Gość: Marika IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.03.06, 10:37 Mam za zadanie założyć akta personalne dwóm etatowym pracownikom. Co powinno w nich być? Gdzie mogę znaleźć informacje na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: K. Re: Akta personalne? jak założyć? IP: *.chello.pl 29.03.06, 11:10 akta mają dzielić się na 3 części - A) przed przyjęciem do pracy, czyli Cv, podanie kwestionariusz, itp, B) dokumenty w trakcie zatrudnienia - umowa, wnioski urlopowe i in. i C) dokumenty po ustaniu zatrudnienia, w tym kopia świadectwa pracy. Wydaje mi się, że powinno to być w kodeksie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
geraltina Re: Akta personalne? jak założyć? 29.03.06, 11:30 Mówi ci coś takie pojęcia jak Kodeks Pracy?Boże ty widzisz i nie grzmisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgoś Re: Akta personalne? jak założyć? IP: *.sentel.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 11:33 Najlepiej u źródła czyli w Rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 28.05.1996 r. w sprawie zakresu prowadzenia przez pracodawców dokumentacji w sprawach związanych ze stosunkiem pracy oraz sposobu prowadzenia akt osobowych pracownika. Aktualny tekst rozporządzenia znajdziesz tutaj: www.gazetapodatkowa.pl/przepisy.php?s=2&pkt=40&id=29407 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Re: Akta personalne? jak założyć? IP: *.devs.futuro.pl 29.03.06, 11:38 To nie to forum, jak chcesz sie dowiedzieć to szukaj na stronie Infor, Gazeta Prawna itp.,od czego wyszukiwarka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-/ Re: Akta personalne? jak założyć? IP: *.atol.com.pl 29.03.06, 13:05 i oto przykład osoby niekompetentnej na stanowisku na którym nie powinna być.KOBIETO JEŻELI TY ZAJMUJESZ SIĘ KADRAMI (a tak na to wskazuje)to wiec że to sa podstawy . w jaki sposób dostałaś pracę?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
monikas75 Re: massakra 29.03.06, 13:54 Napisz do mnie na gazetowego e-maila to Ci przyślę szczegółowe instrukcje. Zajmuję się tmi sprawami zawodowo, więc jeśli potrzebujesz eksperta zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś