Gość: Mylton Frydman IP: *.echostar.pl 29.05.11, 13:40 Niestety, naszym forumowym bezrobotnym daleko do niego pod względem intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bezrobotny Re: Milton Friedman - wybitny ekonomista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 13:47 > Niestety, naszym forumowym bezrobotnym daleko do niego pod względem intelektu. na jakiej podstawie twierdzisz, ze Milton Friedman byl bardziej inteligentny niz ja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY-SOCJALISTA Re: Milton Friedman - wybitny ekonomista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 15:40 Na jakiej podstawie twierdzisz, że w ogóle jesteś inteligentny? Wg mnie masz co najwyżej dwucyfrowe IQ :) Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Milton Friedman - wybitny ekonomista 29.05.11, 14:04 Tiaa, propagandysta który usprawiedliwiał bezrobocie i banialuki że dla społeczeństwa najlepiej jest jak polepsza się ludziom bogatym. Poza tym bzdury o braku interwencji rządowej, gdy tymczasem wszystkie bogate państwa jak USA, Korea Południowa,Singapur, Szwecja polegają na państwowej ingerencji w gospodarkę. Autor tematu pewnie jest hipokrytą wierzącym w libertarianizm i korzystającym z państwowego wynalazku jakim jest sieć czy system wodociągowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mylton Frydman Re: Milton Friedman - wybitny ekonomista IP: *.echostar.pl 29.05.11, 15:31 USA - Reaganomics chłopcze :) Szwecja - zobacz sobie jaka była stopa redystrybucji, kiedy PKB per capita Szwecji był zbliżony do naszego obecnego. Korzystam z tego, co jest dostępne w obecnym ustroju. Ja przynajmniej za to słono płacę, nie wiem jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Milton Friedman - wybitny ekonomista 29.05.11, 16:22 USA - Reaganomics Acha, dobrze wiedzieć co zbankrutowało USA. Szwecja Szwecja, Korea Południowa, Singapur, Norwegia, Francja-wszędzie państwo ingeruje mocno w gospodarkę. Wszędzie są to państwa bogate. W przypadku Singapuru czy Koreii Płd to nawet można śmiało powiedzieć że żródłem bogactwa była interwencja rządu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mylton Frydman Re: Milton Friedman - wybitny ekonomista IP: *.echostar.pl 29.05.11, 15:25 Ponieważ czytałem i oglądałem wywiady z nim, a z drugiej strony zapoznałem się z Twoimi wywodami na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mylton Frydman To do bezrobotnego :) IP: *.echostar.pl 29.05.11, 15:26 Kliknąłem w zły link :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Milton Friedman - wybitny ekonomista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 15:35 Nie przecze, ze MF byl inteligentny, z pewnoscia byl, cokolwiek by nie sadzic o jego pogladach. Jednakze wysnuwanie wniosku na podstawie moich postow na forum o mojej inteligencji nie jest mozliwe. No chyba, ze fakt, ze mam ukonczone studia na Uniwersytecie, obrobilem prace magisterska (samodzielnie napisana) na ocene bardzo dobra i wskutek tego nie zamierzam "dostosowac sie" do rzeczywistosci, jesli to dostosowanie ma sie rownac ze zrobieniem kursu obslugi wozkow widlowych, interpretujesz jako przejaw mojej niskiej inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY-SOCJALISTA Re: Milton Friedman - wybitny ekonomista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 15:41 Dyplom na Óniwerq obroniony na 5 to ten sam poziom, co PRL'owska podstawówka zdana na 4. Odpowiedz Link Zgłoś