rabart 16.05.11, 16:36 Kto z was jest już bezrobotny ponad 3lata? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Kto z was jest już bezrobotny ponad 3lata? IP: *.centertel.pl 16.05.11, 18:21 E takich jak my to jest pewnie sporo. Chciałbym spotkać kogoś kto jest bezrobotnym tak ze 20 lat. Takiemu to tylko złoty medal i wpis do księgi rekordów. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Kto z was jest już bezrobotny ponad 3lata? 16.05.11, 18:48 Moim zdaniem osoba długotrwale bezrobotna powinna dostawać zasiłek, skoro nie posiada możliwości zatrudnienia. Ja mimo wielu lat prób, jestem ignorowany przez pracodawców. Dlatego też wskutek redystrybucji dochodów, część ich podatków powinna być przekazywana na utrzymanie mnie-skoro nie chcą mnie zatrudnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw Re: Kto z was jest już bezrobotny ponad 3lata? IP: *.ilabs.pl 16.05.11, 19:27 12 lat po studiach i w tym czasie ok. 2 lata rzeczywistej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Kto z was jest już bezrobotny ponad 3lata? IP: *.centertel.pl 16.05.11, 19:53 Chłopie po co Ci zasiłek? Nie masz honoru? Chcesz jak stary emeryt życie pędzić? Gdzie się podziała stara dobra tatarska szkoła przetrwania? Miecz w dłoń i po przygodę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi może system Zajdla? 16.05.11, 20:13 i tak i nie... pewnie wraz ze zrostem automatyzacji procesów produkcyjnych ilość osób bez szans na prace będzie rosła a wiec należało by zapewnić im jakieś minimum socjalne oraz jakieś możliwości rozwoju ... wszak ludzkość dysponuje wystarczającą technologią by nikt nie musiał umierać z głodu lub "na katar" z drugiej jednak strony jeśli będzie to zbyt atrakcyjne będzie działać demotywująco i będzie prowadzić do różnych patologii... trudno też oczekiwać by wypłacać zasiłki w sytuacji gdy znaczna cześć osób pracujących żyje na poziomie minimum socjalnego. może system Zajdla (z książki "limes inferior") - 3 rodzaje wynagrodzenia: za sam fakt bycia, za potencjał i za pracę... tak czy inaczej pewnie potrzebne są zmiany systemowe by nadążyć za zmianami technologicznymi i socjalnymi - bo jak na razie wielu myśli kategoriami "xix-sto wiecznej myśli ekonomicznej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoolog Re: Kto z was jest już bezrobotny ponad 3lata? IP: *.centertel.pl 16.05.11, 20:03 ja-7lat na umowe zlecenie,1 rok na umowe o prace... pracuje zalozmy 3miesiece-nie przedluzaja umowy i wylot,zatrudniaja nastepnego bezrobotna,szukam dlej pracuje 6miesiecy,kaza robic za darmo,zostawac po godzinach,z pensja zalegaja,wyzywaja od debili,matolow,odeszlam znowu bezrobotna,szukam dalej pracuje 10miesiecy znow kaza mi przychodzic za darmo,raz ide,kolejny raz tez,za trzecim razem mowie nie!na drugi dzien umowa zerwana za porozumieniem stron obecnie bezrobotna bez sil na szukanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieudacznik Re: Kto z was jest już bezrobotny ponad 3lata? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.11, 17:36 Ja jestem bezrobotna ponad 3 lata.Na utrzymaniu matki, brata i babci.Jest mi z tym bardzo żle.Doszły mnie suchy ,że chyba jest coś ze mną nie tak skoro nie potrafię poszukać pracy. Nie sprawdziłabym się w pracy w sklepie a w moim mieście sporo takich ogłoszeń. Mam zostawione podania o pracę w kilku miejscach, w których chciałabym pracować. Słyszałam uprzejme "potrzebujemy rąk do pracy ale nie ma wolnych etatów,trzeba czekać".Ludzie ,prędzej wyjeżdżajcie do pracy do tych Niemiec i Austrii to może zwolni się dla mnie jakieś miejsce pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 22:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: top secret bezrobotny bez prawa do zasiłku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 09:33 Ja jestem juz bezrobotny z 10 lat--nie licze pracy ktora była na 1-2miez moze z góra 3 -4 razy -- Okradam ludzi !! skoro Państwo nie moze mi pomóc!! a z czegoś musze żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
studenckiefinanse Re: Kto z was jest już bezrobotny ponad 3lata? 17.06.11, 11:32 Pierwsza zarobkowa praca w wieku 16 lat, od 17 roku życia zarabiam regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś