Gość: Wiggins IP: 217.153.224.* 31.05.06, 09:50 Fajna firma - polecam! Spedzilem w niej 5lat i nie zaluje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Glucio Re: Zawód: specjalista ds. marketingu IP: *.cron.pl 31.05.06, 10:06 Kolego, firma coraz gorsza, umięjętności zarządcze kiepskie, szefostwo bez polotu i wyobraźni. Może dlatego, że brakuje im tego właśnie wyczucia marketingowego o którym w artykule mówią a niewiele na ten temat wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiu_smietana99 Re: Zawód: specjalista ds. marketingu 31.05.06, 10:36 BEZ SĘSU!!! TO APSURT ISZ POLSCY SPECIALIŚCI NIE MAJOM PRACY I MUSZOM WYJESZDŻAĆ NA ZAHUT ARZEBY ZAROBIĆ NA HLEP. www.youtube.com/watch?v=KJfW3hrzAz8 Odpowiedz Link Zgłoś
chuck_norris4 Re: Zawód: specjalista ds. marketingu 31.05.06, 10:57 A ja to wszystko z pol obrotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricky Re: Zawód: specjalista ds. marketingu IP: *.eranet.pl 31.05.06, 11:40 Janusz Bujko, dyrektor wrocławskiego oddziału firmy Pentor: - Ostatnio prowadziliśmy rekrutację do dwóch oddziałów naszej firmy - warszawskiego i wrocławskiego. Szukaliśmy osób specjalizujących się w badaniach marketingowych. Znalezienie, szczególnie we Wrocławiu, dobrych pracowników było bardzo trudne. W końcu się udało, ale zajęło to sporo czasu. Większość osób ubiegających się o pracę trochę liznęła wiedzy, ale kompletnie nie wiedziała, na czym polegają badania marketingowe. Pan Janusz zapomniał powiedziec, że szukano osoby z grupą inwalidzką :) przynajmniej we wrocławskiej GW takie wymogi pojawiały sie w ogłoszeniach PENTOR-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: by^3y Re: Zawód: specjalista ds. marketingu IP: 195.117.99.* 31.05.06, 12:27 nie polecam. jesli ktos chce pracowac za darmo przez 3 miesiace jego sprawa ale niech nie mysli ze dostanie potem stala umowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albi Re: Zawód: specjalista ds. marketingu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 12:22 Ale co ma wspólnego Specj. ds Marketingu ze Sp. ds Badań Rynkowych ?! To dwa różne zawody. Zagadza się, że na Sp. ds Badań Rynkowych dobrze nadaje sie socjolog (ilościówka)/psycholog (jakościówka) Tak jak na copyrightera nadają się poloniści, a na grafika - absowenci ASP. Natomiast Marketer ma tym wszystkim zarządzać i przede wszystkim myśleć o marce/produkcie/kliencie. Ale Panowie są z Pentora, więc mają klapki kierunkujace tylko na badania :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Zawód: specjalista ds. marketingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:25 Studiuję marketing i co z tego jak z praktykami w pożądnej firmie nie ma co marzyć......więc zostaje sklep.Przez to nie mam się gdzie dokształcać chociażby za darmo. to taki rodzaj cyrkulacji pracodawca narzeka na niewiedzę studentów a studenci na brak praktyki u dobrego pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolek Re: Zawód: specjalista ds. marketingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 10:11 Osoby ktore wypowiadaja sie w artykule prawia zdrowie herezje.... to jest istna kpina... moze ktos mnie oswieci w jaki sposob Studenci maja odrobic jakiekolwiek praktyki skoro na uczelni wyglada to wszystko jak jedno wielkie nieporozumienie.... Wszedzie tylko stereotypy, rzadacie mlodych (25 lat) z doswiadczeniem zawodowym etc. z tego co mi wiadomo zasoby ludzkie sa najwazniejszym atrybutem kazdej firmy, jesli sie w nie nie inwestuje mozna juz zamykac interes... wiec nic za darmo albo dajecie szanse mlodym i szkolicie (kreujac sobie dobrego mlodego pracownika)albo czekacie na cud... sam wiem jak ciezko osiagnac w mlodym wieku sukces...ciezko mi polaczyc studia zaoczne (ZiM) z praca ale wiem ze bez wczesnie uzyskanych referencji nie rozpoczne wymarzonej kariery... poszczescilo mi sie...duza dobra zachodnia firma, ktora wie jak trudno o dobrych pracownikow zainwestowala w moja osobe, dzieki czemu ma pewnosc, ze firma bedzie uzyskiwac wyniki. TRoche wiary w ludzkie chęci, z reszta to nie XVIII w. zeby wychodzic z załozenia, ze czlowiek jest tania sila robocza, ktora tylko potrzebuje jesc i spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaa Re: Zawód: specjalista ds. marketingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 11:18 Całkiem się zgadzam z wypowiedzią Pana W, wszyscy wymagają doświadczenia od studentów, tylko sie pytam gdzie je zdobyć! jak na sytudiach sprawdza sie obecnosc, robi sie smieszne katrkowki jak cie nie bylo to masz klopoty zz aliczeniem itd..., co innego za granica tam sie dostosowuje studia do pracy a nie odwrotnie, i tam praktycznie kazdy student jest z doswiadczeniem, ja sama osobiscie bylam na praktyce w jednym z najwiekszych banków w Polscei co...kupowałam o pani kierownik podkolanówki!!tak u nas wyglada praktyka i tak samo traktuja stazystow! wiec gdzie to doswiadczenie zdobyc?! Odpowiedz Link Zgłoś
wro_216 Re: Zawód: specjalista ds. marketingu 23.08.06, 12:53 "Janusz Bujko: Nie lubię osób, które przychodzą i mówią „jestem młody, dynamiczny, nic nie umiem, ale wszystkiego się nauczę”. No właśnie, skąd my to znamy? Kretyńskie, typowo polskie podejście do osób szukających pracy. A ja nie lubię właśnie takich buraków, którzy na starcie wymagają 1000 lat doświadczenia i pewnie jeszcze proponują 1000 zł pensji. Wiele firm zachodnich zatrudnia młodych absolwentów, którzy nie moga się pochwalić dużym doświadczeniem i jakoś na tym źle nie wychodzą... "A brak praktyki, to m.in. efekt tego, że studenci idą na łatwiznę i wybierają np. proste prace w sklepie." Człowieku, pojedź gdzieś na prowincję i zobacz jak to jest, młodzi ludzie chwytają się wszystkiego byleby pracować i trochę zarobić, ponieważ nie wszędzie są wielkie firmy i nawet o pracę w "zwykłym" sklepie jest bardzo trudno. Odpowiedz Link Zgłoś