Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy po rozmowie kwalifikacyjnej można zrezygnować?

20.04.21, 22:03
    Proszę się nie śmiać. Jutro idę na 1 w życiu rozmowę kwalifikacyjną, ale mam jeszcze kilka opcji. Co jeśli mnie przyjmą (bez podpisywania umowy narazie) albo zadzwonią po kilku dniach a ja znajdę lepsza pracę? Jak odmowic?
    Obserwuj wątek
      • snajper55 Re: Czy po rozmowie kwalifikacyjnej można zrezygn 20.04.21, 23:03
        karolinakao napisała:

> Proszę się nie śmiać. Jutro idę na 1 w życiu rozmowę kwalifikacyjną, ale mam je
        > szcze kilka opcji. Co jeśli mnie przyjmą (bez podpisywania umowy narazie) albo
        > zadzwonią po kilku dniach a ja znajdę lepsza pracę? Jak odmowic?

Oczywiście można. Do momentu podpisania umowy. Jak? Mówisz że dostałaś lepszą ofertę i ją zaakceptowałaś.

S.
      • tibarngirl Re: Czy po rozmowie kwalifikacyjnej można zrezygn 15.02.23, 11:58
        Można, dopóki nie podpiszesz umowy z pracodawcą, nic Cie nie wiąże.
        • akle2 Re: Czy po rozmowie kwalifikacyjnej można zrezygn 27.06.23, 21:22
          Nawet po podpisaniu umowy, można ja wypowiedzieć, o ile jest to standardowa umowa, a nie obwarowana jakimiś klauzulami. Można podać ważne przyczyny rodzinne. Raczej nikt tego nie sprawdzi.
          • snajper55 Re: Czy po rozmowie kwalifikacyjnej można zrezygn 28.06.23, 22:33
            akle2 napisała:

> Nawet po podpisaniu umowy, można ja wypowiedzieć, o ile jest to standardowa umo
            > wa, a nie obwarowana jakimiś klauzulami. Można podać ważne przyczyny rodzinne.
            > Raczej nikt tego nie sprawdzi.

Aby wypowiedzieć umowę nie trzeba podawać żadnych powodów.

S.
            • akle2 Re: Czy po rozmowie kwalifikacyjnej można zrezygn 29.06.23, 22:00
              Owszem, ale może ona nie chce palić za sobą mostów. Świat jest mały.
      • cranberries1983 Re: Czy po rozmowie kwalifikacyjnej można zrezygn 25.07.23, 22:29
        mozna się wycofać

grzecznie podziękować za złożoną ofertę i poświęcony czas, aczkolwiek zdecydowałaś się nie przyjmować tej oferty/wybrałaś inną propozycję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka