Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak zostać ratownikiem medycznym ?

29.06.05, 15:22
    Studia dzienne odpadają.
    Mieszkam w Wawie, PCK nie wie nic..po prostu nic.
    Może ktos z Was wie coś..na co jeszcze nie wpadłem?
    Pozdraiwam serdecznie
    Obserwuj wątek
      • Gość: magda Re: Jak zostać ratownikiem medycznym ? IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.05, 15:31
        z tego co wiem to sa policealne studium zawodowe o takim kierunku.
        • emtyl Re: Jak zostać ratownikiem medycznym ? 29.06.05, 15:47
          Gość portalu: magda napisał(a):

> z tego co wiem to sa policealne studium zawodowe o takim kierunku.
          W Wawie ? w necie nic nie znalazłem...
        • 1ruda Re: Jak zostać ratownikiem medycznym ? 03.07.05, 19:12
          z tego co wiem trzeba miec zrobione kursy, nie wiem tesh w jakim charakterze
          chcialabys byc tym ratownikiem. Wejdz na stronke PCK (ta ogólnokrajowa. Majac 4
          stopien (zaawansowany)masz stopien ratownika. Radze tesh poszukac w necie (np.
          www.ratownictwo.pl). Ja w tym roku jade na obóz szkoleniowy razem z ludzmi z
          Wejherowa (a jestem ze Slaska). Zycze owocnych poszukiwan
          • Gość: Ferdynand Re: Jak zostać ratownikiem medycznym ? IP: *.tvkgsm.net / 80.51.48.* 03.07.05, 19:27
            Dokladnie, zeby zostac ratownikiem medycznym trzeba skonczyc studium
            policealne. Ale szczerze mowiac - nie polecam Ci tego zawodu. Byc moze kieruje
            Toba chec pomocy innym, ale jesli tak jest to zdobadz odpowiednie uprawnienia i
            wyjedz na zachod - w Polsce nie masz praktycznie zadnych perspektyw. Moj kumpel
            jest ratownikiem. Praca jest w systemie zmianowym - dyzury przewaznie po 24h -
            oczywiscie masz placone za godzine wiec chcac zarobic jakies godziwe pieniadze
            bierze mozliwie jak najwiecej dyzurow. Poza tym praca jest bardzo ciezka -
            ciagly stres - w koncu chodzi o ludzkie zycie, ale takze musi narobic sie
            fizycznie - ktos musi nosic nosze z chorymi. Obecnie pogotowie wymusilo na nim
            zalozenie wlasnej dzialalnosci gospodarczej - sam oplaca sobie ZUS i
            ubezpieczenie wypadkowe - wiadomo pogotowie tnie koszty, tak jak wszyscy, i
            robi to kosztem swoich pracownikow.
            Oczywiscie nie chcialem Cie w zaden sposob wsytraszyc, ale tylko opisalem
            rzeczywistosc, a decyzja jaka podejmiesz bedzie zalezala tylko od Ciebie.
            Pozdrawiam
      • Gość: merlin Re: Jak zostać ratownikiem medycznym ? IP: *.77.classcom.pl 03.07.05, 23:38
        nie musisz iśc na studia ,ja zrobiłem studium medyczne (ratownictwo medyczne) w
        Krakowie N.Hucie .A jesli chodzi o studia to nie wiem ,bo nie jestem juz w
        temacie ,moze cos na UJ (wIEM ZE TAM MIAŁO COS POWSTAC,ALAE JA KOŃCZYŁEM PIEC
        LAT TEMU)W WAWIE tez napewno cos znajdziesz.Powodzenia.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka