Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Douglas.

11.02.08, 01:58
    Witam
    Mam pytanie czy ktos orientuje się jakie wynagrodzenie otrzymuje
    sprzedawca - konsultant w perfumerii Douglas, a jakie kadra
    kierownicza np. w Poznaniu, będę wdzięczna za odpowiedź, jestm
    zainteresowana pracą....
    Z góry bardzo dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • isas Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou 11.02.08, 14:18
        ponawiam pytanie, proszę o odp.
        • Gość: myszka Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 21:01
          hmmm nie wiem jak jest w douglasie, ale wiem jk jest w sephorze :) na caly etat wyciagniesz z 1500zl + miesięczni kosmetyki, ze sprzedazy ktorych tez sporo wyciagniesz :) mysle ze jest podobnie w douglasie. mam nadzieje ze pomoglam.
          • isas Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou 11.02.08, 22:51
            Dziękuję, a może jeszcze ktos się orientuje?
            • Gość: jolka Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 09:15
              ja pracuje w sephorze na caly etat od 9 lat pensja jest ciagle ta
              sama 1100 zl i wcale kosmetykow nie ma tak duzo.....
              • Gość: magda Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.chello.pl 08.11.08, 09:06
                z wypowiedzi tej pani o sephorze ze ma 1100 i malo mkosmetykow to
                kit,a w douglasie kazdy zarabia inaczej z reguly ok 1500 ma
                makijazysta + kosmetyki konsultant podobnie,kasa niezla kosmetyki
                tez full wypas sephora lepsza pod kazdym wzgledem ale ogolnie
                wszystko jest podobnie tyranie tyranie tyranie i te nie miarodajne
                audyty.............ale wiesz za co pracujesz,pozdr...
                • Gość: jowita Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.home.aster.pl 09.11.10, 23:05
                  zarobki może i są ale cala otoczka i towarzystwo nadętych i ważnych paniuś sprzedawczyń co to rozumy pozjadały bo w Warszawie prace dostaly jes żenujące kantować też każą gnoją młodych pracowników dno prostactwo
                  • Gość: antydouglas:P Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.11.10, 00:14
                    zgadzam się z koleżanką, pracowałam w douglasie miesiąc tylko a miałam tej chamskiej atmosfery tam po uszy, każda nadęta pracownica to co to nie ja, jak idzie bogata klientka to się do niej uśmiecha i jest miła aż rzygać się chce,a jak nic nie kupi to klnie za jej plecami dopiero. a dla nowych koleżanek chamstwo i dwulicowość z jednej strony się uśmiechają do ciebie a jak poprosisz o pomoc bo jesteś nowa i wszystkiego nie wiesz to z łaski odburkną coś i idą tapetę sobie robić dalej. a kierowniczki to takie podłe małpy, tylko na kasę nastawione, jak masz mały utarg to cię objadą aż ci się żyć odechciewa. najgorsza jest małpa na nowym świecie kierownica jedna, wredna, zamiast motywować pracowników to objeżdża ciągle i nie obchodzi nikogo że stoisz na nogach 11godz. Hasło przewodnie douglasa: nie liczy się człowiek tylko kasa!
                    • Gość: noratka Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 22:56
                      no zgadzam się :) jestem z bielska ale nasza IZA SZEFOWA JEST MILUSIA JAK MALO KTO
                      • Gość: gość Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.07.11, 18:56
                        Witam.Pracuję w firmie ponad 6 lat.Większość rzeczy jest prawdziwych-fakt.Brak szacunku dla pracownika,zarobki niadekwatne do umiejętności,wymagania i wymagania.
                        • Gość: coco [...] IP: *.205.123.92.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.08.11, 20:57
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • Gość: Molly Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.szczecin.mm.pl 23.07.13, 14:36
                        Przychód miesięczny z mężem mamy ponad 7 tyś netto i nie robię zakupów w Sephorze ani w Douglasie bo jest dla nas za drogo. Zastanawiam się jaka "elyta" tam kupuje.
              • Gość: były ochroniarz filia nr019 Lepiej niz w wojsku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 12:02
                np, w rzeszowie dziewczyny nie maja lekko,. w kazdej chwili musza
                byc do dyspozycji nawet gdy maja wolne,, swiatek piatek czy
                niedziela.tylk wystaRCZY SMS OD mONI I WSZYSTKO JASNE TRZA WYCHODZIC
                Z KINA I ZAPIERDLAC DO dOUGLASA BO TAM WLASNIE ZYCIE STAJE SIE
                PIEKNE,. poza tym te warunki,TE IDIOTYVZNE ICH ZACHOWANIA I ITD ze
                trzeba tanczyc na stole gdy nie ma klienta aa gdy juz jest na
                sklepie to stac przy nim i jak pies przy Panu i pytac co chwile czy
                czegos potrzebuje ,! trzeba stac PIEKNIE PROSTO caly czas nie
                rozmawiac! nie mowie tu o jakims gadaniu tylko nawet szepnac zdania
                nie mozna do koleazanki czy kolegi pracujacej! tylko sie usmiechac i
                mowic dzinedobry klientom .Gdy sie idzie do ubikacji to po drodze
                sie mija gabinet KIEROWNICZEK i trzeba im mowic ze sie idzie do
                kibelka ,,a jak sie dostanie pozwolenie to mozna isc dalej.ale
                czasami moze Ci powiedziec co tak czesto chodizsz, Ale KiEwrwoniczki
                moga sobie robic co chca wiadomo ze musza cos zamawiac itp..ale w
                biurze nie ma kamer siedza pija soczek lub kawusie o rozmawiaja
                sobie np,, z cioca z AMERYKi PRZEZ TELEFON A udaj ze rozmawiaj z
                jakims przedstawicielem bo regionalna przyjezdza raz na miesiac i
                wtedy kontrola a one wtedy maja juz posprzatane w biurze no
                i...pomalowane sciany 2dni wczesniej gdy ma przyjechac głowna z
                warszawy; (no wtedy pieknie i milo obsluguja klientow na sali
                sprzedazy),a gdy odlaza sluchawke to pora na papierosa,czasem nawet
                bez kontroli wyjscia,,, NO I TESTERKI WUNOSZA KIEDY CHCA A OCHRONA
                IM PODPISUJE ICH ZESZYT(KTORY SOBIE MOZNA PODETRZEC TYLEK) NO BO CO
                MA ZROBIC,,ITD.. NIE CHCE MI SIE JUZ PISAC.
                • Gość: widna Re: filia nr019 Lepiej niz w wojsku... IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.10, 10:03
                  A czy oni nie zdają sobie sprawy, że taka postawa odstrasza klientów? Ychh, jak ja nienawidze nachalnych pracowników czyhających za moimi plecami i pytających co rusz, czy czegoś mi potrzeba/czy czegoś szukam... Ja chciałam powąchac zapachy, poszukać jakiegoś mojego ulubionego, a z takiego Douglasa czy Sephory uciekałam po 5 minutach z niesmakiem, bo po prostu miałam dosyć pracowników!
                  Nie, żebym miała coś konkretnie do nich, bo szanuję ich pracę i uprzejmie odpowiadałam "nie, dziękuję", ale do sklepów zraziłam się już totalnie :E
                  • Gość: gość zmiany IP: 188.33.254.* 26.10.10, 13:06
                    Kochani kogo obstawiacie na następcę naszej prezes A.MO :) oj będzie się działo.
                    • Gość: chanelka Re: zmiany IP: *.tvk.torun.pl 26.10.10, 19:20
                      Oj będzie się działo! Mam nadzieję, że razem z nią popłynie regionalna A.Sz :-))) Czas najwyższy, wielu na to czeka....
              • Gość: kicia Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.szczecin.mm.pl 23.07.13, 14:33
                Gość portalu: jolka napisał(a):

> ja pracuje w sephorze na caly etat od 9 lat pensja jest ciagle ta
                > sama 1100 zl i wcale kosmetykow nie ma tak duzo.....

O kurde...dlaczego tam nadal pracujesz? Toż to dziadostwo przez 9 lat tak dawać się dymać i nie zmienić pracy.
            • Gość: gaga121212 Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 09:21
              WItam,zarobki w perfumerii Douglas sa takie sobie ja
              mam1200zl.wszystko zalezy od utargu,to wtedy jest premia.Zanim sie
              zatrudnisz to sie naprawde zastanow,testy sa wazniejszae od
              sprzedazy,(dla mnie to parodia)i do tego targety ktore musisz
              wyrobic,bo w przeciwnym razie nie bedzie premi i prezentow!(prezenty?
              smiechu warte)Jednym slowem mobing i duzo nauki!Zycze powodzenia.
              • Gość: jowita Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.home.aster.pl 09.11.10, 23:22
                dorwala się do rządzenia banda złodziei mobingują młodych pracowników ale cosię dziwić prostactow z prowincji kieruje dobrze spojrzeć na Douglasa w warszawie w Arkadii to dopiero lalunie z Wołominów i innych dziur zarządzają jak swoim poletkiem może naslać Państwową Inspekcję Pracy tio do tyłow im się dobierze
              • Gość: ania Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.web.vodafone.de 22.09.12, 13:32
                Witajcie,zgadzam się z tym,jak się pracuje w Polsce,masakra i to nie tylko w Sephorze i Douglasie. Z całego serca Wam współczuję.Dziewczyny,jeśli tak kochacie kosmetyki,jak piszecie,chcecie pracować w zespole,gdzie ludzie się szanują i mieć możliwość nieograniczonych przez nikogo dochodów,zapraszam do szwedzkiej świetnej firmy kosmetycznej www.my.oriflame.pl/vita,ja się nauczyłam robić makijaże i przeszłam za darmo dużo innych szkoleń,swobodnie daje się połączyć karierę z macierzyństwem,studiami,a nawet z inną pracą,to jest dobry sposób,jak się nie jest zadowolonym z aktualnego zatrudnienia,można współpracować z Oriflame po godzinach,aż sytuacja finansowa się na tyle poprawi,że będzie można rzucić znienawidzoną pracę. I tego Wam serdecznie życzę! Zapiszcie się do mojej grupy na podanej stronie.Pozdrawiam ciepło:-)
        • Gość: Angelika [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 14:58
      • Gość: anka Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 09:17
        pracuje w sephorce mam 1200zl caly etat i co trzy miesiace dostaje
        sie wode i krem w duglasie podobno jest lepiej
        • marnow1988 Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou 05.04.08, 11:44
          Wiecie, co jestem zaskoczona Waszymi zarobkami w sephorze, bo byłam
          na rozmowie dosłownie dwa dni temu i zaproponowali mi 2200 brutto
          (na 3-miesięcznym okresie próbnym), po tym czasie do pensji ma mi
          jeszcze dość prowizja. I kosmetyki mam dostawać raz na 2 miesiące.
          • annajustyna Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou 05.04.08, 12:41
            A moze startowalas na kierownicze stanowisko?
            • Gość: sephorka Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: 82.177.130.* 18.05.08, 00:57
              Małe sprostowanie,kosmetyki w Sephorze dostaje się co dwa miesiące-
              krem lub zapach plus coś z linii uzupełniającej np. coś do
              ciała,albo demakijaż,samopolacz itd.Dwa razy w roku w kwietniu i
              grudniu są to cztery kosmetyki.Konsultanci zarabiają nawet powyżej 2
              tys,w zależności od obrotów sklepu.Poza tym co miesiąc są
              organizowane min 3 konkursy,które są premiowane kosmetykami lub
              bonami Sodexho.W Douglasie przeważnie to kierownictwo zgarnia co
              lepsze kąski i handlują testerami na lewo i prawo,a dla konsultantek
              zostają mniej interesujące tematy.Niektórzy z nich są słynni na pół
              Polski...
              • Gość: gaga121212 Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 09:25
                zgadzam sie ztoba sephorko.Dokladnie tak jest ja pracuje (jeszcze!)w
                tym pieknym douglasie,obiecuja zlote gory a jak przyjdzie co do
                czeko to mam gola pensje i tester BRUNO BANANI.
                • Gość: anka Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: 82.177.130.* 06.06.08, 20:37
                  nawiązując do Bruno Banani,to znam jednego takiego gościa,który ma
                  mistrza świata w przyznawaniu sobie(jako kierownikowi perfumerii)
                  nalepszych i najbardziej poszukiwanych na rynku pozycji,wynosi je
                  torbami i sprzedaje w takich ilościach,że pensja kierownika to
                  zaledwie marny dodatek do jego właściwych dochodów,więc nic
                  dziwnego,że dla pozostałych wybór stanowi B.Banani,Sabatini i inne
                  adidasy...Koleś jest słynny w całej Polsce,ale jego szefostwo
                  mimo ,że wszyscy wkoło o tym trabią nie robi nic!Zresztą co tu dużo
                  mówić,jeśli regionalna na rozmowie kwalifikacyjnej sugeruje,że drugą
                  pensję ukręcisz ze sprzedaży testerów to o czym w ogóle mowa...Oto
                  właśnie polityka Douglasa :)
                  • cocon5 Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou 11.09.08, 22:11
                    Kochani!! też znam tego kolesia! to rzeczywiście mistrz świata w tym
                    co robi!!! ale najwyrażniej mial albo ma dobrych nauczycieli!!
                    praca w douglas nie jest rajem... to piekło!!! mobing, mobing i
                    jeszcze raz mobing!!liczy się obrót, target, koszyk, artykuł i marki
                    własne i czasem tylko wybrani kierownicy, którzy wchodzą głęboko i
                    bez wazeliny, albo tacy co tak kłamią, że aż regionalny je z ręki
                    chwalą sobie tę robote i są nie do ruszenia!!!
                    człowiek- pracownik- sprzedawca jest nikim!! taki śmieć od
                    wszystkiego: sprzedawca, konsultant, wizażysta, doradca,
                    sprzątaczka, dekorator itp. za marne grosze!! nie ważne są
                    doświadczenia ani to ze jesteś sumiennym, lojalnym, uczciwym
                    pracownikiem... po jakimś czasie cię zwolnią, albo doprowadzą do
                    tego ze sam się zwolnisz lub skończysz w psychiatryku!!
                    słyszałam ze najgorszy region to podobno północ ale też oklice
                    poznania.
                    jak lubisz być nikim i poniżanym to praca dla ciebie!!!!!!
                    • collistar Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou 12.09.08, 10:31
                      to prawda co piszesz cocon5!!! tam liczy się pieniądz a nie
                      człowiek!! mobing, który wprowadzają regionalni to coś co nadaje się
                      na dobry artykół do gazety albo do telewizji np. takiej uwagi!!! sam
                      przechodziłem przez te piekło, i tak dziwie się, że wytrzymałem tam
                      ponad 2 lata!!! a najdziwniejszy jest fakt, że regionalny świetnie
                      się ma i go chwalą w firmie!!! pracodawca albo nie wie co się dzieje
                      w jego Douglas albo nie chce wiedzieć!! zastanawiam się czy w
                      niemczech też tak jest!! przezciesz pracuje sie w douglasie systemem
                      niemieckim.. wiec tam może też jest mobing... warto by zadzwonić i
                      sie dowiedzieć!
                      fakt jest jeden, że szefostwo nic z tym nie robi!!! osobiście nie
                      polecam parcy w douglas!!!!!!
                    • windmaster Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou 12.09.08, 17:33
                      Jeżeli nie chcesz być poniżana, umiesz sprzedawać to zerknij na
                      stronę www.askontakt.pl. Telesprzedaż (znane firmy, żaden kit).
                      Rozmowa rekrutacyjna nic nie kosztuje a może to jest to?

• Gość: ewka Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 17:39
                    jak tak to wszystko czytam to smiach sie chce! Jesli wiekszosc z was
                    narzeka na brak prezentow, czy mala pensje to czemu nie probujecie w
                    innej pracy? powiedziec wam czemu? kazdy narzeka! ale tak naprawde
                    powinniscie sie cieszyc ze macie prace, bo do sephory i douglasa
                    ciezko jest sie dostac! wiec nie narzekajcie i badzcie zadowoleni z
                    tego co macie. pozdrawiam
                    • Gość: e Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.xdsl.centertel.pl 27.09.10, 08:53
                      Tak cieszcie sie,że jeszcze wogóle zyjecie i nie zapie...cie jak niewolnicy 48 godz na dobę.
                    • Gość: Douglaska Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.13.199.109.static.rdi.pl 02.10.12, 15:08
                      Nie każdy kierownik taki jest i nie w każdej perfumerii są takie dziewczyny! Ja pracuje w jednej z perfumerii od jakiegoś czasu i na początku było mi ciężko bo dużo trzeba się uczyć i być bardzo kreatywnym , myśleć co się mówi i robi , fakt początki nie są łatwe i trzeba się zaklimatyzować i zintegrować z współpracownikami!! Nie jedna osoba chciałaby tam pracować chociażby do tych kosmetyków.. na które większość z nas nie stać! ;] TAKA JEST PRAWDA! Ja co miesiac dostaje po 2 testery do wyboru jako nagroda za prace ( dodatek do wypłaty) i nie jest to Bruno Banani tylko wybrany tester jaki chce.. ( ja wybrałam sobie np. Diora, DKNY) i Pani Kierownik nie miała do mnie żadnych uwag co sobie wybieram na dodatek dostajemy próbki co jakiś czas na próbę nowego kosmetyku , dodatkowo są konkursy na odsprzedaż danych produktów i potem jest nagroda :) Fakt że trzeba się napracować żeby Pani Regionalna była zadowolona ale taka jest jej rola żeby inni pracowali na jej opinie! Ja się ciesze ze moge tam pracowac bo rozwijam swoje umiejętności w makijażu, kontakcie z klientami i poznaje fajne kosmetyki na ktore czesniej nawet nie spojrzałam ( Cena mnie odstraszala) Jak jest wam tak źle to odejdźcie i idzcie do TESCO !! Tam dopiero wam pokażą MOBING ;]
                  • Gość: Jowita Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.home.aster.pl 09.11.10, 23:16
                    to jak oni to robią przecież macanki i grzebanie w torbach prxy wyjściu to normalka ohyda polska złodziejska ohyda
              • Gość: gosc Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: 195.254.174.* 28.01.12, 16:08
                hej,
                pracowalam w uk tez w tej branzy, w ekslkuzywnym butiku, na managerskim stanowisku. Nie bylo mowy!!!! o odsprzedawaniu gratisow, ktore a propos przywozilam walizkami do pl. Bylo to pod grozba zwolnienia z pracy!!!! i dzialalo, a w sklepie byly dostepne WSZYSTKIE testery w super kondycji. pracownicy mogli brac je sobie do domu tylko wowczas gdy wymieniano je na nowe! czytam wypowiedzi o Douglasie i dostaje wytrzeszczu oczu!! no coz to pl wlasnie
                • Gość: qba Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 17:54
                  jak bym zarabiał tyle co w uk to też bym się dziwił
            • Gość: gosc Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: 195.254.174.* 28.01.12, 16:01
              Witam,
              pracowalam w douglasie na stanowisku starszy konsultant. zarobki to 3300 brutto plus premia.
              to bylo 2 lata temu i wydawalo mi sie ze nie byly to kokosy. najbardziej razily nie targety personalne, tylko targety personalne na okreslona mareke, pod haslem douglas ma na nie wylacznosc, co nie bylo prawda, bo prawie wszystkie pseudo wylocznosciowe marki mozna bylo dostac obok w seforze.
              z prostymi zachowaniami kierowniczek trzeba sobie radzic, bo niestety nie swieca one przykladem. z prostymi zachowaniami pracownikow tez trzeba umiec sobie poradzic, bo wleza na glowe, usiada, powierca sie i jeszcze powiedza ze im nie wygodnie. Praca jak wszedzie, ja kosmetyki uwielbiam, wiec mnie sie podobalo, choc jak mozna przeczytac nie wszystko...
          • Gość: magda Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.chello.pl 08.11.08, 09:08
            i to jest wlasnie prawdziwa wypowiedz tak jest jak pisze ta pani
            2200 brutto + premia to okolo 1500 na reke i jeszcze jedno jak
            wyrobiony zostanie target to premia jest taka sama jak
            wyplata......pieknie lecz ciezkooooooooo
            • Gość: asha Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 16:38
              jestem pracownica douglasa i nie jestem w pelni usatysfakcjonowana ta praca i powiem tak pieniadze marne i nie marne jak zapie.... calymi dniami jestes slodka dla szefowej wciskasz od cholery towaru klientom to koło 2tys wyciagasz ale rzadko sie to zdarza ja w okresie probnym mialam 1300 teraz mam 1500 plus premie ktore sa i nie sa raz jest to 200zl raz 300 czasem 400 dostajemy 13 wyplate w grudniu co mi sie podoba bo w grudniu jak zawsze sa zaj... utargi i dziwne by bylo jak by tego nie bylo ...o probkach zapomnijcie jedynie mozecie liczyc na laske szefowej nie ma mowy o testrach no chyba ze przyłapiesz pracownice że biorą to też ci rzucą próbkami żebyś nie otworzyła mordy przed innymi gólnie nie wolno mówić o zarobkach próbkach testerch miedzy soba bo to zakazane z wiadomych powodow o zarobkach nie możemy rozmawiać miedzy sobą wiadomo dla czego nie chodzi tu o prywatność tylko kto liże bardziej tyłek szefowej ma większą pensję to samo tyczy sie próbek oczywiście trzeba być zawsze uśmiechniętym dla klientów miłym inteligentnym rozmawiać można na sklepie ale w miarę nie można za głośno rozmawiac ...no ale z kim je prowadzić skoro większość dziewczyn jest że tak powiem słodko pierdząca sztuczne uśmiechy i szczerzące się zęby zero naturalności dziewczyny są fałszywe mówi się że nie ma walki o klienta ale jest ... tylko pytaja sie ile masz utargu ile targetow jest mobing moze nie jest tak jak niektórzy pisza moze tylko tam gdzie ja jestem ale u nas jest to delikatny mobing... to prawda ze szefowa jak nie jest wyrobiona norma wysyla znajomych zeby kupili cos i pozniej oddaje jako zwrot ... ktoś spyta dlaczego tu pracuje bo rynek pracy w polsce jest jaki jest ja prace mam na miejscu niestety nie każda kobieta w polsce w sklepie wyciaga srednio 1700-1800zł mam dosyć elastyczny grafik i nie prawda że robimy w świątek piatek bo np mamy 4 dni pracy pozniej szkolenie i jeden dzien wolnego albo 3dni pacy 2 wolne mi to odpowiada bo nie zawsze mozna zalatwic rozne sprawy w niedziele ... poza tym ciezka praca wysilek niczym w biedronce ale te pieniadze motywuja wczesniej pracowalam w sklepie odziezowym w prawdzie bylo troche lzej i bez stresu ale male pieniadze 1100zl i od 9-18 plus godzina na otwarcie i zamkniecie jeszcze wczesniej w innej firmie gdzie zarobilam 980zl a robiam 12h i dlatego jestem mozna powiedziec szczesliwa ze jestem w douglasie powiem tak jesli ktos ma lepsza oferte pracy to niech nie ryzykuje douglasem bo nie warto ryzykować żylakami i bólami kręgosłupa -ja przychodze do domu i leze caly wolny dzień, niech nie ludzi sie ze bedzie mial full probek i testerow bo nie bedzie moze raz na miesiac jakies powiedzmy 5-6 malych saszetek z clarinsa czy kanebo :/ jakaś próbeczka pefrumu o ile cie kolezanka nie wyprzedzi nie jest tak rozowo jak sie wydaje jedyne co to szkolenia tam dostaje sie ladne prezenty to trzeba przyznac ale nie sa czesto jak ja juz na stale pracuje dosc dlugo to nie mam co liczyc na wiele szkolen raz na 2 miesiace ... no i nie radze sie przyjmowac jak ktos ma dzieci bo raczej mozna zapomniec o niedzielnych spacerkach
              • Gość: Mathilde Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.acn.waw.pl 03.10.10, 23:00
                Asha, na Boga , pracujesz w perfumerii i piszesz i pewnie tez mowisz "próbeczka pefrumu"?Opisalas wszystko bardzo realistycznie, ale gdzie duze litery, znaki interpunkcyjne?Ciezko sie czyta.Jak ja pracowalam w Douglasie 4 lata temu to mialysmy co miesiac chyba 2 testery legalnie, jako dotacje i paczki na kazda okazje, to teraz tak nie ma?
                • Gość: asha Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 23:14
                  proszę teraz piszę jak sobie życzysz nie wiem czy masz jakieś problemy ze sobą czy nie umiesz czytać a skoro tak to piszę w twojej wersji językowej żebyś zrozumiała?? pracowałam przeszło 6 lat temu w sephorze ale po urlopie i półtora rocznej przerwie mieli już kogoś na moje miejsce i mam porównanie wtedy zarabiałam prawie 2tys próbki mieliśmy kiedy chcieliśmy a co 2 miesiące testery a w douglasie ...nie ma tak dobrze prosisz się o próbkę kilka dni i z łaską ją dają jak nie prosisz to mają wyj... na nas nie wiem gdzie pracowałaś ale u nas nie dostaje się prezentów ze szkoleń pan prezes przychodzi z żoną i przeszukują paczki i co lepsze zostawiają dla siebie albo na sklep i w grudniu dają w formie paczek :/ to takie irytujące jak koleżanka dostaje moje testery z chanel czy kanebo
              • Gość: borówka Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.204.69.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.11.11, 08:03
                Hejka Aśiu! kupiłam sobie pędzle z bobbi browna,wydałam 400 zł i jeden był krzywo sklejony! Czy Douglas mi to wymieni? Te pedzle sciagala mi pani z Krakowa do Bielska.Bo w bielsku nie ma Bobbi Browna.Paragon mam z bielska,a czy moge jechac sobie sama do krakowa i go wymienić,choć mam paragon z bielska czy musze to zrobic tam gdzie je odbierałam!!! Pozdrawiam serdecznie!
                • Gość: anna Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.11, 11:51
                  Możesz złożyć reklamację w dowolnej perfumerii w Polsce i dokonać wymiany.
          • Gość: :) Re: pozdrawia Douglas -De IP: *.pools.arcor-ip.net 10.12.08, 22:52

Witam kolezanki i kolegow z Douglas Polska

Dzisiaj zupelnie przypadkowo zajrzalam na wasza Polska strone Douglas ,zeby
            zobaczyc czy sa te same akcje promocyjne . Ale co tutaj znalazlam , to naprawde
            mnie przeraza.
            Czytam i nie wierze.
            Nie bede wypowiadala sie na temat zarobkow, bo zapewne sa inne w Niemczech niz
            w Polsce . Poruszyla mnie wasza systuacja dotyczaca wpolpracy z przelozonymi.
            Pracuje w jednej z fili niemeickiej Douglas i powiem ze jestem super
            zaskoczona. U was jest terror a nie wspolpraca. Jak to jest mozliwe ze istnieja
            jakas p. Agnieszka Sz. ktora jak widac calkowiecie nie nadaje sie na takie
            stanowisko. U nas tz. tutaj w Niemczech nie ma takiej opcji , zeby
            przedstawiciel regionalny tz. Area Manager tak sie zachowywal jak wy
            opisujecie - Cytuje: '' To ona wprowadzila krzyk, mobing i stres - to co wyrabia
            ta kobieta nadaje się do sądu pracy. '' Jak to jest mozliwe ze zarzad Polski
            jeszcze nic z tym zrobil , chyba nie dotarlo to jeszcze do zarzadu niemickiego.
            No tak, ale czego sie spodziewac za kazdym razem widac jak daleko Polsce jest do
            standardu europejskiego. Nie chce opisywac jak to wszytsko odbywa sie tutaj . U
            nas poprostu byloby to nie mozliwe, podejrzewam ze wszytkie bysmy sie
            zwolinily. To smutne, ale musicie cos z tym zrobic, moze kierownicy powinni
            napisac oficjalna skarge, przeciez
            kodeks pracy naklada na pracodawce obowiazek przeciwdziałania mobbingowi.
            Musicie dotrzec do prezesa , zacznijcie od petycji o zmiane regionalnej.

Beste Grüße

• Gość: douglaska Re: pozdrawia Douglas -De IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 23:41
              Witam serdecznie,
              niestety praca w Polskim Douglasie tak wygląda,mobing,stres to na porządku dziennym,jeśli Pani kierownik Magdzie M się nie spodobasz to nie masz czego szukać.Tak będzie Cię gnębić,że w końcu sama się zwolnisz bo nie wytrzymasz psychicznie....Jak by tego było mało wykorzystuje dziewczyny do pracy za biurkiem która do niej należy,a jak coś jest nie tak to mówi kierownikowi regionalnemu,że ona tego nie robiła tylko np.Beata.I kto ma OPR?Oczywiście nie Pani kierownik!A propo jeszcze targetów,jeśli brakuje kilka sztuk do zrobienia targetu a jest już ostatni dzień i kierownik trzęsie tyłkiem,że nie będzie miała premii to wpada na super pomysł:kupuje to kilka sztuk,pakuje pięknie na prezent a na następny dzień przynosi s powrotem i mówi,że prezent się nie podobał i robi zwrot.I proszę jak pani kierownik robi przekręty,a regionalny nic o tym nie wie i jest ok.Nie polecam pracy Starym Mieście koło Konina galeria FERIO,chyba,że zmieni się Pani kierownik bo jak nie to dziewczyny strzeżcie się!!!!!!A na zakończenie taki mała ciekawostka:Pani kierownik sprawdzała swoje pracownice na policji(ma znajomego policjanta)czy czasem nie były karane one i ich rodziny!!!!!Żenujące,prawda?? Terror a nie współpraca,jak to możliwe,że kierownik regionalny trzyma taką Magdę M,która jak widać całkowicie nie nadaje się na to stanowisko!!!!!
              Douglaska:))
              • Gość: zainteresowana Re: pozdrawia Douglas -De IP: *.gprs.plus.pl 31.03.09, 16:21
                czytam i naprawdę jestem zdziwiona panującą atmosferą w Douglasie...
                Zawsze marzyłam, zeby tam pracować i chociaż mam fajną i dobrze
                płatną pracę to zastanawiam się nad przeniesieniem do Douglasa.
                Jestem pewna, że tam spełniłabym się, bo bardzo lubię ten rodzaj
                pracy. Interesował mnie od zawsze świat perfum i kolorów, ale po
                przeczytaniu wiadomości jak to jest w Starym Mieście...ręce mi
                opadły:-( a to jest perfumeria, która jest najbliżej mojego miejsca
                zamieszkania.
                • Gość: gość:-) Re: pozdrawia Douglas -De IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 21:00
                  odp do Zainteresowanej.Atmosfera jaka panuje w Douglasie w Starym Mieście,nie jest wyssana z palca,zapewniam.Jeśli masz dobrze płatną pracę to ja trzymaj:-)Douglas obiecuje bardzo dużo a jak przyjdzie co do czego to nie ma nic.Targety do zrobienia,wciskanie mydełek,maseczek dla zwiększenia koszyka to po prostu żenujące dla tak prestiżowej perfumerii.Swiat perfum i kolorów jest piękny i każda kobieta czuła by się tam jak w niebie,ale pod warunkiem,że pracuje się w normalnych warunkach.A tam niestety jesteś narażona na ciągły stres i mobbing,osoby wrażliwe i mało odporne na stres nie mają tam racji bytu,jeśli się nie spodobasz pani kierownik też sobie za długo nie popracujesz bo będzie szukała dziury w całym i tak gnębiła,że w końcu sama się zwolnisz:-(Przykre ale prawdziwe.
            • Gość: ABC Re: pozdrawia Douglas -De IP: *.kielce.vectranet.pl 31.03.09, 20:52
              Witam!

Tak przeglądałam forum w poszukiwaniu innych wątków i coś mnie skusiło. Myślę - zajrzę, poczytam, zobaczę co tam u innych.
              Z mojego życia zawodowego jako szef oddziału w podobno "dużej oraz międzynarodowej firmie" - Jezu jaki zaścianek niektórzy współpracownicy moi reprezentują!!!
              Żeby założyć nieformalny "związek zawodowy kierowników", prawie 3 lata targać się z niewyedukowanym, przyspawanym do biurkowej kariery i pozbawionym kultury oraz człowieczeństwa kolegą na równorzędnym stanowisku, to tylko w mojej firmie.
              Dla mnie, a także wielu współpracowników, pojęcie skandal to nic. Kierownicy walczyli pismami, rozmowami, grupami nacisku na zarząd, żeby gościa odsunąć od kontaktów z klientami, przyjmowali uciekających pracowników, bo groził, poniżał, awanturował się.
              Efekt też możliwy tylko w mojej firmie - zwalniają nam ludzi, gdy wychodzimy z biura, bo do klientów trzeba pojechać. Zgadnijcie kto jest egzekutorem?:-) Ten "popularny" inaczej.
              Moja kariera kończy się w owej placówce specjalnej. Nawet mi jakoś lepiej na duszy, bo byłam dobra, nawet bardzo dobra. Potrafiłam osiągnąć świetne wyniki finansowe szanując zespół, ich życie prywatne. Wszyscy ciężko na to pracowali. Mogę sobie spojrzeć w oczy codziennie rano w lustrze:-)
            • Gość: e Re: pozdrawia Douglas -De IP: *.xdsl.centertel.pl 27.09.10, 08:55
              bo Polacy to urdzeni niewolnicy.
            • Gość: kris Re: pozdrawia Douglas -De IP: *.actus-info.pl 25.03.14, 19:26
              Proszę Cię o pomoc
          • Gość: aaaagggiii Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.146.96.74.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.05.11, 15:45
            mam pytanie w jakim miescie bedziesz pracowac w sephorze?
      • kxiadz Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou 12.09.08, 11:34
        Jak mam takie pytanie co do oryginalnosci produktow,jak to jest?
        Czy to tylko cos w stylu 'urban legends'?
        Otoz doszla mnie plotka ze co poniektorzy sprzedawcy mogliby
        pozamienaic produkty firmowe na oryginalne podrobki np z Turcji.
        • tinanina Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou 13.09.08, 11:27
          Hej.Na temat zamiany produktów oryginalnych na podróby się nie
          wypowiem,aczkolwiek jest to możliwe,ale wyłącznie z pomocą
          kierownika lub regionalnych,bo to oni mają największe możliwości
          (przeunięcia ,wymiany towarów między sklepami) .Sam pracownik
          niewiele może .
          Chętnie przyłączę się do wypowiedzi i opinii poprzedników,co do
          pracy w Douglas.I niestety będę kolejną osobą ,którą Douglas
          rozczarował.Podejmując pracę w Douglas myślałam ,że złapałam Pana
          Boga za nogi .Był to czas gdy to właśnie o Sephorach mówiło
          się ,że tam jest syf.Bardzo dużo osób przechodziło z Sephory do
          Douglasów.Ale niestety ten czas minął bezpowrotnie .Dziś pracownik
          w Douglas jest nikim,rób co ci każą i się nie odzywaj .Spotkałam się
          z różnym traktowaniem:mobingiem ,poniżaniem ,wyśmiewaniem itp. Co
          dziwne ,takiego traktowania pracowników dopuszczają się kierownicy
          regionalni,którzy nie dość ,że mają tak myślę wyższe
          wykształcenie,to przechodzą również na bieżąco wiele szkoleń :jak
          wspierać i motywowoać swoich podwładnych .Dziwne jest to ,że góra o
          tym wie, ale nic z tym nie robi. Cóż ,jednym słowem nie dajcie się
          zwieść.Praca w Douglasie jest dla naprawdę odpornych psychicznie
          osób,które jednym uchem wpuszczą a drugim wypuszczą to co do nich
          się mówi ,dla tych co pracują licząc dni od wolnego do wolnego,dla
          luzaków(dni wolne ,urlopik,zwolniwnie lekarskie i jakoś czas i
          pieniądz leci) .Jeśli angażujesz się w pracy ,jesteś
          uczciwy,liczysz na rozwój i awans ,zapomnij o pracy w Douglas .
          Zgadzam się z przedmówcą Collistar może dobrze byłoby rzeczywiście
          aby ktoś z zrządu niemieckiego zapoznał się upadjącym wizerunkiem
          Douglasa w Polsce.
          Może są osoby ,które mają inne doświadczenia a moze podobne,nie
          bójcie się wypowiedzieć ...
          • Gość: kinia Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.186.rev.vline.pl 25.10.08, 19:11
            jak czytam to co piszecie to troszkę miesza mi się w głowie:/ moja koleżanka
            pracuje w douglas, przeszła tam właśnie z sephory i mówi ze jest o niebo
            lepiej!!!!! i nie ona pierwsza tam przeszła i nie jedyna tak twierdzi. Cos mi
            sie wydaje ze którys region ma poprostu przesrane a w moim mieście jest spoko
            regionalna i spko atmosfera. Z tego co wiem, laski mają ok 1800zł na rękę bez
            premii, wiec nie wiem o czym piszecie,...Do tego o wiele wiele wiecej testerów
            niz w sephora, w grudniu podobno 10!!!!! nie mówiąc o 13ej pensji której w
            sephora nie ma a w douglas jest:)))i co wy na to?
          • Gość: smieszka Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: 213.17.172.* 07.11.08, 12:35
            Ja też pracuje już kilka ladnych lat w douglasie. Z reguly jestem optymistką ale
            nigdy nie skarzylam sie i nie spotkalam sie z taka sytuacja o jakiej tu czytam.
            Wlosy mi się jeża na glowie. Wszystkie zwolnienia osob byly na wlsne życzenie.
            Nie raz pracowałam za takich nierobów. Wiec nikogo mi nie żal. No ale polska
            mentalnosc jest smutna i szara. Wszyscy narzekaja i kazdemu jest zle. Glowy do
            gory smutni ludzie z takim podjeściem w życiu wiele nie osiągniecie.
            • Gość: viola Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.legnica.vectranet.pl 01.03.09, 12:16
              Wiecie co jest najgorsze w Polsce?To ,że Polak Polakowi musi być
              oszustem,nie ważne co sprzedaje musi sprzedać a przez to uczciwi
              ludzie są nikim.I wychodzi na to ,że Polska to egoistyczny
              naród ,który myśli tylko o sobie,żeby wyciągnąć pieniądze.Im więcej
              kłamie w celu sprzedaży tym lepiej go widzi pracodawca.Jak tu
              wierzyć i komu?,to jest pytanie
      • najlepszy.mariolka89 Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou 30.09.08, 20:55
        Witajcie
        collistar ja tez tam pracowałam, w którym pracowałaś?
        napisz do mnie
        • Gość: collistar Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 16:01
          Pracowałem jedenj z pierwszych fili w Polsce...
      • Gość: konsultantka Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.chello.pl 04.11.08, 22:51
        Mariolka i Dominik - jesteście żałośni....
        • Gość: ja Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.gdynia.mm.pl 05.11.08, 23:13
          hmmm...ciezko coraz ciezej. naleze raczej do sumiennych osob i wywiazuje sie ze
          swoich obowiazkow,ktorych mam wiecej niz zwykly konsultant,a dostaje tyle co
          on...naleze raczej do osob,ktore nie biora wszystkiego do siebie i dzieki temu
          moga sie cieszyc,ze jeszcze tam paracuje,bo jako tako osobiscie nie ma mi sie za
          co obrywac,bo nie robie niczego co mogloby firmie zaszkodzic-wrecz przeciwnie.
          co chwila cala ekipa ma ciezkie rozmowy z kierownictwem za niewyrobione targety,
          syf na polkach(ile mozna sprzatac??) i niezadowolone miny klientow(nie wiem o
          czym mowi taki kierownik skoro w ogole go na sklepie nie ma). o wypowiadaniu sie
          o zalodze nie wspomne, bo nie raz nasluchalysmy sie jakie to delikatnie mowiac
          jestesmy beznadziejne. tez myslalam,ze zlapalam Pana Boga za nogi...niestety
          okazalo sie inaczej. douglas ma to do siebie,ze nie ma dnia bez stresu(chyba,ze
          kierownik ma wolne), zastanawiasz sie ktory z klientow to ten "tajemniczy" i
          moze nie powinnam tak bardzo narzekac,bo jak sie ostatnio dowiedzialam
          "..przeciez firma wam placi.."(co to za łaska?),ale tu nie ma mozliwosci awansu,
          rozwoju...szkoda,ciekawe ile jeszcze wytrzymam..................
          • Gość: Kaiser Soze Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.08, 19:56
            Nie dokońca tak jest jak piszecie, nie we wszystkich perfumeriach
            jest tak jak piszecie. Znam przynajmniej kilka w których personel
            chwali sobie atmosfere i kierownictwo. Piszecie że mobing, a może to
            jest złe zarzadzanie przez regionalnych którzy ze stanowiska
            kierownika perfumerii wskakuja na regionalnych i dopiero wtedy
            okazuje się jak słabymi i bez wiedzy merytorycznej i odpowiedniego
            przeszkolenia są regionalnymi. W Douglasie brakuje odpowiednio
            przeszkolonej kadry "regionalnych", czesc ludzi nie ma pojecia jak
            należy rozmawiać z kierownikami perfumerii w jaki sposob motywować
            ich i konsultantów w perfumerii. Regionalna wydziera tylko twarz i
            straszy zwolnieniami, a do tego jest niekompetenta, wiec pracownicy
            tez czują sie źle i nie dziwota że nie chce się już ludziom w
            perfumerii pracować. Ale tak dlugo jak bedzię syf na stanowiskach
            decyzyjnych (kadra regionalnych i cześć kierowników perfumerii) tak
            długo bedzie niezadowolenie sprzedawców i animatorek. A może
            zapytajmy pracowników gdzie chcieli by pracować i z kim?
            • Gość: EX-D Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.stk.vectranet.pl 10.09.09, 14:49
              najgorsze jest to ze Douglas ma duzo osob ktore sa swietnie przeszkolone i
              pracuja tam od paru lat, ale oni wola nowe osoby z zewnatrz... bez szczegolnie
              wygorowanych wymagań. porazka.. ciekawe czemu tak jest?
          • Gość: EX-D Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.stk.vectranet.pl 10.09.09, 14:45
            jestem ciekawa ile pracujesz juz w Douglasie, bo ja dokladnie to samo miałam..
            na szczescie zrozumialam pewne sprawy i uwolniłam sie. Jesli jestescie
            wrazliwymi osobami i łatwo was zranic to nie praca dla was!!
            Stres!Stres!Stres! zadne pieniadze nie sa warte tego co tam sie dzieje.. MOBING!!
      • Gość: krzysiek Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.icpnet.pl 07.11.08, 14:12
        Słuchajcie a jakie sa zarobki kierownika,czy ktoś wie?Czy pracują
        także w weekendy czy w tygodniu?Jak to wygląda?
        Pozdrawiam
        • Gość: miki1977 Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 11:48
          Kierownik pracuje ,jak każdy pracownik, a może się zdarzyć, iż dłużej niż 8 h.Grafik jest ustalany dużo wczesniej, pracuje się 8 i pół godzin, przysługują 2 przerwy, 15 min i 30 minut.(jedna płatna, druga nie).Zarobki nierówne,jedni na próbny dostają 1200, inni 1400 , a jeszcze inni 1500 do 1700.Premie wyrabiają duże filie, mniejsze raczej kiepsko, a za czym idzie premia, w ogóle , albo rzadko.Prezenty za wyrobienie targetów, ale nie liczcie na kokosy!!:(
          • Gość: :) Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.cust.tele2.pl 26.11.08, 16:38
            Praca dla ludzi o stalowych nerwach mobing na kazdym kroku sklepy oblozone
            kamerami z kazdej strony ktore sluza nie do wyłapywania zlodzieji a do
            kontrolowania pracownikow. Ciągła presja sprzedaży za nie wyrobione targety kary
            regionalnych <smiech> i odpytywanie przy pólce za wyrobione targety z łaską
            dadzą ci 1 pefrum a sami kierownicy wynoszą torbami kosmetyki. Zarobki na
            początek 1150 zl konsultant - sprzedawca i tak jest przez rok pozniej podwyzki o
            jakies 200 zl Ogolnie chca zebys cale swoje zycie poświeci dla firmy Douglas a
            nie warto:D
            • Gość: Monee Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 11:52
              W tym co napisałaś, jest troszkę prawdy - ale też minęłaś się z
              prawdą. Jestem byłą pracownicą Douglasa pracowałam z dwoma
              kierownikami i do tego z dwoma kobietami, to prawda że jedna
              wynosiła torbami na szczęscie wylądowała gdzie indziej, natomiasta
              druga brała tyle co jej przysługiwało. Przestańcie pisać brednie -
              bo krzywdzicie managerów którzy są uczciwi, znam takie kierowniczki
              perfumerii i powiem więcej dziewczyny z tej perfumerii bronią swojej
              szefowej i wiem że są zadowolone z pracy, nie ma mobingu, straszenia
              itp. a plany wykonują. Wiem i zdaję sobie z tego sprawę żę nie
              wszędzie tak jest - ale swoimi ogólnymi opiniami o kierownictwie
              robimy wielką krzywdę właśnie tym porządnym kierownikom. Zadam
              pytanie czy w perfumeriach nie ma słabych konsultantek złodziejek,
              obiboków i leserów, naciągaczek zwolnień lekarskich itp.? Wszyskiemu
              są winni kierownicy ? - bzdura. Na tym forum powinien wypłynąć wątek
              regionalnych i ich postaw wobec konsultanek jak i kierowników filii.
              Uważam że największą pomyłką Douglasa był awansowanie kierowniczki z
              Poznania na regionalną - tak piszę o beznadziejnej pani Agnieszce
              Sz. To ona wprowadzila krzyk, mobing i stres - to co wyrabia ta
              kobieta nadaje się do sądu pracy. Moja znajoma umawiała się
              dwukrotnie na rozmowę kwalifikacyjną - a ta baba ani razu nie
              przyjechała a do tego nie odbiera w ogóle telefonów, wszystko i
              wszystkich ma w 4 literach. Ona nie potrafi odbierać telefonów od
              kierowników filii tak,tak nie odbiera telefonów od kierowników. Jak
              to możliwe że dwukrotnie okradają witrynę w perfumerii i sprawy nie
              ma ? Podejmuje decyzje niezgodne z założeniami firmy, nie potrafi
              kompletnie wspólpracować z kierownikami fili i stale kłamie. Tak,
              tak Pani Agnieszko, Pani okłamuje pracowników (można sprawdzić
              pocztę e-mail). Jest pani najgorszym z regionalnych i do tego
              strasznie znienawidzonym w swoim regionie (dziewczyny nie mogą na
              Panią patrzeć) a na Pani temat juz mówi Polska. Więc jak można
              budować sukces firmy z załogą która nienawidzi swojego przełożonego -
              zero sukcesu, to musi skończyć się klapą. A że tego nie widzi
              zarząd to znaczy albo nie interesują sie tym albo nie wiedzą o tym -
              ponieważ nie rozmawiają z kierownikami sklepów. Na miejscu pani
              przełożonych zwolniłbym panią w trybie natychmiastowym, jest pani
              osobą konfliktową, bez jakiegokolwiek przygotowania merytorycznego
              do bycia regionalnym, wycoce niekompetentną (wiem co piszę), bez
              zmysłu organizacyjnego, niewyrozumiałą, zarozumiałą wydaje się pani
              że jest pani pępkiem świata - a to nieprawda. Pani Agnieszko to pani
              jest odpowiedzialna za syf który powstał w pani regionie - tego nie
              było przed pani objęciem tego regionu. Dlaczego innne perfumerie
              potrafią pochwalić swojego regionalnego w rozmowach z pracownikami
              innych perfumerii mówiąc Mariola jest w porządku ? Przepraszam za
              moją dygresję na temat pani reginalnej Agnieszki Sz. Ale praca w
              Douglasie to też praca z takimi głupimi regionalnymi, jak kierownik
              ma "pełne gacie" to i personel (konsultantki, animatorki)
              mają "pełne gacie". Reasumując praca w Douglasie jest taka jak
              wszędzie ale trzeba dobrze trafić (kierownicy, regionalni), można
              przyzwoicie zarobić można dostać dużo ale też trzeba dać coś od
              siebie - dobrą sprzedaż. Znam takie dziewczyny które za promocje i
              sprzedaż odbierają wiecej prezentów aniżeli kierownik perfumerii i
              proszę dziewczyny nie piszcie że to niemożliwe bo jest to
              udokumentowane. Jeżeli ktoś z zarządu tej firmy bedzie chciałby
              porozmawiać w 4 oczy jestem chętna do rozmów. Z panią Agnieszka
              niestety nie, bo jest to osoba która nie nadaje się do tego typu
              konkretnych - merytorycznych rozmów. Mała uwaga do kierownictwa
              (Warszawka) - pamiętajcie że sukces buduje się zespołowo - firma
              musi działać jak dobrze nasmarowany mechanizm. Ciagłe rotacje
              powodują że macie słabo przeszkolony personel, a co za tym idzie -
              to idzie słaba sprzedaż. Pozdrawiam wszystkie konsultantki w Polsce -
              trzymajcie się dziewczyny - jesteście solą tej firmy.
              • Gość: Amaegon Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.ip.netia.com.pl 02.12.08, 17:34
                Moja żona od niedawna pracuje w "perfumerii" Douglas i jestem bardzo
                rozczarowany tym co się w tej firmie dzieje. Pana "kierownika"
                regionalnego przeszkoliłbym natychmiast ze znajomości Kodeksu Pracy,
                w szczególności ze znajomości pojęcia mobbing, gdyż może się to
                nieprzyjemnie skończyć dla pracodawcy(w przypadku udowodnienia nawet
                pozbawieniem wolności do 2 lat). Osobiście byłem świadkiem
                skanadalicznego zachowania "regionalnego" a opowieści z następnego
                dnia zwalaiły mnie z nóg i chciałem nawet porozmawiać z nim
                osobiście, żeby spróbował pokrzyczeć na kogoś większego i
                silniejszego od siebie a nie na kobiety, które doprowadza do łez.
                Łez rozpaczy z bezsilności sytuacji w jakiej się znalazły.
                Przyglądając się dalej rozwojowi sytuacji uważam, że "nieudolny"
                kierownik został już odpowiednio "nastawiony" i przeszkolony
                przez "regionalnego" i wydaje mu się, że właśnie tak należy
                postępować. Sam jestem osoba zarządzającą dużym zespołem ludzi i
                wiem jak ciężko jest przekonać Zarząd do najprostszej prawdy, że
                zadowolenie pracowników przekłada się bezpośrednio na zadowolenie
                klientów i dalej na wyniki sprzedaży, ale właśnie na tym m.in.
                polega praca kierownika (nie ważne na jakim szczeblu). Martwi mnie
                tylko jedna sprawa czytając wpisy na forum w tym temacie, że nic nie
                robicie z tym, żeby zmienić i uzdrowić tę sytuację. Natomiast cieszy
                mnie to, że będę mógł pokazać żonie te wpisy i "otworzyć" jej oczy w
                jakie szambo wdepnęła. TAK, TAK - TO SZAMBO, NIE PERFUMERIA!!!!
                Znalazłem argument, który mam nadzieję pomoże mi przekonać żonę, że
                lepiej zrezygnować od razu niż czekać aż coś się zmieni
                (mimo "durnych" uwag kierownika, że najsłabsi pierwsi odpadną). Ja
                dodam, że wolałbym odpaść na początku, jako "najsłabszy", niż trwać
                i znosić upokorzenia, choć rozumiem, że niektórzy mogą być w taiej
                sytuacji życiowej, iż muszą to znosić. Moja rada dla wszystkich
                pracowników "perfumerii" Douglas - ludzie to WY jesteście motorem
                tej sprzedaży i bez WAS jej nie będzie. Nie dajcie się mamić
                obietnicami premii w postaci kosmetyków czy innych artykułów w
                bliżej nieokreślonej przyszłości - warunki pracy powinny być
                ustalone i to zgodnie z obowiązującym prawem na piśmie w formie
                umowy. Nie wiem o jakiej premii pisały niktóre osoby, bo w umowie o
                pracę mojej żony nie widziałem zapisu o premii. Czy premia to
                jakieś "wyżebrane testery", które da lub nie kierownik? Czy nie
                lepiej jest wynegocjować lepsze warunki płacy (praca jest na prawdę
                ciężka i bardzo odpowiedzialna) i pójść jak Klient, wybrać i
                zapłacić swoimi ciężko zarobionymi pieniędzmi?
                Ja mam nadzieję, że niedługo będę mógł już napisać do kogoś "na
                górze", bo zaręczam WAM, że tak tego nie zostawię. Pozdrawiam
                wszystkich "szeregowych" pracowników Douglasa i w porzo kierowników,
                jeżeli takowi są.
                • Gość: Zarząd Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 11:55
                  Dawajcie jakieś konkrety.
                  Pośmiejemy się razem ;)
                  • Gość: diorek Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.centertel.pl 06.12.08, 00:02
                    Jesli chodzi o Panią Agnieszkę SZ.- święta racja- kłamstwem ,
                    oszustwem,brakiem szacunku i sztuczną sympatią daleko
                    zajdzie,natomiast firma ...przeciwnie!
                    • Gość: Kalafior Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.rejtravel.pl 08.12.08, 22:49
                      Witam:) Bardzo zainteresowal mnie ten temat jako ze sam osobiscie mialem
                      przyjemnosc pracowac w tej jakze kontrowersyjnej firmie o ktorej rozgorzala
                      tutaj bardzo mocno fascynujaca dyskusja:) Otoz odnoszac sie do dwoch przedmowcow
                      ktorzy poruszyli niebo i ziemie (kierownictwo, warszawke kto wie zabraklo apelu
                      do samego pana douglasa;) i Boga) intensywnie atakujac osobe p. Agnieszki
                      chcialbym zapytac czy aby nie maja oni jakichs osobistych porachunkow,
                      niesnasek, sporow, urazow za ktore w ramach odwetu usiluja sie odegrac w tak
                      malo wyszukany sposob oczerniajac ja w tym temacie.

Pracowalem z ta kobieta - bardzo silna pewna siebie osobowosc majaca wladczy
                      charakter nastawiona na sukces - bez dwoch zdan to prawda natomiast stwierdzenie
                      ze jest niekompetetnym bez wiedzy i przygotowania merytorycznego kierownikiem
                      regionalnym to juz bezczelne w zywe oczy klamstwo. Najwidoczniej bedac strasznie
                      zaslepionym nienawiscia do niej w/w osoby nie potrafia dokonac obiektywnej oceny
                      sytuacji skupiajac sie na destrukcyjnej probie osmieszania i prosze Was nie
                      piszcie tekstow w stylu ze za jej kadencji perfumerie popadly w nielad i stal
                      sie syf bo z tego co Wiem p. Agnieszka kierownikiem regionu jest od niedawna a w
                      spadku do zarzadzania dostala same odpady (*nie urazajac tymi slowy nikogo -
                      wulgaryzm w recz uzyty w celu jak najwierniejszego emocjonalnego oddania
                      faktycznego stanu rzeczy;) - jedyna wartosc stanowi doskonaly personel tych
                      sklepow ktory jednak nie ma mocy boskich i z kapelusza monet nie natrzepie...
                      Takie sztuczki to tylko w Erze ewentualnie zadzwoncie do Chris'a Angel'a) czyli
                      w wiekszosci sklepy nowo otwarte w kategoriach ponizej A (a moze wszystkie? nie
                      znam dokladnego ich spisu moze te osoby wymienia choc jedna perfumerie A badz A
                      premium w regionie p. Agnieszki??? hmm?) dlatego jej zadanie nie jest latwe a Wy
                      swymi slowy upewniacie mnie tylko w przekonaniu ze brak Wam merytorycznej wiedzy
                      w tym temacie, ze nie jestescie kompetetni by wypowiadac sie tutaj obiektywnie i
                      wroccie tu kiedy przejdziecie szkolenie zapoznawcze z historia kariery p.
                      Agnieszki w tej firmie.

Nawiazujac do pozostalych wypowiedzi - prawda jest ze wiele, bardzo wiele praw
                      pracownika lamanych jest czasami wrecz nagminnie przez kierownikow filii
                      zwlaszcza w okresach przedswiatecznych, pracownicy sa mobbingowani o koszyk,
                      target a kiedy nie wychodzi i nie wyrabiaja narzuconych norm zewszad "leca na
                      nich bluzgi" bo przeciez kiedy klientow na sklepie brak powinny zatanczyc
                      streptease na kasie by ich zwabic a takie dni tez sie zdarzają... (bez klientow
                      a nie ze streptease'm niestety;)) Sa takie dni ze kiedy koszyk jest biedny - ze
                      strachu przed bura od regionalnego kupuja towary z wlasnej kieszeni!
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Kalafior Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.rejtravel.pl 08.12.08, 23:00
                        Ah i jeszcze przyszlo mi do glowy...
                        Kto wie moze przyjda takie czasy ze dziewczyny beda musialy na ulice wybiegac z transparentami:
                        "Ratujmy koszyk"
                        "Koszyk tez czlowiek"
                        albo... nie obsluza nas w ogole jak nie spelnimy koszykowych kryteriow?:)
                        • Gość: REKIN Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 17:01
                          Mam nieodparte wrazenie ,że Pani Agnieszka maczała w tym poście palce
                          ....sumienie się odezwało czy strach ogarnął.Wszystko ma swój koniec i miejmy
                          nadzieję ,że kariera Pani Agnieszki Sz. również ,czego sobie i Wam koleżanki i
                          koledzy w Nowym Roku życzę .
                • Gość: amy Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.gmk.net.pl 29.12.08, 22:39
                  czy Twoja zona pracuje w dabrowie?? ja sie zwolnilam z tego syfu ta
                  firma tylko doi nagradza sie klamstwo, donosicielstwo ciagle
                  szukanie winnych lamanie kodeksu pracy syf i fuuujjjj
                • lv12 Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou 25.02.09, 10:55
                  No... Trafilam tu w wyniku poszukiwania, gdzie by mozna wylac swoja opinie na tema Douglas perfumerie..
                  Ja pracowalam we Wroclawiu, i powiem, ze naprawde zdziwiona byłam, iz ani "pani kierownik" ani "pani zastepca" NIE UMIEJA OBSŁUGIWAC KOMPUTERA I NAJPROSTRZE PROGRAMY!!!! Nie wiem w jaki sposob zdobyły te posady.. moze miały "osobista"rozmowe z panem regionalnym...
                  Bo nadal nie rozumiem jak moze osoba bez wykształcenia kierowac zespolem ludzi. Prostackie słownictwo, brak kultury, a tester - to kres ich marzen.. Jestem naprawde zawiedziona..
                  Douglas moze i ma szczytne załozenia checi i renome ale to co sie dzieje w filiach na terenie Polski to jest smieszne!
                  Pani kierownik wydziera sie na konsultantki zeby poprawiły makijaz, a sama chopdzi NA KACU z "worami" pod oczyma.. Profesjonalizm.. az sie rzygac chce..
                  A jaszcze lepsze: ktos tu mowil, ze nie trzeba do nikogo sie podlizywac.. Nieprawda, ja własnie dlatego nie pracuje.. Kazda konsultantka powinna lizac dupe kierowniczce i jej zastepy!! Az mnie muli jak slysze: "kochanie moje, kupiłam ci tu bułeczke na sniedanko" "no co Ty, nie przytyłas, jestes taka piekna, czemu nie idziesz na modelke.." Aj.. szkoda gadac.. Poprostu, omijajcie te smitniki, bo tam naprawde mozna sie czyms zarazic, bo kierowniczka wystawia najstarsze testery, a nowe zabiera sobie! Po pracy w douglas przez miesiac doprowadzałam cere do normy! Jednym słowem SYF I CHAMSTWO!!
                  • Gość: Jojo Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.cust.tele2.pl 25.02.09, 18:17
                    Mam wrażenie że pracowaliśmy w tym samym Douglasie:)A jednak nie.. na Śląsku
                    jest tak samo jak we Wrocku kierownictwo nie zna podstawowych programów
                    komputerowych, nie potrafi zamawiać towaru!! konsultantki w tym pomagają, a
                    słownictwo i kulturę to znają chyba z przysłowiowego "jogurtu" ale co się dziwić
                    jak regionalny słownictwem i szacunkiem dla drugiego też nie grzeszy.Ta firma do
                    dno jakich mało!!
                  • Gość: douglaska Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 23:32
                    zgadzam sie z Toba w 200%!!!!!!!Tak jest rowniez w Starym Miescie kolo
                    Konina.Poprostu brak slow:-(
                    Syf i chamstwo
                  • Gość: Vegtula Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.09, 19:13
                    Mam pytanie do lv12.

Chcialabym sie od Ciebie dowiedziec w ktorej Galerii we Wroclawiu pracowalas w
                    Douglasie??Mam rozmowe w Galerii Dominikańskiej i niewiem czy podjac sie tej
                    pracy po przeczytaniu tylu postow odechciewa mi sie tam isc:/

Pozdrawiam
                  • Gość: zaba Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.stk.vectranet.pl 10.09.09, 15:01
                    zgadzam sie w 100%. w regionie śląskim tez tak jest...
                • Gość: zeze Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: 95.108.43.* 01.06.10, 21:31
                  Witam. Jestem troche zdziwiony Państwa podejściem. Piszecie o mobingu
                  w pracy, o zachowaniu szefów regionalnych. Gdybyście Państwo znali
                  doświadczenie zawodowe i to w jaki sposób "je zdobywali", szczególnie
                  piszę tutaj o regionie zachodnio północnym nie pozostawiło by to
                  złudzeń że trzeba uciekać z tych perfumerii. z czegoś trzeba spłacać
                  "pałace które sobie kupili" dlatego pożyczają własność firm
                  dystrybucyjnych. i dlaczego nie mogą tego robić niektórzy kierownicy.
                  oczywiście w firmię pracują też bardzo przyzwoici ludzie ale niestety
                  są pod dyktandem "pozostałych"
                  Co do watku niemieckiego - nic prostszego :
                  wystarczy wysłać maila z linkiem do forum oczywiście wstepna
                  informacja po niemiecku.
                  Claudia Todzi
                  Telefon: (02331) 690 7127
                  Telefax: (02331) 690 7178
                  c.todzi@douglas.de

lub
                  maila do Pani M. z zarządu wiem że jest bardzo przeczulona na tym
                  punkcie.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
                • Gość: Renia Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.krak.tke.pl 27.08.10, 21:11
                  Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w Douglasie w Rzeszowie.Proszę napiszcie jak coś wiecie o tej fili bo nie wiem czy sie nie wpakuje w jakieś gó**o:-)
                  • Gość: gosc 0109 Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.10, 21:51
                    hej jestem obecnie pracownikiem i odradzam ci ta pracę z całego
                    serca.Jeżeli masz znajomości w aptece i będziesz brać dużo tabletek na
                    uspokojenie to zapraszam:)plotki,donosicielstwo,gnojenie pracowników -
                    standard!!
                    • Gość: nowa Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 21:40
                      Zamierzam starać się o pracę w jednym ze sklepów Douglasa w Bydgoszczy. Proszę o opinię, konsultantek, z tych punktów. Z tego co widzę na tym forum generalnie nie jest za fajnie w tej firmie, ale możę spróbuję....
                      • Gość: udręczona Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 09:29
                        Z Pomorską daj sobie spokój tu jest piekło. Dopóki kadra się nie zmieni będzie tak dalej.
              • Gość: lala Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.stk.vectranet.pl 10.09.09, 14:56

tez jestem byla pracownica douglasa i wiem jak sie dokumentuje wynoszenie
                testerow:D a mialam 5 roznych kierowniczek. Jedna z pieciu uczciwa... zgadzam
                sie z tym ze trzeba dobrze trafic, ale regionalni zawsze beda wchodzic z nosem
                zadartym w gore...i zawsze bedziesz tam traktowana jak zwykly pionek, ktorego
                mozna szybko wykluczyc z gry... nie poswiecajcie sie w tej pracy NIE WARTO!!
      • Gość: Puszek Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: 212.160.251.* 10.12.08, 10:50
        DZIEWCZYNY o co chodzi z tymi KOSZYKAMI bo nie rozumiem???????????
        SAma osobiście byłam zainteresowana pracą w jednym z wielkopolskich
        DOUGLASÓW lecz po tym co tu czytam mam i to spore wątpliwości a z
        tego co piszecie w WLKP jest NAJGORZEJ?
        • Gość: Niunia Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 14:52
          koszyk to średni obrót na klienta minimum 230,00.często konsultantki
          gdy widzą klienta który ma w koszyku jakąś tanioche unikają
          podejścia do kasy bo to obniża koszyk...
          a p.Anieszka to niech się weżmie za niekompetentnych kierowników
          którzy przesiadują w biurze przed kompem albo w szafie z testerami a
          nie dręczy konsultantów którzy często gęsto okłamują klientów i
          wciskają kit aby cokolwiek sprzedac ,a kiedy zrobią obrót to kieras
          dostaje nawiększą premię a konsultantki ochłapy...a one często stają
          na głowie ,zeby był SPOKÓJ
          • Gość: mała Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 11:07
            witam,ja nie jestem pracownikiem douglas ale mam doczynienia z
            regionem p.anieszki,to co piszecie to szczera prawda
            ciekawi mnie fakt jak długo jeden z kierowników będzie na taka
            skale sprzedawał testery gdzie się da do tego stopnia ze można u
            niego zamówić nawet najdrozsze kremy itp,a w szufladach z testerami
            pusto albo tylko hydra....(najtańsze)
            Są tacy kierownicy którzy niewiedzą co mają na pólkach,a personelowi
            robi się testy kompetencji...
            w toruniu to jest jedna taka gwiazda której teksty znane są w całym
            regionie np.do klienta- jak na klienta to jest pan bystry-,albo-ten
            zapach śmierdzi jak płyn do szyb-
            może ktoś ma adres do Pani szefowej Mosurek i zechce jej wysłać całe
            to forum....
            • Gość: marzenixx Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 15.12.08, 22:15
              wow! jakas masakra co tu piszecie!!! a jak jest w Koszalinie w
              douglasie??? ktoś wie??
              • Gość: piernik Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 23:00
                a czy wiecie może czy istnieje tam praca na pół etatu albo 1/4 czy
                cos w rodzaju stażu? Mam mało zajęć i chciałabym gdzieś załapac
                jakąs pracę. Ale po tym co tu piszecie, to rzeczywiście jakis istny
                koszmar...Ale właściwie jakie oni mają wymagania? trzeba mieć
                doświadczenie? czy od razu wysyłają na jakieś szkolenie?
                • Gość: Judyta Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.cust.tele2.pl 23.12.08, 19:37
                  w douglasie 1/4 etatu?? tam nie ma takiej opcji albo pracujesz i dajesz z siebie
                  wszystko albo siedz w domu jak chcesz sie uczyc i pracowac to nie w douglasie bo
                  wymagaja cudow czasem kosztem szkoly a szczegolnie na slasku...
                  • Gość: anna Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.toya.net.pl 27.12.08, 00:56
                    nie wiem jak Wy ale jestem zaskoczona. bylam na okresie probnym w
                    Sephorzer i zarabialam na reke 1500 zl , w Douglasie maja place 2000
                    zl , moj kolega tam pracuje , poza tym sa szkolenia-darmowe
                    kosmetyki za posiedzenie przez 2 h maksymalnie, my jakos
                    wyrabialismy target , wiec co miesiac nowe kosmetyki , za ktore
                    mozna bylo zarobic druga pensje.
                    • Gość: Kapo Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.globalconnect.pl 27.12.08, 01:00
                      Osobiście byłem świadkiem
                      skanadalicznego zachowania "regionalnego" a opowieści z następnego
                      dnia zwalaiły mnie z nóg i chciałem nawet porozmawiać z nim
                      osobiście, żeby spróbował pokrzyczeć na kogoś większego i
                      silniejszego od siebie a nie na kobiety, które doprowadza do łez.

============

Ale pewnie podkuliłeś ogon i spier.doliłeś stamtąd w podskokach?
                      • Gość: natalia Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 15:04
                        Praca w Douglasie to jedna wielka porazka. W woj. pomorskim zarabiam
                        1200 zl. na reke plus premia,co rzadko sie zdarza. Kierownik
                        regionalny wiecznie niezadowolony, podobnie jak kierownik fili. Co
                        do testerow to oczywiscie dla pracownikow sa tylko mass markety lub
                        hugo bossy(i tak dobrze), inaczej sytuacja sie ma w stosunku do
                        kierownictwa (dla nich rezerwuje sie kanebo, chanel, diora). I to
                        prawda, ze Douglasowi trzeba podporzadkowac zycie prywatne, bo
                        inaczej jest kiepsko.W najblizszym czasie sie zwalniam, bo nie
                        pozwole sie traktowac jak byle kogo:(
                  • Gość: piekna Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.stk.vectranet.pl 10.09.09, 15:05
                    woj. ślaskie jest najgorsze... niestety...
            • kol.3 Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou 27.12.08, 10:42
              Z tym handlem to może być prawda, bo w Łodzi niedaleko Douglasa i
              Sepohory kobieta sprzedaje z pudła próbki markowych perfum, które
              nie są przeznaczone do sprzedaży a powinny być dodawane jako bonusy
              do zakupow. Robią interesy kosztem klientów.
      • Gość: amy Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.gmk.net.pl 29.12.08, 21:59
        na caly etat ( co = sie zero zycia prywatnego) 1100-1200
        • Gość: eMM Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 13:08
          ..skoro faktycznie macie do czynienia z mobbingiem, a mobbing jest
          karalny to nalezy to udownodnic i zglosic, zgladzic, zmiazdzyc, wbic
          w ziemie tych ktorzy nedepneli wam na odcisk!!

Osobiscie gbym pracowala w doglasie i ktos mna tak pomiatal
          rozegralabym to w inny sposob, juz niejednokrotnie mialam do
          czynienia z takimi sytuacjami - nawet jako klient, zaczynajac od
          tego ze regionalni(bo sprawa trafiala az do nich) nie chcieli
          uwzglednic mojej reklamacji (jak najbardziej uzasadnionej), konczac
          na checi wykorzystywania mnie maxymalnie w pracy..za kazdym razem
          otrzymywalam przeprosiny a stosunek do mnie w pracy zmienial sie
          diametralnie
          pokarzcie ze nie dajecie soba pomiatac!!
          zagrajcie ich wlasna bronia
          generalnie nie jestem osoba msciowa,ale gdy ktos mna pomiata zapala
          mi sie czerwone swiatelko i nie ma odwrotu

Poczytajcie kodeks pracy - www.sejm.gov.pl , idzcie po porade prawna
          i zalatwcie "reginalnych" na cacy;porady prawne kosztuja od 19pln w
          gore, prawnik podpowie wam jak rozwizac probelm np mobbingu (z
          doswiadczenia wiem ze jest ciezki do wykrycia i udowodnienia),
          polecam rozwniez aby udac sie do wojewodzkich inspektorow pracy -
          informacje uzyskacie w urzedach miasta, w kazdym cos takiego jest, w
          swietojrzyskim mamy owego i juz zdazylam go odwiedzic:)

a obawy ze mozecie stracic prace PHI to praca nie jest warta was a
          nie wy pracy,bedzie inna. mozecie tylko zyskac, uzdrowic chora
          sytuacje, relacje ect....

nie ma sytuacji z ktorej nie ma wyjscia jesli faktycznie wasze prawa
          sa nagminnie lamane a wy ponizani zacznijcie dzialac!! wylewajac
          zale na forum nic nie zalatwicie!!

POWODZENIA
          • wnatalia87 Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou 29.01.09, 21:29
            a wiecie jak jest w bielsku białej?
      • amberka1976 douglas dąbrowa górnicza 15.01.09, 09:28
        Witam!

Czy ktoś się orientuje, jak się pracuje w Dąbrowie Górniczej? Czy
        kadra kierownicza tez stosuje mobbing? Będę wdzięczna za odpowiedź
        • Gość: mniama Re: douglas dąbrowa górnicza IP: *.centertel.pl 15.03.11, 17:27
          Witam
          miałam przyjemność z Paniami tam pracującymi po prostu jak w wiekszości sklepów tego typu sa słodko - pierdzące, sztuczne, plastik. A kierowniczka to na zbity pysk powinna polecieć, takie moje zdanie, niech sie nia zarząd zajmie bo tylko jeździ po wszystkich i jest wredna. Tapete na pysk se nakładają damulki za 5gr, jakby wszystkie rozumy pozjadały.
        • Gość: Oazis Re: douglas dąbrowa górnicza IP: *.181.42.88.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.07.14, 14:01
          Nie polecam pracy z Pania kierownik to zlosliwa wrachowana panna ktora nie liczy sie z ludzmi, traktujac ich jak zwierzęta.
      • Gość: mich Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.globalconnect.pl 16.01.09, 15:47
        a jak jest w szczecinie? warto?
        • Gość: focus Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 22:18
          Witam wszystkich,
          od pewnego czasu śledzę ten wątek i jestem w szoku jak łatwo można kogoś obsmarować. W Douglas pracuję już dość długo, dla wszystkich zainteresowanych, miałam przyjemność pracy z Panią Agnieszką i regionalnym o którym była mowa. Nie zgadzam się z tymi osobami, które piszą brednie o mobingu itp. Jeśli tak strasznie się Wam pracuje, to zrezygnujcie. Owszem firma jest nastawiona na pieniądze, (która firma, nie funkcjonuje, aby zarabiać), ale nie jest tak, że nie liczy się człowiek. Nieprawdą jest również to, że nie można zatrudnić się na 1/4 lub 1/2, czy 3/4 etatu. Mam koleżanki, które tak pracują.
          Boli mnie to, że osoby, które pracują w jednej firmie ze mną piszą tu o rzeczach, które są tylko do wiadomości pracowników. Jesteście tutaj tacy odważni, to dlaczego nie zrobicie nic, jeśli jest Wam tak strasznie... Mam nadzieję, że niedługo sami się zwolnicie, albo jeśli naprawdę ktoś złamał Wasze prawa, to idźcie z tym do sądu.
          • Gość: Diorek Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 15:21
            Odnosze wrazenie ze Focus z Bydzi sie odezwal, wiec nie pisz glupot,
            bo czujemy tutaj liz i to az nieprzyzwoity. Dlatego ze ktos jest
            złym regionalnym maja sie zwalniac laski z perfumerii ? - nie
            glupkuj. Patologie w miejscu pracy trzeba likwidowac w zarodku
            zawczasu a nie namaiawaic laski do zwolnien, ktos kto to sugeruje
            jest IDIOTA, albo zausznikiem pani ktorej nieudolnie starasz sie
            bronic. A sugestie typu "...Mam nadzieję, że niedługo sami się
            zwolnicie ..." - najlepiej swiadczy o tym ze nie piszesz w obronie
            pracownikow perfumerii tylko slepo bronisz nieudacznicy. I wlasnie
            tego typu wypowiedzi pokazuja obraz ludzi z kregu pani Agnieszki. My
            chcemy normalnie pracowac a nie ciagac sie z pracodawcami po sadach,
            (pracodawcy tego tez nie chca) czy to jest tak duzo? - normalne
            warunki w pracy?
          • Gość: Roxi Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.cust.tele2.pl 18.01.09, 20:37
            Skoro pracujesz w Douglasie "dosc dlugo" to cos z toba nie tak ja przepracowalam
            rok i o rok za duzo teraz pracuje w innej tez duzej firmie ktora rowniez jest
            nastawiona na pieniadze i jesli ktos mi powie ze w douglasie nie ma mobingu i
            jest wszytko okej to znaczy ze albo lubi wlazic w d.. albo ma stalowe nerwy..
            swoja wypowiedzia potwierdzasz raczej to 1 wiec zycze powodzenia w tej jakze
            "rewelacyjnej" dla ciebie firmie!!! Pozdrawiam tych ktorzy sie tam jeszcze mecza:)
            • Gość: focus Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: 77.242.227.* 18.01.09, 23:19
              Przepraszam, że niektórzy czują się bardzo urażeni... To, że lubię swoja pracę i
              Panią Agnieszkę to coś bardzo złego i zasługuje na obrażanie? Chodzi mi tylko o
              to, że jeśli ktoś nie lubi pracy w Douglas to niech zmieni ją i się zwolni.
              Natomiast, jeśli ktoś złamał Wasze prawa to zróbcie coś z tym, a nie wyżywajcie
              się na anonimowym forum. Żal mi Was.
              • Gość: focus Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: 77.242.227.* 18.01.09, 23:22
                Diorek myślałam, że to forum jest po to, aby wyrazić swoją opinię, ale widzę, że
                jeśli ktoś ma inne zdanie to już nie może tutaj pisać i najlepiej go jeszcze
                obrazić....
              • Gość: Roxi Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.cust.tele2.pl 19.01.09, 22:24
                Wiesz kiedys byłam młoda i głupia a praca w Douglasie byla moja 1 wiec nie
                bardzo mialam pojecie o tym jak ma wygladac normalna praca teraz wiem ze na
                pewno nie tak...i bede kazdego przestrzegała kto zapyta jak wyglada praca w
                perfumeri Douglas...
                • Gość: focus Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: 77.242.227.* 19.01.09, 23:04
                  To też nie jest moja pierwsza praca i tez nie jestem super młodą osobą po
                  szkole. Chce tylko powiedzieć, że są też osoby zadowolone z pracy w Douglasie.
              • Gość: lolita Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.stk.vectranet.pl 10.09.09, 15:17
                PAMIETAJCIE! ten kto chce dostac awans w "cudnej" firmie douglas musi dobrze i
                dokladnie lizać dupe kierowniczce regionalnej i kierowniczce sklepu a nawet
                czasem zastepcy. To nie praca dla ambitnych osob, ktore chca sie rozwijac. Jesli
                taka osoba jestes szukaj gdzie indziej..
              • Gość: borówka Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.205.48.220.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.11.11, 14:01
                Jak jest z wymianą w douglasie? Można oddać pędzle w innym douglasie niż się zakupiło!!! jak to jest?
                • Gość: wujek dobra rada Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 11:55
                  najlepeij to kupić w sephor'ze :-))
            • Gość: focus Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: 77.242.227.* 19.01.09, 23:11
              Co to Twojej wcześniejszej wypowiedzi, widzę, że nie masz szacunku. Pisanie o
              tym, że włażę w d.. jest nie na miejscu. Uszanuj to, że mi nie stała się
              krzywda, jestem zadowolona ze swojej pracy i dobrze mi się współpracuje ze
              wszystkimi w Douglasie. Nie muszę się nikomu podlizywać, do niczego nie jestem
              zmuszana. Robię to co lubię w miejscu w którym mi dobrze.
              • tinanina Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou 22.01.09, 01:32
                Mam wrażenie ,że głosem Focusa przemawia słynna Pani Agnieszka .Nie
                czarujmy się ,nie sądzę ,aby ktokolwiek obecnie był zadowolony z
                pracy w Douglas.Dziewczyny ,pracują bo muszą pracować ,a rynek pracy
                jaki jest każdy widzi.Więc nie mów Focus ,że jak się nie podoba to
                się zwolnij,bo gdyby to było takie proste to jednego dnia, niejedna
                perfumeria Douglas pozostałaby bez większości personelu .A wracając
                do regionalnej ,nie brońcie Jej ,bo czy nie jest prawdą ,że po
                głosach na forum nieco nasza urocza regionalana złagodniała?To
                cud czy postanowienie Noworoczne:ja Agnieszka w 2009 będę lepiej
                traktowała swoich podwładnych(ale tylko przez chwilę...)
                • Gość: ona jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.mlyniec.gda.pl 22.01.09, 20:27
                  w prasie pokazały sie ogłoszenia na stanowiska pracy w nowej flilii
                  w trojmiescie, czy filia to sklep czy jakies centrum logistyczne
                  firmy? Czy wiecie jak sie pracuje w trojmieście jaki jest
                  regionalny? Myśle o złożeniu swojego CV
                  • najlepszy.jozek Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Do 23.01.09, 20:01
                    Gość portalu: ona napisał(a):

> w prasie pokazały sie ogłoszenia na stanowiska pracy w nowej flilii
                    > w trojmiescie, czy filia to sklep czy jakies centrum logistyczne
                    > firmy? Czy wiecie jak sie pracuje w trojmieście jaki jest
                    > regionalny? Myśle o złożeniu swojego CV

czy to czasem nie w madisonie, zamiast iwaroszera?
                    • Gość: usmiech [...] IP: 95.108.107.* 25.01.11, 18:49
                • Gość: gosc Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.162.c89.petrotel.pl 05.02.09, 21:49
                  pracuje w Douglasie i to co wyprawia nasza kierowniczka nie miesci
                  sie w glowie klamie, wyladowuje swoje problemy osobiste na
                  pracownikach a na dodatek nic nie potrafi o pomoc nie ma ja co
                  prosic bo najwyzej zbierzesz opierdziel az ci buty spadna.A zeby
                  tego bylo malo rozsiewa o nas plotki po calej galerii ze jestesmy
                  idiotkami ktore nic nie potrafia.Wszystkie chcialybysmy zeby ja
                  zmieniono ale no wlasnie boimy sie powiedziec naszej regionalnej bo
                  sama praca jest ok do zasad firmy idzie sie przyzwyczaic z reszta
                  kazda firma ma swoje wymogi.Zaznaczam ze nasza regionalna nie jest
                  P. A Szymanska. Nasza kier. tak sciemnia regionalnej ze wychodzi na
                  to ze my jestesmy nieroby a ona poprostu urabia sie po pachy a
                  uwierzcie mi nie robi nic.Jesli chodzi o zarobki to w kazdym
                  regionie jest inaczej trzeba mowic na rozmowie jak najwiecej bo
                  pytaja ile chcesz zarabiac nie ma sie co czaic bo wymogi sa dosc
                  ostre.U nas jesli chodzi o testery to dostajemy calkiem niezle
                  rzeczy ale tylko dzieki zastepcy i 3 reki bo kier. nic by nie dala a
                  to od kierownika zalezy co dostaniesz.Premia mozna zapomniec sa tak
                  wysokie plany miesieczne ze nie ma szans wiec raczej trzeba sie
                  nastawic na gola pensje no i premie swiateczne, podobno tez jest
                  gruszka ale jeszcze za krotko pracuje wiec nie wiem czy faktycznie
                  daja bo pierwsza jest po roku pracy.Lekko nie jest ale nigdie za
                  darmo kasy nie daja. W naszej filii tylko kier. do wymiany i bedzie
                  oki.
          • Gość: chanel Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.cable.smsnet.pl 29.03.10, 00:07
            włazodup
      • Gość: izusiennka Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: 57.66.9.* 22.01.09, 23:12

Kochani,

Proszę odpowiedzcie mi na pytanie: jak się pracuje w Legnicy?Czy mam
        się czegoś obawiać? Proszę o info.Pozdrawiam .
        • Gość: focus Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 00:04
          Nie przemawia mną głos Pani Agnieszki, jestem osoba niezależną, która ma swoje
          zdanie i napiszę to jeszcze raz: jestem zadowolona z pracy w Douglasie. Wyobraź
          sobie, że jest więcej takich osób jak ja.
          Pozdrawiam
          • Gość: anka Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: 82.177.130.* 01.02.09, 18:51
            chyba juz na zawsze pozostanie dla mnie tajemnicą,jak jest
            mozliwe,że seksy Krzyś handluje wszędzie gdzie się da,czym się da i
            z kim się da-a zarzad NIC!!!znany w całym województwie (i nie tylko)
            szanowny pan kierownik perfumerii w fokusie,z zawsze aktualną listą
            dostępnych od ręki testerów,nawet w tramwajach się o nim mówi.Taki
            to wie z kim się integrować na firmowych imprezach :)podobno
            regionalnym ma zostać...tylko brawo bić !wizerunek zarządzania w
            firmie DOUGLAS powinien byc na szkoleniach jako przykład do
            naśladowania przedstawiany!!!Może podsuńcie pani Mosurek tę myśl?
            jeszcze kasa by z tego była!
            • Gość: miki Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.eranet.pl 08.02.09, 23:40
              Z ostatniej chwili: Krzysztof został wywalony na bruk! Nareszcie
              będzie mógł wypisać wniosek o kartę Douglas.
              • Gość: bbb Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 23:46
                ile może zarobić zastepca .pozdrawiam
        • Gość: Beti Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.cust.tele2.pl 23.01.09, 12:11
          Nie wiem jak jest w Legnicy ale polityka firmy wszedzie jest taka sama (czyt.
          wyzej) takze dobrze sie zastanow nad praca dla nich.
          • Gość: ;-( Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.01.09, 00:11
            Bardzo się cieszę, że powstał ten temat. A to co jest napisane o pani Sz. to
            szczera prawda a nie oszczerstwa. Ta pani potrafi tylko okłamywać i podpuszczać
            pracowników, a później wypiera się swoich słów. Jak firma, której zależy na
            renomie może pozwolić sobie na zatrudnianie takich osób na stanowiskach
            kierowniczych. Porażką jest również pani kierownik filli, która dzięki włażeniu
            regionalnej w d... ma jej poparcie, a za jej plecami równo obgaduje panią Sz.
            jak to ona "chleje na służbowych imprezach", a swoje pracownice nazywa
            "dziwkami", pomiata pracownikami aby udowodnić, że ona jest najmądrzejsza - ta
            to ma dopiero kompleksy !!! Tak to co się dzieje w Douglasach to mobbing Ci co
            tak bronią regionalnej niech pomyślą jakby się czuli w sytuacji gdy na rozmowie
            rocznej obiecana jest im podwyżka, a później dostają mniej niż było to umówione,
            a pani Sz. zapytana dlaczego - robi głupią minę i odpowiada "przecież tak się
            umówiłyśmy" albo mówi, że płaca netto i brutto różni się tylko 19% podatkiem, no
            ręce opadają, a przykłady tej głupoty można mnożyć bez liku. Douglas gnębi
            konsultantki testami, a powinien porządnie przeszkolić kadrę zarządzającą,
            przesiać przez sito i wybrać wartościowych pracowników, ale tego trzeba chcieć,
            a łatwiej jest udawać, że się nie wie.
            • Gość: Gość Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: 94.254.238.* 13.02.09, 18:56
              Mam dziwne wrażenie, że mówisz o obecnej kieroniczce Copernicusa z
              Torunia.. dawnej kierowniczce Carefurra. Ona kazdemu regionalnemu
              wie jak dobrze nasmarować wazelinką.. a ludzi ma za szmaty! Nie
              szanuje nikogo! kłamie jak z nut, aż dziwne że sie jeszcze nie
              pogubiła w tych kłamstwach!! Dla niej licza się tylko TESTERY!!
              • Gość: g Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: 94.254.238.* 13.02.09, 19:03
                jak to ona mów: "regionalny je mi z ręki"!
            • Gość: POLKA Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.10, 17:31
              CO TO JEST 1500 ZŁOTYCH????A KOSMETYKI DAJĄ PRACOWNICOM TYLKO
              DLAREGO ŻEB DOBRZE WYGLADAŁY I NIE ODSTRASZAŁY KLIENTÓW A ZACHĘCAŁY
              DO ZAKUPÓW
              • Gość: gość Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.10, 22:26
                Naprawdę jest już tak źle że zatrudniają takie co bez kosmetyków straszą?
                Albo macie kryzys rynku pracy albo w okolicy brak ładnych dziewczyn :)
      • cocco-bello Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou 24.01.09, 21:37
        witam,a jak jest w Szczecinie?
        • Gość: ja Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 12:28
          a jak jest w Bielsku Białej?
      • Gość: abydolata Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.chello.pl 28.01.09, 20:01
        w Douglasie nie jest źle, ja miałam to szczęście, że trafiłam na
        wspaniałą kierowniczkę i super ekipe. Pamiętajcie, że wszędzie są
        czubki i nie trudno ich spotkać na swej drodze, ważne aby powiedzieć
        stop gdy ktoś przekracza granice i sprowadza pracę do obozu
        koncentracyjnego, piszcie mósimy się wspierać
        • Gość: kamila525 Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 08:02
          Czy ma ktoś może kontakt albo dojście by podac dalej moje papiery do
          kierownictwa w poznaniu?? byłabym bardzo wdzięczna, czekam na
          odpowiedz.
          • Gość: gość Re: jakie zarobki, wynagrodzenie w Perfumerii Dou IP: *.leon.com.pl 03.02.09, 20:04
            Normalnie przynies CV ze zdjeciem do perfumerii albo złóż przez strone
            douglasa........
            • Gość: kamila525