marcin17b 28.03.22, 22:58 Dzień dobry, Za 3 dni kończy mi się umowa. Czas wypowiedzenia to 1 miesiąc. Nową prace chciałbym podjąć za 1 miesiąc i 3 dni. Jak powinienem to rozwiązać? Złożyć wypowiedzenie i podpisać nową umowę? Brzmi to dość dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: W oczekiwaniu na nową prace 28.03.22, 23:35 marcin17b napisał(a): > Dzień dobry, > > Za 3 dni kończy mi się umowa. Czas wypowiedzenia to 1 miesiąc. Nową prace chcia > łbym podjąć za 1 miesiąc i 3 dni. Jak powinienem to rozwiązać? Złożyć wypowiedz > enie i podpisać nową umowę? Brzmi to dość dziwnie. Jaki jest sens składania wypowiedzenia, skoro umowa kończy Ci się za 3 dni? Tak czy inaczej będziesz pracować jeszcze jedynie 3 dni. Nie wiem co chcesz rozwiązywać. Pracujesz jeszcze 3 dni a potem robisz co chcesz. S. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin17b Re: W oczekiwaniu na nową prace 29.03.22, 09:09 Wiem, że to wygląda na oczywiste rozwiązanie, jednak na ten moment pracodawca nawet nie wie, że ja nie chce podejmować dalszej współpracy. Głupio byłoby tak nagle odchodzić. Nową pracę mogę zacząć w maju. Zarówno mi jak i pracodawcy byłoby na rękę żebym przerobił jeszcze miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: W oczekiwaniu na nową prace 29.03.22, 18:58 To powiedz o tym pracodawcy i podpisz nową umowę na miesiąc jak się zgodzi. Nie będzie potrzebne wypowiedzenie, bo umowa się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: W oczekiwaniu na nową prace 29.03.22, 19:09 marcin17b napisał(a): > Wiem, że to wygląda na oczywiste rozwiązanie, jednak na ten moment pracodawca n > awet nie wie, że ja nie chce podejmować dalszej współpracy. A skąd ty wiesz że pracodawca chce podjąć dalszą współpracę? > Głupio byłoby tak nagle odchodzić. Nową pracę mogę zacząć w maju. Zarówno mi jak i pracodawcy > było by na rękę żebym przerobił jeszcze miesiąc. Tak się nie da. Jeśli zaczniesz pracować od 1 kwietnia i masz miesięczny okres wypowiedzenia, to będziesz pracować co najmniej do końca maja. Jeśli wypowiedzenie złożysz w kwietniu, to okres wypowiedzenia zacznie się 1 maja i będzie trwał miesiąc. Jedyna metoda aby pracować tylko miesiąc, to, tak jak napisała zaczarowanyogrod, podpisać mowę na miesiąc.' S. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin17b Re: W oczekiwaniu na nową prace 29.03.22, 22:07 Wiem bo jest z mojej roboty zadowolony :) Ewentualnie możemy jeszcze podpisać nową umowę i od razu podpisać wypowiedzenie umowy za porozumieniem stron z określona data. Zobaczymy na co się zgodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: W oczekiwaniu na nową prace 30.03.22, 14:18 marcin17b napisał(a): > Wiem bo jest z mojej roboty zadowolony :) > Ewentualnie możemy jeszcze podpisać nową umowę i od razu podpisać wypowiedzenie > umowy za porozumieniem stron z określona data. Zobaczymy na co się zgodzi. Ale po co podpisywać umowę na dłuższy okres i ją wypowiadać, skoro można podpisać umowę na miesiąc? S. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: W oczekiwaniu na nową prace 09.07.22, 11:40 Dlaczego o tym nie powiedziałeś pracodawcy? Jak kończysz za 3 dni to nawet nie masz już możliwości złożenia wypowiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś