Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

posiadanie rodziny może być atutem?

IP: *.chello.pl 04.10.06, 14:45
    Posiadanie dziecka przez kobietę jest dyskryminacją w oczach pracodawcy (w
    większości), a u faceta? Czy to że ma rodzinę nie jest atutem że poważnie
    myśli o pracy i będzie się starał pracować jak najlepiej żeby zarobić na
    życie?

Pytam bo mój mąż chce zmienić pracę. Napisał w liście motywacyjnym "Jestem
    osobą ustatkowana, mam rodzinę, co bardziej dopinguje mnie do rzetelnej i
    docenianej pracy". Czy taki tekst jest wskazany czy ma go wykreślić?

Oprócz poważnego traktowania pracy dodam jeszcze że osoby posiadające dzieci
    są dobre w organizacji pracy bo taki hard-core jaki mają w domu z ogarnięciem
    wszystkiego to najlepsza lekcja organizacji.
    Obserwuj wątek
      • Gość: tomeczek Może ale nie musi, jeśli pracodawca to sknera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 15:09
        Gość portalu: filipianka napisał(a):

> Pytam bo mój mąż chce zmienić pracę. Napisał w liście motywacyjnym "Jestem
        > osobą ustatkowana, mam rodzinę, co bardziej dopinguje mnie do rzetelnej i
        > docenianej pracy". Czy taki tekst jest wskazany czy ma go wykreślić?

A jeśli pracodawca pomyśli sobie: "O, ten to będzie harował i robił wszystko
        żeby za nic nie stracić pracy, bo ma rodzinę, która musi jeść, to dam mu
        najwięcej roboty za najniższą pensję"?
      • agentmb Re: posiadanie rodziny może być atutem? 04.10.06, 21:45
        Taka sytuacja może być atutem, ale zależy to od pracodawcy jak i od charakteru
        pracy. W wielu zawodach zarobki są ścisle zależne od efektów pracy i to nie
        dotyczy tylko handlowców.

W miejscu gdzie pracuję nikt nie zwraca uwagi na prywatne sprawy, ale każdy
        musi określić swoją dyspozycyjność. I przyjmowane są nawet osoby które chcą
        pracować jedynie trzy dni w tygodniu. O sprawy osobiste nikt nie pyta.

• miang Re: posiadanie rodziny może być atutem? 05.10.06, 10:59
        > Pytam bo mój mąż chce zmienić pracę. Napisał w liście motywacyjnym "Jestem
        > osobą ustatkowana, mam rodzinę, co bardziej dopinguje mnie do rzetelnej i
        > docenianej pracy". Czy taki tekst jest wskazany czy ma go wykreślić?

takie pierdoły piszą w listach motywacyjnych ci co nie moga sie pochwalic
        rzeczywistymi zawodowymi osiagnieciami
      • Gość: m Re: posiadanie rodziny może być atutem? IP: 80.50.84.* 05.10.06, 12:39
        jasne, raz ma na kogo robić, a dwa takiej osobie cięzej zagranicę wyjechać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka