Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mam oferte pracy jako sanitariuszka w szpitalu.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 13:34
    Wlasnie dostalam skierowanie z urzedu pracy na szkolenie do szpitala jako
    sanitariuszka.Moze ktos z was wie jakie sa zarobki (bo ktos mi mowil ze
    najnizsza krajowa),ciekawa jestem tez co dokladnie nalezy do obowiazkow
    sanitariusza?Dzieki za odp.
    Obserwuj wątek
      • Gość: iga Re: Mam oferte pracy jako sanitariuszka w szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 18:36
        nikt nie wie???
        • Gość: pielęgniarka Re: Mam oferte pracy jako sanitariuszka w szpital IP: *.lublin.mm.pl 15.09.05, 23:28
          będziesz pływać w g..... za 600 zł
      • agulha Re: Mam oferte pracy jako sanitariuszka w szpital 16.09.05, 00:15
        O ile wiem, sanitariuszka to albo (a) elegantsza nazwa salowej albo (b) funkcja
        salowej/podpielęgniarki w szpitalach, gdzie od sprzątania jest zewnętrzna firma.
        W Polsce nie ma "podpielęgniarek", w Szwecji są. To jest osoba od, powiedzmy,
        niefachowej pielęgnacji, nie tykająca leków. Znaczy: zmiana pościeli, mycie,
        pomaganie w chodzeniu, wstawaniu, karmienie (tych pacjentów, u których nie ma
        potrzeby specjalnych zabiegów np. karmienia sondą), podcieranie, podawanie
        basenów, zmiana pozycji pacjentów...No a w przypadku (a) do tego dojdzie mycie
        podłóg i sprzętów no i ogólnie wszystko to, co jest sprzątaniem. Co do zarobków,
        to niestety obawiam się, że najniższa dozwolona prawem pensja :-(
        • Gość: iga Re: Mam oferte pracy jako sanitariuszka w szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:21
          o boze,to chyba podziekuje za tą robote
          • Gość: mika Re: Mam oferte pracy jako sanitariuszka w szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:25
            albo mozna pomęczyc sie rok a potem wyjechac za granice za duzo wyzsza kase bo
            tam potrzebuja takich ludzi a z doswiadczeniem biora od reki.Moja znajoma
            zarabia jako salowa 1500 funtow.
          • Gość: pielęgniarka Re: Mam oferte pracy jako sanitariuszka w szpital IP: *.lublin.mm.pl 16.09.05, 15:39
            Daj sobie spokój, szkoda Twojego zdrowia, bedziesz od brudnej roboty, za takie
            pieniądze jak napisałam wyżej. Widzę jak ciężko pracują moje koleżanki,
            sanitariuszki, za głodowe pensje. Ja jako pielęgniarka też nie mam ciekawie -
            700zł netto (w dobrym miesiącu) i również jak jest taka potrzeba to wynosze
            baseny. Tak naprawdę, ani z pielęgniarką, ani z sanitariuszką/salową nikt się
            nie liczy. Także nie pchaj się do tej roboty, bo szkoda czasu. Poza tym nie
            wszystkie szpitale mają ekipy sprzatające i wtedy od tego jest salowa. A żeby
            być sanitariuszką musisz mieć specjalny kurs, z tego co rozumiem, nie masz, w
            związku z tym proponują Ci pracę salowej, tylko najprawdopodobniej celowo
            zawoalowali nazwę tego zawodu.
            • Gość: iga Re: Mam oferte pracy jako sanitariuszka w szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 18:03
              tzn.oni najpierw wysylaja mnie na kurs a potem gwarantuja prace u siebie w
              szpitalu.Orientujesz sie moze ile trwa taki kurs?Bo gdzies slyszalam ze pare m-
              cy.
              • Gość: olaa Re: Mam oferte pracy jako sanitariuszka w szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 18:04
                no wlasnie czy sanitariuszka i salowa to to samo?????
                • Gość: inka Re: Mam oferte pracy jako sanitariuszka w szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 17:05
                  jak sie niema pracy to trzeba brac co jest i w miedzy czasie szukac co innego
                  • Gość: kloc Re: Mam oferte pracy jako sanitariuszka w szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 17:50
                    Sanitariuszka a salowa to z cala pewnoscia nie to samo. Moja ciotka byla dlugi
                    lata salowa, a pozniej po reorganizacji szpitala wyslali ja na kurs
                    sanitariuszki. Pamietam , ze konczyl sie egzaminem.
                    • Gość: iga Re: Mam oferte pracy jako sanitariuszka w szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:00
                      o wlasnie ja tez ide na kurs na sanitariusza ktory konczy sie
                      szkoleniem.Niewiesz moze ile trwa taki kurs,bo pewnie wszedzie tak samo i
                      ciekawa jestem na czym polega bo dotychczas nie mialam okzaji pracowac w
                      sluzbie zdrowia
                      • boki_czwa Re: Mam oferte pracy jako sanitariuszka w szpital 19.09.05, 13:12
                        Wydaje mi się, że sanitariusz/ka i salowa to nie to samo. Sanitariusz kojarzy
                        mi się z osobą jeżdzącą karetkę. Zawsze się mówi, iż w skład zespołu karetki
                        wchodzą lekarz, sanitariusz i kierowca.
      • Gość: ka Re: Mam oferte pracy jako sanitariuszka w szpital IP: *.chelm.mm.pl 03.08.14, 20:11
        No cóż mam 35 lat pracy a zarabiam 1200 zl z wysługą lat łącznie ,ale ty masz lepiej poniewasz nie mogą ci dać nie mniej niż 1600zl bo to najniższa krajowa ,a ponieważ nie maaw szpitalu podwyżki to mam najmniej tak wynagradzają starych doświadczonych pracowników

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka