Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co po archeologii lub historii?

01.01.06, 19:21
    Jak wyżej
    Gdzie mogę szukać pracy?
    Obserwuj wątek
      • Gość: marcin Re: Co po archeologii lub historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 21:48
        Ja skończyłem historię, pracowałem kilka miesięcy w szkole za 800 zł i kiedy
        zorientowalem się, że nijak nie da się za te piniądze przeżyć na przyzwoitym
        pozimie, zacząłem szukać, szukać i jeszcze raz szukać i znalazłem pracę w
        telewizji. Człowiek kończący dobrą historię potrafi być świetnym researcherem,
        dodać należy do tego sprawne pióro i gwarantuje, że można mieć dobrą pracę!
        • zmaza.nocna Sprawne wieczne pioro i gwarancja. 01.01.06, 21:56
          Gość portalu: marcin napisał(a):

"...dodać należy do tego sprawne pióro i gwarantuje,
          że można mieć dobrą pracę!"

Bardzo mnie ucieszyla ta optymistyczna wiadomosc.
          Sprawne wieczne poro mam po dziadku a gwarancje Ty
          dajesz. Z ufnoscia patrze w kierunku pracy w TV.

Dziekuje i pozdrawiam,
          zmaza.
          • Gość: j Do M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 22:14
            Fajnie. Przynajmniej optymistyczne.
            • misialina4 Re: 01.01.06, 23:17
              Rzeczywiście optymistycznie...:))
              • Gość: Mika Re: archeologia IP: 212.182.117.* 02.01.06, 12:10
                Mozesz załapać się jako techniczna na wykopaliska ratunkowe na tzw.
                autostradach. Jeżeli oczywiście potrafisz sporządzic dokumentację techniczną
                tj. rysunek w skali, fotografia itp. Zawsze był deficyt dobrych pracowników
                technicznych. Po jakimś czasie możesz zostac kierownikiem odcinka. Kasa duza
                ale "zapieprz" ogromny.
      • Gość: Kasia Re: Co po archeologii lub historii? IP: *.nat.p-s-inter.net 03.01.06, 21:58
        Historia to jest szerokie pojęcie, zalezy jaka specjalnośc kończyłeś, najlepiej
        sie opłaca archiwistykę, uwierz mi ;-) Wszyscy moi znajomi i ja po tej
        specjalnosci mamy pracę w rozmaitych urzędach takich jak IPN czy Urząd Miasta a
        tam zarobisz na początek ponad tysiąc na rekę (w szkole tyle nie dostaniesz)
        • Gość: mariusz_robert Re: Co po archeologii lub historii? IP: 80.51.232.* 04.01.06, 08:48
          to prawda mozna zarobic duzo kasy pracujac przy budowie autostrad, jednak nie
          jest to praca na etat, proponowane formy zatrudnienia to umowa o dzielo lub
          zlecenie, wiec jesli lubisz ciepla posadke to szukaj etatu w muzeum,
          wydawnictwie, na uczelni, archiwum,pracowni konserwacji itp itd.
      • fionazielona Re: Co po archeologii lub historii? 04.01.06, 13:56
        a ma ktoś może namiary na dobry kurs archiwistyki?
        z góry dzięki
        • Gość: Paweł Re: Co po archeologii lub historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:44
          Kurs nie bardzo, ciężko po nim znaleźć pracę. Dobry archiwista to historyk po 5-
          letnich studiach magisterskich na uniwersytecie.
      • Gość: frodo Re: Co po archeologii lub historii? IP: 193.24.201.* 04.01.06, 14:47
        Wszędzie!!!!!!
        Czy nie dziwi was to że ludzie np. po medycynie pracują w banku jako ekonomiści. Znam taki przypadek. Czy nie uwaacie że "Państwo" powinno wprowadzić jakiś urząd od kontroli zatrudnienia. To ja po bankowości chodze po bankach żeby nawet na kasjera, a taki po okulistyce w banku.
        • Gość: Paweł Re: Co po archeologii lub historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:55
          To byłby nawet dobry pomysł z takim urzędem. Ale jaki dyrektor banku przy
          zdrowych zmysłach zatrudni na stanowisko wymagające wiedzy ekonomicznej kogoś
          po medycynie??(chyba że ukończył dodatkowo ekonmonię-to już inna sprawa) W
          takie razie niedługo leczyć będą historycy?? jakaś paranoja !!

• Gość: frodo Re: Co po archeologii lub historii? IP: 193.24.201.* 04.01.06, 15:00
          • Gość: frodo Re: Co po archeologii lub historii? IP: 193.24.201.* 04.01.06, 15:03
            Z taką osobą spotkałem sie na studiach podyplomowych z zakreu finansów i bankowości. Tylko że ta osoba juz trochę pracowała w banku i dopiero potem została wysłana na podyplomowe, hehehee, nieźle co??
            A całym tym bagnem o którym mowa trzesie Pan Leszek B.
          • Gość: starycynik Re: Co po archeologii lub historii? IP: *.dyn.centurytel.net 04.01.06, 15:20
            Ja idac do lekarza czesto mam wrazenie ze bardziej zna sie na bankowosci niz na
            medycynie, cos w tym jest :)
      • Gość: Marcin Re: Co po archeologii lub historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 15:00
        Po historii można pracować:
        -w szkole (jako nauczyciel)
        -w branży turystycznej (jako pilot a szczególnie przewodnik-tu bardzo przydaje
        się wiedza historyczna)
        -w urzędach miejskich/powiatowych/wojewódzkich/administracji rządowej
        -w archiwach
        -w muzeach historycznych
        • milana26 Re: Co po archeologii lub historii? 04.01.06, 15:24
          Ja skończyłam historię specjalizacja nauczycielska,niestety bardzo tego żałuję
          bo nie mogę znależć pracy,obecnie kończę podyplomówkę z polonistyki,i co dalej
          nie mam pojęcia???????Pracy jak nie ma tak nie ma
      • Gość: pipa Re: Co po archeologii lub historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 15:25
        Jak to gdzie??? Na bezrobociu:)))))
        Opłacało się studiować co ????
        • Gość: mariusz_robert Re: Co po archeologii lub historii? IP: *.chello.pl 04.01.06, 17:46
          nie dolowac mi dziewczyny....mam dobra rade mysl o rzeczach dobrych a one sie
          wydarza, wiem co pisze
      • milana26 Re: Co po archeologii lub historii? 04.01.06, 18:26
        Zaczęłam dodatkowo uczyć się angielskiego Metodą Callana ale przerwałam już na
        1 stage.Po prostu nie mam pomysłu co dalej czy jest dla mnie jakaś przyszłość?
      • seth.destructor Re: Co po archeologii lub historii? 04.01.06, 19:40
        Jak przez okres swoich studiow nie zlapalas kontaktow w zadnym muzeum albo
        instytucie itp, to pozostaje ci kazda praca nie wymagajaca zadnych kwalifikacji.
        Popatrz sobie na rynek pracy i zastanow sie, jakie swoje kwalifikacje moglabys
        podrasowac, by zaczac zarabiac na nich pieniadze (moze np. znajomosc jezyka)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka