Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pierwsza praca a fundusz emerytalny-jaki?

IP: *.chello.pl 25.04.08, 21:22
    Witajcie,jestem jeszcze studentką ale jak większość moich znajomych podjęłam
    pierwszą pracę. Mam do Was pytanie jaki i jak wybrać fundusz emerytalny?
    Bądźcie wyrozumiali i dziękuję za odpowiedzi
    Obserwuj wątek
      • cloclo80 Re: Pierwsza praca a fundusz emerytalny-jaki? 26.04.08, 00:24
        Bez znaczenia. I tak na starość będziesz dziadem.
        • Gość: mysia Re: Pierwsza praca a fundusz emerytalny-jaki? IP: *.chello.pl 26.04.08, 12:17
          poproszę o wiecej szczegółów,dopiero zaczynam moją przygodę z rynkiem pracy.
          Napiszcie co i gdzie powinnam złożyć (papiery)? Czy można nie wybrać nic, i kto
          o tym decyduje?
          Dziękuję serdecznie
          • Gość: * Re: Pierwsza praca a fundusz emerytalny-jaki? IP: 213.134.181.* 26.04.08, 17:34
            w sumie to jakiego nie wybierzesz, to po 3ch bodajże latach można za darmo zmienić na inny, ja wybrałam spośród tych stawianych najwyżej (te, które nie biorą udziału w losowaniu przez ZUS jak sobie nie wybierzesz sama)
      • lukasz2983 Re: Pierwsza praca a fundusz emerytalny-jaki? 26.04.08, 12:55
        Ja mam konto w ING. Duzo stopa zwrotu z inwestycji, ogolnie brak problemow.

• Gość: AIG Re: Pierwsza praca a fundusz emerytalny-jaki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.08, 15:45
          AIG . Pekao . ING
          • sara_87 Re: Pierwsza praca a fundusz emerytalny-jaki? 26.04.08, 19:23
            www.money.pl/emerytury/porownanie/por=stopy/pro=0/
      • Gość: rebel Re: Pierwsza praca a fundusz emerytalny-jaki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 15:56
        w dobie kapitalizmu, jeśli nie pracujesz w budżetówce, to i tak
        raczej nie dożyjesz emerytury..;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka