Gość: Kuba IP: *.kti.ae.poznan.pl 31.07.01, 15:51 Moze przeczyta to ktos zainteresowany? Moze mi odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kuba Re: szukam pracy/stazu/praktyki w firmie e-biznesowej IP: *.kti.ae.poznan.pl 31.07.01, 15:52 dodam, ze w Poznaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: szukam pracy/stazu/praktyki w firmie e-biznesowej IP: *.vancouver34.dialup.canada.psi.net 01.08.01, 08:53 Co tam chcesz robic? Przeciez te firmy zamykaja. Spozniles sie jakies poltora roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: szukam pracy/stazu/praktyki w firmie e-biznesowej IP: *.we.mediaone.net 02.08.01, 00:37 Gość portalu: X napisał(a): > Co tam chcesz robic? Przeciez te firmy zamykaja. Spozniles sie jakies poltora r > oku. A ja mysle ze konsolidacja/wymieranie sie powoli konczy i nadchodzi wlasnie renesans tych firm. Priceline wlasnie zarobila na czysto pierwsze pieniadze, Ebay zawsze zarabial, Amazon zarobil pod koniec roku na ''pro forma basis''.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: szukam pracy/stazu/praktyki w firmie e-biznesowej IP: *.vancouver35.dialup.canada.psi.net 02.08.01, 05:41 Ja pisze o realiach. Sam chyba wiesz ze dobry ksiegowy zawsze wyprowadzi ci firme na plusy albo minusy (w zaleznosci co potrzebujesz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mum Re: szukam pracy/stazu/praktyki w firmie e-biznesowej IP: *.pressmedia.com.pl 02.08.01, 17:01 Gość portalu: TYP napisał(a): > Ebay > zawsze zarabial, Amazon zarobil pod koniec roku na ''''pro forma basis''''.... Czy umiesz wymienić nie trzy ale trzydzieści e-firm, które zarabiają na siebie? A ile wszystkich ich jest na świecie? Założę się, że z polskich nie znajdziesz ani jednej takiej, która zarobiłaby choćby na zwrot kosztów inwestycji. To jeszcze jest taki etap rozwoju, że bawią się w e-biznes tylko bogaci hobbyści, wykorzystując na to pieniądze zarobione w tradycyjny sposób. Czy kiedyś to się opłaci? Pewnie tak samo jak właścicielowi samolotu, który postaniwił zarabiać jako powietrzny taksówkarz, teoretycznie wszystko się da, ale rzeczywistość chyba widać. Co innego internetowe przystawki do "normalnych" firm, same z siebie zysków nie generują, ale pomagają w stwarzaniu wizerunku macierzystej firmy, są dodatkowym sposobem na reklamę i kanałem dystrybucji, jak na razie mającym znaczenie marginalne. Autorowi pierwszego postu proponuję szukać w dużej firmie z ładną internetową stroną, posady tradycyjnego informatyka, webmastera itp, na dziś jak sądzę jest to najlepszy sposób zobaczenia jak to działa. Odpowiedz Link Zgłoś