się o konstruktywną, krytyczną ocenę mojej kandydatury i naszych
poczynań w sprawie wyborów samorządowych na tym Forum Regionalnym lub Forum
Piechowiczan/Ugrupowania Polityczne na stronie www.piechowiczanin.wiedzmin.pl
gdzie będę starał się porządkować dyskusję.

Lech Rębisz
Obserwuj wątek
    • kula69 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 09.07.06, 16:58
      Z całym szacunkiem dla Pana ale Stowarzyszenie Piechowice ma już swojego
      kandydata. A co z kandydatami na radnych? Będą startować z dwóch list a z
      jednego Stowarzyszenia? Co mieszkańcy o tym pomyślą? Trochę powagi.
      • logik11 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 10.07.06, 13:54
        Powtarzam jeszcze raz, Stowarzyszenie Piechowice nie ustaliło jeszcze żadnego
        kandydata na burmistrza. Jestem aktywnym członkiem Stowarzyszenia i informacje
        te są pewne. Z dużym prawdopodobieństwem będzie nim prezes SP - pan Adam
        Spolnik, który na razie zgłosił swoją kandydaturę samodzielnie przy aprobacje
        wielu członków Stowarzyszenia, mojej również. Swoją kandydaturę, także
        zgłosiłem samodzielnie, przy aprobacie, wielu członków Stowarzyszenia,
        włączając w to pana Adama.

Kandydata wyłonionego przez Stowarzyszenie Piechowice, poznacie państwo
        wówczas, gdy nasza Organizacja się na to zdecyduje.

Taktykę ustalania kandydatów na radnych właśnie opracowujemy. Proszę się nie
        martwić, zrobimy to na zupłnie poważnie i w pełnej współpracy. Mieszkańcy
        zostaną o tym odpowiednio pinformowani i nie będą musieli snuć żadnych domysłów.
        • piechowiczanin1 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 10.07.06, 16:32
          A jednak mój postulat jest nr. 1
          w poprzednim wniosku zostałonapisane że będzie 2
      • logik11 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 10.07.06, 14:21
        W sprawie programu udielam następujących wyjaśnień.
        - Proszę nie oczekiwać ode mnie demagogicznego programu w którym naobiecuję
        wszystkim wszystkiego co zechcą: asfaltów, chdników, kiełbasy, kaszanki itp...
        - Wystarczy przecież zupełnie NORMALNIE pracować i TO obiecuję.
        - Poszczególne punkty szczegółowszego programu ustalimy z mieszkańcami
        wspólnie, oriętując się co Piechowiczan boli.

A oto pierwsze (na brudno) punkty programu:
        1)Pan Stanisław Ejnik MUSI odejść i Pan Jan Gasz TEŻ.
        2)W Urzędzie i placówkach mu podległych, poza maksymalmnie dziesięcioma osobami
        do których nie będziemy mieli żadnego zaufania, nie będziemy przeprowadzać
        zmian kadrowych. A jeśli komuś będzie brakowało kwalifikacji, a nie
        umiejętniści - to je po prostu uzupełni.
        3) Za naszej kadencji położymy cuit więcej asfaltów i chdników niż, pan S.Ejnik
        i przw. J.Gasz, z tą różnicą, że położymy go tam, gdzie będzie najbardziej
        potrzebny, a nie w tych okręgach wyborczych, które chcemy podbić. Jest to
        normalny obowiązek urzędujących władz i zawsze są na to pieniądze, zatem nie ma
        co robić z tego laurki dla siebie.
        4) Dyrektorzy i Kierownicy placówek podległych Urzędowi wreszcie będą mogli
        pracować i podejmować decyzje samodzielnie, a nie pod dyktando jakichś dziwnych
        osób czy też moje. Urząd sprawuje tylko funkcje administracyjne i kontrolne. Ma
        przydzielić pieniądze i pilnować aby wszystko szło zgodnie z obowiązującym
        prawem.

Dalsze punkty będę dopracowywał i proszę też zgłaszać mi własne!
        • piechowiczanin1 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 10.07.06, 16:33
          Macie już listę tej SZCZĘŚLIWEJ DZIESIĄTKI ?
          • ku-ku Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 10.07.06, 17:02
            a dlaczego 10 piechowiczanin a nie 15?
            • ku-ku Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 10.07.06, 17:08
              dlaczego piszesz my a nie ja?
              Tych do zwolnienia 10 skąd wziąłeś?
              do piechowiczanina -wycofuję pytanie
              • logik11 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 10.07.06, 18:41
                My, bo nie działam sam, więc jest to oczywiste.
                Sześć osób jest już pewnych, pozostałych ustalimy, czekamy na propozycję z
                uzasadnieniem.
                Większosc tej szóstki jest ogólnie wiadoma.
                np. osoby bez kwalifikacji - czas skrocić ich mekę;
                1-Pani Gertruda D.
                2-p.o. Pan Rycz...
                Osoby zupełnie nie na miejscu, jak skrócić ich kadencję...wiemy,
                reszty proszę się domyslić...
                • piechowiczanin1 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 10.07.06, 19:48
                  Jak tak dobrze idzie to poprosimy(społeczeństwo) o kolejne nazwiska
                • piechowiczanin1 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 10.07.06, 19:54
                  A swoją drogą o jakich propozycjach mowa ? Jakie uzasadnienie? Kto ma je
                  zgłaszać?
                  To "nowy burmistrz " będzie zwalniał czy zostanie powołana jakaś komisja
                  konkursowa , może coś na kształ tych co oceniały w latach 90tych policjantów o
                  ich przydatności nowej ojczyźnie.
                  • piechowiczanin1 Pamiętacie Franca z filmu Psy? 10.07.06, 19:57
                    Ha ha ha już widzę ten obrazek Linda jako urzędnik piechowickiego magistratu
                    jest pytany przez członków komisji weryfiującej czy będzie służył nowej
                    władzy ...... kto pamieta odpowiedz ?
                    Dla zwycięzcy nagroda.
                    • jelonek4 Re: Pamiętacie Franca z filmu Psy? 10.07.06, 20:05
                      Lepiej powiedz ile kasy sypniecie na imprezy przedwyborcze piechowiczaninie. I z
                      czyjej kieszeni.
                      • piechowiczanin1 Re: Pamiętacie Franca z filmu Psy? 10.07.06, 20:34
                        Zła odpowiedź . A pytanie skierowane w złym kierunku
                        Ale obiecuję że jeszcze pojawi się CZARNY KOŃ tych wyborów .
                        • jelonek4 Re: Pamiętacie Franca z filmu Psy? 10.07.06, 20:38
                          Piechowiczaninie czy Ty nie masz oby dwóch wcieleń?
                          • piechowiczanin1 Re: Pamiętacie Franca z filmu Psy? 10.07.06, 20:41
                            Tylko dwóch ? podejrzewali mnie o więcej , ale niestety
                            • logik11 Re: Pamiętacie Franca z filmu Psy? 14.07.06, 13:25
                              Rozmowa schodzi na boczne tory.
                              Poprosiłbym ciebie piechowiczaninie1 oraz pozostałych forumowiczów i podjęcie
                              bardziej merytorycznych wątków.
                              • piechowiczanin1 Re: Pamiętacie Franca z filmu Psy? 17.07.06, 17:25
                                Myślę że na merytoryczną dyskusję przyjdzie czas po ogłoszeniu programu
                                wyborczego .
            • piechowiczanin1 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 10.07.06, 19:50
              Pan kandydat napisał "2)W Urzędzie i placówkach mu podległych, poza
              maksymalmnie dziesięcioma osobami
              do których nie będziemy mieli żadnego zaufania, nie będziemy przeprowadzać
              zmian kadrowych."
              To nie mój pomysł niestety.
              • ku-ku Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 13.07.06, 13:53
                Nic nowego w sprawie?
              • logik11 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 14.07.06, 13:22
                Prosiłbym wszystkich, aby ze zrozumieniem przeczytali, powyżej zacytowany punkt
                2 i nie starali się go przekręcać.
                Chciałbym też, aby dyskusja toczyła się wokół RÓŻNYCH ważnych spraw i nie
                kręciła się w miejscu.
        • nathiel Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 18.07.06, 22:07
          logik11 napisał:

>
          >
          >
          > 2)W Urzędzie i placówkach mu podległych, poza maksymalmnie dziesięcioma osobami
          >
          > do których nie będziemy mieli żadnego zaufania, nie będziemy przeprowadzać
          > zmian kadrowych. A jeśli komuś będzie brakowało kwalifikacji, a nie
          > umiejętniści - to je po prostu uzupełni.
          >

Niewiem czy dobrze zrozumiałem owy pkk. nr. 2 ale ale czy tu chodzi oto że jeśli
          Pan Rębisz będzie burmistrzem, zostaną zwolnieni pracownicy którzy mają
          powiedzmy 10-15 lat doświadczenia po pracy w urzędzie tylko dlatego że niemają
          odpowiednich kwalifikacji? może źle zrozumiałem, jeśli tak proszę mnie poprawić.
          pozdrawiam
          • delta191 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 18.07.06, 22:26
            Czy ten Pan w ogóle wie co robi? Ta cała sytuacja przypomina mi pewne
            powiedzenie, którego przytoczyć nie mogę.
        • itmarek Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 12.08.06, 13:44
          Szanowny Panie kandydacie
          jestem ogromnie ciekaw co zrobi pan w zakresie promocji miasta oraz z "perelka"
          piechowickiej kultury tzw Piechowickim Osrodkiem Kultury?
    • besk4 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 13.07.06, 21:20
      Bardzo się cieszę że jednak to pan będzie kandydatem opozycji na burmistrza ,
      po tym że tylko pan coś w tej sprawie robi wielu mieszkańców uważa że tylko pan
      będzie kandydatem stowarzyszenia. Życzę powodzenia.
      • logik11 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 14.07.06, 13:37
        Dzięki za poparcie.
        W tym tygodniu podjąłem rozmowy na temat koalicji wszystkich ugrupowań
        opozycyjnych. Jest wyraźna zgoda na nią ze strony Platformy Obywatelskiej i
        Prawa i Sprawiedliwości. Idąc wszyscy razem, a nie każdy na własną rękę,
        zwiększamy swoje szanse na sukces wyborczy.
        "Zgoda buduje, niezgoda rujnuje"
        Mam nadzieję, że Stowarzyszenie Piechowice zrealizuje skuteczną formę
        współpracy WSZYSTKICH ugrupowań opozycyjnych.
        • leszczykwojciech Prawo i Sprawiedliwość 14.07.06, 13:56
          Prosił bym aby osoby, które nie są członkami Prawa i Sprawiedliwości nie
          informowały o ewentualnych koalicjach i decyzjach wyborczych ponieważ nie są do
          tego upoważnione.
        • piechowiczanin1 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 17.07.06, 17:28
          Szybka się okazało że nie ma zgody oj dla wielu za szybko
          a już było tak pięknie...
      • pikoollo Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 14.07.06, 14:04
        besk4 może weź się za typowanie kandydatów z ekipy?
        • kasyopejah Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 14.07.06, 15:50
          To jak to jest w końcu z tymi wyborami?
          • logik11 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 15.07.06, 02:10
            Wybory są w przygotowaniu ... ;-)
            • inferno_m Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 15.07.06, 02:36
              Jeśli ktoś nieupoważniony będzie zabierać głos w sprawach wyborczych PiS, posty
              będą usuwane.
              • pikoollo Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 15.07.06, 11:51
                Ale na tym forum piszą tez np PO i SLD i też niepowołani!prosze w takim razie
                usuwać te posty również!PiS jest pod specjaslnym nadzorem?
                • inferno_m . 15.07.06, 12:12
                  Jestem członkiem PiS a nie PO czy SLD. Jeśli osoba należąca do jakiejś
                  organizacji lub partii uważa, że ktoś kto nie jest jej członkiem a podał
                  informacje o tej organizacji i w jej imieniu, może zgłosić usunięcie postu. Nie
                  jestem upoważniony abym się wypowiadał w imieniu jakiejś innej organizacji czy
                  partii i tego nie robię.
                  • netbot Zgroza 17.07.06, 05:59
                    Ludzie zastanówcie się nad czym wy tu tak debatujecie, czy naprawde chcecie
                    mieć za burmistrza L. Rębisza to ja już wole poprzeć obecnego burma, czy
                    myslicie że ktoś kto ma odmienne myślenie od 98% piechowiczan, jak L. Rębisz
                    będzie dobrym burmistrzem, jemu chodzi tylko żeby się dorwać do koryta i żeby
                    miał ludzi do stawiania większego domu nie koniecznie w piechowicach, bo L.
                    Rębisza łączy z piechowicami tyle że kupił taniej działkę i wybudował dom
                    rękami uczniów albo rodziców uczniów którzy akurat byli z klasach maturalnych i
                    tym samym kupowali przychylność "Profesora" Rębisza na przyszłej maturze.
                    Aż mi się nie dobrze robi ja czytam te logiczne posty.
                    A propos może Pan Rębisz napisze coś o przyszłej pierwszej damie piechowic.
                    • pikoollo Re: Zgroza 17.07.06, 08:35
                      netbot nie wstyd ci wypisywac takie rzeczy o swoim byłym nauczycielu?Jak go tak
                      nisko cenisz to idź i spluń mu pod nogi a nie anonimowo tak go szkaluj.A gdyby
                      tak o twoim ojcu i matce pisano dobrze byłbyś się czuł?Taki młody człowiek a
                      gorzej jak największa plotkara we wsi.
                      • logik11 Re: Zgroza 06.08.06, 02:55
                        Dzięki Ci "pikollo" za rozsądne i mądre słowa. Coraz rzadziej można je spotkać!
                    • logik11 Re: Zgroza 18.07.06, 01:19
                      Twoje chamstwo mój TĘPY uczniu zaczyna przechodzić wszelkie granice. Ty chyba
                      musiałeś SIEDZIEĆ z powodu matmy? Ale cóż, są uczniowie, którzy nie są w stanie
                      zrobić żadnych postępów.
                      Acha, obkopuję (własnoręcznie) dom, bo docieplam cokół, może do fizycznej
                      roboty byś się nadał. Jak uczniowie mi wybudowali dom, to przecież nie będę SAM
                      zasuwał przy poprawkach ;-).
                      PS. To mój ostatni post do Ciebie, nie chce mi się z Tobą gadać.
                    • logik11 Re: Zgroza 06.08.06, 02:25
                      Pewnie Wam (a w szczególnisci netbot'owi) wydaje się, że już umarłem. Nie ma nic
                      bardziej zwodnego. Nie da się tak łatwo ubić wojownika. Po prostu nie miałem
                      czasu na pogaduszki. Był czas na zajęcie się poważniejszymi sprawami. Przede
                      wszystkim przeprowadzaliśmy SONDĘ badającą m.in. popularność obecnego
                      burmiostrza. Wypadł blado (nie dle NAS)! Wyniki opublikujemy na "piechowiczaninie".
                    • logik11 Re: Zgroza 06.08.06, 02:49
                      Na poczatku NETBOT, to powinieneś normalnie dostać w PAPĘ, jak to powiedział
                      sławetny Leper, do którego mam więkaszy szacunek niż do Ciebie. Pokaż Chłopie
                      swoją PAPĘ, a wylądujesz w sądzie. A za CO, to się przekonasz.
                      Z drugiej strony, to należy się zastanowić, czy też warto tracić czas dla
                      tego"gonja".
                      Gdyby ktoś zadał mi nawet TE SAME, nie zarzuty, tylko ptania , to tak jak
                      obiecałem postarałbym się odpowiedzieć na nie sensownie, argumentami.

Ale w tym przypadku odpowiem tylko następującą przypowieścią mego mistrza.
                      Błogosławiony śledził bacznie zwyczaje społeczeństwa i widział, ile udręki
                      rodzi złośliwość i lekkomyślne obrażanie innych, tylko dla zadowalania swej
                      próżności i pychy.
                      I rzekł raz: „Jeśli mi ktoś zechce uczynić coś złego, bez najmniejszego żalu
                      odpowiem mu czystą, ochraniającą miłością; im więcej przyjdzie od niego złości,
                      tym więcej dobrego popłynie ode mnie; i przyjdzie do mnie zawsze miły zapach
                      dobroci, a szkodliwa woń złego ku niemu powróci”.
                      I znalazł się głupiec, który dowiedziawszy się, że Budda zachowuje
                      przykazanie miłości, które każe oddawać dobrym za złe, udał się do niego i
                      ciskał bez końca obelgi, a Budda milczał, litując się nad jego szaleństwem.
                      Gdy ów człowiek miał dość miotania zniewag, Budda go spytał: „Synu, jeśli
                      ktoś nie przyjmuje daru, który mu dają, co się z nim staje, do kogo będzie należał?”
                      A on odpowiedział: „Będzie chyba należał do tego, który go dał”.
                      „Synu” - rzecze Budda – „dawałeś mi obelgi, ale uchylam się do ich przyjęcia
                      i proszę, weź je z sobą z powrotem. Jak sądzisz, czy nie będą dla ciebie
                      przyczyną cierpienia? Albowiem jak echo należy do dźwięku, a cień do przedmiotu,
                      tak cierpienie spotyka niechybnie każdego, kto źle czyni”.
                      A człowiek ów nie odpowiedział i Budda ciągnął dalej:
                      „Kto w złośći lży czystego, cnotliwego człowieka, jest podobien temu, który
                      patrząc w górę plułby w niebo; oczywiście nie dotknęłoby to nieba, a powróciło
                      ku niemu i jego skalało.
                      Oszczerca jest podobien człowiekowi, który rzuca na drugiego piaskiem, ale
                      pod wiatr, więc piach ku niemu samemu powraca. Człowieka prawego, to nie może
                      skrzywdzić, a cierpienie, które tamten chciał mu zadać, ku niemu samemu się zwraca.”
                      Ów człowiek skory do zniewag odszedł ze wstydem. Ale po pewnym czasie
                      powrócił i prosił o przyjęcie do Sanghi, i uznał Buddę i Dharmę.

• radny3 Re: Zgroza 06.08.06, 12:44
                        Napisz w ulotkach i mów mieszkańcom o swoich przemyśleniach i jehowskich historiach.
                    • foreveralien Re: Zgroza 06.09.06, 18:56
                      netbot napisał:

>(...) czy > myslicie że ktoś kto ma odmienne myślenie od 98% piechowiczan, jak
                      L. Rębisz > będzie dobrym burmistrzem, (...)

No, to już jest jakiś argument.
              • loonapark Wojtuś tupnął nóżką 17.07.06, 08:11
                Ciekawe ile jeszcze czasu upłynie, nim elektorat usunie PiS.
                • inferno_m Re: Wojtuś tupnął nóżką 17.07.06, 11:21
                  Loonapark jak tam postępny w Kole Młodych:)
                  • loonapark Re: Wojtuś tupnął nóżką 17.07.06, 11:48
                    Nie bój, nie bój - nie będę Twoim kontrkandydatem do żadnego fotela.

A tak między nami Wojtek, to detektyw był z Ciebie zawsze kiepski.
                    • inferno_m Loonapark 17.07.06, 12:15
                      A przyznał byś się do tego kim jesteś na forum nawet jeśli to prawda :)?
                      Wątpię.

Tam gdzie jeden widzi tylko fotele, stołki, kasę czy miejsca pracy dla znajomych
                      (Loonapark, bądź lepszy od nich), drugi widzi co innego i co innego nim kieruje.
                      Z tym burmistrzem jak ktoś słusznie zauważył Piechowice już nie mogą wiązać
                      nadziei. Przepisy które właśnie wchodzą w życie, uniemożliwią Jemu start w
                      najbliższych wyborach. Za to Ekipa na pewno nie odpuści i wystawi swojego
                      kandydata, przecież ktoś musi trzymać dalej pieczę nad tajemnicami Piechowic.
        • piechowiczanin1 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 17.07.06, 17:29
          To już chyba wszyscy wiedzą co tu typować wszystko od dawna wiadomo
          • leszczykwojciech Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 17.07.06, 19:15
            Pichowiczanie1 a skąd czerpiesz takie interesujące wiadomości? Sam jesteś
            zaangażowany w omawiane przez Ciebie sprawy czy może ktoś Ci powiedział? I czego
            tak żałujesz a może kogo, kto się z kim dogadał i kto pod kim dołki kopie? I o
            czym wiadomo o dawna i co zostało ustalone? Nie wspomnę już o znikających
            postach które wg. Ciebie znikały w tajemniczych okolicznościach z forum.
            A co do tego jeszcze ma Franc?
            • piechowiczanin1 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 17.07.06, 21:57
              kilka cytatów abyś mógł zrozumieć wiem że trudno jest zrozumieć gdy nie czyta
              się ich po kolei :
              logik " W tym tygodniu podjąłem rozmowy na temat koalicji wszystkich
              ugrupowań opozycyjnych. Jest wyraźna zgoda na nią ze strony Platformy
              Obywatelskiej i Prawa i Sprawiedliwości. Idąc wszyscy razem, a nie każdy na
              własną rękę, zwiększamy swoje szanse na sukces wyborczy."Zgoda buduje, niezgoda
              rujnuje"
              ty"Prosił bym aby osoby, które nie są członkami Prawa i Sprawiedliwości nie
              informowały o ewentualnych koalicjach i decyzjach wyborczych ponieważ nie są do
              tego upoważnione.
              ja"Szybka się okazało że nie ma zgody oj dla wielu za szybko
              a już było tak pięknie...
              dodać można jeszcze ostrzeżenie "Jeśli ktoś nieupoważniony będzie zabierać głos
              w sprawach wyborczych PiS, posty
              będą usuwane.

Teraz już chyba rozumiesz czego żałuję
            • piechowiczanin1 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 17.07.06, 22:00
              kolejne wytłumaczenie besk pochwalił Logika za kandydowanie
              w odpowiedzi pikollo "besk4 może weź się za typowanie kandydatów z ekipy?"
              więc moje włączenie do dyskusji było że wszyscy wiedzą kto będzie kandydatek
              obecnej władzy
              Czy już zrozumiałeś?
              Aha i nie myl ludzi , w tym wieku takie problemy niemożliwe
            • piechowiczanin1 Re: Bedę kandydował na burmistrza - Lech Rębisz 17.07.06, 22:06
              A Franc to dlatego że uwielbiam ten film i zawsze w nim znajduję coś co pasuje
              do dzisiejszej rzeczywistości
              • leszczykwojciech Rozmowy 17.07.06, 22:24
                Za posądzenie, że to Ty pisałeś o usuwaniu postów - zwracam honor, wielu
                uczestników forum nie może się wysilić na wymyślenie oryginalnego nicka.

Co do usuwania postów – uważam, że osoba która podaje jakieś informacje na temat
                organizacji czy partii a nie jest jej członkiem wprowadza czytających w błąd,
                sugerując że kogoś reprezentuje (dezinformacja to ostatnia rzecz jakiej nam
                potrzeba). Logik napisał o spotkaniu i dobrze ale nie może pisać o decyzjach
                które jeszcze nie zapadły i być może nie zapadną. Ujawnianie toczących się
                rozmów koalicyjnych które rzekomo mają wzmocnić kandydata nie jest w interesie
                osób które te rozmowy prowadzą. Nie ukrywam, że nie tylko moim zdaniem, jest to
                błąd w „sztuce”. Wszelkie przecieki są przejawem braku odpowiedzialności i ja do
                tego ręki nie przyłożę.
                Dodam, że między innymi dlatego nie byłem uczestnikiem wielu rozmów.
                Kiedy przyjdzie odpowiedni czas i kiedy zostaną podjęte konkretne decyzje to
                wiadomość zostanie ogłoszona przez wszystkie grupy które ją podjęły.
                • ku-ku Re: Rozmowy 17.07.06, 22:56
                  Harcerze niech sie bawią w podchody a nie w politykę,przestańce chłopcy
                  wypisywać te głupstwa dot.wyborów .Wyjedźcie na urlopy i ochłońcie.A jak już
                  chcecie kandydować to weźcie przykład z tych co to już zaczęli pod okolicznymi
                  sklepami kampanię przedwyborczą.
                  • leszczykwojciech Re: Rozmowy 17.07.06, 23:31
                    A kto to taki zaczął kampanie jeśli można wiedzieć ja jakoś niezauważyłem.
                    Może mieszkam w złym miejscu? Mówię to bez sarkazmu.
                    • logik11 Re: Rozmowy 06.08.06, 03:06
                      Kampanię, jak powinieneś zauważyć Wojtku, zaczeli już od pewnego czasu
                      E-kipowcy. Kampania "asfaltowo-chodnikowa" w pełni, "festyny" dla gawiedzi też
                      już się rozpoczeły. I zamiast podważać sens wspólnego budowania opozycji, to
                      proszę - przyłóż do tego ręki.
                      • logik11 Re: Rozmowy 06.08.06, 03:08
                        P.S. Po dłuższym zastanowieniu postanowiłem odpowiedzieć netbotowi na jego
                        oszczerstwa. Proszę Was o przeczytanie postów znajdujących się powyżej - re:netbot
                        • gracz27 Re: Rozmowy 06.08.06, 09:16
                          wy i kampania jedni już sie sparzyli cztery lata temu robili kampanie i co nim
                          wyszło nic z 15 stki weszedł jeden czy dwóch ktorego teraz niema na zadnej
                          sesji chłop wyjechał posłuchajcie głosów mieszkańców nikt niechce zmian tylko wy
                          bo chcecie sie dochrapać stołków i naczepać kasy odpuście sobie.Mieszkańcy
                          Piechowic to madre społeczeństwo i niedopuści aby tacy ludzie jak wy rządzili w
                          Piechowicach i reprezentowali Radę. Pobawcie sie w co innego albo zróbcie
                          wycieczke na bobrowe Skały lub jakomszabawe Z PO to wam lepiej wyjdzie żegnam
                          • gracz.27 Re: Rozmowy 06.08.06, 11:43
                            zmieniłem zdanie-musicie cos zmienić w tym naszym mieście ten burmistrz i ten
                            przewodniczący są juz przegrani,piechowice to mądre społeczenstwo widzi że
                            urząd jest nietrzeźwy i ma juz tego dosyc
                            • piechowiczanin1 Re: Rozmowy 06.08.06, 12:01
                              Żałosny jesteś gracz.27 , nie masz pomysłów na kolejne logingi że musiałeś
                              komuś podkraść ? Sądzisz że nie widzimy twojej kropki?
                              • roll5 Re: Rozmowy 06.08.06, 12:27
                                piechowice jak widzisz kropkę to powinienes też widzieć że nie jest to kradziez
                                loginu bo się czyms różnią widzisz tylko to co chcesz widzieć cwaniaczku?
                                • piechowiczanin1 Re: Rozmowy 06.08.06, 21:09
                                  A ty co go tak bronisz? Adwokat się znalazł , myślisz że jak coś nie jest
                                  materialne to nie można tego ukraść ? Ukradł mu pomysł ale jak zawsze liczy się
                                  to dlaczego , ano po to by prawdziwego gracza ośmieszyć . Uważasz że to takie
                                  OK?
                                  A tak swoją drogą to logingi muszą sie różnić nie wiesz o tym
                                  • gracz27 Re: Rozmowy 06.08.06, 22:26
                                    Dzięki stary! mimo róznych wyznań dziekuje za wsparcie
                                    • logik11 Re: Rozmowy 27.08.06, 01:28
                                      Witam po urlopie.
                                      Miałem nadzieję, że się tutaj po dwuch tygodniach coś ruszyło z sensem, a tu
                                      dalej pieprzenie bez sensu...
                                      Choć ten pomysł gracza.27 fajny - mnie ubawił :-)
                                      • joasia967 Re: Rozmowy 27.08.06, 10:10
                                        Z takim słownictwem to się chłopie nie popisałeś.Wstyd !!!!!!!!!! Już nie będę
                                        czytać twoich postów a o głosie w wyborach zapomnij. Zamieniłby stryjek
                                        siekierkę na kijek.
                                        • chmura51 Re: Rozmowy 27.08.06, 11:34
                                          Poczekajmy na oficjalne rozpoczecie kampani wyborczej,poznamy wtedy wszystkich
                                          kandydatów i zobaczymy co maja do powiedzenia,jakie mają plany na kierowanie
                                          miastem.To samo dotyczy kandydatów na Radnych-bo skoro chcą kandydować to muszą
                                          w jakis sposób sie przedstawić i zaprezentować to co chcą zrobić dla społeczeństwa.
                                          • piechy1 WYPROWADZKA! 27.08.06, 23:01
                                            Jak burmistrzem Piechowic zosatnie p. Rębisz to w piechowicach juz nie bedzie czego szukac!
                                            Jedyne co pozostanie to wyprowadzic sie z cala rodzina!

• panterka_k Re: WYPROWADZKA! 01.09.06, 21:20
                                              Chyba żartujesz... ja popieram Rębisza. :) I pewnie znajdzie tu duże
                                              poparcie. :)):)):)) No to buźka:*
                                              • piechy1 Re: WYPROWADZKA! 01.09.06, 22:32
                                                pomysl co Ty robisz...

• piechy1 Re: WYPROWADZKA! 01.09.06, 22:33
                                                  a co do poparcia jakie "niby" posiada to sie jeszcze okaze...
                                                  • kula69 Re: WYPROWADZKA! 01.09.06, 22:45
                                                    Piechy1 to kogo widzisz jako burmistrza Piechowic?
                                                  • piechy1 Re: WYPROWADZKA! 02.09.06, 21:13
                                                    Kula69 w tym jest problem ze nikogo nie widze...no moze jedna osobe ale zachowam to dla siebie...bo on
                                                    i tak by pewnie nie kandydowal na burmistrza tej wioski gdzie ludzie tylko sobie dOOpy obrabiaja...
                                                    pozdrawiam
                                                  • panterka_k Re: WYPROWADZKA! 04.09.06, 22:54
                                                    No, wiecie.... tak naprawdę, to nie ma idealnej osoby, która mogłaby zostać
                                                    burmistrzem... Bo każdy ma coś z głową, niestety... Ale jak ma coś pozytywnie z
                                                    głową, tak jak Rębisz, to czemu nie??? Można zaryzykowac :))
                                                  • piechy1 Re: WYPROWADZKA! 05.09.06, 23:17
                                                    Nigdy w zyciu!
                                                  • logik11 Re: WYPROWADZKA! 06.09.06, 14:38
                                                    Do panterki:
                                                    Jeszcze raz dzięki za słowa wsparcia.
                                                    Proponuję Ci w zamian udział w budowie naszego programu. Oczekuję chociaż na
                                                    jeden dobry i realny pomysł. :-)
                                                    Do pozostałych:
                                                    Z kandydatami na burmistrza jak na razie krucho ;-)!
                                                  • logik11 Re: Sonda Przedwyborcza, czyli co z tym poparciem? 06.09.06, 14:45
                                                    Jak Piechowicznie popierają obecną władzę samorzadową można zobaczyć na:
                                                    www.piechowiczanin.wiedzmin.pl
                                                    Tam też określili oni swoje zdanie o kandydatach na burmistrza.
                                                    Zapraszam.
                                            • logik11 Re: WYPROWADZKA! 06.09.06, 14:32
                                              Do piechy1 z zapytaniem:
                                              A dlaczegóż to wydaję Ci się taki straszny??? :-(
                                              Może byś to skonkretyzował/ała.
                                              A może "nie taki straszny diabeł ... "
                                              • piechy1 Re: WYPROWADZKA! 09.09.06, 15:29
                                                stanley dobrym burmistrzem nie jest...ale pan tez nim nie bedzie...
                                          • logik11 Re: Rozmowy 06.09.06, 14:29
                                            Do Chmury:
                                            Mogę obiecać ze swojej strony, że do końca września przedstawię wszystkich
                                            moich kandydatów na radnych oraz ich, a zarazem mój program wyborczy.
                                        • logik11 Re: Rozmowy 06.09.06, 14:24
                                          Do Joasi w sprawie słownictwa:
                                          Nie wszystko da się wyrazić za pomocą ugrzeczninego "ą" i "ę".
                                          Myślę, że "pieprzenie bez sensu" pasowało do tamtych wypowiedzi "jak ulał", a
                                          zamiast Joasiu "stroić fochy" lepiej napisz coś konkretnego.
                                          P.S. Własnie jestem w trakcie lektury książki Janusza Korwina Mikke "Rząd rżnie
                                          głupa" w której mogłabyś znaleźć znacznie dosadniejsze określenia i to głoszone
                                          z trybuny sejmowej, ale najważniejszy jest sens tych wypowiedzi.
                                          • panterka_k Re: Rozmowy 07.09.06, 23:22
                                            To ja się wtrącę... A więc ludzie! Lech Rebisz jest konkretnym człowiekiem i
                                            sądze, że uporządkowałby wiele rzeczy w Piechowicach (dokończonych lub nie, bo
                                            wszystkie są do d***). Także dobrze się zastanówcie, na kogo będziecie
                                            głosowac, ponieważ z tego co wiem, będzie bardzo bardzo dużo kandydatów,
                                            których wogólę nie powinno być. A raczej większości. Rębisz jest mądrym
                                            człowiekiem, wykształconym i trochę się zna na ludziach, bo codziennie ma z
                                            nimi do czynienia... jest ambitny i dąży do celu, uparty, jeżeli wie, że ma
                                            racje. Uważam, że takiego człwieka nam potrzeba, który naprawdę będzie
                                            pracował, a nie grzał stołek:)) No reklama była piękna, ale PRAWDZIWA!
                                            Buuuuuziaki:*
                                            • radna3 Re: Rozmowy 12.09.06, 11:21
                                              Panterko- ładne piszesz laurki, ale zastanów się, czy człowiek, który sam
                                              wysuwa swoją kandydaturę na tak ważne stanowisko jest wart zaufania, co nim
                                              może kierować? Jeżeli chciwość, to odpada. Ponadto obserwuj jego poczynania do
                                              końca to wyrobisz sobie własne zdanie i jężeli masz już prawo wyborcze to wtedy
                                              zdecydujesz. Pisanie naiwnych laurek na pewno mu nie pomoże. ww jako aktywny
                                              działacz SP powinien być wysunięty przez to gremium, a nie samemu obwieszczać
                                              swoją decyzję. Z tego wynika że jest nielojalny, brak mu zaufania do ludzi z
                                              którymi działa, uważa, że wszystko zrobi sam najlepiej, uważa się za filozofa i
                                              wojownika, dlatego pewnie już teraz chce wojowac nawet z kandydatem SP w
                                              szrankach o stanowisko burmistrza argumentując to co najmniej filozoficznie.
                                              Oczywiście masz prawo do własnego zdania, ale ufam, że weźmiesz pod uwagę
                                              zdania innych, może też i zrewidujesz swoje poglądy. Pozdrawiam.
                                              • queenfan1 Re: Rozmowy 13.09.06, 08:07
                                                kazdy na mieście ci powie - nie glosuj na L. Rebisza - jemu wyjatkowo ciezko
                                                wyzyc z nauczycielskiej pensji wiec bierze sie za stolek
                                                • logik11 Re: Rozmowy 13.09.06, 22:22
                                                  Nigdy nie byłem bogaty, ani też nie jestem łasy na pieniądze i każdy na
                                                  mieście, to widzi i wie - jeśli chce cokolwiek widzieć lub wiedzieć i choć
                                                  trochę mnie zna. A wyżyć nie mnie jednemu jest trudno, ale nie narzekam.
                                                  Z happys'sowaskim pozdrowieniem ;-)
                                                  • logik11 Forum Wyborcze 03.10.06, 00:28
                                                    Nasz Komitet Wyborczy, uruchomił Forum Wyborcze na stronie
                                                    piechowiczanin.wiedzmin.pl
                                                    Będziemy umieszczać tam wszystkie konkretne wiadomości o wyborach samorządowych,
                                                    które będziemy posiadali. Zapraszamy też innych do podobnych wpisów.
                                                    Forum będzie moderowane, nie z powodów ewentualnych krytyk, tylko tak aby nie
                                                    było na nim zbędnej paplaniny.
                                                  • logik11 Re: Forum Wyborcze 07.11.06, 01:56
                                                    Umieściłem dokładne informacje dotyczące naszego Komitetu Wyborczego na stronie:
                                                    www.piechowiczanin.wiedzmin.pl
                                                    Zapraszam zainteresowanych :-) .

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka