Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Z cyklu "profesjonalne" ogłoszenia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 12:04
    Ogłoszenie na stanowisko Dyrektora ds. Inwestycji. Ilość błędów ortograficznych powaliła mnie na kolana:
    www.pracuj.pl/praca/dyrektor-ds-inwestycji-warszawa,oferta,1864990
    Obserwuj wątek
      • Gość: tomeczek Re: Z cyklu "profesjonalne" ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 12:20
        Śliczne!

"badanie spółki pod kontem prawnym.
        Wymagania:
        umiejętność przeszukiwania rynku pod kontem potencjalnych inwestycji,
        znajomość procesu zakupu spółki pod kontem prawnym, (...)
        złożenie aplikacji po przez opcję aplikuj poniżej."

Podkreślenia moje, ale nawet bez podkreśleń błendy żucajom sie w oczy :)
        • Gość: mmm Re: Z cyklu "profesjonalne" ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 12:34
          Nie wiem kto to pisał, ale w takiej firmie nie chciałabym pracować :)
          A może chodzi o specjalne rodzaje kont bankowych: "konto prawne", "konto potencjalnych inwestycji" i te wszytkie czynności należy wykonywać pod tymi kontami ;)
          Na "po przez" nie potrafię znaleźć wyjaśnienia :)
      • losiu4 Re: Z cyklu "profesjonalne" ogłoszenia 25.11.10, 12:31
        tylko czyja wina. Zamawiającego, czy publikującego. W zasadzie ostatecznie publikującego, bo jak widzi takie byki, to co najmniej powinien się chyba skontaktować z zamawiającym?

Pozdrawiam

Losiu
      • tibarngirl Re: Z cyklu "profesjonalne" ogłoszenia 25.11.10, 13:06
        Jeśli to nie wyszło spod rąk jakiegoś praktykanta w ich dziale promocji, którego nie miał kto skontrolować przed wklejeniem tego cudu na portal, to faktycznie - "kąmpetentna" z nich firma.
        śmiech na sali jak tacy goście, którzy sami nie umieją nawet poprawnie sklecić ogłoszenia, nie nurzając się w bykach ortograficznych, od kandydata wymagają Bóg wie jakich kwalifikacji.
        • losiu4 Re: Z cyklu "profesjonalne" ogłoszenia 25.11.10, 13:53
          tak a propos byków. U mnie, w południowej Polsce, była (i zdaje sie jest) nadal taka firma, co się po płotach ogłasza z pisownią taką, ze aż zęby bolą (chodzi o samochodowy serwis i takie tam). To tak a propos reklamy, choć faktycznie wątpię czy tym ogłoszeniodawcom o których założyciel(ka) wątku pisał(a) o taki efekt chodziło :)

Pozdrawiam

Losiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka