GoĹÄ: a IP: *.telprojekt.pl 21.01.05, 00:24 czy jest na rynku praca dla fizjoterapeutow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gonzor Re: czy fizjoterapeuta to zawod przyszłosci? 21.01.05, 01:52 Droga a, nie jestem z branży, jestem inż. ale aktualnie jestem pacjentem po złamanej szyjce kości biodra. 1. By dostać się na rehabilitację norma to miesiąc czekania z przekazem od ortopedy, miasto 60tys. wiem o istnieniu 5 gabinetów fizjoterapii w mieście. Czyli jak na takie miasto to jest zapotrzebowanie na takie usługi. Dostałem się po prośbach za tydzień. 2. Pracuje nademną młoda mgr absolwentka, ambitnie podchodzi to sprawy, szkoli się na dodatkowych kursach, jej plan własny gabinet. Szefowa nie pracuje ma 2 kobiety. 3. Dopiero teraz widzę ile ludzi porusza się o kulach, młody, starszy, obojętnie. 4. Większość współćwiczących to panowie ok 50, po wylewach, złamaniach, potłuczeniach, starsze panie co je coś boli, czasem pojawi się dziecko z matką by pokazać ćwiczenia do wykonywania w domu. 5. Dodatkowo fizykoterapia - aparaty różnej maści oblężone na max, mój aparat do p. mag. padł był włączony 9h/dzień łóżko nie stygło. Także jak widzisz z moich obserwacji robota w tej dziedzinie jest i będzie, społeczeństwo się starzeje a to będą głównie przyszli potencjalni pacjenci, nie trzeba o nich zabiegać sami przyjdą, do tego urazowość sportów się nie zmniejszy wręcz przeciwnie ludziom wmawia się, że sport to lekarstwo na wszystko, z masowego sportu do indywidualnego kalectwa droga krótka. Rozeznaj jak w twojej okolicy wygląda ta sprawa i działaj. Moja rada: wyuczyć się, dokształcić w najnowszych metodach, nabrać doświadczenia, inwestować w siebie potem kupić sprzęt i na swoje. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: as Re: czy fizjoterapeuta to zawod przyszłosci? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.01.05, 09:39 tak pod warunkiem że otworzysz swój gabinet i będziesz miał prywatnie płacących pacjentów NFZ obcina nakłady na rehabilitacje , a płace rehabilitantów Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: czy fizjoterapeuta to zawod przyszłosci? 22.01.05, 10:26 Moim zdaniem tak! Zwłaszcza jeśli zajmiesz się rehabilitacją dzieci, na nie rodzice nie żałują kasy. Ale musisz być w tym naprawdę dobry/a! Ja płacę za rehabilitację mojego wcześniaczka 80zł/60min, w domu tegoż specjalisty, ma zajęte wszystkie terminy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: czy fizjoterapeuta to zawod przyszłosci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 13:08 Prowadziłem Gabinet rehabilitacji w poblizu jednego z największych szpitali w Polsce , no i obsługujących jedna z zamożniejszych grup społecznych w polsce . Marnie to widzę , szansa jest dla najlepszych , ale też trzeba uważać bo konkurencja ze strony ukrainców jest olbrzymia , Dobry marketing to podstawa na początek , plus to to że inwestujesz jedynie w siebie , w swój fach , reszta to groszowe sprawy , i możesz to wykonywać w całej europie , Kumpel który jest rehabilitantem w stanach znalazł od razu prace za całkiem niemałe jak dla niego pieniądze gdzie zajmuje sie rehabilitacją kilku bogatych staruszków dla nich pieniądze jakie mu płaca są niewielkie a on ma z tego naprawdę w przeliczeniu kupę kasy w Polsce cienko to widzę , no i praca nie jest lekka , Odpowiedz Link Zgłoś
gonzor Re: czy fizjoterapeuta to zawod przyszłosci? 22.01.05, 15:04 Do południowej Polski jeszcze bracia ukraińcy nie doszli... acha dodam jeszcze że są u nas 2 sklepy ze sprzętem rehabilitacyjnym na 60 tys. mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: czy fizjoterapeuta to zawod przyszłosci? IP: *.telprojekt.pl 25.01.05, 10:14 Dzieki za wasze sugestie,decyzji jeszcze nie podjęłam,ale jestem raczej na tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fizjo... Re: czy fizjoterapeuta to zawod przyszłosci? IP: *.retsat1.com.pl 25.01.05, 12:56 a otwarcie takiego sklepu to dobry pomysł? jak wygląda sprawa z artykułami refundowanymi prze NFZ, jest to do załatwienia? Wydaje mi się, że duża część klientów chce kupować właśnie w taki sposób.... Odpowiedz Link Zgłoś