piotrossy 01.07.14, 12:26 Mediana 3250zł czyli całe 2231zł na rękę. To mniej niż płaca minimalna w Słowenii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: won od mojej forsy Re: Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? IP: *.opera-mini.net 01.07.14, 12:54 No i co z tego? Widocznie dostają tyle, na ile zasługują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? IP: *.nplay.net.pl 01.07.14, 13:47 kuźwa, ale kokosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QW Re: Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? IP: 91.223.33.* 01.07.14, 13:59 Od kiedy grafik komputerowy jest informatykiem? Kto to jest inżynier oprogramowania? Jakoś nie wyobrażam sobie, że firma zatrudnia kogoś po studiach żeby został architektem (a patrząc na płace jest więcej niż programistą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? IP: *.nplay.net.pl 01.07.14, 14:54 en.wikipedia.org/wiki/Software_engineer Odpowiedz Link Zgłoś
mitoogorkach Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? 01.07.14, 14:23 Graficy najmniej w Polsce ? Hmm.. w sumie to trudno sie dziwic, Polak przyzwyczajony do byle czego, a jak zrobisz jakas super grafe, to mysla ze produkt/usluga nie jest na ich kieszen. Na glupote nie ma jednak rady, stad po co placic wiecej za byle co i kolko sie zamyka. Jakie to proste. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefpawowski Re: Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? 01.07.14, 15:12 Rzuc kamieniem w tlum i trafisz jakiegos programiste... Odpowiedz Link Zgłoś
raf.als Re: Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? 07.10.14, 01:50 dlaczego jak brakuje tylu informatyków, tak mało mam telefonów z zakresu obsługi sieci i administracji sieciami, mam wrażenie że szukają co najmniej "człowieka" nie koniecznie rozumiejącego informatykę, najlepiej z 10 językami mówionymi, bo nie spotkałem pracodawcy który by szukał informatyka znającego kilka jeżyków programowania, a prawdziwy informatyk to ten który zna jeden język ale potrafi się dogadać z większością sprzętu na rynku, gonzak@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Widać polscy informatycy lubią być dymani wazeliny 01.07.14, 18:24 Nawet nie 1 tys. usd na rękę. To chyba takie zboczenie i uwielbienie dla upodlenia własnej osoby. A wystarczy 40 min samolotem na zachód i w normalnym świecie zarobi 5 razy tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Grafik komputerowy 01.07.14, 20:53 Czym się różnią kwalifikacje tzw. grafika komputerowego od kogoś, kto np. umie pisać w Wordzie? Z branżą IT ma on tyleż wspólnego, że do pracy potrzebuje komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Wlasnie chcialam zrobic jakas grafike komputerowa 01.07.14, 21:56 w Wordzie ale nie wychodzi... Moze dlatego, ze jestem blondyna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Grafik komputerowy IP: *.open.pl 02.07.14, 11:09 Oczywiście wszelkie interfejsy aplikacji, grafika stron internetowych kompletnie nie mają związku z branżą IT. Odpowiedz Link Zgłoś
wroclove2london >> Grafik komputerowy << 02.07.14, 11:32 Różni się znacznie. "Grafik komputerowy" to pojęcie bardzo rozciągliwe... i taka osoba może znać tysiąc specjalistycznych narzędzi, od 2D, 3D, edycji fotografii, przez całą masę specjalnych programów dedykowanych w różnych wąskich dziedzinach (grafika GIS, medyczna) aż po projektowanie interfejsów UI, UX (user experience)... W UK takim fachowcom płacą krocie, lekko od 25.000 do 50.000 funtów rocznie, czyli na starcie możesz mieć 2000 funtów brutto (na rękę zostaje 1600 funtów) zamiast 2000 złotych (ile to będzie na rękę... chyba niewiele ponad 1000 złotch, czyli 8 razy mniej niż w Londynie). Dodajmy do tego fakt, że rynek dla grafików komputerowych w Londynie jest większy niż w całej Polsce... Dziwicie się potem, że w Polsce wszystko takie brzydkie i byle jak zaprojektowane... Bo czasem bawią się w to gó...arze (za pozwoleniem stosownych decydentów) rzeźbiący w Wordzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Płaca w Nomenklaturze jest najlepsza IP: *.homenett.pl 01.07.14, 21:07 Dobrze sie tam kradnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.14, 22:28 Tak, prawdopodobnie ci ludzie muszą mieć jakichś indywidualnych doradców inwestycyjnych którzy lokują im tę górę kasy w nieruchomościach/kamieniach szlachetnych/papierach wartościowych itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programista Re: Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.14, 00:03 nie lokujemy w ziemniaki i ryż Odpowiedz Link Zgłoś
ak-69 Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? 01.07.14, 22:38 Nie zapomnijcie, że artykuł dotyczy zarobków w PIERWSZEJ pracy w IT... Postawcie się w roli przedsiębiorcy. Dalibyście 5-8tys. świeżo upieczonemu ABSOLWENTOWI informatyki? Przecież on nie ma praktycznie ŻADNEGO doświadczenia zawodowego. Dobre oceny z krótkich ćwiczeń to nie to samo co praca w dużym zespole nad dużym projektem. Zresztą ta pierwsza stawka wynagrodzenia należy pewnie najczęściej do pierwszego 3-miesięcznego okresu próbnego. Pracodawcę sporo kosztować będzie samo wprowadzenie nowego absolwenta do zespołu doświadczonych pracowników. Często potrzebne różne szkolenia. To też kosztuje. Jak pracodawca doceni potencjalnego przyszłego specjalistę to po 3 miesiącach już przy tej właściwej dłuższej umowie o pracę stawka znacznie podskoczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antey Re: Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.14, 22:46 A gdzie znaleźć takich absolwentów informatyki bez doświadczenia zawodowego ? Bo wiesz, ja pracuję z ludźmi którzy kończąc studia w terminie mają min. 2 lata stażu - od drobiazgów pt. wakacyjne praktyki i drobna fucha przez ponad roczną pracę w poważnym projekcie. Taki pakiet minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 01.07.14, 22:53 dobrodosli! ne pozabite, da je bil pred vojno besed nad Luksemburgu ...... samo počitek Jugo njihova molzejo kot bolanda zgornji Šleziji. Odpowiedz Link Zgłoś
ak-69 Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? 01.07.14, 23:11 Do tej pory w trakcie 4 lat studiów 3-miesięczny staż na dziale Helpdesk w sporym przedsiębiorstwie za 1400zł netto, pierwsza praca na umowę przez 3 miesiące w niedużej firmie 2000zł brutto. Teraz rozmowy kwalifikacyjne w dużych korporacjach. Za rok kończę politechnikę na studiach informatycznych 2-stopnia, mam dyplom informatyka studiów 1-stopnia. Aktualnie na rozmowach w dużych, często międzynarodowych korporacjach na pierwszy 3-miesięczny okres próbny proponuję 2500tys. brutto. Ani to dużo, ani mało. Może za mało... Tylko, czy pracodawca widząc, że mam małe doświadczenie zawodowe, w korporacjach żadne, nie uzna że się przeceniam jak podam wyższą stawkę? Dodatkowym wynagrodzeniem dla mnie (poszerzenie wiedzy z pierwszej półki nie uczelnianych laborek) i kosztem dla pracodawcy będą potrzebne ewentualne początkowe wewnętrzne lub zewnętrzne szkolenia. Jak zobaczy, że się sprawdziłem na próbnym okresie pewnie sam mi zaproponuje sporo więcej, aby mnie zatrzymać u siebie, a nie udostępnić konkurencji. Może więc nie być na początek zbyt pazernym... Ale z drugiej strony obawa czy pracodawca nie pomyśli:"Co on jest wart jak tak marnie sam siebie ocenia? Tyle co chce to zarobi nauczyciel, pracownik biura". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programista Re: Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.14, 00:04 >2500tys. brutto. pesos ? Gdzie tyle kasy daja bo u nas prezes tyle nie ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek bembenek Re: Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? IP: 212.75.109.* 02.07.14, 00:39 > będą potrzebne ewentualne początkowe wewnętrzne lub > zewnętrzne szkolenia. ROFL. Learning by doing. > Jak zobaczy, że się sprawdziłem na próbnym okresie pewnie sam mi zaproponuje sp > oro więcej, aby mnie zatrzymać u siebie, a nie udostępnić konkurencji. ROFL. 3% podwyżki z tekstem "i tak najwięcej dostajesz" W tym kraju, żeby dostać podwyżkę (mniej niż 10% rocznie to wyrównanie inflacyjne) musisz zmienić pracodawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
mniklasp Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? 02.07.14, 07:41 moja pierwsza praca jako analityk finansowy w USA po MBA byla 5,760 dolarow brutto na miesiac za 160 godzin pracy w miesiacu. Nigdy nie chwalilem sie lub rozmawialem nt plac. Po pieciu latach moja pensja wzrosla do 7200 dolarow jako specjalisty finansowego.Po 15 latach odeszlem z ITT majac okolo 120 tys rocznie z premia. Przeszedlem do biznesu rodzinne , gdzie jestem dyrektorem finansowym I nasze dochody z zona sa 450 tys dolarow rocznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbg Re: Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? IP: *.nyc.biz.rr.com 02.07.14, 08:02 i? kogo to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synek ze .... Re: Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? IP: *.henet.pl 02.07.14, 08:22 i właśnie za chwilę się przebudzisz, puścisz bąka, z lodówki zjesz pasztet na śniadanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Ile zarobisz w pierwszej pracy w IT? IP: *.knf.gov.pl 02.07.14, 09:34 I co z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś