misialina4 01.01.06, 19:21 Jak wyżej Gdzie mogę szukać pracy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: marcin Re: Co po archeologii lub historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 21:48 Ja skończyłem historię, pracowałem kilka miesięcy w szkole za 800 zł i kiedy zorientowalem się, że nijak nie da się za te piniądze przeżyć na przyzwoitym pozimie, zacząłem szukać, szukać i jeszcze raz szukać i znalazłem pracę w telewizji. Człowiek kończący dobrą historię potrafi być świetnym researcherem, dodać należy do tego sprawne pióro i gwarantuje, że można mieć dobrą pracę! Odpowiedz Link Zgłoś
zmaza.nocna Sprawne wieczne pioro i gwarancja. 01.01.06, 21:56 Gość portalu: marcin napisał(a): "...dodać należy do tego sprawne pióro i gwarantuje, że można mieć dobrą pracę!" Bardzo mnie ucieszyla ta optymistyczna wiadomosc. Sprawne wieczne poro mam po dziadku a gwarancje Ty dajesz. Z ufnoscia patrze w kierunku pracy w TV. Dziekuje i pozdrawiam, zmaza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j Do M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 22:14 Fajnie. Przynajmniej optymistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mika Re: archeologia IP: 212.182.117.* 02.01.06, 12:10 Mozesz załapać się jako techniczna na wykopaliska ratunkowe na tzw. autostradach. Jeżeli oczywiście potrafisz sporządzic dokumentację techniczną tj. rysunek w skali, fotografia itp. Zawsze był deficyt dobrych pracowników technicznych. Po jakimś czasie możesz zostac kierownikiem odcinka. Kasa duza ale "zapieprz" ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: Co po archeologii lub historii? IP: *.nat.p-s-inter.net 03.01.06, 21:58 Historia to jest szerokie pojęcie, zalezy jaka specjalnośc kończyłeś, najlepiej sie opłaca archiwistykę, uwierz mi ;-) Wszyscy moi znajomi i ja po tej specjalnosci mamy pracę w rozmaitych urzędach takich jak IPN czy Urząd Miasta a tam zarobisz na początek ponad tysiąc na rekę (w szkole tyle nie dostaniesz) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mariusz_robert Re: Co po archeologii lub historii? IP: 80.51.232.* 04.01.06, 08:48 to prawda mozna zarobic duzo kasy pracujac przy budowie autostrad, jednak nie jest to praca na etat, proponowane formy zatrudnienia to umowa o dzielo lub zlecenie, wiec jesli lubisz ciepla posadke to szukaj etatu w muzeum, wydawnictwie, na uczelni, archiwum,pracowni konserwacji itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
fionazielona Re: Co po archeologii lub historii? 04.01.06, 13:56 a ma ktoś może namiary na dobry kurs archiwistyki? z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: Co po archeologii lub historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:44 Kurs nie bardzo, ciężko po nim znaleźć pracę. Dobry archiwista to historyk po 5- letnich studiach magisterskich na uniwersytecie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: frodo Re: Co po archeologii lub historii? IP: 193.24.201.* 04.01.06, 14:47 Wszędzie!!!!!! Czy nie dziwi was to że ludzie np. po medycynie pracują w banku jako ekonomiści. Znam taki przypadek. Czy nie uwaacie że "Państwo" powinno wprowadzić jakiś urząd od kontroli zatrudnienia. To ja po bankowości chodze po bankach żeby nawet na kasjera, a taki po okulistyce w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: Co po archeologii lub historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:55 To byłby nawet dobry pomysł z takim urzędem. Ale jaki dyrektor banku przy zdrowych zmysłach zatrudni na stanowisko wymagające wiedzy ekonomicznej kogoś po medycynie??(chyba że ukończył dodatkowo ekonmonię-to już inna sprawa) W takie razie niedługo leczyć będą historycy?? jakaś paranoja !! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: frodo Re: Co po archeologii lub historii? IP: 193.24.201.* 04.01.06, 15:00 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: frodo Re: Co po archeologii lub historii? IP: 193.24.201.* 04.01.06, 15:03 Z taką osobą spotkałem sie na studiach podyplomowych z zakreu finansów i bankowości. Tylko że ta osoba juz trochę pracowała w banku i dopiero potem została wysłana na podyplomowe, hehehee, nieźle co?? A całym tym bagnem o którym mowa trzesie Pan Leszek B. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: starycynik Re: Co po archeologii lub historii? IP: *.dyn.centurytel.net 04.01.06, 15:20 Ja idac do lekarza czesto mam wrazenie ze bardziej zna sie na bankowosci niz na medycynie, cos w tym jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: Co po archeologii lub historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 15:00 Po historii można pracować: -w szkole (jako nauczyciel) -w branży turystycznej (jako pilot a szczególnie przewodnik-tu bardzo przydaje się wiedza historyczna) -w urzędach miejskich/powiatowych/wojewódzkich/administracji rządowej -w archiwach -w muzeach historycznych Odpowiedz Link Zgłoś
milana26 Re: Co po archeologii lub historii? 04.01.06, 15:24 Ja skończyłam historię specjalizacja nauczycielska,niestety bardzo tego żałuję bo nie mogę znależć pracy,obecnie kończę podyplomówkę z polonistyki,i co dalej nie mam pojęcia???????Pracy jak nie ma tak nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pipa Re: Co po archeologii lub historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 15:25 Jak to gdzie??? Na bezrobociu:))))) Opłacało się studiować co ???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mariusz_robert Re: Co po archeologii lub historii? IP: *.chello.pl 04.01.06, 17:46 nie dolowac mi dziewczyny....mam dobra rade mysl o rzeczach dobrych a one sie wydarza, wiem co pisze Odpowiedz Link Zgłoś
milana26 Re: Co po archeologii lub historii? 04.01.06, 18:26 Zaczęłam dodatkowo uczyć się angielskiego Metodą Callana ale przerwałam już na 1 stage.Po prostu nie mam pomysłu co dalej czy jest dla mnie jakaś przyszłość? Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: Co po archeologii lub historii? 04.01.06, 19:40 Jak przez okres swoich studiow nie zlapalas kontaktow w zadnym muzeum albo instytucie itp, to pozostaje ci kazda praca nie wymagajaca zadnych kwalifikacji. Popatrz sobie na rynek pracy i zastanow sie, jakie swoje kwalifikacje moglabys podrasowac, by zaczac zarabiac na nich pieniadze (moze np. znajomosc jezyka) Odpowiedz Link Zgłoś