alicja513 08.05.05, 20:40 Ile zarabia księgowa w biurze rachunkowym? Czeka mnie rozmowa kwalifikacyjna i być może padnie takie pytanie.Skończyłam studia mgr, ale nie mam żadnego doświadczenia w księgowości. Czy ktoś może mi coś napisać na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicja513 Re: Ile zarabia księgowa w biurze rachunkowym? 08.05.05, 22:58 Czy naprawdę nikt nic nie wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Ile zarabia księgowa w biurze rachunkowym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 23:02 3500 netto bez stażu, 5000-6000netto z kilkuletnim stażem samochód służbowy, laptop, komórka- zależy od firmy basen, sałna siłownia - to raczej norma dla kięgowych Licytuj ile dasz radę, bo potem Ci nie dadzą. Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
alicja513 Re: Ile zarabia księgowa w biurze rachunkowym? 09.05.05, 00:25 Ciekawe tylko w jakim województwie tak się zarabia, bo w naszym to chyba mało realne. Ale dzięki za odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
kamcia_79 Re: Ile zarabia księgowa w biurze rachunkowym? 09.05.05, 09:32 Te kwoty to nie wiem skąd wzięłas. Generalnie w biurach rachunkowych sa najnizsze pensje, a jak nie masz doswiadczenia i miasto nie najwieksze, to moze sie okazac ze skonczy sie na niewiele wyzszej pensji niz minimalna. Lepiej szukac pracy w zwykłych firmach w działach księgowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycyponek Re: Ile zarabia księgowa w biurze rachunkowym? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.05.05, 09:48 Ty z księżyca spadłaś? Zachodniopomorskie: od najniższej krajowej do - góra - 2500 zł na czysto (na własnej działalności, w dobrym biurze i pracuje się na pewno więcej niż 40 godzin w tygodniu). Odpowiedz Link Zgłoś
alienora Re: Ile zarabia księgowa w biurze rachunkowym? 10.05.05, 13:48 Zalezy gdzie się trafi - biuro rachunkowe przy dużej i znanej firmie (audyt) - pensja szeregowej księgowej (nie kierownika) - ok 1500 netto - po 2-3 latach pracy w firmie..... w Warszawie........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KARO Re: Ile zarabia księgowa w biurze rachunkowym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:01 pracowałam w biurze i tam sie kiepsko zarabia bo zarabia sie na siebie grzebiac w papierach, a za to co biura biorą od klientów oplacic trzeba wszystko (czynsz, wynagrodzenia itd). Zeby utrzymac klientów nie moga miec tez zbyt wysokich cen. Nie to co w firmach w dziale ksiegowosci gdzie zarabia na Ciebie jeszcze np dział produkcji i twoja pensja oparta jest tez na zyskach firmy. Babka ktora byla po studiach u nas zarabiala 1500 zł brutto, i troche "pod stolem" a za to mnostwo dziwnych ukladow z szefem na zasadzie wykorzystywania, duzo by pisac...Wiec moim zdaniem uderzej do firm a nie do biur rachunkowych..serio!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowa Re: Ile zarabia księgowa w biurze rachunkowym? IP: *.teneg.com.pl 10.05.05, 14:04 W Warszawie za mało w przeliczeniu na pracę jaką należy wykonać i na wiedzę, którą należy posiadać od 1000 netto za obsługę nawet 10 firm..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: Ile zarabia księgowa w biurze rachunkowym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:06 ja np mialam 16 firm i najnizsza krajowa przez dlugi czas...w Warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Ile zarabia księgowa w biurze rachunkowym? IP: *.teneg.com.pl 10.05.05, 14:12 Za księgowanie, analizy,deklaracje, bilanse,skapną ochłapy (max 3000 brutto) zdarza się coś "pod stołem" , szkoda czasu i energii, jedyny plus to doświadczenie i solidna praktyczna wiedza, lepiej szukaj pracy w księgowości w firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgoś Re: Ile zarabia księgowa w biurze rachunkowym? IP: *.kv.net.pl 10.05.05, 18:47 Praca w biurze rachunkowym to jest harówka od rana do nocy przed 20 każdego miesiąca (firmy najczęściej zwalają cała dokumentację na ostatnią chwilę, a że klient nasz pan...) i po 20 ewentualne odbieranie nadgodzin. Poza tym najczęściej bywa tak, że szkoli się tylko wybranych, także marny sposób na poszerzenie wiedzy żeby móc później starać się ewentulanie o lepszą posadę. Wynagrodzenie marne, niewiele powyżej najniższej pensji. Polecam jak powyżej w postach pracę w działach księgowości firm. Odpowiedz Link Zgłoś