Gość: Andżelika IP: *.it-net.pl 04.03.06, 13:12 CV elektroniczne - lepiej w Wordzie czy PDF? Czy pracodawcom przeszkadza któraś z tych form? Ktore lepiej wygląda i lepiej wypada zrobić, gdy wysyłam e-mailem? Pozdrawiam i będę wdzięczna za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacobs Re: CV elektroniczne - lepiej w Wordzie czy PDF? IP: *.brda.net 04.03.06, 13:32 Lepiej w PDF. Poniżej adres do programu, który ktoś kiedyś polecał już na tym forum: www.qprint.com.pl/index.pl/qprinter Program dostępny jest na licencji GPL, więc z czystym sumieniem możesz go stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: CV elektroniczne - lepiej w Wordzie czy PDF? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 04.03.06, 14:32 niektore sekretarki nie potrafia obslugiwac pdf zbyt skomplikowane wybierz plik tekstowy w notatniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: CV elektroniczne - lepiej w Wordzie czy PDF? IP: *.brda.net 04.03.06, 14:44 > niektore sekretarki nie potrafia obslugiwac pdf obsługiwać pdf ?? Jeśli napisałeś to, co chciałeś, to wiesz, że obsługiwać pdf nie potrafią nie tylko niektóre sekretarki, ale także większość informatyków nie zna specyfikacji tego formatu danych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andżelika Re: CV elektroniczne - lepiej w Wordzie czy PDF? IP: *.it-net.pl 04.03.06, 15:19 Dziękuję za linka. A wy mówicie poważnie? Czyli co, nie robić tego w PDF? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: CV elektroniczne - lepiej w Wordzie czy PDF? IP: *.c9.msk.pl 04.03.06, 15:52 ja wysyłam ostatnio wszystko w pdf. Dziś miałam rozmowę z przesympatycznym gościem z UK, gdzie również szukam pracy i powiedział mi, że tam w UK to nie za bardzo wiedzą co zrobić z takim formatem pliku. Zszokowało mnie to. On oczywiście dał radę otworzyć, ale poradził by raczej wysyłać im w .doc. Polacy to wykształcony naród. Szkoda że nasi pracodawcy tego nie widzą :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: CV elektroniczne - lepiej w Wordzie czy PDF? IP: *.brda.net 04.03.06, 18:09 Mówimy poważnie, tzn. że lepiej jest w PDF. Komentarzem o obsłudze formatu PDF się nie przejmuj, bo obsługiwać format DOC to już w ogóle potrafi bardzo niewielu informatyków na świecie. Jego specyfikacja jest dostępna tylko dla wybranych :(. Odpowiedz Link Zgłoś
perelka81 wyslij w obu 04.03.06, 18:00 Wg mnie lepiej i bezpieczniej w pdf'ie bo masz gwarancje, ze nic sie nie rozjedzie w przypadku innej wersji worda. Z drugiej strony rowniez spotkalam sie z tym, ze niektore panie rekrutujace maja problem z otwarciem takiego pliku, wiec moze dla takich oprocz pdf specjalna wersja w wordzie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Word IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 18:17 Hejoł wszystkim! Mam pytanie. Czy w Wordzie można użyć szyfrowania danych lub hasła zabezpieczającego dokument przed niepożądaną edycją danych. I jak to zrobić Gdzie znajduje się taka opcja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: Word IP: *.brda.net 04.03.06, 18:34 Można, ale z tym uważaj, bo szyfrowawnie w Wordzie to wielka lipa, tzn. nie zabezpiecza dokumentu przed niepożądaną edycją danych. Odpowiedz Link Zgłoś