Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

"Silesia cars"Bylem na spotkaniu...

19.07.07, 11:13
    Wiec tak ludzi duzo(ok40) w wieku hmmm bliskim 'emerytury' z 4 dniowym
    zarostem.
    Wchodzimy,siedzi jakis facet(sam chyba nie wiedzial co tam robi) oraz laska
    (to samo) i zaczyna przedstawienie "mlody wilk"-wygadany,wyszczekany...
    Zaczyna sie...czyli ble,ble itd jaka to niby nie jest firma.
    Warunki zatrudnienia-system 2zmianowy po 12godz(czyli badz co badz takze
    nocki)(2 kierowcow na jeden samochod)i UWAGA!Nie zapewnione tylko SREDNIO(+/-
    ) tylko 10dni wolne w miesacu :O,zanim przedstawil wysokosc wynagrodzenia
    zaczal od premi hmmmm-i rzekomo kierowcy wyciagaja premi od50zl do 500zl
    (ciekawe czy mieszka juz w tym aucie;))
    No i wynagrodzenie-1000zl netto na reke!!!(nie chcialem pytac jak to jeden tu
    przedstawil z forumowiczy czy na druga reke tez;))
    Dalej nie nie wiem co sie dzialo bo opuscilem sale...nie tylko ja.
    Zycze firmie jak najlepiej i udanych lowow :)

PS chyba ze ten 1000 to w euro to bede zalowac...muheheheheheh:-D
    Obserwuj wątek
      • Gość: dany Re: "Silesia cars"Bylem na spotkaniu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 14:59
        o kurcze. super warunki:)
      • Gość: auroris Re: "Silesia cars"Bylem na spotkaniu... IP: *.chilan.net 19.07.07, 15:15
        Sam kurs to koszt około 2000 pln. Twierdzą, że sfinansują. Ok, ale nie za
        darmo! UWAGA NA FIRMĘ Z KATOWIC SILESIA CARS!
      • Gość: tsa Re: "Silesia cars"Bylem na spotkaniu... IP: 194.146.250.* 21.07.07, 21:31
        muheheheheheh:- i dalej na bezrobociu sobie siedz .
        najwiekszy problem polega na tym ze ty szukasz pracy w polsce za 3 , 4 tys na
        reke a chcesz byc kierowca samochodu zapomnij daruj sobie wszystkie spotkania
        juz dzisiaj wylatuj na stałe.
        • kxiadz Re: "Silesia cars"Bylem na spotkaniu... 23.07.07, 20:00
          czytaj tekst ze ZROZUMIENIEM,gdzie napisalem ze jestem bezrobotny!?
          Po 2 smiem twierdzic ze nie masz pojecia o "pracy za 1000zl" a jesli sie nie
          myle to radze abys dziennie przynajmniej raz dziekowal bogu ze ci sie udalo,bo
          pamietaj w tym rakju wszystko co sie kiedys zaczelo kiedy sie skonczy,i
          tylko "zal" ludzi nowobogackich na kredycikach :-D
      • iberia.pl Re: "Silesia cars"Bylem na spotkaniu... 21.07.07, 22:36
        eee tam, ja mysle, ze to byl blad z Twojej strony bo ominela Cie jazda super
        hiper fura jaka jest MB :-DDDDDDDD
      • Gość: xx Re: "Silesia cars"Bylem na spotkaniu... IP: 213.25.195.* 23.07.07, 20:10
        • Re: wyplata
        kxiadz 23.07.07, 19:49 + odpowiedz

Za prace fizyczna(powiedzmy praca 3 zmianowa(bez weekendow,bez nagodzin))bez
        specjalnosci zawodowej(tzn nie jako murarz czy spawacz ale np jako
        magazynier,kierowca(B max B,C) itp.)2000zl netto,za prace odpowiedzialna jak np
        kierownik czy menager-2500zl zwyz.
        osobiscie pracuje w systemie 3 zmianowym za wynagrodzenie srednie 1050zl,i
        wchodzac na zaklad pracy zbiera mi sie na wymioty:(,masz poprostu
        obrzydzenie,brak checi,motyacji,jestem w trakcie zmiany,szukania pracy ale
        bedac na nie jedenj juz rowmoei powoli dostaje depresji i strachu zeby nie
        wpasc z deszczu pod rynne.

Miałbys z premią o 50% więcej niż zarabiasz i nie musiałbyś rzygać!!!
      • Gość: "młody wilk ;)" Re: "Silesia cars"Bylem na spotkaniu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 17:06
        Witam serdecznie. Dla tych, którzy na naszym spotkaniu nie byli i muszą teraz
        opierać się na niepełnej i zakłamanej informacji forumowicza o nicku "kxiadz"
        przedstawiam skrótowo warunki wspólpracy z naszą firmą:
        - 1000 zł netto gwarantowany minimum;
        - przy obrotach powyżej 5000zł wynagrodzenie to 25% obrotu (czyli za 6 tys.
        obrotu płacimy już 1500 zł "na rękę");
        - na każdy samochód 2 kierowców;
        - średnio 10 dni wolnych w miesiacu oznacza, że w lutym będzie ich pewnie 8 lub
        9 a w pozostałych miesiącach 9 lub 10;
        - zawierana umowa to umowa zlecenia;
        - premie to fakt, stosujemy motywacyjny system wynagrodzeń;
        - opisane "ble, ble" to wszelkie informacje mające na celu przybliżenie naszej
        działalności i osiągnięć ponieważ zdajemy sobie sprawę, że jesteśmy na rynku
        firmą nową;
        - koszt kursu na przewóz osób to 550 zł (a nie 2 tys.) - nie pokrywamy tylko
        pożyczamy na kurs pieniądze;
        - przedstawiamy uczciwie wszystkie warunki, możliwości i wymagania - jest to
        nasza oferta i można z niej korzystać lub nie;

więcej informacji można uzyskać dzwoniąc do naszej firmy lub wysyłając maila,
        nie polecam opierać się na opinii innych a szczególnie taksówkarzy (po tylu
        latach w branży na spotkaniach rozpoznaję Panów od razu ;) ), którzy zrobią
        wszystko aby oczernić konkurencję

Przemysław Uchański
        Kierownik Oddziału
        Silesia Cars
        www.3000000.pl

• iberia.pl Re: "Silesia cars"Bylem na spotkaniu... 30.07.07, 17:11
          :-DDDDDDDDDDDd rzeczywiscie baaardzo intratna prpozycja..proponuje, zeby Pan
          sprobowal za taka pensje utrzymac 4 os. rodzine...
          • Gość: bibi Re: "Silesia cars"Bylem na spotkaniu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 17:14
            A ja do tego co napisala Iberia dodam jeszcze, ze wlasciwie to potwierdzil pan
            wszystko to, co wyzej napisal zalozyciel watku (pensja, godziny, ilosc dni
            wolnych).
            Reszta to pewnie info, ktore go ominely z powodu wczesniejszego wyjscia.
            Ale nijak oczerniania tu sie dopatrzec nie moge...
          • Gość: SC Re: "Silesia cars"Bylem na spotkaniu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 10:30
            za 1000 zł rzeczywiście to niemożliwe.. i nikogo do tego nie zmuszamy..

dlatego dokładamy starań aby zarobki kierowców stale rosły, stąd zarabiają od
            tego 1000 -1100 (40%), 1200-1800 (40%) aż po 1800-2400 (20%), najwyższa pensja
            wyniosła 3500 zł (dane za czerwiec)
            premie za czerwiec otrzymało 60% kierowców (najwyższa 500 zł, najniższa 80 zł)

proszę pytać a nawet sprawdzić

P.Uchański
          • Gość: Hess Swisstrolley Re: "Silesia cars"Bylem na spotkaniu... IP: 80.48.71.* 31.07.07, 11:40
            Pogoń żonę do roboty, to będzie więcej kasy. Na jakiej podstawie zakładając 4-
            osobową rodzinę uwazałeś, że będzie cię na nią stać?
            • iberia.pl Re: "Silesia cars"Bylem na spotkaniu... 31.07.07, 15:58
              Gość portalu: Hess Swisstrolley napisał(a):

> Pogoń żonę do roboty, to będzie więcej kasy. Na jakiej podstawie zakładając 4-
              > osobową rodzinę uwazałeś, że będzie cię na nią stać?

do mnie ten tekst?
              po pierwsze jestem kobieta
              po drugie na szczescie nie zarabiam 1 tys zl i na moje szczescie na utrzymaniu
              mam siebie, mieszkanie i samochod
              po trzecie roznie w zyciu bywa, wiec nie rozumiem, dlaczego tak trudno ci
              przyjac do wiadomosci,ze sa ludzie, ktorzy musza przetrwac za 1000-1500zl i
              maja do utrzymania 4 os. rodzine.
              • Gość: Hess Swisstrolley Re: "Silesia cars"Bylem na spotkaniu... IP: 80.48.71.* 31.07.07, 16:53
                Ale ja nie mówię, że nie bywa w życiu różnie. Dlatego trzeba myśleć jak
                szachista, kilka ruchów do przodu, a nie nieprzytomnym ze szczęścia bawić się w
                dorosłość i rodzinę nie mając do tego środków i liczyć, że "jakoś to będzie".
                Ja zarabiam też powyżej średniej, a mimo to wciąż uważam, że nie udźwignąłbym
                wydatku na rodzinę.
                • iberia.pl Re: "Silesia cars"Bylem na spotkaniu... 31.07.07, 18:04
                  czasem ciekzo przewidziec jak sie zycie potoczy, co ma zrobic ktos kto 10lat
                  temu zarabial dobrze, a nagle z jakis powodow zostal zmuszony do przezycia z
                  jednej pensji?
                  Idac twoim tokiem rozumowania to wlasciwie nigdy nie jest dobry moment aby
                  przecietny czlowiek mogl pozwolic sobie na zalozenie rodziny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka