Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pytanie do Snajpera55,ale jak ktoś inny też wie...

15.04.21, 08:14
    Witaj Snajper, jak ostatnio zadałem pytanie o CV, to nieco się wzburzyłeś, ale mam tym razem trochę inne. Powiedzmy (a nawet nie powiedzmy: tak jest) że trafiła mnie pewna forma wypalenia zawodowego, ale jednocześnie zastanawiam się nad najwłaściwszym kierunkiem podniesienia swoich kwalifikacji. Niestety, nawet nie wiem za bardzo co byłoby pożądane przez pracodawców w komplecie z moimi istniejącymi kwalifikacjami: zero pomysłu i zero informacji w kwestii źródeł gdzie można by było zasięgnąć takiej informacji (urząd pracy IMHO wiele tu nie pomoże, bo to chyba raczej nie ich poziom; ich domeną raczej jest wyciąganie ludzi z poziomu zero, a nie przenoszenie na wyższy z jakiegoś tam, zwłaszcza że mój zawód nie należy do najbardziej popularnych i w urzędzie pracy ileś lat temu też mieli problem z właściwym zakwalifikowaniem go, a nawet wiedzą "jak to się je"). I tu pojawia się moje pytanie do Ciebie: czy jesteś w stanie udzielić wskazówek gdzie się udać, czy masz jakieś ogólne informacje odnośnie namiarów czy też ograniczają się one do Twojej branży?
    Po prostu... jestem w miejscu, w którym kompletnie nie mam alternatywnego pomysłu na siebie, ale jednak chciałbym zrobić jakiś krok do przodu. Jesteś w stanie coś poradzić?
    Obserwuj wątek
      • snajper55 Re: Pytanie do Snajpera55,ale jak ktoś inny też w 15.04.21, 23:51
        ga77-77 napisał(a):

> Jesteś w stanie coś poradzić?

Już ci poradziłem w tamtym wątku. Według mnie robisz wszystko, żeby nic nie robić. Szukasz tylko pretekstów. Zamiast szukać pracy ty się zastanawiasz jakie CV jest lepsze i dzięki temu możesz pracy nie szukać. Jedyną rzecz jaką robisz z ochotą jest gadanie o sobie. Weź się w końcu do roboty (hamuję słowa, które mi się cisną na klawiaturę), jakiejkolwiek.

S.
        • ga77-77 Re: Pytanie do Snajpera55,ale jak ktoś inny też w 16.04.21, 10:32
          snajper55 napisał:

> ga77-77 napisał(a):
          >
          > > Jesteś w stanie coś poradzić?
          >
          > Już ci poradziłem w tamtym wątku. Według mnie robisz wszystko, żeby nic nie rob
          > ić. Szukasz tylko pretekstów. Zamiast szukać pracy ty się zastanawiasz jakie CV
          > jest lepsze i dzięki temu możesz pracy nie szukać. Jedyną rzecz jaką robisz z
          > ochotą jest gadanie o sobie. Weź się w końcu do roboty (hamuję słowa, które mi
          > się cisną na klawiaturę), jakiejkolwiek.
          >
          > S.

No to już dawaj, nie krępuj się! W tamtym wątku "poradziłeś" jedno wielkie nic. Zacytuję żeby nie być gołosłownym:

snajper55 napisał:
          >A jakie dla ciebie znaczenie ma odpowiedź na to pytanie? Co od niej zależy? Czy może zastanawiasz się nad >tym aby nie szukać pracy? Bo ci wygodniej rozsiąść się w fotelu i dywagować czy lepsze jest CV takie czy siakie, >zamiast wziąć się do szukania czy uczenia się czegoś nowego?

Pytam właśnie gdzie mogą pomóc ocenić jakie konkretnie nowe kwalifikacje będą dla mnie najpotrzebniejsze, bo nie mam za bardzo wiedzy w tym temacie, chciałbym coś zrobić, ale jednocześnie nie chcę latać po omacku jak dziecko w ciemności. Nie jesteś w stanie tego pojąć? Nie wiem gdzie to znaleźć! No przecież zajmują się tym chyba jakieś biura doradcze czy coś w tym stylu! Załap żesz że jestem totalnym introwertykiem, nie mam ŻADNYCH znajomych którzy mogliby coś wskazać czy ułatwić, nie mam też żadnych kontaktów zawodowych, które mogłyby być pomocne w zmianie pracy czy w jakimś sensownym doradzeniu . Wiesz, kto ma przyjaciół i kontakty, ten długo bez pracy nie jest; ja przyjaciół ani kontaktów nie mam, dlatego jest mi dużo trudniej, autentycznie nie mam się kogo doradzić!
        • ga77-77 Re: Pytanie do Snajpera55,ale jak ktoś inny też w 16.04.21, 10:36
          snajper55 napisał:

Weź się w końcu do roboty (hamuję słowa, które mi
          > się cisną na klawiaturę), jakiejkolwiek.
          >
          > S.

Jakąkolwiek robotę to ja cały czas mam, nie jestem bezrobotnym który nic nie robi i tylko siedzi w fotelu (jeśli tak Ci się pierwotnie wydawało). Po prostu nie mam kontaktów, patrzę na świat i mam uczucie (ale nie pewność, bo ku... też nie mam u kogo tego zweryfikować) że świat mi nieco uciekł. Chcę gonić, ale potrzebuję pomocy żeby ktoś wskazał właściwy kierunek.
      • tapatik Re: Pytanie do Snajpera55,ale jak ktoś inny też w 06.08.21, 18:25
        Przygotuj CV, a potem zacznij przeglądać ogłoszenia. Zobacz czego szukają twoi potencjalni pracodawcy.
        • tapatik Re: Pytanie do Snajpera55,ale jak ktoś inny też w 06.08.21, 18:25
          A, zrób konto na Linkedin.
          • ga77-77 Re: Pytanie do Snajpera55,ale jak ktoś inny też w 26.08.21, 16:30
            tapatik napisał:

> A, zrób konto na Linkedin.
            >
            Dziękuję bardzo Tapatik za Twoje odpowiedzi.
            Ostatnio w pracy nastąpił znaczny wzrost natężenia roboty, co w połączeniu z szansą na poskładanie życia osobistego do kupy zmusiło mnie do lekkiego wstrzymania z planami. Natomiast jutro kontaktuję się z tym biurem zajmującym się "obróbką" CV i coachingiem karier, spodziewam się ze tam dowiem się co konkretnie powinienem jeszcze, zrobić dla mojej specjalizacji (czyli jakie dodatkowe kursy, zwłaszcza jakie będą najpilniej potrzebne) i czy jest sens zakładać profil na LinkedIn (czyli zakładam że oni, mając mimo wszystko doświadczenie w zabawie w te klocki, powiedzą czy to dobry krok czy bardziej ryzykuje ośmieszenie się). To chyba jedyny sposob, bo ani ja nie mam pomysłu na siebie i na skuteczne zmiany ani nie mam żadnych znajomych z branży, którzy mogliby mnie polecić gdziekolwiek. . a niestety w tej robocie kontakty są bardzo ważne, więc siła rzeczy mam utrudnione zadanie
            • tapatik Re: Pytanie do Snajpera55,ale jak ktoś inny też w 27.08.21, 18:58
              Wal do mnie na PW.
              CV zrób na canva.com

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka