Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pytanie o wynagrodzenie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:39
    jak podczas rozmowy kwalifikacyjnej zapytać o wynagrodzenie. będę miała
    niedługo rozmowę kwalifikacyjną i nie wiem jak wybrnąć z tego tematu, żeby nie
    wyszło że tylko o kasę mi chodzi? I jeszcze jedno - jak zareagować jak mi
    powiedzą że na początek to może być 1000 zł brutto( bo to państwówka). Dodam,
    że za takie pieniądze to nawet szkoda z łóżka wstawać, no ale przecież tak nie
    mogę powiedzieć....
    Obserwuj wątek
      • Gość: nicza Re: pytanie o wynagrodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 13:11
        poprostu zapytaj
        • Gość: Olle Re: pytanie o wynagrodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.07, 13:16
          Przede wszystkim pamiętaj, że swoją pracę należy cenić i nie warto zgadzać się
          na głodową pensję. Podsyłam coś z serwisu pracuj.pl , co może Ci pomoże. Trochę
          przydatnych informacji jak negocjować płacę z potencjalnym pracodawcą. Warto
          poznać, co na ten temat mają do powiedzenia specjaliści.
          www.pracuj.pl/kariera-negocjacje.htmPowodzenia
          • Gość: Olle dobry link IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.07, 13:18
            coś się przykleiło ;) zatem jeszcze raz podsyłam link

www.pracuj.pl/kariera-negocjacje.htm
      • snajper55 Re: pytanie o wynagrodzenie 15.05.07, 13:19
        Gość portalu: szukampracy napisał(a):

> nie wiem jak wybrnąć z tego tematu, żeby nie wyszło że tylko o kasę mi chodzi?

To najpierw zapytaj się czy dają ręczniki i mydło, a dopiero potem o
        wynagrodzenie. ;)))))

> I jeszcze jedno - jak zareagować jak mi powiedzą że na początek to może być
        > 1000 zł brutto( bo to państwówka). Dodam, że za takie pieniądze to nawet
        > szkoda z łóżka wstawać, no ale przecież tak nie mogę powiedzieć....

Ależ możesz !!!!!! To jest właśnie prawidłowa odpowiedź ! Ludzie, zacznijcie się
        cenić !

S.
      • Gość: rebel Re: pytanie o wynagrodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:19
        a) jeśli nie wstaniesz z łóżka, to nie dostaniesz nawet tych 1000 zł ;)

b)pracodawca zwykle sam proponuje kwote, a jeśli tego nie zrobi to chyba
        najlepiej nie mówić wprost...należy zbudować odpowiednią dramaturgie, określić
        własne potrzeby dodatkowe <np. na kursy i dokształcanie>, w sposób utajony
        pochwalić standardy firmowe i być może dopiero wtedy podać kwote zwierajac ją w
        widełkach...

c)znajac polskiego pracodawce, osoba na początku kariery zawodowej nie ma co
        liczyć na negocjowanie pensji, z prostego powodu - tak naprawde rekruter ma
        wyznaczoną kwote którą może z góry zaproponować...tak więc pytanie o zarobki ma
        jedynie na celu wyeliminować daną osobę z grona potencjalnych kandydatów do
        zatrudnienia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka