alterpars 12.06.06, 07:03 A to dopiero poczatek jak sadze....no coz moze ciemny lud kupi polityke PiS. Mlodzi po studiach na pewno nie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: jacek2 Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjechało... IP: *.w86-198.abo.wanadoo.fr 12.06.06, 07:05 To dopiero poczatek !! Pod rzadami socjalistycznego PIS wyjedzie jeszcze wiecej polakow !! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bolo to efekt ostatnich 15 lat IP: *.acn.waw.pl 12.06.06, 07:37 gdyby wszystkie ostatnie rzady dobrze sprawowaly wladze, to nic takiego by sie nie wydarzylo; wysokie bezrobocie to nie wynalazek PiS; a arogancja wobec "elektoratu Leppera" czyli tak naprawde prostych ludzi i nie dbanie o ich interesy a jedynie o intresy "elyt" to raczej domena Unii Wolnosci i calego tego srodowiska dlatego ludzie wyjezdzaja, bo przez ostatnie lata dbano o interesy roznych zaprzyjaznionych biznesmenow, a nie zwyklych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Jasne,wszystkiemu winna Platforma ewentualnie.. 12.06.06, 07:51 .. Unia Wolności. Tak sie składa,że znaczący wzrost wyjazdów nastąpił w ciagu ostatnich 7,8 miesięcy. Oczywiście to powodu tego,. że PO nic nie robi tylko krytykuje..gdyby to jeszcze PO rządziła..! A tak PIS w koalicji z nacjonalistali z LPR i kryminalistami z Samoobrony doprowadzą do tego,że za rok nie będzie ludzi płacących podatki,składki ZUS itp. Ale za to będziemy mieli CBA,z dwadzieścia nowych komisji śledczych do grzebania w przeszłości,coraz to wyższe podatki,oberkomisję do lustracji dziennikarzy i babć klozetowych! Pan Prezydent nauczy się protokołu dyplomatycznego,zacznie chodzić z zapiętą marynarką a braciszek nauczy się dwóch wersów zwrotki pierwszej Hymnu...Andrzej Lepper dostanie kolejny doktorat hc, tym razem przyznany przez KK czyli Kapitułe Kryminalistów z Rady Starszych sanatorium we Wronkach.. Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Re: Jasne,wszystkiemu winna Platforma ewentualnie 12.06.06, 09:11 A na ile ten wzrost gospodarczy przełożył się na wzrost jakości życia społeczeństwa? "PKB wzrósł o X procent" to dość abstrakcyjne pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: greg0,75 Szalenie IP: *.ceramika.agh.edu.pl 12.06.06, 09:24 > A na ile ten wzrost gospodarczy przełożył się na wzrost jakości życia > społeczeństwa? Zależy z jakim okresem porównujesz, ale ja na ten przykład nie cierpiałem odstawania w ogonkach po srajtaśmę... Nigdy nie widziałeś rozpadającej się chałupinki z talerzem satelitarnej, dzieciaków z komórkami, korków na zapchanych ulicach, niegdyś ładnych dolinek zabudowanych potworkami jednorodzinnymi etc. itd. itp. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mar Re: Szalenie IP: *.pl 12.06.06, 09:28 > > A na ile ten wzrost gospodarczy przełożył się na wzrost jakości życia > > społeczeństwa? > Zależy z jakim okresem porównujesz, ale ja na ten przykład nie cierpiałem odsta > wania w ogonkach po srajtaśmę... > Nigdy nie widziałeś rozpadającej się chałupinki z talerzem satelitarnej, dzieci > aków z komórkami, korków na zapchanych ulicach, niegdyś ładnych dolinek zabudow > anych potworkami jednorodzinnymi etc. itd. itp. ??? Kim są ci ludzie ? Zapewne lekarze ,nauczyciele i inżynierowie ,a może robotnicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: Szalenie 12.06.06, 10:06 Uśmiejesz się - lepszy dostęp do dóbr materialnych (i "kulturalnych") mają z dobrym przybliżeniem wszyscy. Po prostu aspiracje urosły nam szybciej niż dochody. Uważam też (i tu Twojej reakcji nie potrafię przewidzieć), że zupełnie naturalne jest, że lekarze, inżynierowie (tu powinni też być nauczyciele) najzupełniej słusznie zarabiają więcej niż robotnicy (ci ostani nigdy i nigdzie nie budowali wiejskich rezydencji, i zapewne klasa ta wcześniej zaniknie niż ta sytuacja się zmieni) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mar Re: Szalenie IP: *.pl 12.06.06, 10:17 > Uśmiejesz się - lepszy dostęp do dóbr materialnych (i "kulturalnych") mają z do > brym przybliżeniem wszyscy. > Po prostu aspiracje urosły nam szybciej niż dochody. > Uważam też (i tu Twojej reakcji nie potrafię przewidzieć), że zupełnie naturaln > e jest, że lekarze, inżynierowie (tu powinni też być nauczyciele) najzupełniej > słusznie zarabiają więcej niż robotnicy (ci ostani nigdy i nigdzie nie budowali > wiejskich rezydencji, i zapewne klasa ta wcześniej zaniknie niż ta sytuacja si > ę zmieni) Mam własnie wątpliwości ,czy te rezydencjie i full wypas bryczki kupują lekarze ,inżynierowie itp., np. z mojego roku politechniki większość wyjechała ,a jedyną osobą która pozostała jestem ja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzesiek Re: Szalenie IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 12.06.06, 10:21 zgadzam sie ze aspiracje urosly nam szybciej niz dochody i ze srednio bardzo nam sie polepszylo przez te ostatnie 15 lat. Z drugiej strony az zal kiedy mysle jak moglo sie polepszyc gdyby to nie socjalisci przez wiekszosc czasu kierowali tym krajem ciemniakow. Krajem, w ktorym robotnik dalej zarabia wiecej od lekarza - jak w komunie. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: Szalenie 12.06.06, 10:36 święte słowa,status inteligenta nigdy nie był w poważaniu w naszym kraju. Teraz do głosu doszła najbardziej prymitywna wersja urawmiłowki, ze wskazaniem na lud pracujący wsi polskiej.Moja składka na ZUS wynosi prawie 900zł,gdybym kupił wczesniej z 1 ha ziemi i został rolnikiem , w KRUS-ie płacę mniej niż 100zł na miesiąc.Ze nie wspomnę o tanim paliwie do mojego ciągnika marki Ursus- Rakieta..Więc nie dziwię się że setki tysiecy młodych ludzi uciekają dosłownie z kraju, zwłaszcza w ciągu ostatnich 7,8 miesięcy.Otwieranie własnego biznesu w Polsce to ryzykowne zajęcie.Wczesniej czy później hycle ze skarbówki znajda pretekst żeby zniszczyć,zająć konta,dowalić domiar itp,itd.No chyba,że ów biznes robi sie pod osłona mafii, której skarbówka ze strachu nie tyka, albo pod osłoną aktualnie panującego miłoście Cesarza i układu politycznego. Na normalność w Polsce nie ma jeszcze miejsca.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzesiek Re: Emigracja Polakow IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 12.06.06, 10:41 wpadnij to sam sie przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
gostom1 Re: Emigracja Polakow 12.06.06, 10:43 Gość portalu: Grzesiek napisał(a): > wpadnij to sam sie przekonasz. Ludzie glowa do gory! Wszystko bedzie dobrze. A moze nawet wygracie nastepny mecz z nasza druzyna. Kto wie??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kixx II wojna swiatowa IP: *.acn.waw.pl 12.06.06, 22:36 w ciagu szesciu lat zginelo 6 milionow Polakow w ciagu dwoch lat wyjechalo 2 miliony Polakow ubytek roczny w populacji jest identyczny z tym,ze ta "wojna" nie skonczy sie za 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dudek VIVA Emigracja IP: 5.3.* / 216.58.96.* 13.06.06, 00:01 Moja filozofja zycia jest prosta: To nie moja wina gdzie i kiedy sie urodzilem, chce zyc w calosci, poznac kultury i jezyki, zaczerpnac swiata. Uwazam ze zycie na emigracji jest fantastyczne ale trzeba zaczac jak najwczesniej. Emigracja staje sie trudna z wiekiem i tzeba to robic za mlodu. Jak zastawiacie sie czy to zrobic, robcie natychmiast jak macie 20-cia kilka lat. Zycie jest za krotkie aby cokolwiek przeczekac a juz zapewniam wszystkich ze Polski nie przeczekacie, popatrzcie na historie! Zachecam wszystkich do przygody! Trzeba tylko otworzyc choryzonty, zaakceptowac nowa kulture i jezyk. "Jestes wsrod Romow, badz Romem", swieta prawda. Po latach, jak wyrwiecie sie z tej zasciankowoci to zrozumiecie co poniektorzy zimkowie staraja sie, czest gest, bezskutecznie powiedziec. I jeszcze jedno, to nawet nie udala sie wielu ziomkom za granica, odrzuccie ten polski negatywizm, patrzcie na swiat z nadzieja, dazcie ze zdetermonowaniem do celu. Naprawde warto! Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja Wiwat sukcesy polityki gospodarczej PIS ! 13.06.06, 00:45 Program gospodarczy PIS obiecywany przed wyborami odniósł sukces: Zostaną wybudowane 3 mln mieszkań w Londynie, Dublinie, Madrycie, N. Yorku! Rękami Polaków! Wzrósł Eksport! Eksport wartościowego żywego towaru! Wzrosły dochody Polaków a jednocześnie spadły koszty obsługi państwa! Już nie trzeba będzie tyle wydawać na administrowanie Polakami w kraju! Tylko panoszyli się po naszych urzędach i chcieli jakieś pozwolenia, koncesje, formularze do wypełniania. Służba zdrowia nie będzie tak bardzo przeciążona i nie będzie musiała leczyć młodych zdrowych ludzi. Pozostaną sami stali i sprawdzeni "klienci". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wujek extrema Re: VIVA Emigracja IP: 5.3.* / 216.58.96.* 13.06.06, 00:57 swieta racja Dudek Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: VIVA Emigracja 13.06.06, 09:45 chodzilo chyba o Rzymian a nie Romow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magdzia Re: VIVA Emigracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 12:21 hehe no to zmykam mam nadziejej ze na cale wakacje...chyba ze nei znajde pracy ale i tak sie ciesze ze sie chociaz na troche wyrwe z tego polskiego gowna,ciemnoty ktora widze na kazdym kroku. Na chwile zaczerpne powietrza ktorym oddychaja cywilizowane spoleczenstwa. Kolek w dupe Obiecankiewiczowi i innym polskim zasranym politykom. Dziekujemy panom za to ze musimy wyjezdzac z tego lajna ktore nam zgotowaliscie i ktory bezie nam gotowal do naszej smierci ten ciemny lud. Coraz czesciej widze bezsens odzyskiwania niepodleglosci. Tyle ludzi zginelo zebysmy teraz musieli wyjezdzac z naszego niepodleglego polaczkowa. Gdyby historia potoczyla sie inaczej to teraz grzalabym tylek gdzies gleboko w Czechach(ktore sa bardziej rozwiniete niz nasz kraik) a nei sleczala przed kompem zeby jak najtaniej kupic bilet do Londynu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: LMB Gó.. prawda IP: *.icpnet.pl 12.06.06, 07:54 Jak na polskie warunki nie wiedzie mi się tak źle. Zdecydowałem się jednak na wyjazd, bo przez lata żyłem w mydlanej bańce, która pękła po wyborach wygranych przez kurdupla. Wmawiałem sobie, że żyję w kraju cywilizowanym, a tu coraz większe znaczenie ma kościół katolicki i wsteczniacy. Mówię płynnie po angielsku (moje dzieci też), skończę tylko kurs, który robię i zmykam. A szkoda, bo "miastowe" mogło wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ex Re: Gó.. prawda IP: *.wpiszu.pl / 80.54.32.* 12.06.06, 09:22 do LMB:jasne za millera było okay a wszystko spieprzyli kaczory Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzesiek Re: Gó.. prawda IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 12.06.06, 10:39 za Millera bylo bardzo kiepsko ale Kaczory zabraly nam nadzieje ze moze byc lepiej. I to nie tylko dlatego ze nie reformuja panstwa za zwlaszcza gospodarki. W duzej czesci dlatego ze wykluczaja duza czesc spoleczenstwa z budowy nowego uczciwego panstwa - te wszystkei ataki na trybunal konstytucyjny, prawnikow, kamasze dla lekarzy, Giertych dla uczniow, Wierzejski z gettem lawkowym i palami dla demonstrantow, Kaczynski z lumpeninteligencja i lze- liberalami. Przez to duzej czesci spoleczenstwa nie podoba sie nowa wladza i nie maja juz nadziei na lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: Gó.. prawda 12.06.06, 11:00 Gość portalu: Grzesiek napisał(a): > za Millera bylo bardzo kiepsko ale Kaczory zabraly nam nadzieje ze moze byc > lepiej. I to nie tylko dlatego ze nie reformuja panstwa za zwlaszcza > gospodarki. W duzej czesci dlatego ze wykluczaja duza czesc spoleczenstwa z > budowy nowego uczciwego panstwa - te wszystkei ataki na trybunal konstytucyjny, > > prawnikow, kamasze dla lekarzy, Giertych dla uczniow, Wierzejski z gettem > lawkowym i palami dla demonstrantow, Kaczynski z lumpeninteligencja i lze- > liberalami. Przez to duzej czesci spoleczenstwa nie podoba sie nowa wladza i > nie maja juz nadziei na lepsza. Duza czesc spoleczenstwa nie poszla do wyborow, wiec niech zamkna jadaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ksiegowy Re: Gó.. prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 11:10 thorgallpl napisał: > Duza czesc spoleczenstwa nie poszla do wyborow, wiec niech zamkna jadaczki. misiaczku, wszyscy płacą podatki i każdy ma prawo być zainteresowany, czy politycy wykorzystują je z pożytkiem, czy nie cóż, niektórzy tego nie rozumieją tkwiąc w głęboko w mentalności feudalnej... że waaadzy podatek się należy i może sobie z nim robić, co chce, np. ustawiać kolegów i rodzinę na ciepłych posadkach urzędniczych lub używać w formie kiełbasy wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magdzia Re: Gó.. prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 12:49 ale koledze chodzilo o cos innego i zupelnie sie z nim zgadzam w tej kwestii. Nie idziesz na wybory, nie masz prawa wypowiadac sie krytycznie o rzadzacych bo tacy ludzie ktorym dup nei chcialo sie ruszyc z fotela przyczynili sie do tego ze Naczelny Kurdupel Polski wygrywa wybory. Wiesniaki ida na wybory bo maja punkty wyborcze po drodze z kosciola.a Mieszczuchy takie niby wspaniale ale wola na zakupy jechac niz pojsc glosowac. Po prostu mnie krew zalala jak sie dowiedzialam ze w Malopolsce wiekszosc glosow zdobylo PIS. Ale jak polowa moich krakowskich sasiadkow nei poszla do glosowania to inteligencja spod samiuskich Tater wybrala nam rzadzacych.ehh rzygac sie chce na to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mk® wkur-wion Do Madzi: masz rację trzeba było głosować a PO by IP: 195.117.126.* 13.06.06, 13:12 wygrała i moglibyśmy reformy przeprowadzić a tak wszyscy stąd wyjadą i będą głosować w Anglii, Szwecji, Hiszpanii lub Irlandii!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magdzia Re: Do Madzi: masz rację trzeba było głosować a P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 15:28 hm zeby jeszcze ludzie ktorzy wyjezdzaja glosowali madrze. Jak uslyszalam jak moja ciotka ktora siedzi w USA przekonuje mojego ojca ze Radio Maryja to jest wspaniale a Naczelny Kurdupel taki cudowny to myslalam ze sie porzygam. Jak sie siedzi w dobrobycie przez 6 lat to chyba niektorym odwala. Szkoda ze sami sobie w tych stanach nie fundna takiego prezydenta-debila i rzadu pod wodza Obiecankiewicza. No i siedzi taka w usa i glosuje na partie czubow bo nei ma pojecia co sie u nas dzieje i takich ludzi w stanach jest pelno.Ida glosuja na Kaczora bo raczyl ich odwiedzic i dupy wylizac i mamy w Polsce kiche. Odpowiedz Link Zgłoś
asd616 :/ 12.06.06, 11:03 W kraju zrobiło się po prostu duszno. Jeszcze jadą po nas z każdej strony, rząd nic z tym nie robi (międzynarodowe PR nigdy tak nie kulało ja teraz). W każdej TV puszczają tych którzy mówią najgłośniej, nie najmądrzej, zarobki są marne - po prostu życie w Polsce zrobiło się strasznie frustrujące. Odpowiedz Link Zgłoś
woodya A kto Ci podatek obniżył??? 12.06.06, 11:06 Zastanów się przez chwile i odłóz na bok to gadanie o układach i stolikach. Kto obniżył jako jedyny w ciągu ostatnich x lat podatek - Miller. Niby jeden i niby tylko dla przedsiębiorców ale jakoś PiS tego nawet nie potrafiło. Choć obiecywało.... A do UE to kiedy wstąpiliśmy? PiS robi wiele zeby nasz wyrzucili.... Za SLD była nadzieja, że jestesmy w UE i że jak wygra POPIS to umiejętnie wykorzysta się to co do tej pory udało sie nam Polakom osiągnąc. A teraz to nie ma zadnej nadzieji na nic - PiS za wzór wzieło sobie ONR skorzyzowany z PZPR a PO popada w degrengolade. Nadzieja zgasła i nie ma sie co dziwić że ludzie wyjezdzają bo kto chce pracować na paru spoconych facetów w pogoni za władza co szefem PZU mianuja podejrzanego powiatowego adwokata którego jedynym doświadczeniem jest praca w firmie Dróbkartel przy wywozie kasy na jersey... Odpowiedz Link Zgłoś
drbob20 Re: to efekt ostatnich 15 lat 12.06.06, 08:09 bolo, elektorat leppera ma sie nijak do wyjazdow zarobkowych albo jak mowisz 'elyt', to sa zamozni ludzie ktorzy wzbogaca sie (i slusznie) co najmniej trzykrotnie przez nastepne 10 lat na skutek wzrostu cen ziemii. (mowie slusznie o ziemii a nie o indywiduuach ktore posiadly ja w sposob nieuczciwy) ludzie wyjezdzaja bo wreszcie jest to prawnie zagwarantowane ze tak moga, i zaden kurdupel nie bedzie mogl im w tym przeszkodzic, nie ma juz panszczyzny ani przywiazania (lancuchem) do ziemii. Po to jest Unia Europejska zeby sobie moc mieszkac w niej, pracowac, czytac sobie gazety w jezykach ktore sie zna, miec sobie mieszkanie tu albo tam, a i po to zeby wyciagnac solidarna reke krajom slabszym, zeby szybko dociagnely przynajmniej do sredniej kontynentu. Wyjezdzanie jst OK, przyjezdzanie jest OK, szlaban nie jest OK!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bajd Re: to efekt ostatnich 15 lat IP: *.wpiszu.pl / 80.54.32.* 12.06.06, 09:24 do drbob A kto tu robi szlabany? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eurofan Re: to efekt ostatnich 15 lat IP: 217.153.188.* 12.06.06, 08:12 to prawda, władza tego kraju lezy na łopatkach. Naszemu Państwu mozna politycnie dać w pysk, a my nie mamy argumentów, żeby się odgryźć. Kto mądry ratuje się sam i jedzie. W końcu bardziej opłaca się być Europejczykiem niż Polakiem i chyba za takim kierunkiem trzeba głosować. Apel do wpływowych i mądrych: dajcie coś z siebie, bo życie szybko minie. Odpowiedz Link Zgłoś
romulus_remulus Re: to efekt ostatnich 15 lat 12.06.06, 10:01 >> to efekt ostatnich 15 lat tak, a najlepsze jest to, że jeszcze nie tak dawno (gdy nie rządził PIS) jakakolwiek krytyka III RP powodowała, że GW automatycznie uznawała człowieka za oszołoma, kretyna, Leppera i Rydzyka w jednym, bo przecież jeszcze nie tak dawno w Gazecie III RP to była rajska kraina, tylko ciekawe czemu nagle z tego raju wszyscy uciekają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: qwerty Bo nie ma nadziei. IP: *.adminpan.waw.pl 12.06.06, 13:23 Bo czeka nas ponad 3 lata rządów kryminalistów, nieudaczników i faszystów. Bo zaczyna się polowanie na czarownice.Bo wstayd się przyzanwac,ze jest się z Polski. Uwierz mi,za nawet za SLD tego nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: to efekt ostatnich 15 lat 13.06.06, 12:55 romulus_remulus napisał: > > tak, a najlepsze jest to, że jeszcze nie tak dawno (gdy nie rządził PIS) > jakakolwiek krytyka III RP powodowała, że GW automatycznie uznawała człowieka > za oszołoma, kretyna, Leppera i Rydzyka w jednym, bo przecież jeszcze nie tak > dawno w Gazecie III RP to była rajska kraina, tylko ciekawe czemu nagle z tego > raju wszyscy uciekają. Bo III RP zmienia się coraz bardziej w IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
nienawidzepolski [...] 25.09.06, 12:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Nastepny skandal w Polsce i wyjazdy dla wszystkich 09.10.06, 18:21 Podaje "chetnym"powrotu do Polski,ale i nastepnym milionom ktorzy wkrotce musza Polske opuscic, bowiem totalitarny faszyzm w Polsce,czesto odkrywany przez GW istnieje,informuje o poczatkowej dyskryminacji,w Polsce ktore napewno was porusza i na zawsze lub tak dlugo jak bestie beda mialy do powiedzenia,w Polsce, bedziecie Polske jako kraj poczatkowego faszyzmu unikac. ::::::::::::::::::::::::: Bravo dla odwagi jeszcze raz bravo dla GW: Dla mnie osobiscie jestescie bohaterami a Pan Michnika trzeba podac do pokojowej nagrody Nobla. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Tytul artykuju:interwencja@agora.pl: Ewa chce do domu ŹRÓDŁO:Marcin Kwintkiewicz, Marcin Masłowski Akcja .w Polsce. Moj komentarz: nterwencja@agora.pl: Ewa chce do domu a faszysci w Polsce, rekoma sedziow,w Polsce juz eliminuja ludzi. Pogrom w obozach koncentracyjnych w Polsce sie rozpoczal. Kochani to nie jest pierwszy przypadek. Wlasnie to zaczyna byc reklama dla Polski, zamykanie bezbronnych ludzi. Patalogia made in poland? Oczywiscie nie ale klimat,tak jak z pogotowiem ratunkowym. Polska choroba i wirus,przekonuje, emigrancje z USA i EU aby pozostali, po za Odra i nie wracali. Hitler byl dzieckiem w porownaniu, z polskimi,bez skrupulow sedziami. Juz nigdy lub tak jak dlugo bestie beda w Polsce rzadzic i niszczyc dzieci,kobiety i ludzi. Co wy mozecie mi obskurni i oblesni, zrobic?Nic.Wrecz odwrotnie. Apeluje do Hackerow. Zbadajcie dochody tych sprawcow, zbadajcie ich sytuacje rodzinne. Do niczego nie namawiam,ale jestem zbulwersowany. Co zrobic? Zaskarzyc sedziego i prokuratora. Powiadomic Europe(email,listy), prase.Stworzyc akcje ratowania tej pani,Bo jest ubezwłasnowolniona . To sa metody na rabowanie majatku,zycia. To sa aktualne zbrodnie polskiego systemu w miescie Lodzi.Co nato KK,Caritas,Tv,Radio? Tchorze bez godnosci. Wiem bardzo brutalne,karalne okreslenia ale z wami ,bestiami"z Lodzi jedyna komunikacja, jest atak i wasza dobrowolna banicja z Polski. Ratujcie Pania z Lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: warszawianka Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.server.ntli.net 12.06.06, 09:41 A jestes pewien tego co piszesz? Bo akurat wyjechalam z mezem okolo 10 lat temu,po 3 latach przyjechal syn a teraz po skonczeniu studiow corka i znam duzo ludzi ale zadnego geja.Nie mamy zamiaru wracac.A na forum piszcie przynajmniej madrze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: franek Żony zdradzaja za euro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:48 Dla lepszego życia i gotówki rozpadają się związki. Faceci poznają nowe partnerki , a ich żony i dziewczyny nowych partnerów . Powstaje mieszanka ras . Wszyscy się walą z nowymi partnerami. To jeden ze skutków emigracji za pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yoyo Re: Ale pie..sz IP: 194.78.236.* 12.06.06, 12:03 zrozum frankowi zona doprawila rogi z murzynem dlatego sie tak pulta Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magdzia hahahahahah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 12:40 ...ile nad tym myslales Franek??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: emigrator Re: Żony zdradzaja za euro! IP: *.akademiki.uni.torun.pl 13.06.06, 14:51 a to racja, moj byly zwiazek jest tego przykladem, pojechala, ja tez pojechalem, tylko, ze ona w inne ja w inne miejsce, znalazla se jakiegos typa, choc wiedziala, ze okres niebycia z soba nie bedzie dluzszy niz 3 miesiace...w tym wypadku bylo to nie za euro a za funty, moze nawet nie za funty, ale tam gdzie te funty sie zarabia i wydaje...fajnie byloby pewne rzeczy zapomniec lub w ogole o nich nie wiedziec, albo nie byloby fajnie...3 miesiace, czy to kur...a za dlugo aby...widocznie tak. ja bylem wierny ona nie, kobiety sa niewierne, faceci tez, ale sa wyjatki, w przypadku tych drugich... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magdzia Re: Żony zdradzaja za euro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 15:23 ...skoro taka wspaniala byla to dlaczego zdradzila. Nie placz chlopie widac nie byla Ciebie warta.Tez kiedys bylam w takiej sytuacji i moge powiedziec ze przez 3 miesiace mozna bez problemu plakac do poduszki z tesknoty za kims kogo sie kocha. Chyba ze w tej Angli takie chlopaki sa niesamowite.Lece za 2 tygodnie wiec sprawdze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: emigrator Re: Żony zdradzaja za euro! IP: *.akademiki.uni.torun.pl 13.06.06, 16:38 sie skalada, ze tez za dwa tygodnie lece wiec moze razem polecimy.... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha 12.06.06, 12:29 A może właśnie uciekają z RP4? Z leppeopolitej, kaczoropolitej i giertychopolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magdzia Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 12:38 Niestety wydawaloby sie ze wsie nie sa jeszcze okablowane netem ale mozesz mi wierzyc ze nie trzeba mieszkac na wsi zeby byc mentalnym wiesniakiem i wypisywac na forum frazy sciagniete zywcem z Maria Radyja.Takze pozdrawiam i gratuluje wyboru :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magda Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 07:22 Dlatego ja wyjezdzam wrac z rodzina : o))) w koncu !Tam tez bedzie ciezko, ale postudiach i z doswiadczeniem nie bede pracowac na 3 etatach : o)) huurraa tylko na jednym !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pa Polsko !Szkoda ze tak sie skonczylo . Odpowiedz Link Zgłoś
pawelm20 Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha 12.06.06, 07:07 alterpars napisał: > A to dopiero poczatek jak sadze....no coz moze ciemny lud kupi polityke PiS. > Mlodzi po studiach na pewno nie.... To PiS rzadzi juz dwa lata? Czlowieku, zamiast pisac bzdury, lepiej nie pisac nic. Slowa takie jak myslenie i obiektywizm sa ci zdaje sie obce. Byle dokopac. Za wszelka cene. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dfg Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.111.214.238.chello.no 12.06.06, 07:26 przeczytaj jego wypowiedz tyle razy az zaswieci w glowce wtoryny analfabeto. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mariusz Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.pl 12.06.06, 09:23 > przeczytaj jego wypowiedz tyle razy az zaswieci w glowce wtoryny analfabeto PiS nic nie robi ,oni nawet nie rzadzą ,przez ten czas ,odkąd są u władzy żadnej reformu nie przeprowadzili ,żadnej ustawy gospodarczej przez sejm nie przeprowadzili ,tylko rozdaja podatki ,górnikom,chłopom itd. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha 12.06.06, 12:30 A może to lepiej, że Kaczyńscy, Lepper i Giertych jeszcze nie uchwalili żadnej ustawy dotyczącej gospodarki? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grr Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.chello.pl 16.06.06, 15:40 No może i tak, w końcu to tylko dlatego polska giełda nie załamała się do tej pory. Ale w październiku będą wybierać nowego prezesa NBP, Balcerowicz na pewno nim nie zostanie, przyjdzie pewnie ktoś z SO, więc wyobraźcie sobie co się będzie działo wtedy. Zaczną drukować pieniądze, inflacja skoczy do 20% rocznie, euro będzie po 7 zł co najmniej. Na dzień dzisiejszy już nic nie przemawia za pozostaniem w tym katolicki-socjalistycznym raju. Ja tam się cieszę, że Polacy wieją stąd jak najszybciej. Ja za niedługo również wyrywam się stąd, a potem postaram się ściągnąć rodzinę. Trzeba się spieszyć, bo PiS i LPR na pewno zadbają o to aby odebrać Polakom wolność! Odpowiedz Link Zgłoś
carton Naucz się czytać ze zrozumieniem 12.06.06, 07:44 Zanim zaczniesz opierdzielać innych, zacznij myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Uderz w stół a nożyce się odezwą 12.06.06, 08:43 Jak chcesz to ci dokopie... Wiele wskazuje, że jesteś wyznawcą ideologii braci KK i uwierzyłeś w ich teorie. Wielu ludzi wyjeżdża z Polski także z powodu duszności umysłowej ludzi twojego pokroju. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obronca sie znalaz chodzisz codziennie na katechezy? IP: 195.46.231.* 12.06.06, 11:23 zastanow sie jelopku, ze mimo iz pis nie rzadzi 2 lat, a jeno 1, to nic nie zmienia, chodzi o perspektywy - powinny byc pozytywne a pis powoduje ze ich nie ma wcale, nie chodzi tu wlasnie o to co jest dzis bo to wynik rzadu wczorajszego. A co jest dzis po poludniu i co bedzie jutro, to juz moherlandii sprawka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzesiek Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 12.06.06, 11:50 PiS rzadzi juz 8 miesiecy i NIC nie zrobil zeby te sytuacje zmienic. Za to bardzo ostro wzial sie za zalatwianie stanowisk dla swoich kumpli i kumpli z LPR i Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha 13.06.06, 12:59 pawelm20 napisał: > > To PiS rzadzi juz dwa lata? Czlowieku, zamiast pisac bzdury, lepiej nie pisac > nic. Rzeczywiście, to dopiero niecały rok. I o prawie rok za długo... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zenek Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 07:09 2 miliony i 1. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Będzie jak w Irlandii 12.06.06, 07:12 Po latach wróca tak jak Irlandczycy z USA i zainwestują swoje oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ;) Re: Będzie jak w Irlandii IP: *.magma-net.pl 12.06.06, 07:17 Po latach może i wróca ale nie będą mieli co zainwestować bo oddadzą oszczędności jako zaległy podatek + odsetki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Palestrina2005 Re: Będzie jak w Irlandii IP: 212.160.172.* 12.06.06, 08:31 No fakt, jak nie zmienią tego głupiego przepisu o dodatkowym opodatkowaniu w Polsce (bo różnica w skalach) to z W. Brytanii na pewno nie wrócą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzesiek Re: Będzie jak w Irlandii IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 12.06.06, 10:35 nie zmienia bo to socjalisci a socjalisci moga manipulowac przy wszystkim w gospodarce ale jednego nie robia nigdy: nie obnizaja podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eire o podatkach dla grzesia.... IP: 83.70.199.* 12.06.06, 11:24 podwojnie jest tylko w anglii w irlandii placimy tylko raz, tutaj. w polsce pokazujemy zaswiadczenie irlandzkie (uogolniajac - bo irlandzki dochod wykorzystywany jest do klasyfikacji podatkowej w polsce; ale zeby wogle cos placic to trzeba w polsce coz zarobic - tylko od tego polskiego dochodu placisz - a jak tu mieszkasz dluzej ni zrok, nawet naszego pitu nie skladacsz :))))) wiecej: www.polskidublin.com/index.php?option=com_content&task=view&id=306&Itemid=0 i moze kiedys wrocimy.... na emeryturke.....:)))) choc w australii cieplej :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: FAZI gdyby jeszcze wiz do USA nie było ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 07:17 to kolejny 1-2mln ludzi zdolnych i ambitnych ucieka z katolandu. Pozostaną w polszy: bracia mniejsi (jeden dopóki się hymnu nie nauczy!), kato-mohery, czarne kiecki, złodzieje, emeryci,renciści, górnicy i durny rząd populistów !! tylko kogo oni będą wtedy łoić????? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 4g63 Re: gdyby jeszcze wiz do USA nie było ... IP: 217.153.60.* 12.06.06, 08:54 siebie nawzajem? przecież wizy do USA zniosą niebawem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: P.S.J. Re: gdyby jeszcze wiz do USA nie było ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 11:04 Akurat nie wiem, czy USA są takie atrakcyjne teraz... zarobki w dolarach nie mają takiego "przebicia" względem złotówki jak zarobki w Euro, a jśli ktoś chce zostawać... no cóż, w EU ma lepsze osłony socjalne, jak mu się noga podwinie. Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 To nadzieja katabasów,kasa znika,mohery wymierają! 12.06.06, 07:26 galba napisał: > Po latach wróca tak jak Irlandczycy z USA i zainwestują swoje oszczędności. > Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lichttrager yes! yes! yes!!! IP: *.lubzel.com.pl 12.06.06, 07:29 No, po około 100 latach wrócą :-(. Może. Z tych co wyjechali jestem dumny. Taka decyzja wymaga odwagi. Z rządu, który skazuje swoich obywateli na wyjazd z kraju - NIE! Ale czego można się w końcu spodziewać po socjalistach! Oni tylko z ekspropriacji żyć umieją a zabieranie bogatym i dawanie biednym czyli sobie we krwi mają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Palestrina2005 Tak jakby za rządu SLD nie wyjeżdżali IP: 212.160.172.* 12.06.06, 08:33 Pamiętasz co powiedział pewien mądry brytyjczyk ? Rząd brytyjski w ciągu roku stworzył więcej miejs pracy dla polaków niż polski rząd (wtedy był to rząd SLD). Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: Tak jakby za rządu SLD nie wyjeżdżali 12.06.06, 08:53 Zwykly czytelnik gazety wyborczej jest zbyt zaslepiony propaganda. Takich rzeczy nie wypada pamietac ;). Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Pogadaj z mlodymi, szykujacymi sie do wyjazdu 12.06.06, 09:04 dawniej pojawial sie wylacznie powod ekonomiczny, dodatkowo z planami powrotu po paru latach. Teraz, dzieki OBRZYDZENIU jakie mlodzy i wyksztalceni ludzie czuja do dzisiejszych rzadow, ludze nie planuja wracac i przyspieszaja wyjazdy. Ciekawe czemu... moze dlatego ze.... ze kaczory zabily w tych mlodych ludziach nadzieje, ze ten kraj moze byc tez dla nich? Odpowiedz Link Zgłoś
asd616 Re: Pogadaj z mlodymi, szykujacymi sie do wyjazdu 12.06.06, 11:14 Dokładnie. Większośc znajomych mówi wprost - "na stałe". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Palestrina2005 Re: Pogadaj z mlodymi, szykujacymi sie do wyjazdu IP: 212.160.172.* 12.06.06, 11:57 Ale jestem pewny że wyjeżdżają z powodów ekonomicznych a nie z "obrzydzenia do rządu". Czy było SLD czy PiS - wyjeżdżali. Oba rządy były/są socjalistyczne - więc jedno licho - i tu i tu było/jest rozdawnictwo i antyrozwojowe podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Palestrina2005 Oj przesadzasz... IP: 212.160.172.* 12.06.06, 11:55 Chyba Ci ta ideologia pomieszała w głowie. Ja krytykuję PiS za podejście socjalistyczne do gospodarki - nie obniżają podatków i rozdają na lewo i prawo. A ideologia - czy będzie prawicowa czy lewicowa to jest sprawa drugoplanowa. A z tym zagrożeniem wolności (Np. prasy) to robią z igły widły. To propaganda SBków i komuchów bojących się o ciepłe posadki. Jak ktoś emigruje to z powodów ekonomicznych. Nie znam nikogo kto by ostatnio wyemigrował z "obrzydzenia". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lichttrager Re: Oj przesadzasz... IP: *.lubzel.com.pl 12.06.06, 13:03 Może emigrują ze względów ekonomicznych, żeby utrzymać rodzinę i samego siebie, żeby żyć godnie a nie w poniżeniu od pseudobyznesmenów (którzy nb również ledwo wiążą koniec z końcem) ale zapytaj ich co myślą o naszym kochanym rządzie i w ogóle o Polsce. Jeżeli to nie jest obrzydzenie a czasami o wiele gorzej, to nie wiem co uważasz za obrzydzenie! Czy myślisz, że emigrują szczęśliwi i zadowoleni? Ja co prawda znam taki przypadek ale tylko jeden na wiele wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Oj przesadzasz... 12.06.06, 13:17 Emigrują Ci którzy mają lepsze perspektywy za granicą niż w Polsce - nie tylko nieszczęśliwi. Np. inżynierowie którzy w Polsce źle nie zarabiają (przynajmniej młodzi) ale za granicą mogą dużo więcej... PiS jak pisałem nie podoba mi się ze względu na politykę rozdawnictwa i wysokich podatków. Ale rząd SLD nie był wcale lepszy - też uchwalał emeryturki dla górników, też był populistyczny, a afer i korupcji było tak wiele że trudno zliczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwyzenek Nie wstydzisz sie powiedziec "moj rzad"? 12.06.06, 14:04 Ja sie wstydze identyfikowac z Polska (z powodu rzadu). A konkretnie to skreslilem plany powrotu. Dla zdrowia psychicznego. Ogladac kalmiwych zakompleksionych jakalow i ich kumlpi Girtycha, i Leppera - gorzej niz Gierka czy Jaruzelskiego: oni mowili kim sa i wiadomo bylo czego sie po nich spodziewac; Po to byl caly ruch Solidarnosci by o rzadzie mowic "oni"? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Palestrina2005 Eeeeeeeeee tam... IP: 212.160.172.* 12.06.06, 15:18 Do momentu w którym będę w miarę dobrze zarabiał Giertych mi nie przeszkadza. Tak samo jakbym był Francuzem to trudno by mi było identyfikować się z Chiracem i powiedzieć o tym nieudaczniku - Mój Prezydent. A jak za bardzo mnie będą podatki dobijać lub nie będę miał zadowalającej pracy to pomyślę wtedy o emigracji niezależnie od tego czy będę dumny z rządu czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lichttrager Re: Tak jakby za rządu SLD nie wyjeżdżali IP: *.lubzel.com.pl 12.06.06, 09:53 Owszem wyjeżdżali i wcale nie bronię SLD. Po prostu wk..wia mnie jak ktoś kto mieni się politykiem prawicy, a tak naprawdę jest zwykłym ciut podmalowanym socjalistą, cieszy się bo np. Hiszpania otworzyła nam rynek pracy a sam nie robi nic, żeby stworzyć warunki do lepszego rozwoju i łatwiejszego zatrudnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzesiek Re: Tak jakby za rządu SLD nie wyjeżdżali IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 12.06.06, 10:31 ciemny lud wychowany w komunie wiec na komune glosowal. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Palestrina2005 Re: Tak jakby za rządu SLD nie wyjeżdżali IP: 212.160.172.* 12.06.06, 12:00 Bo trzeba odróżnić prawicę ideologiczną od gospodarczej. PiS jest prawicowy (konserwatywny) ideologicznie (np. zabraniają parad gejów itd.) a socjalistyczny jeśli chodzi o gospodarkę. Prawicową partią gospodarczo jest np. PO czy też UPR. Reszta tak naprawdę to lewica gospodarcza prześcigająca się w populiźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lichttrager Re: Tak jakby za rządu SLD nie wyjeżdżali IP: *.lubzel.com.pl 12.06.06, 12:56 PIS stawia ideologię ponad ludzi (wcale nie chodzi mi o tzw. gejów ale może trochę też) i szuka dla swoich zwolenników wroga (jak w swojej piosence pisał p. Horst Wesel - zwiera szeregi i wznosi sztandary) to są objawy socjalizmu ideologicznego. W przeciwieństwie do utylitaryzmu socjalizm zawsze chciał urabiać sobie zwolenników. Odpowiedz Link Zgłoś
carton Re: Będzie jak... 12.06.06, 07:46 galba napisał: > Po latach wróca tak jak Irlandczycy z USA i zainwestują swoje oszczędności. Jeśli wrócą, to pazerne państwo upomni się o działkę dla siebie. Przecież już się tak dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dubliner Re: Będzie jak... IP: 83.70.199.* 12.06.06, 11:25 poczytaj zanim napiszesz gupote: www.polskidublin.com/index.php?option=com_content&task=view&id=306&Itemid=0 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oliveira Re: Będzie jak w Irlandii IP: *.atman.pl / *.atman.pl 12.06.06, 08:19 Tak galbuniu, jak Twoja koalicja za parę lat wyzdycha, to może ktoś tu nieśmiało spróbuje wrócić... tylko po co? do państwa fundamentalistycznego z obowiązkową maturą z religii, nakładami na naukę 10x mniejszymi niż na kościół i karą śmierci dla gejów? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Palestrina2005 Oby tak było... IP: 212.160.172.* 12.06.06, 08:29 ... ale do tego trzeba ich zachęcić. A jeśli podatki będą wyższe niż w Anglii czy Irlandii to nie wrócą. Jeśli pójdzemy drogą Irlandii (niskie podatki, a także pomyślimy o ułatwieniach dla małych firm) to faktycznie wrócą z kasą i zainwestują we własną działalność gospodarczą i wtedy Polska będzie się rozwijała bardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: Będzie jak w Irlandii 12.06.06, 08:50 galba napisał: > Po latach wróca tak jak Irlandczycy z USA i zainwestują swoje oszczędności. A niby poco? W imię narodowosocjalistycznej lojalności względem ciemnogrodu? Do Irlandi wracali bo, bo zaczeli myśleć w samej Irlandi, że populizmem daleko nie zajadą. A tu panuje megapopulizm. Dla ciebie i tobie podobnych nie warto wracać, żeby finansować wasze zachcianki. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak taaak, z pewnoscia :D 12.06.06, 09:02 ja planuje na emeryture po pracy w UK sloneczne costa brava a nie zatechly kraik nad wiselka, w ktorym po 20 latach bez ludzi takich jak ci, co wyjezdzaja bedzie taki gnoj jak jest teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzesiek Re: W co zainwestują? IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 12.06.06, 10:28 wszystko jedno w co skoro ta koalicja moze w kazdej chwili podwazyc kazde prawo. W inwestycjach stabilnosc jest najwazniejsza, a PiS, Samoobrona i LPR sa niezle w awanturach a nie w stabilizowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzesiek tylko ze wtedy juz nie bedzie PiS IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 12.06.06, 10:26 Nie wrocimy jesli nasz socjalistyczny rzad bedzie dalej sie zajmowal komisjami lustracyjnymi i innymi bzdurami. CBA, WSI - pewnie trzeba sie tym zajac ale nie moze to byc najwazniejsze. Najwazniejsza jest odpowiedz na pytanie jak Polska ma sie modernizowac. Przeciez juz widac ze ten rzad ma to dupie i nic go obchodza ani emigranci z Polski, ani gospodarka, ani tanie panstwo, ani ulatwianie zycia przedsiebiorcom. Nie po to przyszli przeciez do wladzy zeby takimi bzdurami sie zajmowac, nie? Minelo juz 8 miesiecy i nic. Jak zwykle u socjalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: r Re: Ostatnio kadzisz tak jakby bez przekonania.n/w IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 12.06.06, 10:30 Odpowiedz Link Zgłoś
woodya no będzie, ciemnogród upadnie i bedzie można żyć.. 12.06.06, 11:26 No - wyjadą wszyscy a potem jak zostanie tylko pieciu polaków na krzyż to w końcu uświadomimy sobie że z tymi spoconymi facetami goniącymi władze jedynie ciemnogród możemy mieć oraz naród w Londynie (a rząd w Polsce) - i jak sie jarka super prezesa na emeryture wyśle to mamy szanse miec jak w Irlandii. Im też zajeło trochę czasu zanim uswiadomili sobie tą prostą zasadę ze nacjonalizm i cemiemnogród to nie droga do sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
apator22 Wrocimy po warunkiem, ze : 12.06.06, 14:50 wprowadzony zostanie program zdrowego rozsądku 1. znieść podwójne opodatkowanie, 2. wprowadzić podatek liniowy - nie więcej niż 15 % i bez żadnych ulg, a deklarowany dochód netto rodziny dzielony przez liczbe osób na utrzymaniu 3. wprowadzić jednolity VAT - niewyższy niż 15 % 4. sprywatyzować cały przemysł 5. wprowadzić jednomandatowe okręgi wyborcze 6. zakaz finansowania partii politycznych z budżetu 7. wprowadzić osobistą odpowiedzialność finansową urzędników za złe decyzje o konsekwencjach ekonomicznych 8. radykalnie zmniejszyć liczbę urzędników państwowych 9. likwidacja KRUSu, wprowadzenie dytektyw UE dotyczących liberalizacji ubezpieczeń społecznych i likwidacja monopolu ZUSu 10. wprowadzenie zakazu kandydowania do sejmu, senatu i struktur samorządowych dla osób karanych z kodeksu karnego 11. uprościć procedury administracyjne dla przedsiębiorców 12. zlikwidować monopole korporacyjne 13. prywatyzacja służby zdrowia 14. wprowadzić bony szkolne (możliwość wybierania między szkołami państwowymi i prywatnymi bez dodatkowych kosztów) 15. przywrócić karę śmierci za udowodnione zabójstwa z premedytacją (szczególnie dzieci), za terroryzm i za ciężką zdradę (naruszenie bezpieczeństwa i żywotnych interesów narodu, oraz działalność na szkodę narodu w porozumieniu z wrogimi mocarstwami), zlikwidować zwolnienia warunkowe i przedterminowe dla skazanych na dożywocie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: druid Amen! :) IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 12.06.06, 15:42 Z mala sugestia: Punkt 14 - bony edukacyjne oczywiscie tak ale przy okazji prywatyzacja wszystkich szkol. Nie ma sensu utrzymywac panstwowych, skoro i tak wszystko finansowane jest przez bony. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bobik Re: Wrocimy po warunkiem, ze : IP: *.bbnplanet.com 12.06.06, 17:24 Widze ze sa jeszcze tacy ktorzy daja mi nadzieje, ze z ta Polska moze byc ok - dzieki apator22. Na nieszczescie, to o czym piszesz moze sie zdarzyc za jakies 30 lat - wtedy bede mial okolo 65 lat. Szkoda ze tacy ludzie jak Ty nie moga miec wkladu w rozwoj naszego kraju. Sie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
apator22 Do bobika : Dzięki za miłe słowa. 12.06.06, 19:50 To prawda, że tych, którzy przyssali się do państwowego cycka jest bardzo dużo i zmienić mentalność roszczeniową jest najtrudniej. Myślę jednak, że sprawa nie jest taka beznadziejna ; jak rozmawiam z moimi znajomymi, zdecydowana większość podpisałaby się pod tym programem. Niewiele punktów budzi zastrzeżenia. Ciekawe, że łączy ich właśnie niewiara w możliwość jego realizacji. O co tu chodzi – kurka wodna ? Ludzie są przekonani, że trzeba coś radykalnie i szybko zmienić, a z drugiej strony nikt nie wierzy, że to jest możliwe i w rezultacie nie głosują, albo głosują na demagogów. Fatalizm jakiś słowiański, czy co ? Jako emigrant nie głosowałem wiele lat, ale ponieważ chciałbym wrócić choćby na emeryturę, to jednak zacznę to robić. W końcu nie jest mi obojętne co się dzieje z krajem moich przodków (w skrócie – z ojczyzną). Tylko kto będzie miał odwagę wystąpić z takim programem ? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yoyo Re: Wrocimy po warunkiem, ze : IP: 194.78.236.* 13.06.06, 13:55 popieram Cie -apator22 chetnie wprowadzilbym takie zmiany w Polsce, niestety juz wyjechalem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: druid Nie wroca - po co ? IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 12.06.06, 15:33 Irlandia jest przyjazna dla swoich obywateli. W Polsce na kazdym kroku klody pod nogami. Chyba bym musial na glowe upasc, by ladowac sie ponownie w to samo bagno. W obcym kraju jako emigrant jestem traktowany lepiej niz we wlasnym jako obywatel. Jeszcze tylko 2 miesiace i bede mial nowe obywatelstwo. Pozdrowienia ze slonecznej Australii :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: danny Re: Nie wroca - po co ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:32 Coś w tym jest.... Pozatym co tu się dziwić, że ludzie uciekaja z tego kraju!!!!Tyraj (jak ci znajomy załatwi)!!!Innej opcji raczej nie ma chyba że z dyplomem uniwersyteckim masz ochote na noszenie zgrzewek piwa w jakimś markecie czy sprzedawać ciuchy w sklepie...!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Jak pisiorki "porządzą" to wszyscy młodzi wyjadą 12.06.06, 07:14 Bo w tym zakłamanym kraju zakłamanych polityków niewiele można zrobić. Chyba, że jest się oszołomem albo wyrokowcem... Odpowiedz Link Zgłoś
5t3f4n Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha 12.06.06, 07:16 Bredzisz, 2 lata temu nie rządził PiS , twoja teoria się nie sprawdza. To, że Polacy wyjeżdżają to lada rządów postkomuny, wyniszczającej polityki Balcerowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
juisy Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha 12.06.06, 07:26 Nie dziwię się że wyjeżdżają.W polsce moja siostra w ciagu 10 miesięcy zarobiła tyle, co w Iralndii w miesiąc.Wyjechała w sobotę do Dublina na wakacje (jest studentką wieczorowych).Zastanawia się czy nie zostać na rok.Razezm z nią poleciał jej chłopk i jeszcze kilka(!!!) osób.Ja do niej dołączam pod koniec czerwca.Z moją przyjaciółką i jej chłopakiem.Wiem że będzie trudo i na pewno nie obejdzie się bez kłopotów.Wiem że mogę po dwóch tygodniach wrócić ze łzami.Ale watro spróbować.Warto pożyć kilka tygodni w lepszym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha 12.06.06, 09:03 5t3f4n napisał: > Bredzisz, 2 lata temu nie rządził PiS , twoja teoria się nie sprawdza. > To, że Polacy wyjeżdżają to lada rządów postkomuny, wyniszczającej polityki > Balcerowicza. Jaśnieoświecony geniuszu, dzięki za twoje bystre spojrzenie. Rzeczywiście skojarzenie emigracji z Balcerowiczem, jest jak na twój umysł szczytowym osiągnięciem. Zauważenie, że PIS nie rządził dwa lata temu świadczy o bardzo dobrej pamięci, lecz selektywnej. Natomiast brak postkomunistów w obecnej ekipie dla ciebie niewidoczny, świadczy o daltonizmie. Mimo to jesteś zapewne nieomylny, bezrefleksyjny, nieautokrytyczny za co ci dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
5t3f4n Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha 12.06.06, 16:38 Wybacz mi, pomyliłem się. Geniusz ekonomiczny urządził w Polsce taki raj, że Polacy wyjeżdżają w celu turystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tak,tak... Bankructwo ZUS coraz bliżej... IP: *.chomiczowka.waw.pl 12.06.06, 07:26 Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: uciekajcie od tej brudnej prafialnej nędznej 12.06.06, 08:54 Bys sie zdziwil jakie ciemniaki zyja w owe slawnej Irlandii hhihi, pojedz, a zobaczysz ;) To jest prawdziwy ciemnogrod. szczegolnie limerick :). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lichttrager Rząd odniósł następny wielki sukces! IP: *.lubzel.com.pl 12.06.06, 07:33 Zmniejszył bezrobocie o 2 mln. A to, że wyjechali najlepsi, najzaradniejsi to wina Platformy! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: to ja w zwiazku z brakiem wksztalconej kadry, rzad RP7 IP: *.nsw.bigpond.net.au 12.06.06, 09:24 poprasi Unie Europejska o skierowanie do pracy potrzebnych fachowcow. Przyjada wyksztalceni Polacy zatrudnieni w angielskich, irlandzkich i innych firmach zalozonych przez przedsiebiorczych Polakow zyjacych poza Polska. Oplaty wedlug stawek unijnych, podatki zaplacone w kraju rejestracji firmy. Czekam az sie sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bbej Re: Rząd odniósł następny wielki sukces! IP: *.wpiszu.pl / 80.54.32.* 12.06.06, 09:36 żeby byli tacy zaradni to by i tu się urządzili Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lichttrager Re: Rząd odniósł następny wielki sukces! IP: *.lubzel.com.pl 12.06.06, 09:58 Może i by się urządzili ale jakoś ci z moich znajomych co wyjechali to urządziliby się w każdej sytuacji a tutaj w większości mieli pracę ale chcieli po prostu więcej lub łatwiej - i o dziwo chyba tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rachmistrz Coś tu się nie zgadza. IP: *.hostexdns.com 12.06.06, 07:34 Było 3 mln bezrobotnych - 20% bezrobocia, wyjechało 2 mln - powinno być 6,7 %, a jest ok. 17%. Ktoś tu mija się z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: Coś tu się nie zgadza. IP: *.chello.pl 12.06.06, 07:44 Nikt sie mija z prawdą. W tych 2 mln są również studenci, świerzo upieczeni absolwenci, ludzie nigdy nie zarejestrowani jako bezrobotni itp itd Przyłączam się do głosu, że rządy PIS zmuszą wszystkich inteligentnych ludzi do wyjazdu. Wolałbym zostać, ale niestety jest duża szansa, że ich decyzje zrujnują Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: to ja zrezygnowali z pracy w ZOZach i pracuja w Anglii IP: *.nsw.bigpond.net.au 12.06.06, 09:26 pracowali za nic, teraz biora normalna forse. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: LMB Kto powiedział, że wyjechali tylko bezrobotni? IP: *.icpnet.pl 12.06.06, 07:59 > Było 3 mln bezrobotnych - 20% bezrobocia, wyjechało 2 mln - powinno być 6,7 %, > a jest ok. 17%. > Ktoś tu mija się z prawdą. Ktoś tu się mija z logiką? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zenek Re: Coś tu się nie zgadza. IP: *.range81-155.btcentralplus.com 12.06.06, 09:04 Pomyśl "rachmistrzu" że gdy bezrobotny obywatel Polski wyjeżdża z kraju to mamy jednego bezrobotnego mniej ale także jednego KONSUMENTA mniej więc niewiele to zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzesiek Re: Coś tu się nie zgadza. IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 12.06.06, 10:42 nie wyjechali wylacznie bezrobotni tylko pracujacy do lepszej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 bezrobotni nie wyjeżdżają!! 12.06.06, 11:23 mają zasiłki - a za granicą musieliby iść do pracy.. więc zostają, bo tu dostają pieniądze za nic!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yoyo Re: Coś tu się nie zgadza. IP: 194.78.236.* 12.06.06, 12:17 bo wyjechali rowniez ci co mieli prace - proste rachmistrzu popie..li 1200zl brutto bo mieli juz dosc nedzy mimo bycia zatrudnionym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zet Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 07:34 tym u gory to wisi, zmniejszyli bezrobocie, a podatki beda musieli zaplacic, wiec problem z glowy i kapucha bedzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
konread 3000000 meszkań się zwolni 12.06.06, 07:51 A to dopiero pocątek. Nie tylko rząd dzięki temu zmniejszy bezrobocie, ale także rozwiąże problem z budową 3000000 mieszkań - już poprostu nie będzie dla kogo ich budować:P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oliveira To sukces Marcinkiewicza - yes yes yes IP: *.atman.pl / *.atman.pl 12.06.06, 08:17 Gdyby tak się dało zrobić, żeby wszyscy ludzie z wyższym wykształceniem wyjechali, ach, to byłby sukces dopiero... ludzie z wyższym wykształceniem są z punktu widzenia koalicji nieprzydatni, bo (w większości) nie słuchają RM, nie brzydzą się gejów i głosują na Układ & Stolik. Pasożyty! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kastro w Polsce BURDEL się dzieje - dlatego wyjeżdżają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 08:26 sam chciałem wyjechać, teraz może mi się uda. Z tonącego statku się ucieka, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka niech jadą, a my zaopiekujemy sie ich żonami 12.06.06, 09:31 bo zapewne sie nudzą. Więc pocieszmy je w samotnośći Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: franek Re: niech jadą, a my zaopiekujemy sie ich żonami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:36 Jeżdża i walą się tam nasze baby tam za euro. Fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Mała prowokacja! 12.06.06, 10:37 Polska dzisiaj to PRL-bis - każdy chce stąd uciec. Proponuję rozwiązać Państwo Polskie, a kompetencje władzy ustawodawczej i wykonawczej przekazać Parlamentowi Europejskiemu i Komisji Europejskiej. 2 miliony Polaków pokazało, co myśli o naszej "kochanej" ojczyźnie. Jeśli wybrali teraz sobie nową, to o czymś to świadczy! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PiS da mieszkania tak PiS da mieszkańnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:07 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yoyo Ein Folk, Ein Reich, Zwei Kaczoren IP: 194.78.236.* 12.06.06, 12:10 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx.penetrator Zamknąć granice!!! IP: *.com.pl 12.06.06, 12:12 tylko tak powstrzymamy tą falę :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mariusz Polacy ,emerytura i z renta problematyczna IP: *.pl 12.06.06, 13:44 Nie miejcie nadziei ,korzystajcie ze swawoli póki czas ! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczomowa Uciekaj kto może... 12.06.06, 14:49 Frajerstwo nie popłaca w dzisiejszym świecie. A siedzieć teraz w Polsce pracując na Rydzyka, Giertycha i Leppera to frajerstwo w najlepszym wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: internowany kto ma głowe na karku niech ucieka IP: 81.210.69.* 12.06.06, 16:37 nie wierzcie w te obłudne ideały którymi kłamią ocząc was w szkołach, w liceach ! to granda ! powinni nauczyć was co zrobić i przeżyć w polsce a nie pracy u podstaw czy wzorcach bohatera romantycznego ! to wszsytko obłuda, nie tak iten kraj był na mprzedstawiany. Powtarzam, dla własnego dobra uciekajcie z polski, tutaj może być tylko gorzej ! Odpowiedz Link Zgłoś
gregor_o7 Re: Zamknąć granice!!! 12.06.06, 17:33 Ja myślę że władzy to bardzo pasuje - bo wyjeżdzają przeciwnicy i za parę lat napewno znowu wygraja wybory bo wszyscy co rozsądnie myśla wyjadą Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosciu Re: Mała prowokacja! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.06.06, 21:42 To w sumie calkieem niezly pomysl w sumie to UE wymusza na Polsce liberalizacje rynku chociazby w sprawie akcyz na samochody to ja mam takie pytanie kto tu staje w obronie obywatela Panstwo czy tak okrzyczana oczerniana przez PiS LPR i Samoobrone UE. Mama na mysli okres prze referendum Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sad but true Re: niech jadą, a my zaopiekujemy sie ich żonami IP: *.nwrknj.east.verizon.net 12.06.06, 17:48 Mała korekta - jeżdża i walą się tam, ale nie tak za euro, jak ... między sobą. Widzę to na własne oczy.:(( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Delfina Re: niech jadą, a my zaopiekujemy sie ich żonami IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 12.06.06, 09:43 Masz pecha koleś, żony też wyjeżdżają!:) Niedługo zostaną tu same homofoby Odpowiedz Link Zgłoś