Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ogólnopolska Szkoła Barmanów- co Wy na to?

23.02.10, 20:29
    Niby szkoła, biuro niby w Warszawie, niby szkolenie barmańskie
    profesjonalne....... niestety tylko niby. Na ich stronce internetowej
    wyświetla się "ucz się od najlepszych" a poziom faktyczny słabiutko,
    słabiutko, prowadzący do niczego opowieści z mchu i paproci same bajeczki.A
    przy tym tupet mają i chętnie dyskredytują w wypowiedziach Ojca Polskich
    barmanów Z.Nowickiego. Beszczelność ! Zero jak dla mnie, to nie szkoła a
    raczej obwoźny nic nie warty spęd dla kasy.
    Obserwuj wątek
      • fast-olo Re: Ogólnopolska Szkoła Barmanów- co Wy na to? 23.02.10, 22:21
        Pisał absolwent, recenzent stron internetowych czy obrażona konkurencja?
        • Gość: Rolo Re: Ogólnopolska Szkoła Barmanów- co Wy na to? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.03.10, 20:14
          a ja na to nic
      • kamil.dyla89 Re: Ogólnopolska Szkoła Barmanów- co Wy na to? 26.02.10, 15:15
        Nie polecam i odradzam, niestety były kursant
        • morhen21 Re: Ogólnopolska Szkoła Barmanów- co Wy na to? 04.03.10, 00:23
          czy ja wiem? robiłem tam szkolenie, było może parę minusów (duża
          grupa ok. 15os, ale nie wiem jak gdzie indziej) no i instruktor raz
          sie spóźnił chyba z 15min,. ale co dla mnie istotne to pomogli mi
          znaleźć pracę, polecili mnie po szkoleniu w zapszyjaźnionej
          restauracji i do dzis tam pracuję. więc w sumie nie narzekam
          • Gość: pecoranera Ogólnopolska Szkoła Barmanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 22:03
            Ogólnopolska Szkoła Barmanów-a niby co to takiego?? Moja rodzina prowadzi pub pokoleniowy a moją pasja jest barmaństwo ukończyłam wiele kursów i z każdego wywnioskowałam coś dobrego.Na pewno wyżej wymieniona szkoła nie jest najgorszą szkołą...hmm. a dlaczego tak wszyscy narzekają?Prosta sprawa ukończyli SPB i otworzyli własny biznes. Uczyłam się wOSB oraz SPB- a tak naprawdę są tam same stare dziadki których barmaństwo zatrzymało się za czasów komuny,jeśli wiedziałam jakąś nowość to po chwili zostałam sprowadzana do parteru przez prowadzącego słowami" dziecko ja ponad 20 lat jestem za barem a większość z was nawet tylu lat nie ma"oczywiście prowadzący tego nie wiedział bo nie posiada własnej knajpy tylko zajmusie sie objazdami i rozdawaniem dyplomów iba za grubą kasę...chcesz nauczyć się drinkow Spb??Idz do empiku i kup książkę Dziadka Nowickiego bo na zajęciach nie otrzymasz receptur(wszystko jest z książki na zajęciach która leży otwarta na stole i prowadzący do niej zerka) najśmieszniejsze jest to ,że np w OSB każdy robi różne drinki (np.Mojito),(rozmaite kokosie) oraz wiele innych i może ich się "napić" a w SBP musisz zaplacić 1600zł plus ewentualnie holtel za robienie takich drinków w których lekko słomkę namoczysz bo na 1 stopniu tego nie ma i zapomnijcie ,że na 1 stopniu w SBP(za 600zł) czegokolwiek się nauczycie chyba tylko tego jak się shaker trzyma i leje do miarki jeśli tego nie potraficie...Wniosek jest taki,że jeśli nawet szkoła nie ma takiego prestiżu to nie znaczy,że jest gorsza ponieważ bardziej się starają o zdobycie klientów, ale każdego wybór czy chce się czegoś nauczyć czy też zaplacić grubą kasę aby mieć ładny dyplom....
            • Gość: Kurier Re: Ogólnopolska Szkoła Barmanów IP: *.cdma.centertel.pl 25.05.10, 13:46
              jesli ta szkola jest taka fajna i dobra to czemu nie jest objeta
              patronatem SPB ??? I kto tu porownuje papierek z tej szkoly do
              certyfikatu 2 stopnia? POdam taki przyklad ze np. na ekskluzywne
              statki bez certfikatu 2-go stopnia nawet nie masz co startowac a z
              tego co wiem to ten dyplom ogolnopolskiej szkolki nie pomoze chcacym
              robic kurs 2-go stopnia gdyz nie jest objety patronatem.
              I nie wiem na jakich dzadkow trafilas ale np moj instruktoer nalezy
              do zarzadu glownego SPB i co roku maja prowadzone swojego rodzaju
              kursy aktualizacyjne odywajace sie w roznych zakatkach globu tak ze
              wczasach komuny raczej sie nie zatrzymal.
              I troche wiecej szacunku dla " Ojca polskich barmanow ". Poznaj
              historie tego pana a potem sie odzywaj dziewczynko...
              Ja polecam PAB.

Radze sie ogarnac
              • Gość: dr.granat Re: Ogólnopolska Szkoła Barmanów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.05.10, 20:22
                A no dlatego nie jest min. objęta patronatem SPB, ponieważ Stowarzyszenie jak sama nazwa wskazuje wspiera samo siebie i jest towarzystwem wzajemnej adoracji i tyle!!! Ogólnopolska nie wiem może i słaba szkoła, ale SPB godne pożałowania w swoich działaniach. Co jak co ale Z.Nowicki to niekwestionowany autorytet, natomiast z określeniem "biblia barmana" dot. Vademecum barmana to bym nie przesadzał, są błędy i to sporo, ale jakie to były czasy...
      • andrzej.wos Re: Ogólnopolska Szkoła Barmanów- co Wy na to? 04.03.10, 16:02
        to coż. ja byłem na kursie w tej szkole, konkretnie w łodzi w
        klubie "czekolada". no i jak dla mnie to ok. mogło by być trochę
        więcej czasu, no ale za te pieniądze to trudno wymagać dłuższego
        kursu. można zawsze pość na ten drugiego stopnia. choć on chyba
        ponad klocka kosztuje. po szkoleniu załatwili mi praktyki w klubie,
        na początku głównie ogarniałem bar kroiłem cytryny itp. ale po
        tygodniu już śmgałem normalnie i po darmowej praktyce (dwa tyg)
        zostałem tam na stałe
      • Gość: drinkers100 Re: Ogólnopolska Szkoła Barmanów- co Wy na to? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.03.10, 18:59
        Ojciec Polskich Barmanów Z.NOWICKI zasługuje na szacunek i przykre jest jak w
        byle szkółce, byle kto szarga jego imię. Może i są pewne nieścisłości w jego
        książkach, może nie wszystko jest spójne i czytelne, ale to on był pierwszy i z
        nas wszystkich największy.Co znaczy tupet małolata?! Nie do pomyślenia, wstyd i
        obciach Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów i Sommelierów. Zwolnić tego nalewaka czym
        prędzej
      • drinkers100 Re: Ogólnopolska Szkoła Barmanów- co Wy na to? 13.03.10, 19:12
        Ojciec Polskich Barmanów Z.NOWICKI zasługuje na szacunek i przykre jest jak w byle szkółce, byle kto szarga jego imię. Może i są pewne nieścisłości w jego książkach, może nie wszystko jest spójne i czytelne, ale to on był pierwszy i z nas wszystkich największy.Co znaczy tupet małolata?! Nie do pomyślenia, wstyd i obciach Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów i Sommelierów. Zwolnić tego nalewaka czym
        prędzej kamil.dyla89 napisał:

> Niby szkoła, biuro niby w Warszawie, niby szkolenie barmańskie
        > profesjonalne....... niestety tylko niby. Na ich stronce internetowej
        > wyświetla się "ucz się od najlepszych" a poziom faktyczny słabiutko,
        > słabiutko, prowadzący do niczego opowieści z mchu i paproci same bajeczki.A
        > przy tym tupet mają i chętnie dyskredytują w wypowiedziach Ojca Polskich
        > barmanów Z.Nowickiego. Beszczelność ! Zero jak dla mnie, to nie szkoła a
        > raczej obwoźny nic nie warty spęd dla kasy.
      • daniel.wojnicz Re: Ogólnopolska Szkoła Barmanów- co Wy na to? 24.03.10, 03:11
        dzięki za informacje, które mi otworzyły oczy bo już się chciałem zapisywać, i
        byla by wtopa . A co do kosztow to 650 z ł to nie mało
      • daniel.wojnicz Re: Ogólnopolska Szkoła Barmanów- co Wy na to? 02.04.10, 16:32
        A o Panu Z.Nowickim to dopiero co słyszałem ale się zgadzam że nie można tak o
        nim mówić, wkońcu to historia

kamil.dyla89 napisał:

> Niby szkoła, biuro niby w Warszawie, niby szkolenie barmańskie
        > profesjonalne....... niestety tylko niby. Na ich stronce internetowej
        > wyświetla się "ucz się od najlepszych" a poziom faktyczny słabiutko,
        > słabiutko, prowadzący do niczego opowieści z mchu i paproci same bajeczki.A
        > przy tym tupet mają i chętnie dyskredytują w wypowiedziach Ojca Polskich
        > barmanów Z.Nowickiego. Beszczelność ! Zero jak dla mnie, to nie szkoła a
        > raczej obwoźny nic nie warty spęd dla kasy.
      • zigi26 Szkolenie Manager Gastronomii 18.04.10, 17:08
        Na temat barmanskiego sie nie wypowiem bo nie bylem. Natomiast Szkolenie Manager
        polecam; na kursie bylem we Wroclawiu. Duzo sie nauczylem; wczesniej nie mialem
        pojecia o wielu kwestiach poruszanych na szkoleniu, pani prowadzaca ma wg mnie
        swietne podejscie do sluchaczy. Potem z jej polecenia odbylem praktyki na
        stanowisku managera w restauracji. A teraz juz tam pracuje, jeszcze raz wielkie
        dzieki!
        • Gość: karina Re: Szkolenie Manager Gastronomii IP: 109.243.211.* 21.04.10, 14:21
          Zgadzam się, szkolenie prowadzone było tak, że nie dało się nudzić. Ja co prawda też byłam na praktykach managerskich z polecenia szkoły, ale pracy nie dostałam. Ale nic to, szukam dalej, praktyki też mi dużo dały :))
        • tomik01 Re: Szkolenie Manager Gastronomii 21.04.10, 19:49
          Zigi26, proszę daj spokój.... :-)( Manager Gastronomii? We Wrocławiu byłeś na
          szkoleniu? Chyba jednak nie, bo ze mną nie byłeś , chyba że pomyliłeś teraz płeć
          i piszesz omyłkowo o sobie w rodzaju męskim? hi, hi, hi. Poziom szkolenia mierny
          a zajęcia nudne.....
          • zigi26 Re: Szkolenie Manager Gastronomii 21.04.10, 22:54
            tomik01 napisał:

> Zigi26, proszę daj spokój.... :-)( Manager Gastronomii? We Wrocławiu byłeś na
            > szkoleniu? Chyba jednak nie, bo ze mną nie byłeś , chyba że pomyliłeś teraz płe
            > ć
            > i piszesz omyłkowo o sobie w rodzaju męskim? hi, hi, hi. Poziom szkolenia miern
            > y
            > a zajęcia nudne.....

Wiem kiedy i gdzie bylem na szkoleniu. Nie mam zamiaru sie z toba sprzeczac; pisze o swoich odczuciach. Ja jestem zadowolony. A na szkoleniu bylem we Wroclawiu. Moze mielismy szkolenie w innym terminie? Kiedy ty miales? Byles tez na praktykach?

• magda.krasko Re: Szkolenie Manager Gastronomii 23.04.10, 18:16
              Nie zgodzę się, że nuda. Świetne zajęcia, pełen profesjonalizm ze strony Pani
              prowadzącej. Mi jako osobie, która już pracuje jako manager też dużo dało
              szkolenie. Wiele z propozycji szkoleniowych wykorzystuję teraz w swojej pracy
              szczególnie jeśli chodzi o sposoby reklamy restauracji i systemy motywacyjne dla
              pracowników. I to się sprawdza. Naprawdę polecam.
              • Gość: arek_wik Re: Szkolenie Manager Gastronomii IP: 109.243.126.* 23.04.10, 18:55
                witam, tez mam bardzo pozytywne odczucia po szkoleniu managerskim w szkole
                barmanow. Popieram zdanie kolezanek i kolegow, nie mozna bylo sie nudzic.
      • 7-ewelina Re: Ogólnopolska Szkoła Barmanów- co Wy na to? 22.04.10, 17:34
        Hej wszystkim, byłam dzisiaj w biurze w Krakowie, zapisałam się na kurs
        barmański, jak na razie to miła pani na recepcji i biuro też ładne :-). Jak
        skończę kurs, napisze wam jak wrażenia :-)
        • marex.sokol Re: Ogólnopolska Szkoła Barmanów- co Wy na to? 23.04.10, 19:30
          No hej, Pani jest miła, ale niestety wtopiłaś bo kurs na niskim poziomie, tak
          było przynajmniej w Warszawie jakiś czas temu, może przenieśli się do Krakowa i
          coś się zmieniło, mam nadzieję bo inaczej to pozostaje się zgodzić z wpisami
          wcześniejszymi.
      • Gość: monika Re: Ogólnopolska Szkoła Barmanów- co Wy na to? IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.10, 13:38
        Pozdrawiam wszystkich uczestników poznańskiego kursu.Było
        profesjonalnie,szeroki zakres wiedzy a część praktyczna ścinała z
        nóg;) Uczulam na surowego egzaminatora!!!
        • k.michalski1988 Re: Ogólnopolska Szkoła Barmanów- co Wy na to? 07.06.10, 22:12
          W Poznaniu było a tutaj nie . Ścinała z nóg? co za komentarz? Napić się mogę w
          domu a nie ... e tam. Nic nie rozumiem. Ogólnopolska Szkoła Barmanów czyli
          OSBiS- SPB / PBA- MSBiS/IBA + KSR - WFA.....itd. he he he he he he he he
      • angelika.bobinka1 Re: Ogólnopolska Szkoła Barmanów- co Wy na to? 28.11.14, 22:07
        Ogólnopolska szkoła barmanów opinie ma nie bez powodu taką słabą. Zajęcia przekładane a potem krótko żeby coś się nauczyć, certyfikat bez problemu otrzymasz, ale i tak nic nie znaczy bo mało kto ich szanuje no i to się ciągnie za nimi do teraz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka