ga77-77
19.08.20, 12:17
Witam,
Mam pytanie i prośbę o pomoc w skierowaniu na właściwy adres (jeśli ktoś będzie w stanie pomóc).
Sprawa dotyczy mojego CV: otóż w ostatnich latach moje zarobki zbliżają się coraz bardziej do średniej krajowej; niestety,zbliżają się od góry,bo jeszcze kilka lat temu moje średnie wynagrodzenie oscylowało wokół dwóch średnich krajowych. Co więcej,w ostatnim okresie dramatycznie zmieniła się także moja sytuacja rodzinna: żona odeszła razem z dzieckiem,zostałem sam,a zasądzone alimenty przy obecnej pensji zmuszają mnie do szukania możliwości zwiększenia zarobków. Problem polega na tym,że nie znam nikogo kto mógłby oszacować moje CV i co za tym idzie szanse ubiegania się o lepszą posadę? Z kwalifikacją zawodu problem mieli np. pracownicy urzędu pracy przed iluś laty. Co więcej, moje CV opiera się głównie na doświadczeniu zawodowym; mam jeden certyfikat zdobyty 9 lat temu (ważny w tej branży aczkolwiek nie najważniejszy; niestety,mimo wysiłków nie jestem w stanie skłonić firmy do dofinansowania ,a sam 4 tysięcy euro nie zdołam w żadnym wypadku wyłożyć). Najgorsze jest to,że coraz więcej osób w branży jest kierowanych przez firmę na to szkolenie (ja mam niestety niezbyt szczodrego dyrektora) i czuję,że coraz bardziej zostaję w tyle,czas gra na moją niekorzyść i za jakiś czas zostanie mi tylko posada kiepsko opłacanego technologa. Muszę znaleźć kogoś,kto mi pomoże oszacować CV i ocenić czy jest sens umieszczać się np. na LinkedIn. Niestety,nie mam znajomych ani przyjaciół (zwłaszcza w branży),więc nie mam co liczyć na ułatwienie w postaci polecenia mnie.
Dotyczy branży konstrukcji stalowych,region Trójmiasto.