GoĹÄ: ania IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.05, 15:51 oprócz tego mam FCE i CAE, czy mam szansę na prace jako lektor? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Meg Re: praca po filologii specj. business english IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 19:01 Durne pytanie, oczywiscie, ze mozesz. Ale za bystra to ty nie jestes, wiec nie wiem czy cie gdzies przyjma. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: praca po filologii specj. business english IP: *.chello.pl 01.10.05, 19:11 he he nooo ja to bym jej na lektora nie chciała... ale zapewne ją przyjmą bo na lektora przyjmują każdego kto ma papierek byle nie chciał za dużo zarabiać Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: praca po filologii specj. business english IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.05, 19:21 musicie od razu obrażac, okazuje się że to nie jest tak proste, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
laura.x Re: praca po filologii specj. business english 01.10.05, 19:46 Na pewno jestes po filologii?:) Ludzie po filologii szczegolnie ang często maja epizod w zyciu, a czasami jakis dluzszy epizod:), zwiazany z pracą lektora. Nikt u Ciebie na roku tak nie pracuje/pracował??? Hmmm, dziwne to Twoje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: praca po filologii specj. business english IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.05, 20:45 nie mam niestety tego typu epizodów, pewnie mój, mam epizody w firmie, w której pracowałam żeby zarobić na te studia, której mam dość i ty samym nie mam uprawnień do nauczania, tak to wygląda pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: praca po filologii specj. business english IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.05, 20:47 w firmie finansowej żeby nie było wątpliwości, mój błąd - i oakzuje się że anglistów jest mnówstwo, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ballerinapl Re: praca po filologii specj. business english 02.10.05, 11:53 To bardzo dziwne co mówisz. Teoretycznie po filologii każdy ma uprawnienia do nauczania.. Przynajmniej tak było na naszej filologii. Tylko specjalizacja tłumaczy mogła nie uczęszczać na metodykęm, ale i tak to robili, bo praca lektora po filologii jest najlatwiejsza do zdobycia (w porównaniu np. z dość niepewną pracą tłumacza). Co do reszty: jeśli mieszkasz w dużym mieście i nie masz doświadczenia w nauczaniu to niestety kiepsko widzę Twoje szanse. Jest dużo filologów ktorzy uczyli innych na korkach będąc jeszcze dziećmi :) I takich przyjmuje się najchętniej. Może lepiej szukaj posady asystentki zarządu itp? Odpowiedz Link Zgłoś
laura.x Re: praca po filologii specj. business english 02.10.05, 00:28 Nie we wszystkich szkołach wymagane są uprawnienia pedagogiczne. Zapytaj sama, tam, gdzie Cię interesuje i tyle, jeżeli chcesz pracowac jako lektor. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tralala Re: praca po filologii specj. business english IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 02.10.05, 12:38 a to ty pewnie konczylas najpier koledz a potem mgr uzupelniajace? bo piszesz ze pracowalas jednoczesnie. w takim razie mozesz nie miec uprawnien bo nniektore szczegolnie te nowe uczelnie nie prowadza zajec z metodyki nauczania czy pedagogiki. no wiesz ja jestem po anglistyce i uczylam w szkole, nie jest to wcale takie fajne. kij ma dwa konce. sprobuj a zobaczysz i bedziesz szybko chciala wrocic do biura hehe kasa mala, bachory wstretne i w dodatku bezczelne, w szkolach jest gorzej niz kiedys. prace mysle ze znajdziesz bo ja znajduja tacy co maja tylko FC. choc teraz juz jest pazdiernik i watpie by szkoly panstwowe w miastach szukaly nauczyciela, bo wszystko jest juz obsadzone w czerwcu. sprobuj szkoly jezykowe, tam jeszcze szukaja lektorow.mozesz przeciez nawet uczyc bisness english, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja znowu Re: praca po filologii specj. business english IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.05, 14:57 tak naprawdę to mam dość pracy w tej firmie, a zawsze marzyłam o pracy nauczyciela, ale musiałam szkołe sfinansowac samodzielnie więc pracowałam w zupełnie innej branży - nie wyrzucają mnie, pieniądze są na pewno dużo lepsze niż pensja nauczyciela, ale pieniądze to nie wszystko, obecna praca jest bardzo ciężka - mobbing itp. sprawy ; zawsze miałam i mam jakieś takie wewnętrzne przekonanie, że w szkole albo nawet na kursach jest lepiej, może sie jednak mylę może "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma? mam taką wątpliwość czy rzeczywiśćie w szkole tak się zmieniło, chodzi mi o zachowanie uczniów,w każdym razie będę szukać dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: poli Re: praca po filologii specj. business english IP: 194.146.128.* 02.10.05, 18:16 jestem po fil.ang. i studiowalam dziennie jednoczesnie pracujac w szkole (LO)! uprawnienia ped. dostalam na studiach, wiec z tym nie bylo problemu!jezeli ich nie masz, a beda ci potrzebne, poswiec troche czasu i zapisz sie na kurs!! jesli chodzi o szkoly:uczylam w liceum,gimnazjum, teraz technikum!!gdy zaczynalam prace wszedzie slyszlam: uwazaj bo te dizeci sa takie i takie!hmm moze i takie byly ale nie dla mnie!u mnie na lekcjach siedza cicho,sluchaja sie,jak trzeba posmiejemy sie itd!! dlatego nie sluchaj innych,bo jakie beda dzieci zalezy od twego podejscia!! jezeli dzieci zobacza,ze jestes 'rowna babka':) ,zainteresujesz ich lekcja itd. beda cie lubic i nei bedzie z nimi problemu! w szkolach jezykowych jest o tyle latwiej, ze przychodza CHETNI, czyli nikt ich nie zusza do siedzenia w lawce!! Busiess English to dobra rzecz, bo ciagle nie ma wielu specjalistow!! wiec masz wieksze szanse niz 'normalny' anglista! proponuje bys poszukala szkoly i szczegolowo sie dowiedziala co i jak! do kolezanki, ktora wypowiadala sie przed toba: dzieki Bogu, ze nie jestes nauczycielem,bo wlasnie przez takich jak ty dzieci ani nie chca sie uczyc,ani chodzic do szkoly,a n-li maja gleboko gdzies! nie sa to zadne 'bachory',ale normalne dzieci!a ze nie umialas sobie z nimi poradzic no coz...na szczescie nie kazdy musi byc n-lem!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: praca po filologii specj. business english IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.05, 19:17 dzięki Odpowiedz Link Zgłoś