drozdek12 23.01.08, 09:56 jakie kremy są najskuteczniejsze by choć trochę zatrzymać czas? Największy problem to "zwisające" policzki i paskudnie marszcząca się szyja. Czy znacie coś skutecznego (poza oczywiście operacją plastyczną)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scool Re: mam 45 lat, jakie kremy 23.01.08, 12:07 No to sie reklamujemy ;) tiny.pl/pzgf Odpowiedz Link
domi_71 Re: mam 45 lat, jakie kremy 21.02.08, 15:27 Zapraszam ! Prosze sprawdzic :) www.allegro.pl/show_item.php?item=317135411 Odpowiedz Link
pociegiel Re: mam 45 lat, jakie kremy 25.02.08, 18:49 Witam, Ja polecam krem firmy Dermika seria Individuelle Esencja de luxe krem na dzien i noc. Jest to kosmetyk Anti-Aging skutecznie blokuje procesy prowadzące do wiotczenia i powstawania zmarszczek oraz redukuje już istniejące objawy starzenia się skóry, nadając jej atrakcyjny wygląd i młodzieńczą sprężystość. Już po 14 dniach można zauważyć: rekordowy wzrost jędrności skóry nawet o 29% wzrost elastyczności nawet o 11%. Dłuższe stosowanie preparatu powoduje: wzrost jędrności skóry nawet o 58% wzrost elastyczności nawet o 16,5% po 4 tygodniach stosowania. Krem do nabycia w Drogeria internetowa teraz jest na promocji. Odpowiedz Link
drozdek12 Re: mam 45 lat, jakie kremy 10.03.08, 20:14 dziękuję za dotychczasowe rady, ale, proszę wybaczyć, część z nich brzmi jak cytat z ulotek reklamujących kosmetyki. Nie chciałabym nikogo urazić, ale czy te rady udzielają osoby, które te kremy tylko sprzedają czy może je przetestowały na sobie? Czy znajdę tu kogoś, kto rzeczywiście, na sobie przekonał się, że ów krem poskutkował? Odpowiedz Link
pszytulaneczka Re: mam 45 lat, jakie kremy 12.03.08, 20:46 Dzień dobry. Bardzo chętnie Pani pomogę i doradzę, ale gdybym miała napisać wszystko co wiem na temat pielęgnacji cery i skóry to chyba by mi dnia brakło. Jest kilka zasad, które bezwzględnie trzeba przestrzegać i parę rzeczy, o których trzeba pamiętać. Skóra z wiekiem zaczyna zachowywać się jak skóra sucha - niezależnie od tego czy w młodości się np przetłuszczała - dlatego w kremach do cery dojrzałej nie ma podziału na rodzaj cery (chyba, że wybitnie wrażliwej) Najważniejsza zasadą jest stosowanie kosmetyków w tzw linii pielęgnacyjnej: -właściwy produkt do oczyszczania skóry - dobrany do potrzeb indywidualnej osoby, tonik który przywraca naturalne ph skóry (zapobiega podrażnieniom, uczuleniom i po zastosowaniu toniku możemy od razu nałożyć krem - w przeciwnym wypadku po myciu buzi trzeba czekać od kilku minut do 2ch godzin - w zależności od tego czym ta cerę oczyszczałyśmy), krem na dzień i a noc. Żadnego z tych kroków nie można pominąć, kremów na noc i na dzień nie wolno zamieniać - krem dzienny zawiera ważne w ciągu dnia filtry UF które w nocy mogą skórę podrażnić natomiast krem nocny zastosowany w dzień nie da najmniejszego efektu. Warto również zdecydować się na jedna firmę. Różne firmy stosują różne składniki. Często bywa tak, że Pani ma każdy kosmetyk z innej firmy, dokupuje kolejny z firmy X i nagle występuje uczulenie - zwala wszystko na kosmetyk x a nie jest on niczemu winny – po prostu może tak zadziałać w połączeniu ze składnikami stosowanymi w innych produktach. Stosowanie kosmetyków jednej firmy daje gwarancję bezpieczeństwa i tego, ze efekt będzie taki jaki być powinien. Osobiście jestem konsultantka firmy Oriflame. Sama jestem osobą młodą - mogę powiedzieć jak działają na mnie kosmetyki, których sama używałam ale znam również wiele Pań, które mają cerę dojrzałą i znam ich opinie na temat kosmetyków, również moja mama wypróbowała kilka kremów firmy Oriflame i mogę podzielić się jej opiniami. Gdyby mieszkała Pani w okolicach Bytomia (na Śląsku) bardzo chętnie zaprosiłabym Panią na badanie cery które określiłby poziom nawilżenia pani cery i pomogło określić potrzeby Pani skory. wraz znajoma na podstawie tego badania dobieramy indywidualnie program pielęgnacyjny i wyjaśniamy co i jak po kolei stosować. oczywiście jeśli dana osoba zechce. równie dobrze może szukać odpowiedników np w innych firmach ale wtedy nie daje gwarancji, że podziałają one tak jak powinny. badanie jest oczywiście całkowicie bezpłatne i niezobowiązujące. Pozdrawiam Odpowiedz Link
drozdek12 Re: mam 45 lat, jakie kremy 29.03.08, 00:10 niestety, mieszkam na Pomorzu, ale dziękuję za podpowiedź, że są tego typu badania Odpowiedz Link
bizancjum234 Re: mam 45 lat, jakie kremy 30.06.13, 23:05 Tak sobie myślę że czasami porady na takich forach mogą wygladać jak kopie z ulotek reklamowych, ale jest to w pewien sposób zrozumiałe. Osoby, które stosują konkretny kosmetyk i chcą go polecić mogą oczywiście napisać, że zmarszczki mu się zmniejszyły, że dobrze się wchłania, ze ładnie pachnie, itd, ale są to subiektywne uwagi, więc pewnie z dobrej woli posilają się stroną internetową producenta, lub cytują ulotkę, na której mimo wszystko sa bardziej konkretne informacje, bardziej przydatne dla zainteresowanego, więc nie dopatrywałabym się w takich szczegółowych informacjach, jakiejś złej woli. :) Na przykład ja używam kosmetyków DERMIKA z kolekcji LILY SKIN. No i teraz jak wyglądałby mój post gdybym chciała opisać krem na dzień, krem pod oczy i serum rozjaśniające - bo takich kosmetyków używam. Więc proponuję, żeby nie zanudzać sprawdzić i poczytać sobie szczegóły na ich stronie internetowej. Dla 40 + :) :) Odpowiedz Link
daxomaniak Re: mam 45 lat, jakie kremy 17.03.08, 07:14 przeciwzmarszczkowy i przeciwzmarszczkowy pod oczy:) zobacz na dax men oni maja fajne kosmetyki Odpowiedz Link
40ico Re: mam 45 lat, jakie kremy 21.03.08, 19:23 ostatnio trafiłam na krem 'super oval' atw i mam wrażenie że mi się poprawiło. na początku miałam takie uczucie ściągania. może ten? Odpowiedz Link
heela1 Re: mam 45 lat, jakie kremy 26.06.13, 14:41 wszystko zależy też od ceny jaką byś dała za taki kosmetyk ;) jestem konsultantką komsetyczną i ostatnio poleciłąm mamie pewien krem i jest bardzo zadwolona ! a jest tylko 5 lat starsza od cb :) mam wiele kremów które mogłyby się przydać. Pozdrawiam, heela@onet.pl Odpowiedz Link
munisa_luka Re: mam 45 lat, jakie kremy 23.04.19, 08:08 Najlepiej chyba zainwestować w kosmetyki z naturalnymi składnikami, przeciwzmarszczkowe i takie dodające jędrności skórze. Tego teraz pełno przecież. Odpowiedz Link