Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jaki certyfikat/in.papier jęz. ulatwi znalezienie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 20:46
    ...pracy??? Obecnie studiuje i mysle o zrobieniu jakiegos 'papierka' z
    angielskiego. W zwiazku z tym, chcialabym sie dowiedziec jakie tego rodzaju
    dokumenty, licza sie dla potencjalnego pracodawcy?

pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • mika99 Re: jaki certyfikat/in.papier jęz. ulatwi znalezi 18.06.05, 18:46
        zależy na jakim poziomie znasz angielski i w jakim celu chcesz go mieć, jeżeli
        chodzi o certyfikaty biznesowe to TOEFL, TOEIC, BEC1, BEC2, BEC3 jeżeli chodzi
        ogólne umiejętności to FCE lub CAE.
        • Gość: gryzio Re: jaki certyfikat/in.papier jęz. ulatwi znalezi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 09:41
          papier jak papier, lepiej po prostu język znać!
          • Gość: agatyna Re: jaki certyfikat/in.papier jęz. ulatwi znalezi IP: 195.10.3.* 20.06.05, 12:12
            ulatwi z pewnoscia znajomosc jezyka, a nie tylko 'papierek'...
            jesli chcesz robic certyfikaty to zacznij od FCE - nie traktuj tego
            jak 'papierka' tylko, bo znam ludzi z FCE ktorzy maja trudnosci ze skleceniem
            zdania.
      • Gość: Życzliwy Re: jaki certyfikat/in.papier jęz. ulatwi znalezi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 12:07
        FCE,CAE, CPE chodz z praktyki wiem że pracodawcy ich nie odróżniają(mam FCE i
        CPE, różnica duża ale kto to wie?) Zrób sobie nawet KET/PET(czy coś takiego)
        też się nikt nie kapnie!
      • Gość: asienka Re: jaki certyfikat/in.papier jęz. ulatwi znalezi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:41
        Dzieki bardzo za opinie! Interesuje mnie takze gdzie mozna zrobic takie
        certyfikaty??? Mieszkam w Świdnicy, niedaleko Wrocławia.
        • Gość: asienka Re: jaki certyfikat/in.papier jęz. ulatwi znalezi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:44
          chodzi mi oczywiscie o instytucje do ktorej trzeba sie zglosic.
          • Gość: dorota Re: jaki certyfikat/in.papier jęz. ulatwi znalezi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:48
            certyfikat FCE ,CAE pewnie będziesz mogła zrobić we Wrocławiu w British Center,
            mam nadzieję że takowe istnieje, ale najlepiej,najpewniej zapytaj o to w jakieś
            dobrej szkole językowej.Pozdrawiam i powodzenia życzę.Acha egzaminy odbywają
            się dwa razy w roku, jakoś tak w maju i na przełomie grudnia/stycznia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka