Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Młodszy konsultant ds sprzedaży bezpośredniej TPSA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 22:42
    Witam,

Chciałbym się zapytać czy ktoś z was pracuje na takim stanowisku? dostałem tą pracę... zdecydowałem się... jade na pierwsze szkolenia... dostaje samochód, laptop, telefon i wszelkie narzędzia niezbedne do pracy, wypłatę obiecującą+ tajemniczą prowizję. Co więcej TP SA dostał wyróżnienie TOP EMPLOYERS jako jeden z najlepszych pracodawców w Polsce, tak więc na tą chwile wszystko brzmi obiecująco... praca ma sie opierać na sprzedaży w środowisku B2C i SOHO i z tego co wiem nie ma to nic wspolnego z akwizycją. Wiem tylko tyle... za kilka dni zaczynam prace... wolałbym sie dowiedzieć czegoś więcej... proszę o pomoc. Wszelkie rady w cenie. Podpowiedzcie jak dodatkowo pozyskiwać klientów, jak sie reklamować, jak wspinać sie dalej po drabinie do sukcesu (i czy jest taka możliwość?) no i na co uważać, czego unikać... proszę tylko o pomocne rady, pożartować możemy na innym forum lub z kolegami przy piwie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Razorblade Re: Młodszy konsultant ds sprzedaży bezpośredniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 22:18
        Witam,

Dzisiaj, po jakimś czasie (pracuje już dwa pełne miesiące) moge wypowiedziec sie na temat pracy na stanowisku konsultanta handlowego w sprzedaży bezpośredniej w tp. Praca sama w sobie, daje ogromne możliwości, jest przyjemna ale dopiero gdy osoba na danym stanowisku odnajduje sie i to jest to co chcialaby robic. Praca jest przyjemna ale też ciezka, nie da sie tutaj odpoczac, ciezko jest cos sprzedac, ciezko jest pozyskac klienta, czesto trzeba kilka razy jezdzic do jednej osoby ale taki jest handel. Konkurencja jest duza, ale na to musialbym otworzyc osobny watek, teraz skupmy sie w okol stanowiska. Raporty, raporty i jeszcze raz raporty i to w wyznaczonych na to godzinach- tego trzeba sie pilnować. Jeżeli ktos się naprawde wykaze mozna naprawde dobrze zarobic.
        • Gość: Ewe Re: Młodszy konsultant ds sprzedaży bezpośredniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 19:02
          Jutro wybieram się na rozmowę. Ciekawa jestem jak faktycznie będzie wyglądała ta praca. Nie boję się pracy z klientem bo w tym akurat to mam doświadczenie ;) Wiem jak jest ciężko... zastanawia mnie tylko od jakiej podstawy się zaczyna...
        • Gość: Adam Re: Młodszy konsultant ds sprzedaży bezpośredniej IP: *.merinet.pl 03.08.11, 11:36
          Witam, własnie zaproponowano mi tą prace. Czy trudno jest pozyskać nowego klienta tp? I jak wygląda szukanie takiego klienta za szybko odpowiedz i jakiś namiar emailowy bede wdzieczny.
          • Gość: RazorBlade Re: Młodszy konsultant ds sprzedaży bezpośredniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 18:46
            W moim przypadku pozyskanie klienta nie było cięzkie, zależy w jakim mieście mieszkasz, zalezy jakim terenem sie opiekujesz... najwieksza sprzedaż i tak zrobisz... NA WIOSKACH... czesto trzeba biegać samemu, namiary jakie otrzymujesz na klienta to czesto abstrakcja. Mi ta praca odpowiada, bardzo mi sie ta praca podoba, nie mam problemu z wyrobieniem celu, ale... no wlasnie zawsze jest jakies ale... Ja niestety zawiodłem się na ludziach, panuje tam ciezki nastroj, jest to korporacja, jeden cisnie drugiego nie patrzac na to czy to czlowiek czy malpa... jeden bardziej dwulicowy od drugiego...czesto ociera sie o mobing...
            • Gość: kasiula Re: Młodszy konsultant ds sprzedaży bezpośredniej IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.10.11, 10:52
              Witam,
              Mam ogromną prośbę, poniewaz widzę oferte pracy na ww stanowisko i zastanawiam sie czy złozyć swoje cv. Razorblade,czy możesz coś więcej powiedziec na temat czy masz podane miejscowości, czy sa to firmy dla ktorych sie oferujesz, czy sa to bezpośredni klienci, chopdzi mi o to, czy trzeba chodzic po domach i sie oferowac?mam 23 lata, robie magistra i szukam pracy :(
      • Gość: KRYH Re: Młodszy konsultant ds sprzedaży bezpośredniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 12:02
        Czemu chłopaka straszysz:), w standardzie jest 6 spotkań dziennie, 4 nowe, 2 sprzedażowe. Wszystko zależy od Twojego pomysłu na pracę jedni dreptają od firmy do firmy inni dzwonią cały dzień zależy dużo od Kierownika jaki jest. Jeden każe robić wizyty inny nie, ale ciężko tak zrobić plan 30 nowych usług w celu. Sam zobaczysz, do dyspozycji auto ja miałem yariskę inni mają nowe clio a inni pandy:) Ciężki rynek, konkurencja wiadomo, ale nawet jak znajdziesz klienta może być tak,że nie będzie miał moż liwośći podłączenia linii, ale to już sami zobaczycie. Podstawa to 2200 brutto na zastępstwo, 2400 na etat pierwsze umowy najczęściej czas określony 11 miesięcy. Prowizja różnie zależy co sprzedajesz i ile tego sprzedajesz od 500 brutto do 5000 i więcej, ale średni ja robiłem koło 1000-1500 brutto premii.
      • Gość: www.e-mlm.pl Re: Młodszy konsultant ds sprzedaży bezpośredniej IP: *.play-internet.pl 15.03.12, 20:51
        praca w sprzedaży bezpośredniej to ciężki kawałek chleba,
        jednak jak masz predyspozycję to zaczynaj jak najszybciej
        • Gość: carlitos Re: Młodszy konsultant ds sprzedaży bezpośredniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 00:33
          Czy to podobna forma pracy jak tu?
          www.youtube.com/watch?gl=PL&v=Y4FuLXzM7bk
        • halinajagielska Re: Młodszy konsultant ds sprzedaży bezpośredniej 27.02.13, 15:37
          Zgodzę się ze wszystkimi że jest to ciężki kawałek chleba, ale to zależy od wielu aspektów np: co się sprzedaje, jaki jest na to popyt, czy produkt spełnia swoje zastosowania oraz jaki to rodzaj sprzedaży bezpośredniej. Ja jestem w systemie sprzedaży bezpośredniej aparatów medycznych Zest-Libertas i bardzo cenię ten system pracy.

• Gość: Paweł Re: Młodszy konsultant ds sprzedaży bezpośredniej IP: *.siedlce.vectranet.pl 22.07.12, 12:11
        Witam serdecznie ....mam bardzo ważna prośbę do konsultantów TP czy ktokolwiek pracuje z konsultantów TP w weekendy w biurze ...???? Błagam o odpowiedź , gdyż poznałem kobietę , pracuje w telekomunikacji i twierdzi że pracuje w weekendy wychodzi z domu rano i wraca jakby z pracy normalnie ale wiem ze w moim mieście telekomunikacja nie pracuje w dodatku twierdzi że i w niedzielę pracuje .....bardzo prosze o odpowiedż....pozdrawiam....Paweł
        • Gość: konsultant Re: Młodszy konsultant ds sprzedaży bezpośredniej IP: *.opera-mini.net 22.07.12, 12:30
          > poznałem kobietę , pracuje w telekomunikacji i twierdzi że pracuje w weekendy
          > wychodzi z domu rano i wraca jakby z pracy normalnie

Zapewne dorabia dodatkowo jako tirówka.
      • Gość: abc Re: Młodszy konsultant ds sprzedaży bezpośredniej IP: *.opera-mini.net 22.07.12, 12:35
        > o... praca ma sie opierać na sprzedaży w środowisku B2C i SOHO i z tego co wiem
        > nie ma to nic wspolnego z akwizycją.

Wg Wikipedii (pl.wikipedia.org/wiki/Akwizycja):

"Akwizycja (marketing) to:
        zjednywanie, pozyskiwanie klientów,
        zbieranie zamówień,
        zawieranie umów o dostawę produktów lub wykonanie usług.

Wszystkie te czynności mogą być wykonywane w siedzibie i przez pracowników producenta zatrudnionych w służbach akwizycji i marketingu, ale zwykle skuteczniejsza jest praca w terenie, a mniej kosztowna – wykonywana przez pośredników. Zwykle wynagradzani są oni prowizją od wartości transakcji. Akwizycją zajmują się: akwizytor, będący zwykle pracownikiem producenta, i przedstawiciel handlowy (agent), będący z reguły pośrednikiem. Podróżujący przedstawiciel handlowy to komiwojażer. W przedsiębiorstwach zagranicznych mało prestiżowe zawody agenta i komiwojażera zastąpił sales representative, w skrócie rep."
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka