Gość: adam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.11, 14:45 Ręce opadają aaaaa..................... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elisa A co z firmą IBM Polska??? IP: *.formlessnetworking.net 22.05.11, 13:30 Myślę że warto aby redakcja opisała również przypadek zwolnienia pracownika z tejże firmy za zgłaszanie przypadków mobbingu i ujawniania szwindli kierownictwa - sprawa trafiła zresztą do prokuratury, ale winni nadal mają się świetnie. Więcej tutaj; Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T ibm należy do informatycznej osi zła IP: 80.50.126.* 23.05.11, 10:48 należą do niej ibm, oracle, google i apple. Im szybciej te firmy przestaną istnieć tym lepiej. Tylko wspieranie Microsoftu może nas uratować. Tehnologie rakie jak oracle, java i android to samo zło i należy je tempić! Tylko Windows, SQL Server i .Net może nas uratować! Odpowiedz Link Zgłoś
e-droczek Sygnalistka na ławie oskarżonych 22.05.11, 13:38 Oczom nie wierze :O Nie wiem czy płakać, wku.rwiać się czy iść z siekierą na tych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej ..eta Polsza!!!! IP: 217.97.182.* 22.05.11, 13:40 ...co tu komentować...kraj chory od zarania dziejów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: ..eta Polsza!!!! IP: *.echostar.pl 22.05.11, 14:40 prokuratura jak zwykle w tym kraju pokazuje ze pracuja w niej nieudacznicy z łapanki Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Sądy wspierają korupcję i przestępców 22.05.11, 15:16 W tej samej gazecie, w tym samym wydaniu, jest artykuł o ciąganiu świadka przez osiem lat po sądach, o udostępnieniu i danych jego i jego rodziny przestępcom, o przedstawianiu go tymże bandziorom. Dodajmy kilkadziesiąt tysięcy podsłuchów (obywateli, nie bandytów, i bez nakazu sądowego), prawo wejścia do domu przeróżnych służb ostatnio skarbówki, chyba), -jakie wnioski? Współdziałanie sądów z przestępcami, wspieranie ich, współdziałanie w zastraszaniu świadków, podsłuchy. Doczekaliśmy się faszystów u władzy Odpowiedz Link Zgłoś
m4dm3n Re: Sygnalistka na ławie oskarżonych 22.05.11, 13:44 " Ta zaś stwierdziła: "Jako księgowa zauważyła, że kierownik otrzymuje rzadziej i niższe nagrody niż pozostali pracownicy" i dlatego "uznała, że biorąc pod uwagę wkład pracy Mirosława Sz. powinien otrzymywać nagrody w większym wymiarze. Wobec tego oświadczyła mu, że będzie dzieliła się z nim częścią pieniędzy" No tak Panie Prokuratorze Gaska to wyjasnienie jest tak niesamowicie prawdopodobne, przeciez caly czas widzi/slyszy sie takie rzeczy. Pani ksiegowa z cala pewnoscia rowniez udostepnia swoje mieszkanie niezliczonej ilosci bezdomnych oraz prowadzi lokalne kolko PCK, taka z niej altruistka, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk24 Re: Sygnalistka na ławie oskarżonych IP: *.ghnet.pl 22.05.11, 15:50 no to jest po prostu tekst roku wg mnie i slyszac to sedzia i prokurator powinien nie miec watpliwosci kto wymyslil i bral udzial w szwindlu fantastycznie ze tak kochali wszyscy szefa ze mu 3/4 nagrod wplacali na konto musial byc na prawde niesamowity szkoda ze pensji tez mu nie przelewano za ta dobroc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Sygnalistka na ławie oskarżonych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 12:23 a szefowi skarbówka powinna się dobrać do dupy - płacił podatek od tych przelewów od księgowej? Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Re: Sygnalistka na ławie oskarżonych 22.05.11, 22:42 m4dm3n no właśnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
elokwenciak Re: Sygnalistka na ławie oskarżonych 23.05.11, 09:58 Też na to zwróciłem uwagę. Przeciez to bzdura taka, że głowa mała. Już ja widze jak oddaje swoje pieniądze kierownikowi, bo on tak świenite pracuje i jest niedoceniany :) Dobre. Siedziała pewnie rano przy kawie i stwierdziła, to niesprawiedliwość! Oddam mu część swoich pieniędzy! Brawo dla prokuratorów za wysoki iloraz inteligencji. Naprawdę nasz wymiar sprawiedliwości jest wspaniały... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitoogorkach Sygnalistka na ławie oskarżonych IP: 78.149.254.* 22.05.11, 13:45 "Przecież funkcjonariusze CBA, kiedy ujawniałam kulisy sprawy, zapewniali, że nie grozi mi żadna kara tak jak osobie, która wręczy łapówkę i przyzna się do tego." Zapewniali cie na papierze ? Podpisal sie jakis PIES ? Dalas sie psom wyruchac Halinko - glupia jestes to teraz masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senna Czy chodzi o Mirosława Szewczaka? IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.11, 14:07 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
m4dm3n Re: Czy chodzi o Mirosława Szewczaka? 22.05.11, 14:17 Patrzac na oficjalna strone inspektoratu wychodzi ze tak: Graniczny Inspektorat Weterynarii w Hrebennem 22-680 Lubycza Królewska tel/fax 084 667 41 81 084 661 78 70 hrebenne.griw@wetgiw.gov.pl Graniczny Lek. Wet. Mirosław Szewczak pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sędzia Re: Sygnalistka na ławie oskarżonych IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 22.05.11, 14:31 Bo szef to Antka kobity siostry szwagier i zna kogo trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
gr1eg Sygnalistka na ławie oskarżonych 22.05.11, 14:38 JESTEM Z SIERAKOWIC W POMORSKIM U NAS W UG JEST IDENTYCZNIE ALBO ZNACZNIE GORZEJ Odpowiedz Link Zgłoś
taglinda [...] 22.05.11, 14:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Sygnalistka na ławie oskarżonych IP: *.uddi.cable.virginmedia.com 22.05.11, 15:41 obywatelko halino malec . wcale mi ciebie nie zal ,ze pojdziesz siedziec i okazesz sie glownym winnym a moze i jedynym. wyjasnie dlaczego. piszesz ze jestes 50 +. przezylas w tej agencji towarzyskiej zwanej polska 50 lat i nagle zapragnelas sprawiedliwosci. rozumiem, ze zamosc i okolice to zadoopie polski ,ale nie zwalnia to ciebie w zaden sposob z obowiazku zachowania instynktu samozachowawczego. jak uczy praktyka , w tym kraju lepiej i bezpieczniej niczego nie wiedziec , nie widziec i za duzo nie mowic.pod tym wzgledem , w wolnej,demokratycznej, solidarnosciowej i sprawiedliwej polsce , nic sie nie zmienilo . nie mozna liczyc na pomoc jakiejkolwiek instytucji jesli znajdziesz sie w tarapatach . co najwyzej , ci ktorzy powinni ciebie chronic , przyjda i ciebie dobija . nie jestes prezydentem, waznym panem prezesem, biznesmenem , urzedasem czy biskupem. prawo i system nie sa dla wszystkich. a juz na pewno nie dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick Puknij się w czoło IP: 95.108.99.* 22.05.11, 16:05 Patologie trzeba zwalczać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajniak Re: Sygnalistka na ławie oskarżonych IP: 178.73.47.* 22.05.11, 17:15 Patologie trzeba zwalczać, popieram. A sam ciesze się, że uciekłem z Zamojszczyzny. Piękna okolica, ale właśnie tak tam "wierchuszka" wygląda. Klika dupokryjców bez kręgosłupa i jakichkolwiek zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
quiver [...] 22.05.11, 20:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Sygnalistka na ławie oskarżonych IP: *.dpd.com.pl 23.05.11, 10:08 zgoda "tt" a jeszcze na koniec ją pogotowie pavulonem uraczy, i jako skórkę sprzeda.... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
morlis Sygnalistka na ławie oskarżonych 22.05.11, 16:20 To przecież korupcja na 100% !!!!. Facet /Mirosław Sz./ przyjmował przecież korzyści majątkowe /finansowe/. A CBA obecnie kierowane przez człowieka Tuska to instytucja nieudaczników. Jeżeli CBA stwiedziło, że to nie korupcja tylko zmowa i Pani Malec też jest winna to już nie wiem w jakim kraju ja żyję. Obecna władza i urzędy to skupisko niedouczonych "baranów" albo skorumpowanych aferzystów. Oczywiście mam na myśli wysoko postawionych urzędników. Na przykład Pani minister Pitera przez 3,5 roku wykryła tylko dorsza kupionego za kilka złotych z pieniędzy służbowych. Takich mamy teraz w Polsce za rządów Tuska fachowców. Żenada !!!! Ja miałam podobną sytuację w pracy jak Pani Halina Malec. Mój bezpośredni szef brał łapówki. Poszłam na skargę do jego przełożonego i co usłyszałam?- Chce Pani pracować to "gęba" na kłódkę. Potem dowiedziałam się, że mój szef załatwiał "sprawy" swojemu przełożonemu. Na szczęście przeszłam już na emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Może prokurator też bierze? 22.05.11, 16:23 Jakoś trudno opędzić się od takiego wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onlik Co prokurator ma w głowie? IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 22.05.11, 18:52 Zamiast muzgu, ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zamojskie Sygnalistka na ławie oskarżonych IP: *.play-internet.pl 22.05.11, 19:22 Ot zamojskie klimaty, prokurator nie widzi, sędzia nie rozumie. W pewnym zamojskim przedsiębiorstwie kasjerka "przytuliła" kilkaset tysięcy złotych. Dokumenty podpisał szef, oskarżonym był dyrektor finansowy - w tym czasie przebywał na urlopie, a kasjerce w ramach odprawy przedsiębiorstwo wypłaciło jeszcze nagrodę:-) i prokuratura ani sąd nie widzieli w tym nic niewłaściwego. Potem "szef" podłożył firmę umówionemu inwestorowi - i nadal nic, pomimo protestów, logiki i rachunkowi ekonomicznemu. Widać "kompetencje" to zamojska przypadłość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plmbielu.pl Przeciez to jest "normalne"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 21:53 ...że w takiej miejscowości facet, który zajmuje takie stanowisko uważa się za "stwórcę". Pomijam to ,że wszyscy trzęsą "portkami", to kolesie wyżej zawsze pomogą. To jest typowa klika z pierdziszewa jakich wiele. W zasadzie nie do ruszenia. Towarzystwo wzajemnej adoracji, która "trzyma się razem". Bankiety, gorzała i inne wspólne "rozkosze". Można by śmiało stworzyć swojego rodzaju drzewo genealogiczne tego "biznesu". W tej mierze nic się nie zmieniło i długo się nie zmieni bo....przykład idzie z GÓRY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat tak PSL z PO miłuje Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 22:35 szef inspektoratu z nadania PSL, a prokurator z PO - czyli mamy koalicję! Szef ma na imię Mirek, prokurator, będę strrzelał, pewnie Zbycho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-50 Jak to powiadał pomroczniak? O take Polske! IP: *.internetia.net.pl 22.05.11, 23:39 Jakby jakieś bisurmany Polskę najechali, to nawet jednej dywizji obrońców się nie zbierze. Bo i czego tu bronić? Pomroczniactwa jasnego? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Sygnalistka na ławie oskarżonych 22.05.11, 23:57 A GW jak zwykle przekręca fabułę opowieści. Z tego co pani Malec mówiła wcale nie wynika, że została zmuszona do dzielenia się nagrodami. Wręcz przeciwnie, dzielenie się było warunkiem otrzymania nagród. Plus, wykazała się klasyczną nadgorliwością. Iść do przełożonego i pytać na jakie konto przelewać kasę pochodzącą z defraudacji? Wcale mi nie szkoda tej pani. Kasę brała równo, powodowały nią niskie pobudki dorobienia kasy, a farbę puściła z zemsty na szefie, a nie z powodu wyrzutów sumienia. Jej sytuacja od sytuacji szefa różni się tylko tym, że brała mniej kasy. Swoją drogą aż dziwne, że dla tak małej instytucji powołano osobno kadrową i księgową. Odpowiedz Link Zgłoś
quiver Re: Sygnalistka na ławie oskarżonych 23.05.11, 01:12 sverir napisał: > A GW jak zwykle przekręca fabułę opowieści. Z tego co pani Malec mówiła wcale n > ie wynika, że została zmuszona do dzielenia się nagrodami. Wręcz przeciwnie, dz > ielenie się było warunkiem otrzymania nagród. Plus, wykazała się klasyczną nadg > orliwością. Iść do przełożonego i pytać na jakie konto przelewać kasę pochodząc > ą z defraudacji? > Wcale mi nie szkoda tej pani. Kasę brała równo, powodowały nią niskie pobudki d > orobienia kasy, a farbę puściła z zemsty na szefie, a nie z powodu wyrzutów sum > ienia. Jej sytuacja od sytuacji szefa różni się tylko tym, że brała mniej kasy. W jednym zdaniu oskarżasz gazetę o przekręcanie fabuły, a w następnym sam snujesz niczym nie podparte insynuacje. Brawo. Rzadko udaje się komuś tak zgrabnie zaprezentować hipokryzję i wąskie horyzonty w jednym wpisie. Pracownicy państwowych instytucji dostają tak zwane "nagrody" praktycznie z urzędu. Nagrody roczne, kwartalne i inne. Więc babka z artykułu nagrody by dostawała je tak czy inaczej. (czy na nie zasłużyła, albo czy pracownikom budżetówki takie nagrody w ogóle powinny przysługiwać to temat na osobną dyskusję) A nawet jeśli te nagrody faktycznie brała z, jak to ujmujesz, "niskich pobudek" - to liczy się fakt, że w końcu poszła na policję, "łańcuszek szczęścia" przerwała i dzięki niej jest w Polsce jedna chora organizacja mniej. A teraz w nagrodę traci pracę i dostaje wyrok. Kto przy takim prawie będzie miał teraz odwagę występować przeciwko korupcji? ----- Ale właściwie to chodzi o to czy Wszechświat ma gdzieś koniec i czy cały jest otoczony drutem kolczastym. Odpowiedz Link Zgłoś
pro-contra He, he, marzyła się wam sprawiedliwa Polska? 23.05.11, 02:52 A wała! Mordy w kubeł i do roboty, ciemnogrodzka hołoto! Takie Polskie sobie wystrajkowaliście i popieracie wyborami tudzież ujadaniem na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: Sygnalistka na ławie oskarżonych 23.05.11, 07:00 Zostalo jeszcze duzo do cywilizowania w Polsce. Glownie po stronie aparatu wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Nie żadni sygnaliści tylko kapusie! IP: *.acn.waw.pl 23.05.11, 08:45 Polska to nie Szwecja i tu kapusiów nie lubimy. Odpowiedz Link Zgłoś
gregsmile Drzewiecki miał rację, Polska to dziki kraj 23.05.11, 09:27 czyli należy rozumieć zaistaniałą sytuację tak: Nie każdy jest twoim wrogiem kto na ciebie nasra. Nie każdy jest twoim przyjacielem kto chce cię z gówna wyciągnąć. Jak siedzisz w gó...e to się nie ujawniaj... bo państwo będzie miało z tobą problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Dlaczego ponosi pani karę?-Bo to Polska, pobudka! IP: *.play-internet.pl 23.05.11, 09:48 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: Sygnalistka na ławie oskarżonych 23.05.11, 10:25 Sukinsyn z tego szefa Odpowiedz Link Zgłoś