Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wczorajsza "Praca" w GW- żenada!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 08:28
    Wczorajsza "Praca" w bydgoskiej GW to żenada. 90 % dla PH. Po prostu nic, nie
    wiem jak wy, ale ja straciłam nadzieję. A jak jest w waszych miastach? Może
    ciut lepiej?
    Obserwuj wątek
      • Gość: daisy Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.07.05, 08:31
        Jest niestety sezon ogorkowy...trzeba przeczekac...proponuje jednak sie nie
        poddawac i nie stawiac tylko na GW.
        Zycze powodzenia!
      • Gość: Smutna Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 08:32
        Nie pocieszę Cię... Poznańska GW od kilku tygodni to też żenada... Coś się rynek
        pracy zatrzymał... :( Albo też sezon taki ogórkowy... Pewnie pracodawcy wolą
        zatrudnić studentów za grosze, żeby sobie do wakacji dorabiali, niż
        bezrobotnych, za których jeszcze musieliby płacić składkę ZUS... Teraz to nawet
        dorywczo nie ma się gdzie zatrudnic, bo albo chcą studentów, albo emerytów.. Tia....

S.
      • Gość: grom Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 08:37
        Dziewczyno 90%?? coz za optymizm, ja w bym z przekonaniem dal z 95-97%. GW nie
        ma sensu kupowac - strata kasy - chyba, ze kogos powolaniem jest akwizycja.
        • Gość: Fretka Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 08:43
          Co w takim razie? Próbowałam już wszystkiego GW i lokalna praca - obowiązkowo!
          setki listów i e-maili do firm, na których mi zalezy, internet. Co jeszcze, co
          mogę zrobić??? Przeczekać??? Mam wrażenie, że od wrzesnia już może być tylko
          gorzej - koniec roku, zawsze to mozna jakoś wytłumaczyć (a to początek roku, a
          to wakacje, a to koniec...)
          • Gość: Dilbert Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.chello.pl 26.07.05, 09:13
            Kurde , specjalnie przejrzałem GW wczoraj, 28 ogłoszeń dla informatyków !!.A
            wymagania wcale niewysokie. I wy narzekacie ?
            • Gość: airis Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:44
              Kochany nie dla informatyków - tylko dla programistów!!!!!!!!!!!!! A to wielka
              różnica - chyba, że to norma znać C++, Javę, SQL'a i wszystko inne. Zastanów się
              co piszesz, a nie bazgrol byle czego - w Bydgoszczy jest naprawdę przesrane.
              • Gość: Dilbert Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: 213.76.140.* 26.07.05, 15:04
                Myśle ze znac SQL to faktycznie norma.
                Rozumiem że wg Ciebie informatyk to facet co skręca PC-ty ????
                No niestety -takich ludzików z wiedzą z Chipa :-) jest niestety zatrzęsienie w
                każdym mieście ,czy to Warszzawie czy w Pcimiu
                • Gość: airis Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:33
                  Ja mówię o wszystkich ludziach - czy ty myślisz w ogóle czy też twój poziom
                  zatrzymał się na wspomnianym już CHIP'ie ??? Ktoś kto skończył zupełnie inny
                  kierunek ma obowiązek znać SQL? Uderz się w głowę, to może się włączy tryb
                  myślenia. My tu mówimy o ogłoszeniach a ty coś chrzanisz, że jest 28 dla
                  informatyków. Co to ma do rzeczy skoro ktoś nim nie jest.
                  • Gość: Dilbert Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.chello.pl 27.07.05, 19:07
                    NIE wiem już o czym mówisz ale widzę co napisałaś :
                    "
                    nie dla informatyków - tylko dla programistów!!!!!!!!!!!!! "
                    "
                    i tego dotyczyła odpowiedz.
                    O moją wiedzę mniejsza lub odsyłam na inne fora. :-)
                    • Gość: airis Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:45
                      ja pierdziele, można być informatykiem i znac sie na sprzecie OR być grafikiem
                      OR byc programistą itp... itd... - czy tobie trzeba tłumaczyć jak pasterz
                      krowie??? nie kazdy kto ma taki zawod umie wszystko zaprogramowac perfect, a juz
                      na pewno nie zna wszystkich programow w ogloszeniach - niekiedy wymagają tak
                      wyimaginowanych rzeczy,ze zygac sie chce, ale tego pewnie tez nie zaczaiłeś... :////
                      • losiu4 Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! 28.07.05, 08:50
                        hmmmm... znam człeka po technikum. Pecety niemal na wylot zna, sieci na np.
                        Cisco postawic potrafi, SQL, C++ i parę innych języków zna i to całkiem
                        nieźle... to nadczłowiek, czy co?

Pozdrawiam

Losiu
          • Gość: airis Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:53
            Gość portalu: Fretka napisał(a):
            > Co w takim razie? Próbowałam już wszystkiego GW i lokalna praca - obowiązkowo!
            > setki listów i e-maili do firm, na których mi zalezy, internet. Co jeszcze, co
            > mogę zrobić??? Przeczekać??? Mam wrażenie, że od wrzesnia już może być tylko
            > gorzej - koniec roku, zawsze to mozna jakoś wytłumaczyć (a to początek roku, a
            > to wakacje, a to koniec...)
            Nie chcę cię pocieszać, bo to bez sensu - ja zawsze uważałam, że oferty expressu
            są najbardziej wiarygodne, ale ostatnio i na temat tej gazety zmieniłam zdanie.
            Ogłoszenia w bankach na stanowisku doradcy klienta? To nawet nie banki tylko
            firmy mające z nimi podpisane umowy, a twoim zadaniem jest latać po mieście i
            pozyskiwać klientów w zamian za umowę zlecenie. Potem firma niedaleko Multikina
            (można powiedzieć ulica na przeciwko) gdzie była mowa o pracy w biurze.
            Przychodzę na miejsce i się okazuje, że mam latać po firmach i wciskać ludziom
            Symfonię (dla tych co nie wiedzą - to program pomagający prowadzić firmę,
            kadry, płace, faktury itd.. itp.. mało istotne...). Nie mam pojęcia jak to
            będzie dalej - bo zaczynam się już bać. Jestem dwa miesiące bez pracy i ręce
            zaczynają opadać. Pracodawcy z góry określają ciebie na rozmowie kwalifikacyjnej
            (jak przykładowo mnie, że niby zajdę w ciążę, nie pójdę na studia), że
            przychodzisz na nią, żeby ich okraść - a tym czasem oni oferują tak śmieszne
            warunki pracy, że nie przeżyjesz tygodnia. Bo teraz w ich mniemaniu "inwestycja
            w młodych" to zaoferowanie tego głupiego stażu za 448zł - zupełnie nie adekwatne
            do wykonywanych czynności. Żenada! Mają prawo ludziom ręce opadać. Mieszkam na
            Nowym Rynku niedaleko sądu - w naszym mieście jest od cholery firm ,a każdy
            tylko wije i kręci - więc niech nikt nie chrzani, że jest w pip ofert dla
            informatyków - Bydgoszcz to sami informatycy? Niektórzy to mają deficyt w mózgu
            - jeżeli mamy patrzeć na ilość ofert to jest rzeczywiście kolorowo, natomiast
            jeżeli spojrzymy pod względem jakości to już te kolory się szarzą - i każdy kto
            tu mieszka wie o czym mówię...

P.S. Fretka z jakiego osiedla jesteś???
            • Gość: fretka Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:03
              Ze Szwederowa. To co sie dzieje w Bydgoszczy - to koszmar! Mam wrazenie, ze jest
              coraz gorzej i ani studia, ani doswiadczenie, ani determinacja nic tutaj nie
              pomoga. I tylko firmy KRZAK maja w tym miescie pole do popisu.
              Nie wiem jak ciebie, ale mnie dopadla stagnacja.
              A Dilberta to juz sluchac nie moge. Jestes smieszny, mam nadzieje, ze kiedys sie
              obudzisz. Pamietaj, dzis jestes na wozie jutro po nim - i wtedy bedziesz inaczej
              spiewal.
              • Gość: airis Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:17
                Eee tam na niego nie zwracaj uwagi - te jeden z tych, dla których bezrobotni to
                wiecznie narzekający. Zlewam takich, bo nie cierpię kolorować tego, czego nigdy
                się nie da.

Na Szwederowie mieszkałam kilka lat temu :) Ja już też mam doła - gdyby nie mój
                men to dawno bym się zamknęła w sobie. Na starych nie mam co liczyć, bo matce
                odwaliło na stare lata i mamy takie długi, że szkoda gadać (tzn. oni mają - ja
                boję się, że pociągną mnie za sobą). Oprócz tego, że jest na rynku pracy jak
                jest - mam przeszkody natury rodzinnej. Ostatnio trafiła się propozycja pracy,
                ale na Osowej Górze. Nie stać mnie na dojazdy, a płaciliby 7zł na godzinę :(
                Dzwonić nigdzie też nie mogę, bo telefon wyłączony praktycznie od miesiąca i już
                ch***j mnie strzela. Mi mówią o niedopowiedzialności, a moi starzy to co? Wkurza
                mnie to jak cholera, bo ofert żadnych nie ma a ja nie wiem co będzie ze mną
                dalej. Właśnie idę zaraz za ostatnią kasę kupić express - chyba sama się
                oszukuję, że coś będzie. Zresztą - jeśli nr telefonu to i tak nie zadzwonię ;(((
                Więc mi nikt tu nie pokazuje optymistycznych wersji, bo zaraz mnie cholera
                bierze. Ten kto ma pracę tylko tak gada. Siedź sobie w domu i słuchaj głupizn na
                coraz to nowych rozmowach kwalifikacyjnych to inaczej będziesz śpiewał - ty cały
                panie "D"...
                • Gość: sylwia Szczecin pozdrawia Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 11:42
                  u nas też kaszana. PH i akwizycja, do tego hipermarkety, apteki i monopolowe.
                  No i stragany dla Niemców na Lubieszynie.
                  Ale na jesieni będzie lepiej:)
                • Gość: Dilbert Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: 213.76.140.* 26.07.05, 15:08
                  te jeden z tych, dla których bezrobotni to
                  > wiecznie narzekający.

Sorry ,a e tak nie twierdzę.
              • Gość: Dilbert Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: 213.76.140.* 26.07.05, 12:43
                Oj nieładnie zagłuszać w sobie głos rozsądku!
                Nawet moim kosztem.(ale się poświęcę dla młodzieży)
                Bydgoszcz akurat znam mamy tam mini-biuro (4 ludzi + dziewczyna) Rzeczywiście z
                praca jest gorzej niz u nas, ale akurat znam kilku ludzi po informie i
                automatach z Bydgoszczy z AT&T czy jak tam oni się teraz zwą, Zarobki o jakich
                u mnie mozna pomarzyć (budują domy) , wyajzdy do USA itp (światłowody,
                przeącznice, projekty międzynarodowe) . Z tego co wiem cały czas mają
                rekrutację , więc myślę że powalczyć i poszukać można na poczatek tam.

Ciesze się ze jestem śmieszny choć jak podobno ktoś śtwierdził : świnia ale
                sympatyczna :-)
                • Gość: ... Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 13:18
                  chrzanisz takie bzdury jakby wszyscy mieli być po informatyce
                • Gość: Sylwia 4 ludzi + dziewczyna :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 13:44
                  fajnie to napisałeś:)
                  • Gość: Dilbert Re: 4 ludzi + dziewczyna :) IP: 213.76.140.* 26.07.05, 15:06
                    :-)
                • Gość: korneliusz Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.torun.mm.pl 28.07.05, 00:45
                  Sam kończyłem elektronikę i telekomunikacje w bydgoszczy i podobnie jak
                  większość moich znajomych z roku, mogę pomarzyc o pracy w zawodzie. Ci którzy
                  zostali w kraju, pracują najczęściej jako przedstawiciele handlowi, nienawidząc
                  swojej pracy. W zawodzie pracyją ci, którzy znaleźli zatrudnienie jakieś osiem
                  lat temu.
                  Obecnie naprawde jest tragicznie. Caly wolny czas poświęcam na naukę języka, bo
                  nie widzę szans na znalezienie pracy w zawodzie w tym kraju.
                  • Gość: fretka Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 08:14
                    Mi także nie chce się żyć w tym kraju. Wiekszość moich znajomych z kolei po
                    kierunkach humanistycznych pracuje w firmach - Krzak, a tam sprząta i parzy
                    kawę. To straszne, że 20 proc. bezrobocia (a są to dane jedynie
                    oficjalne)niektórych w ogóle nie przeraża.
              • guru75 Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! 26.07.05, 15:18
                Chyba przesadzacie z ta Bydgoszcza...
                a Lucent Technologies, a Atos Origin i kilka innych? zatrudniaja bez
                przerwy..sam pracowalem przez chwile w jednej z powyzszych dojezdzajac do Bydzi
                z 'wiekszego' miasta..nie spodobalo mi sie miasto wiec wrocilem po jakims
                czasie 'do domu' ale uwazam ze praca tam jest...

Zaznaczam ze nie jestem ani informatykiem ani programista itp...

Powodzenia

Gość portalu: fretka napisał(a):

> Ze Szwederowa. To co sie dzieje w Bydgoszczy - to koszmar! Mam wrazenie, ze
                jes
                > t
                > coraz gorzej i ani studia, ani doswiadczenie, ani determinacja nic tutaj nie
                > pomoga. I tylko firmy KRZAK maja w tym miescie pole do popisu.
                > Nie wiem jak ciebie, ale mnie dopadla stagnacja.
                > A Dilberta to juz sluchac nie moge. Jestes smieszny, mam nadzieje, ze kiedys
                si
                > e
                > obudzisz. Pamietaj, dzis jestes na wozie jutro po nim - i wtedy bedziesz
                inacze
                > j
                > spiewal.
              • Gość: DIlbert Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.chello.pl 27.07.05, 19:10
                :dzis jestes na wozie jutro po nim - i wtedy bedziesz inaczej
                spiewal.
                "
                Pod wozem nie śpiewam, ale co jakiś czas też tam bywam, choć pewnie trochę w
                innej skali.
                Przepraszam jesli uraziłem.
          • Gość: ruda Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 11:51
            Droga Fretko. Wszystko zalezy od szczescia.Ja właśnie w Bydgoszczy, jeszcze na studiach znalazłam pracę. Fakt, że sama z niej zrezygnowałam, bo proponowali mi umowę zlecenie, albo własna działalność, ale się znalazła. Nie ma co się załamywać. Sama od miesiąca szukam, mam juz kupę rozmów za sobą...i nic. Ale się nie załamuję, bo po pierwsze, teraz jest o połowę mniej ogłoszeń niż będzie po wakacjach, po drugie, wiem że robie narawdę wszystko co mogę i po prost musi przyjśc ten moment. Wstrzelenia się. i on nadejdzie. Głowa do góry!Pozdrawiam.Bezrobotna
            • Gość: fretka Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 11:57
              Dzięki za ciepłe słowa! Ja też zrobię wszystko - na pewno się uda :-)
      • b.r.o.n.x Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! 26.07.05, 09:26
        Gaeta jak gazeta ma swe lepsze i gorsze dni. Zajżyj na
        www.pup.bydgoszcz.pl/ i sprawdzaj systematycznie. Poleciłbym ci przejść
        się gdzieś do prywatnego pośrednika (Adecco, Flex Work).Fakt jesli znajdą dla
        ciebie pracę będą jakiś czas brać część twoich apanaży ale czas leci szybko i z
        nowym pracodawcą zawsze można dojść do poruzumenia.
      • Gość: Fretka Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:37
        Wiesz, tyle, że nie każdy w tym kraju jest informatykiem...
        I jesli praca jest tylko dla PH i informatyków, no to sorry...
      • gagunia Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! 26.07.05, 09:47
        Szczecinska to dno od kilku miesiecy. Od marca nie wyslalam zadnej aplikacji.
        Jak szukalam pracy zaraz po studiach (6 lat temu) to slalam conajmniej 1
        tygodniowo z wyborczej.
        • krzysztofsf Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! 26.07.05, 15:12
          Szczecinska i Szczecin to dno od kilku lat (nie liczac pracy dla PH, rencistow i studentow zaocznych). A jesli ktos nie zalicza sie do < 35 latkow to juz totalna kicha.
          Na przyuczenie przekwalifikowanie wg pracodawcy za stary, a na prace do swoich kwalifikacji za drogi i za cwany ("popracuje pan z rok, a potem pojdzie do PIP i wyegzekwuje co sie nalezalo" - jak mi powiedzial jeden potencjalny pracodawca)
          • guru75 Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! 26.07.05, 15:22
            --------------------------------------------------------------------------------
            Chyba przesadzacie z ta Bydgoszcza...
            a Lucent Technologies, a Atos Origin i kilka innych? zatrudniaja bez
            przerwy..sam pracowalem przez chwile w jednej z powyzszych dojezdzajac do Bydzi
            z 'wiekszego' miasta..nie spodobalo mi sie miasto wiec wrocilem po jakims
            czasie 'do domu' ale uwazam ze praca tam jest...

Zaznaczam ze nie jestem ani informatykiem ani programista itp...

Powodzenia

Gość portalu: fretka napisał(a):

> Ze Szwederowa. To co sie dzieje w Bydgoszczy - to koszmar! Mam wrazenie, ze
            jes
            > t
            > coraz gorzej i ani studia, ani doswiadczenie, ani determinacja nic tutaj nie
            > pomoga. I tylko firmy KRZAK maja w tym miescie pole do popisu.
            > Nie wiem jak ciebie, ale mnie dopadla stagnacja.
            > A Dilberta to juz sluchac nie moge. Jestes smieszny, mam nadzieje, ze kiedys
            si
            > e
            > obudzisz. Pamietaj, dzis jestes na wozie jutro po nim - i wtedy bedziesz
            inacze
            > j
            > spiewal.

• Gość: gociówa W KATOWICACH to samo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 16:12
        • Gość: szukająca_pracy Re: W KATOWICACH to samo! IP: *.chello.pl 26.07.05, 16:23
          nie wspomnę o Lublinie...
          • Gość: ania Bydgoszcz, Szczecin, Katowice, Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 16:31
            jedziemy do Warszawy! Wskaźnik skoczy im z 5 do 20
            • zakrecona12 Sytuacja w Katowicach 28.07.05, 09:26
              Jeśli chodzi o ogłoszenia w Katowicach to już sporo przed wakacjami duuuża
              większość (jest takie coś?? :) ) ogłoszeń to ogłoszenia na stanowiska
              handlowe... Z drugiej strony jeżeli pozatrudniają handlowców to może wzrośnie
              produkcja i będą inne miejsca pracy...
              może może może może :(((
              • Gość: anka Re: Sytuacja w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 09:38
                ja potworną liczbę ogłoszeń na ph i innych sprzedawców upatruję w tym, iż jest
                tam ogromna rotacja. Trudno sprostać wyśrubowanym planom sprzedaży. Żywot ph
                jest nielekki.
                • Gość: fretka Otóż to! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 10:11

> ja potworną liczbę ogłoszeń na ph i innych sprzedawców upatruję w tym, iż jest
                  > tam ogromna rotacja. Trudno sprostać wyśrubowanym planom sprzedaży. Żywot ph
                  > jest nielekki.

Otóż to, święta racja. Jak sprzedać głuchemu walkamana? Mniej więcej o to chodzi
                  w zawodzie PH - społeczeństwo coraz uboższe, firmy maleńkie, a wymogi olbrzymie...
                  Za nic nie chciałabym pracować w tym zawodzie.
      • Gość: mkj Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 26.07.05, 20:11
        nie wspomnę o Radomiu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
        • Gość: fretka Gdzie najlepiej? IP: *.man.bydgoszcz.pl 26.07.05, 22:12
          Myslę, że najłatwiej jest w W-wie, Krakowie i Poznaniu
        • Gość: chmurka Re: Wczorajsza "Praca" w GW- żenada! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:18
          nie wspomne o zwoleniu kicha totalna
    Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka