Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy to normalne żeby PH tyle zarabiał???

IP: 83.238.68.* 01.03.10, 19:23
    No nie mogę, w moje firmy kryzys jak ta lala, cięcie kosztów, zwolnienia się
    sypią, sprzedaż leży, a jeden z naszych PH zarabia więcej niż rok temu gdy
    sprzedaż była 2-razy większa.

No krew mnie zalewa, zgarnia 12 tysięcy, a w piątek zwolnili dziewczynę, która
    zarabiała 3 brutto. Jego pensja wystarczy za 4 takie.

Nigdy nie miałam nic przeciwko wysokim zarobkom PH, w myśl zasady, sprzedaje
    niech zarabia, ale nasz nie sprzedaje. A jego dyrektor handlowy to akceptuje,
    normalnie wsciekłam się dzis jak nie wiem.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ddd Re: Czy to normalne żeby PH tyle zarabiał??? IP: *.chello.pl 01.03.10, 19:27
        A jego dyrektor handlowy to akceptuje,
        bo to może jego kuzyn nawet tego nie wiesz
      • Gość: koma Re: Czy to normalne żeby PH tyle zarabiał??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.10, 19:32
        > No krew mnie zalewa, zgarnia 12 tysięcy, a w piątek zwolnili dziewczynę, która
        zarabiała 3 brutto. Jego pensja wystarczy za 4 takie<

Może on sprzedaje więcej niż 5 takich?
        • Gość: KIka Re: Czy to normalne żeby PH tyle zarabiał??? IP: 83.238.68.* 01.03.10, 19:34
          Mogłabyś czytać uważniej, przecież piszę że on sprzedaje bardzo mało, za mało na
          normalne funkcjonowanie firmy, dlatego trzeba zwalniać ludzi z innych działów. A
          rok temu sprzedawał 2 razy tyle, a zarabiał w porywach 8 tys.
          • Gość: koma Re: Czy to normalne żeby PH tyle zarabiał??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.10, 20:10
            To, że ty coś piszesz, to nie znaczy, że coś wiesz.
            Jakbyś wiedziała, co się w firmie dzieje, to byś wiedziała, dlaczego innych
            zwolnili, a nie jego.
            • Gość: Kika Re: Czy to normalne żeby PH tyle zarabiał??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.10, 08:11
              Wiem co się dzieje w firmie, zwalniają wszystkich oprócz handlowców czyli tzw.
              nieproduktywnych. Jest 8 PH, są podzieleni grupami produktów, działają w całym
              kraju. Wszyscy sprzedają prównywalnie, tzn sprzedaż siadła równo u każdego. A
              tylko ten jeden wynegocjował sobie takie warunki. Nawet jak mu sprzedaż spadnie
              jeszcze o połowę, to będzie zarabiał ok 9 tys. Wiem od czego jest premiowany i
              łatwo to można policzyć. Oburza mnie że firma musi zwalniać inne działy, chociaz
              mają co robić, a ten zgarnia kasę i ma wszystko gdzieś.
          • Gość: Ja Re: Czy to normalne żeby PH tyle zarabiał??? IP: *.chello.pl 01.03.10, 21:20
            Ale to czy jest dwa razy więcej czy nie nic tu nie mówi. Ważne jest jak wygląda cały rynek. Może on sprzedaje teraz rzeczywiście dwa razy mniej niż rok temu, ale trzeba zobaczyć czy w tym samym czasie konkurencja nie sprzedaje np. 5 razy mniej. Nie liczy się sama wartość sprzedaży a MSH (najlepiej Value).

To może być odpowiedź na twoje pytanie dlaczego tyle zarabia.
          • krzysztofsf Re: Czy to normalne żeby PH tyle zarabiał??? 02.03.10, 07:44
            Znasz tresc jego umowy?
            Moze ma wynegocjowane takie warunki odprawy, ze nie oplaca sie go zwalniac?
            Do tego zapisy o zakzie konkurencji - byc moze rowniez zagwarantowane wysokie kwoty.
      • Gość: Kika Re: Czy to normalne żeby PH tyle zarabiał??? IP: 83.238.68.* 01.03.10, 19:32
        Raczej nie, ale nie wiem co tu śmierdzi.
      • fast-olo Re: Czy to normalne żeby PH tyle zarabiał??? 01.03.10, 20:24
        Sie normalniej wkurz! Idź i im wygarnij!
        • Gość: emilla111 Re: Czy to normalne żeby PH tyle zarabiał??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 21:02
          Może dyrektor handlowy to jego wujek ??
          I tu jest pies pogrzebany?
          • Gość: mscicil d handl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 21:08
            a moze dyrektor handlowy to kawał k / h
            wiem cos na ten temat
          • fast-olo Re: Czy to normalne żeby PH tyle zarabiał??? 01.03.10, 21:08
            Tym bardziej niech mu wygarnie!
      • Gość: x Re: Czy to normalne żeby PH tyle zarabiał??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 01:12
        Przykład firmy X.
        Kilkanascie regionów - województw i na każde wojewódzwtwo przypada
        jeden PH.
        Rok temu jeden wszyscy spzredawali na poziomie np. 100 %
        Teraz wszyscy sprzedają na poziomie 50% z wyjątkiem tego jednego,
        który sprzedaje na poziomie 70%.

Jego sprzedaż spadła o 30%, ale jest liderem, bo zanotował
        najmniejszy spadek i jest o 20% lepszy od pozostałych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka