Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Barman- jak zacząć?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:42
    Witam,
    interesuje mnie praca barmana. Nie wiem od czego zacząć, na co zwraca uwagępotencjalny pracodawca przyjmując barmana?
    A może znajdą się wsród forumowiczów barmani i podzielą się informacją jak zdobyli tę pracę?
    Pozdrawiam:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: quasimodo Re: Barman- jak zacząć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:44
        a skąd jesteś? będę niedługo otwierał pub.. więc

• Gość: Mar Re: Barman- jak zacząć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 19:06
          Jestem z Krakowa.
          • Gość: kamila Re: Barman- jak zacząć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 15:59
            Jestem barmanką , ale to zawód bez przyszłość i , zajmij się lepiej czyms innym .
            • zaholec Święta racja 04.03.05, 08:30
              Kamila w sposób krótki, zwięzły i rzetelny określiła ten zawód. Kilka lat byłem
              barmanem i sądzę, że powinieneś zająć się czymkolwiek innym. To nie jest
              zajęcie rozwojowe...

pozdrawiam
        • Gość: angelos Re: do quasimodo IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 02.03.05, 21:53
          a gdzie otwierasz pub,bo intersowalaby mnie praca w takim miejscu.pozdrawiam
        • keridwen Re: Barman- jak zacząć? 03.03.05, 00:26
          tak, lodz tez jest ciekawa :)
        • Gość: Mar Re: Barman- jak zacząć? IP: 83.29.17.* 03.03.05, 15:50
          czy nie ma na forum barmanów?
          • Gość: ja Re: Barman- jak zacząć? IP: *.torun.mm.pl 03.03.05, 21:47
            Musisz ściemniać, że pracowałeś od kilku lat (zależy ile masz lat:)) jako barman
            np. w wakacje w jakiejś dziurze nad morzem. Nie ma większych szans na
            skontrolowanie tego ponieważ większość barmanów, kelnerek, kucharzy :(, itp.
            jest zatrudniana „na czarno”. Kup sobie jakąś książkę o drinkach, i poproś kogoś
            żeby Ci pokazał jak się podłącza beczkę z piwem :). Jeżeli nadal się uczysz,
            masz duże szanse na zatrudnienie, gdyż pracodawca nie musi płacić za Ciebie srusów.
            Praca beznadziejnie płatna, zazwyczaj codziennie przez cały miesiąc, na pół
            etatu, lub „na czarno” (chyba, że jesteś studentem, to zlecenie). Często
            właściciel każe lać klientom niepełne kufle piwa, dawać dużo lodu do drinków,
            itp. oni natomiast pretensje kierują do ciebie. Masz określoną stałą „średnią” z
            np. beczki, i jeżeli wyjdzie mniej kufli, odciągają Ci od wypłaty po cenie
            barowej :(. W większych knajpach (cały czas mówię o tzw. lokalach młodzieżowych,
            nie mam pojęcia jak jest w innych) obsługa wymieniana jest co parę miesięcy,
            żeby za dużo nie wiedziała. Jedynym plusem są laski, można poznać ich bardzo
            wiele, jeżeli kręci Cię takie życie :) , minus - przestajesz ufać
            żonie/potencjalnej kandydatce na żonę :). Siedem lat temu było ok, obecnie, ze
            względu na kosmiczne bezrobocie, jesteś białym murzynem. Pozdrawiam.
            • Gość: Nar Re: Do - Ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 23:58
              Dzięki, jestem studentem i szukan pracy na jakiś czas- pozdr
              • saliya Re: Do - Ja 04.03.05, 10:23
                sUPER PRACA o ILE nie zamierzasz pracowac tak do konca "zycia" i znasz j.
                angielski.Jezeli masz doswiadczenie i podstawowa znajomosc drinkow
                miedzynarodowych (martini's, gibson, gimlet, cosmopolitan, sea breeze,
                madras,pina colada's itd.) to bez problemow mozesz ubiegac sie o prace na
                statkach pasazerskich ,gdzie swietnie zarobisz, zwiedzisz swiat, poznasz
                wspanialych ludzi i poszerzych swoje horyzonty myslowe.
                Pozdrawiam,
                Pat.
                • saliya Barman 04.03.05, 10:24
                  saliya napisała:

> sUPER PRACA o ILE nie zamierzasz pracowac tak do konca "zycia" i znasz j.
                  > angielski.Jezeli masz doswiadczenie i podstawowa znajomosc drinkow
                  > miedzynarodowych (martini's, gibson, gimlet, cosmopolitan, sea breeze,
                  > madras,pina colada's itd.) to bez problemow mozesz ubiegac sie o prace na
                  > statkach pasazerskich ,gdzie swietnie zarobisz, zwiedzisz swiat, poznasz
                  > wspanialych ludzi i poszerzych swoje horyzonty myslowe.
                  > Pozdrawiam,
                  > Pat.
                • Gość: ja Re: Do - Ja IP: *.torun.mm.pl 04.03.05, 13:42
                  Witam. Obecnie już nie szukam pracy jako barman, tylko jako inżynier elektronik,
                  informatyk :) Dziękuję za ofertę i pozdrawiam.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka