monika.beauty 01.05.08, 12:15 Może ktoś wie czy opłaca się prowadzić taki salonik prasowy? zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną i zastanawiam się czego się spodziewać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.beauty Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 02.05.08, 09:48 up naprawdę nikt nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 09.09.08, 11:02 monika a w jakim mięscie masz mieć sklep? Relay czy In Medio? Z tego co wiem od znajomych z Wawy to np.Łódź i Gdańsk leży bardzo duża rotacja ajentów, ciągle któs nowy na szkolenie przyjeżdża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena w końcu wo Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.opera-mini.net 12.01.09, 17:44 Święte słowa. Nie wybieraj trójmiasta!!! Ciągła rotacja. Mając takiego kierownika regionalnego jak bartek dziuba nie ma innej opcji jak wymiana ajentów za każdym razem gdy nie lize sie dupy temu gburowi. Najgorszy kierownik jakiego miałam w życiu poznać i z jakim pracować. To co ludzie piszą na jego temat ze jest chamem i arogancki człowiekiem z wielkim ego i kompleksami to święta prawda. Pracowałam w wielu miejscach ale to co ten człowiek soba prezentuje to szczyt prostoty. Nie polecam. Region trójmiasto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heyka Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 14:47 jESTEM ZSZOKOWANA TAKĄ OPINIĄ O REGIONALNYM.jA PRACUJĘ W FIRMIE DOSYC DŁUGO I JAK DO TEJ PORY NIE MIAŁAM PROBLEMU Z NIKIM Nie liżę nikomu d..y,nie podlizuję się a tylko ciężko pracuję i mam z tego całkiem dobre dochody. Często charakterystykę drugiego człowieka należy zacząć od spojrzenia samemu w lustro i odpowiedzieć sobie szczerze(!) na kilka pytań 1.Czy chcę pracować 2.Czy umiem pracować 3.Czy szukam tego co stworzył pracę 4.Czy umiem czytać 5.Czy umiem liczyć Jak do tej pory nie spotkałam się ze złośliwościami,chamstwem,arogancją i wszystkim co tak złego sobą prezentuje Pan Bartek Dziuba w stosunku do siebie. A wręcz odwrotnie - zawsze można zwrócić się do niego z prośbą o pomoc ale pod warunkiem,że samemu jest się w porządku wobec Firmy i niego.To znaczy,że nająłeś się za psa to szczekaj , nająłeś za ajenta to nim bądź a nie licz tylko na kasę. Na kasę trzeba zarobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioletta Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 24.09.10, 20:43 Witaj ja jestem zainteresowana prowadzeniem takiego saloniku , chce pracować i umiem pracować tylko ni wiem gdzie sie mam zgłosic może podała bys mi numer do kierownika lub dyrektora inmedio. podam ci swego meila i miałabym ogromną prożbe bys napisała na mego meila... wiola.b26@gmail.com z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: necik Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.11, 15:36 moja miła nie ma nikogo takiego bo zarząd Inmedio nie istnieje z prostego powodu ..... nie ma takiej firmy ;))) jest za to firma HDS Polska sp zoo oferująca pracę agentom w salonikach prasowych m in. Relay czy Inmedio, wystarczy poszukać w necie ... to chyba nie problem .. a może ... ale jak wnioskuję po wpisach na forum to bystrych tam nie szukają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avatar Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 94.254.199.* 12.09.10, 19:54 duzo w tym prawdyy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 62.87.178.* 12.11.08, 15:38 To są złodzieje,mafia.Naobiecują Ci złote góry,a potem wyjdzie na to że to ty im wisisz kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śląskie Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.150.141.36.internetia.net.pl 18.07.12, 13:49 Czy ktoś z Państwa posiada jakąś wiedzę odnośnie stosowania przez wiadomą firmę takiego schematu działania: Akcja polega na przejmowaniu powierzchni i wpływów w szpitalach. Odbywa się to poprzez łamanie ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów , korumpowanie odpowiednich pracowników (lub dyrektorów) , ustawianie lewych przetargów, oszustwa a nawet tak "sprytne" umowy , które pozwalają na wyprowadzanie szpitalnych (państwowych) pieniędzy na rzecz tejże firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 06.05.08, 05:08 Hmmm... Czego się spodziewadź? Całkiem normalnych zarobków. Jako sprzedawca co najmniej 2000 netto plus dodatki. Pracuje u konkurencji więc więcej nie mogę powiedzieć ale warto. Lotnisko to Elita która wciąga coraz bardziej... Oczywiście zarobki w tym czasie bardzo szybko rosną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.08, 17:32 a co powiesz o karach nakładanych na ajentów??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympat.yczna Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 27.05.08, 00:16 Masz rację.Za byle co kary sypią że człowiek nie wie ile zarobi,i te ich chore zasady.Ta zapalniczka do każdej paczki papierosów-porażka. Najgorszemu wrogowi bym tej pracy nie poleciła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina sopot Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.opera-mini.net 12.01.09, 17:47 Dodatki? Chyba ciagle kary. Za byle co. Bo zabraknie ci jednych papierosów. Co ty gadasz. Dostaniesz jedna karę na poczatek dla zachęty a pozniej juz tylko ciecie po prowizji. Jak to doskonale robi Bartosz Dziuba z trójmiasta. Nie polecam współpracy z tym człowiekiem. Karolina sopot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajencik Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 12.01.09, 19:25 Jeśli chodzi o premie za inwentaryzacje- to ja dostałem ją kilka razy, raz mniej raz więcej, ale z reguły dostaję. Jeśli chodzi o promocyjne bony od producentów papierosów, są one wydawane przez przedstawicieli handlowych danej marki papierosów. Rozdają oni te bony kilka miesięcy po zakończeniu promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heyka Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 14:52 Trzebabyło dopilnować PM podczas kontroli aby wpisał to co trzeba i pod tym dopisać swój kometarz,dać autograf i kary nie ma. Wpisu brak - kara jest. Tak było napisane w Memorandum pana BD i jest to zgodne z prawdą. Wielu ajentów dostało nawet anulację kary. Wiem to na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 16.09.09, 19:40 Czy ja się mylę czy Heyka to Danka O. z Gdańska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 188.33.31.* 18.09.09, 18:00 oto forum ajentów hds ajencihadesu.phorum.pl/ i jakoś tam nikt nie płacze .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 85.222.87.* 19.09.09, 14:27 bo te forum jest stare i nikt tam niezaglada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEYKA Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.09, 18:46 Niestety nie,ale byłam jż AB i BD,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.satfilm.net.pl 11.01.11, 18:05 Witam, dziś miałam okazję po raz drugi robić zakupy we Wzorcowni w saloniku we Włocławku- szefowa tego sklepu okropna, ma się za nie wiadomo kogo,zwraca się na per "Ty" do klientów i zwraca im uwagę, a każdy zakup komentuje w co najmniej niestosowny sposób: Zakupiłam dziś gazetę wyborczą z kodeksem pracy, a Pani kierownik salony do mnie, czyli klienta powiedziała : "Ja mam Was wszystkie nagrane na kamerze, co kupiły dziś ten kodeks i żadna z Was nie dostanie u mnie pracy" Jestem zszokowana, co to ma znaczyć?Dodam, że świadkiem była pracownica, byłam na skardze u dyrektora galerii, ale on nie potrafi pomóc, bo nie jest przełożonym tej Pani... A szefowa ma się za nie wiem kogo? Gdzie można złożyć skargę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.O Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 12:55 Nie wiem czy chodzi Ci o mnie? Skoro tak Ci się wydaje,to masz do mnie nr telefonu więc zadzwoń i zapytaj. Postępujesz tak samo jak inni ludzie z tego forum - używasz imion (i inicjału nazwiska) a ukrywasz swoje dane. Jeżeli jest w Gdańsku w HDS jakaś Danka O. to napewno nie chodzi Ci o mnie i powinieneś sprecyzować swoje pytanie albo do mnie zadzwonić. Pozdrawiam Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZANIEPOKOJONY Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 11:20 Jak będziesz miała problem to znajdź kumatego prawnika, który udowodni, że to co robi ajent dla HDS powinno być traktowane na równi ze stosunkiem pracy: Zła atmosfera to molestowanie Molestowaniem w pracy będzie nie tylko naruszenie godności, poniżenie lub upokorzenie pracownika, ale też stworzenie w miejscu pracy zastraszającej, wrogiej lub uwłaczającej atmosfery. Agnieszka Fedor, adwokat z Kancelarii WKB Wierciński, Kwieciński, Baehr, podkreśla, że to pojęcia znacznie szersze niż samo poniżenie czy upokorzenie. – Sądy będą musiały zdecydować, czy w trakcie postępowania biorą pod uwagę obiektywne kryteria określenia tego pojęcia czy subiektywne odczucia pracownika – dodaje Agnieszka Fedor. Każdy pracownik, który w jakikolwiek sposób wesprze osobę molestowaną, będzie m.in. chroniony przed zwolnieniem. – Na tej podstawie sądy mogą zyskać prawo do badania zasadności wypowiedzeń ponad 3 mln pracowników zatrudnionych na podstawie umów na czas określony – zwraca uwagę Witold Polkowski, ekspert Konfederacji Pracodawców Polskich. Wystarczy jeśli pracownik taki zarzuci pracodawcy, że ten zwolnił go za wspieranie molestowanych współpracowników. Obecnie firmy nie muszą uzasadniać zwolnienia osoby zatrudnionej na umowę terminową. Zdaniem pracodawców nowe przepisy mogą być też podstawą do badania zasadności wypowiedzenia zbiorowego układu pracy. Teraz pracodawcy nie muszą uzasadniać takiej decyzji. Z kim pracodawcy będą tworzyć wykaz prac, które ze względu na szczególne zagrożenie dla zdrowia lub życia powinny być wykonywane przez co najmniej dwie osoby (dla zapewnienia asekuracji) ? Kto odpowiada za to, aby stosowane maszyny i inne urządzenia techniczne zapewniały bezpieczne i higieniczne warunki pracy ? Kiedy przepis dotyczący ochrony przeciwpożarowej zawarty w nowelizacji k.p zostanie zmieniony ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-ha. Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.tvk.torun.pl 16.01.09, 14:23 Aż mało prawdopodobne że dzieją się same złe sprawy w tych salonikach! Przecież ludzie jednak je prowadzą i pracują w nich(w takim razie szaleniec wchodzi w taki biznes)Piszę o tym ponieważ chciałem prowadzić taki salonik,ale ... mam teraz wątpliwości.Może powinni osoby władne przeczytać o wypowiedziach i zastanowić się nad tekstami wypowiedzi,bo to nic dobrego nie wróży.Renoma firmy tak opisywana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria POMOCY IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.09, 20:38 do jakiej instytucji można się zgłosić o pomoc w związku z oszustwami jakie dokonuje Inmedio ?????? jak na razie nikt nam nie może pomóc, a długów nie spłacimy do końca życia !! LUDZIE OSTRZEGAM WAS NIE WCHODŹCIE W TO !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 18:11 mam ten sam problem i też nie wiem jak mam wyjśc z tych długów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajent Wszystkich poszkodowanych zapraszam IP: 89.167.74.* 30.08.09, 18:11 Wszystkich poszkodowanych zapraszam na www.ajenci.fora.pl skype:fiskalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent wpłaty do totalizatora IP: *.mobile.playmobile.pl 02.09.09, 19:49 Witam, Komu odpowiadają codzienne wpłaty za totka od września ? Może się wreszcie odezwiemy wszyscy bo będą z nami robić co chcą !!!!!! Jestem ajentem a czuję się jak śmieć, bo dwa razy dziennie muszę być w punkcie, żeby wziąć kasę i ją wpłacić !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: wpłaty do totalizatora IP: 89.108.202.* 02.09.09, 20:53 A może jesteś śmieciem i czujesz się jak ajent ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent Re: wpłaty do totalizatora IP: 188.33.38.* 04.09.09, 12:21 Luke nie bądź taki mądry. Może ty masz blisko punkt. ja muszę dojeżdżać 1,5 h. w jedną stronę. a jak śmieć to ty się możesz czuć skoro tak łatwo idzie ci krytykowanie wszystkich na tym forum. ignorant Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fv,= Re: wpłaty do totalizatora IP: *.chello.pl 04.09.09, 12:37 luke tycw...u h.j ci w du.e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: wpłaty do totalizatora IP: 188.33.108.* 04.09.09, 14:25 no na przyjemności trzeba sobie zasłużyć... póki co vice versa po następnej całościowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: wpłaty do totalizatora IP: 188.33.108.* 04.09.09, 14:24 Co za różnica czy wpłacasz sam utarg czy utarg i lotto ???? Żadna ?!!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wpłaty do totalizatora IP: *.toya.net.pl 04.09.09, 13:02 Witam, Ja też nie jestem zachwycona tym pomysłem, ale nie ma wyjścia.Trzeba sobie jakoś poradzić.I też będą dni,że będę musiała dwa razy jechać do saloniku..nie ma lekko.Ogólnie praca nie jest zła. Wiadomo- jak wszędzie, są plusy i minusy.Tylko LUKE jest wszystkim zachwycony. Dziwne.Pewnie jakiś siusiumajtek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: wpłaty do totalizatora IP: 188.33.108.* 04.09.09, 14:28 proszę o wyjaśnienie sformułowania "siusiumajtek". Ja nie mam co narzekać mam grubo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: wpłaty do totalizatora IP: 85.222.87.* 14.09.09, 16:24 hallo a co sie dzieje jesli ajent niepodpisał weklsi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: wpłaty do totalizatora IP: 85.222.87.* 14.09.09, 16:26 i niewpłacił kaucjii może pracować w waszych punktach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajent Wszystkich poszkodowanych zapraszam IP: 89.167.74.* 30.08.09, 18:07 Wszystkich poszkodowanych zapraszam na www.ajenci.fora.pl Pomożemy sobie bo Państwo nam nie pomoże!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 10.11.12, 20:58 nie mylmy molestowania z mobbingiem!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sympat.yczna Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 27.05.08, 00:09 Dziewczyno nie pakuj się w to gó...Tragedia!!!!!!Wszyscy tam tak pięknie oczy mydlą a Ty później kredyt będziesz brała żeby tych złodziei spłacić.Na szkoleniu będziesz zachwycona ale później?.....odwrotnie.A jeszcze niech Ci się trafi jakaś ku.. za kontrolera to co miesiąc po 500zł będziesz z prowizji oddawała.Zastanów się nad Tym baaardzo.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympat.yczna Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 27.05.08, 10:48 Czy jest ktoś kto zakończył współpracę z HDS-em? Jakie macie wrażenia po współpracy z tą firmą?Ja na szczęście już od dawna skończyłam z tymi złodziejami,ale dorabiają się na ajentach i to nieźle.nawet na prowizji nas okradają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 78.8.140.* 28.05.08, 21:03 ja juz z nimi skonczylam i jestem wolna!!!!- równiez od srodków uspakajajacych zwłaszcza po telefonach z Warszawy od ksiegowych ...mysle ze kazdy wie o czym pisze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympat.yczna Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 29.05.08, 12:12 A jak wynik inwentaryzacji?długo pracowałaś w tym pie..iku? Tragiczna firma co nie?A wogóle kto był Twoim kontrolerem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 01.06.08, 12:36 Kontroler to tylko osoba, która ma za zadanie poprzez kontrolę standardów sprzedaży podnieść potencjalne obroty, a to przekłada się wprost na zyski. Ja rozumiem tych szczekaczy, którzy nie rozumieją co znaczy branża FMCG i na czym ta "zabawa" polega. Prawda jest taka , że wszystko zależy od punktu w jakim będziemy PSD prowadzili i od naszych wymagań finansowych. Znam osobiście kilka osób, które po podpisaniu umowy agencyjnej "wstawiały" 2 osoby za kasę i myślały, że za miesiąc wpłynie im na konto 15 tysięcy. Niestety to nie jest biznes dla takich właśnie... trzeba tu sporo cierpliwości... Dobrze "rozkręcony" punkt poznany od podszewski po jakimś czasie można zostawić ludziom do prowadzenia i jechać na wakacje, ale to rozkręcanie trwa rok dwa.... Wg mojej opinii ten obrzucany przez Was HDS i tak jest liderem jakościowym pod względem obsługi i współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.icpnet.pl 03.06.08, 08:04 a ja bym chciala swoje PSD i juz. Podoba mi sie tam, juz od dwoch lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sympat.yczna Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 03.06.08, 15:22 Ale co Ty opowiadasz że kontroler też człowiek.On był człowiekiem kiedy nie był na tym stanowisku.(może nie każdy)A Twoim kto jest? I nic nie mów że w tej firmie można się dorobić(chyba garba albo nerwicy). Może nie miałeś jeszcze inwentaryzacji? Gość portalu: LUKE napisał(a): > Kontroler to tylko osoba, która ma za zadanie poprzez kontrolę > standardów sprzedaży podnieść potencjalne obroty, a to przekłada się > wprost na zyski. Ja rozumiem tych szczekaczy, którzy nie rozumieją > co znaczy branża FMCG i na czym ta "zabawa" polega. Prawda jest > taka , że wszystko zależy od punktu w jakim będziemy PSD prowadzili > i od naszych wymagań finansowych. Znam osobiście kilka osób, które > po podpisaniu umowy agencyjnej "wstawiały" 2 osoby za kasę i > myślały, że za miesiąc wpłynie im na konto 15 tysięcy. Niestety to > nie jest biznes dla takich właśnie... trzeba tu sporo > cierpliwości... Dobrze "rozkręcony" punkt poznany od podszewski po > jakimś czasie można zostawić ludziom do prowadzenia i jechać na > wakacje, ale to rozkręcanie trwa rok dwa.... Wg mojej opinii ten > obrzucany przez Was HDS i tak jest liderem jakościowym pod względem > obsługi i współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 217.116.102.* 05.06.08, 23:41 Ja w regionie północnym nie mam problemów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympat.yczna Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 06.06.08, 06:53 Może w tamtych stronach jest inaczej bo warszawa jest.przerąbana.Wszyscy są na miejscu.A kto jest Twoim kontrolerem. Jestem bardzo ciekawa jak długo już prowadzisz PSD.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 217.116.101.* 06.06.08, 12:25 3 ci rok ... inwentaryzacje praktycznie na zero bo zawsze dostaję premię półroczne .... jak sie pilnuje punktu w dobrym miejscu nie ma co marudzic :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 07.06.08, 12:22 A jakie masz utargi dziennie i ilu masz pracowników?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 07.06.08, 12:24 MOże siedzisz tam 24 na dobę i sm sobie tego pilnujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 217.116.101.* 07.06.08, 15:17 180 tys miesięcznie przy wysokiej jak na HDS marży .... 2 osoby na pełny etat + 1 na 3/4 .... i ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexis Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 21:50 a nie wiecie czy łatwo o swój własny punkt? W sensie czy trudno o ajencje w HDS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 08.06.08, 11:26 Wszystko zależy od lokalizacji jeśli lotnisko albo dobre centrum to juz jest to obstawione od paru lat :D a słabe punkty to bez problemu co chwile ktos rezygnuje... nie ma sie co dziwic jakbym miał 3500 netto to tez bym zrezygnował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexis Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 13:00 hm, co chwile otwiera sie jakies centrum handlowe, nigdy nie wiadomo czy nie bedzie sie oplacalo. Ja pracuje w punkcie, w ktorym obrot miesieczny wynosi ok 65000 - 70000. Mozesz mi powiedziec, ile na reke ma ajent, bo w sumie wcale go nie ma w punkcie i wszystko robie za niego. Chce wiedziec, ile na mnie zarabia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wifi Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 19.03.09, 10:44 Przy takich obrotach to nie za dużo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpinak.. Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 20:49 z uwaga przeczytalem ten post na forum..i troche mi sie dane wydaja nie prawdziwe..zakladam ze psd pracuje max ilosc godzin czyli codziennie od 5 do 22 czyli 17 co daje 510 godzin w miesiacu zakladam ze ci pracownicy sie tymi godzinami podzielili to 510 godzin po 8 zl..(tak ja place)daje 4080 zl..pan mal max prowizje 7.4..7.5 % ale to prowizja srednia a panska faktura..prowizyjna liczona jest od prowizji wazonej a nie sredniej wazona to ta ustalana wedlug asortymentu z tysiaca zloty na coli ma pan 110 zl z tego samego tysiaca na biletach 14 zl..z tego samego na lotto 20 zl..wracajac do panskich obrotow panska faktora opiewala na 11000 4000 poszlo na wyplaty ....zostalo 7...800 poszlo na zus...i 550 na podatek bo mysle ze ryczaut...zostalo 5500 to nie zle ja ledwo mam 4 tysiace...a ilosci xero raportow i calego ch...ostwa biurokracji nie wybacze hds owi do konca zycia moim kontrolerem jest Agnieszka K i jest super jako dziewczyna i jako kontroler.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prom2 Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 15.11.08, 18:28 Szpinak....Ty rozliczasz się ryczałtem?? W jakiej wysokości?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpinak Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 06:51 da sie rozliczac tylko ryczautem w innym wypadku zostalo by mi prawdopodobnie bardzo niewiele w moim przypadku to kwota plus minus 55o zl....jestem z wawy...do wiadomosci pana Luka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 109.199.0.* 28.09.10, 21:27 Luke a od kiedy to firma wypłaca pół roczne bonusy?Może tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 19:41 ivo a ty się skąd urwałeś z fabryki zaporożca ? Jak nie umiesz liczyć to premii nie dostaniesz :) Skomlecie jak te burki trzepnięte w dupkę przez pana swego i fruwacie do lublina ze swoimi kwitkami, może warto je najpierw wpiąć w segregator i poukładać i jeszcze raz policzyć ? To że kary są niewspółmierne to już inna kwestia. Te wszystkie potrącenia od prowizji to polecam dokładnie zbierać bo : pod żadną kontrolą nie podpisujesz się tylko jakiś tam kontroler nasmaruje coś w zeszycie i nie ma żadnego potwierdzenia poza jego słowem że tak było albo nie było.... więc na koniec współpracy z HDS możesz spokojnie iść do sądu i te pieniądze odzyskać :) Odpowiedz Link Zgłoś
podgora1981 Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 26.06.08, 16:39 a ile może zarobić kontroler??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 22:46 a mim zdaniem nie.Zadna szanujaca sie firma nie zniża sie do tak marnych i żałosnych oszustw i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany do ajent IP: *.gprs.plus.pl 14.10.08, 08:57 Masz rację żadna szanująca się firma nie robi takich akcji swoim ajentom ale nie HDS oni nie mają żadnych skrupułów.TZN Dystrybucja bo do samego HDS-u nie mam nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent Re: do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 00:42 - 12 000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent łódź Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 19:36 lucky luke przestan juz pie...c bo mi sie na wymioty zbiera !ja wiem ze spedziłes godziny na praniu mózgu zeby byc kontrolerem ale na serio- to ze jestes wyprany z mysli to nie znaczy ze i u mnie w mozgu woda płynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 31.12.08, 20:25 PŁYNIE DEBILU POPATRZ NA SWÓJ NICK BUAHAHAAH :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajencik Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 01.01.09, 10:35 Ale LUKE teraz pojechałeś po bandzie:),ale fakt że większość pracowników HDS traktuje ajentów własnej sieci z pogardą. Wycisnąć i wyrzucić, najlepiej z długiem do spłacenia:)- to ich motto. Ale kij ma dwa końce, już brakuje im chętnych do obsadzenia punktów sprzedaży. A warunki w Galeriach Handlowych są bezlitosne, za każdą godzinę zamkniętego punktu HDS płaci słone kary. Poziom sprzedaży siada, szczególnie prasy- ich sztandarowego produktu. Podstawą funkcjonowania PSD jest obrót na papierosach, a te drożeją i ludzie palą mniej lub szukają tańszych źródeł zaopatrzenia. Coraz więcej buduje się marketów ,a w każdym conajmniej jeden punkt sprzedaży, więc PSD walczą o klienta między sobą- tracą na tym wszyscy, najwięcej niestety ajenci. Musicie wiedzieć że połowa waszej pacy w PSD nie jest opłacana- przeprowadzacie kampanie reklamowe i promocujne innych firm za DARMO pod groźbą kar. Rozdajecie ulotki, maskotki , gadzety nie otrzymując za to ani grosza tylko słone KARY. Lepsze punkty, a jest ich zaledwie kilka ,są obsadzanie "po rodzinie" a reszta śmieciowych dostają ludzie z ulicy i robią tam manka bo inaczej się nie da. Nie stać cię na pracownika z małej prowizji, zapier...sz sam, po 16 godzin dziennie, aż padasz ze zmęczenia i robisz błędy, klienci Cię okradają... Pozdrowienia dla pracowników HDS, bo wiem że czytają to forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery do bólu Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 217.116.102.* 01.01.09, 18:00 To jak czytają to może warto podsumować temat i może wtedy zaczną się zastanawiać co się stanie w momencie kiedy ajenci zaczną rezygnować masowo ? - aktualnie nie ma problemu bo wszyscy srają w zbroję przed kryzysem... ale ten kryzys też się skończy... wtedy problem się dopiero zacznie. Większość tych czekających w kolejkach na swoje wyśnione PSD dowie się z takich miejsc jak to na czym zabawa polega podpytają ajentów i zniechęcą się przed samym startem. Słodkie pierdzenie kierownika regionalnego nie będzie w stanie nic zmienić... obiecywanie po 3500 netto to ściema jakich mało... Dodatkowo obiecywane premie za ubytki to sfera marzeń... zawsze każdego na prasie tak wydymają, że tej premii nie będzie... A ci, którym przyjdzie dokładać do inwentaryzacji zaczną rezygnować z prowadzenia PSD i wtedy zacznie się płacenie kar ... szczególnie dotkliwych w galeriach handlowych... bo w końcu kierownik regionalny nie stanie za kasą... przecież on wykształcony, a ajent do wyrobnik... kontroler też przecież nie stanie bo kase musi przeliczyć i karę jakąś wlepić, żeby pensja wyglądała i żeby sam czuł się skuteczny... to taka forma spełnienia ... Szczerze polecam zacząć traktować ajentów jak partnerów i przestać czepiać się różnicy na kasie o 2 zł albo o przepaloną świetlówkę w regale... bo pamiętajcie regionalni i kontrolerzy to miecz obosieczny od istnienia sieci PSD zależy wasza praca w HDS... No ale policyjna firma dobrze napisała umowy i znalazła całą masę debili do dymania... podstawowe narzędzie do jak napisał ajencik zamęczyć a sam zacznie robić błędy... to działa idealnie!!! Odniosę się jeszcze do prostackiej wypowiedzi sprzed paru dni na temat Bartosza Dziuby - kierownika regionu północnego. Miałem okazję obserwować tego człowieka w czasie wykonywania jego obowiązków i podzielam pogląd poprzedniczki. Niestety jest najwiekszym prostakiem w całej firmie chodzącą "pomiętą" wizytówką HDS. Człowiek, który wita się patrząc w drugą stronę, nie powinien pracować z ludźmi tylko w swoim domu skręcając długopisy. Ajenci "podlegający" pod region północny zapewne głośno tego nie powiedzą bo nie chcą stracić swoich sklepów, ale mi to nie sprawia problemu. A więc forma w jakiej kierownik zwraca się do ludzi, którzy wypruwają sobie żyły zaniedbując niekiedy rodziny, swoje zdrowie i wiele innych ważnych spraw w życiu człowieka świadczy o nim samym. Mam nadzieję, że przeczytasz ten post Panie Kierowniku i w tym nowym roku sięgniesz po rozum do głowy czego Tobie jak i Twoim agentom życzę. PS. Mam nadzieję, że nie podniosę tym postem nikomu zbytnio ciśnienia krwi w jego organizmie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.146.37.142.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.10.10, 19:36 Panie Łukaszu z Bałtyckiej, cieszysz miche bo masz PSD w super okolicy. Komu lizałes dupe???Gdzie masz wejścia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poinformowany Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chelmnet.pl 10.10.10, 09:24 Lizał widocznie samemu kierownikowi choć to paskudna wizja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 08.06.08, 23:55 5 osób to jakie ty kolego masz obroty ze ich opłacisz .... ??? A kto to Hałek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexis Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.icpnet.pl 09.06.08, 11:50 jesli takie obroty to 5 pracownikow to raczej norma, u nas pracuja sami studenci, na umowe zlecenie, wiec wiecie jakie ajent ma oplaty... Ja niedlugo koncze studia, a przepracowalam (jak juz wczesniej napisalam tutaj) ponad dwa lata. Pracuje w Wielkopolsce, tu kontroler jest bardzo w porzadku. Przynajmniej dla tego punktu, w ktorym pracuje. Byc moze dlatego praca mi sie podoba i chcialabym po studiach dalej w tym zostac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 10.06.08, 00:04 U nas inaczej niż na cały etat to raczej nie chca pracować.Cały etat i 1500 netto u mnie dostawali i jeszcze było ciężko.Było 5 a powinno być 6 no i ja codziennie.Ale już mam spokój i baaardzo się cieszę.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 10.06.08, 21:22 Czytam, że HDS to złodzieje, ale nie widzę tu żadnych konkretów.Dlaczego złodzieje, napiszcie proszę o co chodzi, zastanawiam się nad wzięciem w ajencję takiego punktu i powiem szczerze, po przeczytaniu tego wszystkiego wacham się jeszcze bardziej niż zanim weszłam na to forum. Czy ktoś miał do czynienia z arturem Zuchowskim z HDS-u? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexis Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.icpnet.pl 11.06.08, 11:16 ja mam podobnie, tez sie pojawiły obawy, ale i tak spróbuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 11.06.08, 12:23 To powodzenia.Od razu staraj się o kredy.A co do Artura to nigdy nic nie wie odsyła z każdą sprawą do kogoś innego.Za każdym razem wystawiona przez HDS prowizja nie zgadza się o 4-5zl niż samemu sobie człowiek wyliczy.jak sami sobie wystawialiśmy faktury wtedy było ok a teraz?4-5zł od każdego to w skali roku niezła sumka się uzbiera. Zabierają kasę nie wiadomo dlaczego pomimo to że inwentaryzacja jest na 0 to i tak po 500zł zabierają i tłumaczą że to wszystko idzie automatem.Na tym forum tylko jedna osoba jest zadowolona.Najlepiej to pochodzić po punktach i popytać jak innym idzie,ja nie pytałem ale człowiek na błędach się uczy.A z dystrybucją są najgorsze problemy.Po mimo to że oddasz zwroty na 3000 czasami potrafią zaksięgować 0.00.Umowę dostaniesz jak się wyprosisz może po 3-4miesiącach,Radzę popytać innych ajentów tylko nie traf na znajomków dyrektora bo będziesz spłacać HDS latami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 04.07.08, 14:49 Co masz na myśli pisząc cyt.:"... bo będziesz spłacać HDS latami."? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 05.07.08, 23:53 To nie wiesz że jak się będziesz rozstawać z hdsem to będziesz miała kupę kasy do spłacenia,bo oni nie dadzą Ci odejść z czystym kontem. Znam osoby które po kilkadziesiąt tysięcy musiały im oddać.Np.ok 40tyś po ok 2 lat pracy.Co Ty na to?Nadal jesteś chętna na współpracę z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpinak Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 195.164.6.* 03.09.08, 20:20 w wielu watkach jest troche prawdy..ale w wiekszosci takie forum to zbior internetowych czubow i prawdopodobnie nieudacznikow jesli pracownik pyta na forum ile zarabia jego szef to cos jest nie tak..moi pracownicy znaja prowizje i nikt nie robi z tego zadnego halo..niby w hds powiedziano mi ze to poufne ale mam to w dupie..prawda jest ze wyszkolona ekipa to skarb a za skarb trzeba sporo zaplacic..kontroler tez czlowiek nie zawsze bystry i pracowity forsa jest z tego nie zla ale jak wspominali inni trzeba pracowac i dbac..najbardiej cierpia tacy co wczesniej pracowali w systemie 8 godzin i wolne soboty i niedziele a tu nagle otwarte caly okragly rok...szok dla organizmu i jak tu powiedzie zalodze ze trzeba przyjsc do pracy w swieta ...jak w kazdej branzy plusy i minusy ale ogolnie super pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 11.06.08, 12:30 I jeszcze jedno na szkoleniu podpisujesz umowę że jak zakończysz z nimi współpracę nie ważne czy z oni czy ty zrezygnujesz płacisz 1000zł za szkolenie.a jak masz pierwszy raz działalność to jak przed rokiem zakończysz to płacisz różnicę do ok 800zł więc policz te miesiące po ok 550zł i pomyśl czy o się opłaca.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexis Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.icpnet.pl 13.06.08, 12:14 :( kompletnie mnie załamałeś. Ja takim podejściem zyłam ponad pół roku, a teraz juz nic nie wiem :( bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.lan.net.pl 13.06.08, 14:01 jadę na rozmowę w poniedziałek więc opiszę wrażenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 13.06.08, 20:22 Tylko pytaj o wszystko.Jakie kary za co one są (a na 50 pk w umowie kar jest 48)więc zastanów się.pytaj jakie są zasady z prasą i nie wież w to że we wszystkim będą Ci pomagać bo to nieprawda.Tam nigdy nikt nie odbiera telefonów a jak już odbierze to odsyła do kogoś innego i tak na okrągło.Wszystko trzeba pisać mejlem bo inaczej będziesz stracona.Zastanów się bo szkoda zdrowia i Twoich pieniędzy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.lan.net.pl 16.06.08, 13:53 moje pierwsze wrażenie jest na plus, myślę ze jakby było tak czarno jak pisze się na forum to by tylu saloników i punktów prasowych nie było... czeka mnie dzień w takim salonie i tam wyciągnę wszystkie info od prowadzącej. Interesuje mnie jakie macie wrażenia po szkoleniu w Wa-wie, bądź jak wygląda zwrot kaucji w praktyce? i czy naprawdę jest minimalna wysokość gwarantowanej prowizji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 22.06.08, 20:41 A w jakim psd będziesz miała to szkolenie.powiedzieli adres sklepu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 153.19.191.* 26.10.09, 08:48 Jeżeli chcesz żyć w stresie i mało zarabiać to jak najbardziej polecam :) A tak poważnie to związanie się z tą firmą jest bardzo nieopłacalne, no chyba, że zna się dobrze kierownika regionalnego, który będzie przymykał oko na pewne sprawy. Burdel, który robią w papierach moim zdaniem jest celowy żeby ajent się zakręcił w tym wszystkim a później płacił za braki. A Pan dyrektor to fajny prosty chłop :) podsumowując to na początku wszystko wygląda pięknie i nawet egzamin, który jest niby trudny, zdaje się bez problemu. Jeżeli ktoś chce wdepnąć w tę kupę to życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 09:49 witam, postaram sie byc w miare obiektywna - jesli to mozliwe:) jesli mam byc szczera, to uwazam, ze in medio wcale nie jest takim zlym pomyslem, POD 1 SZTANDAROWYM WARUNKIEM: MUSISZ SAMA WSZYSTKIEGO PILNOWAC! wiem, co mowie, bo mam doswiadczenia-i te gorzkie i te bardziej slodkie. obecnie w in medio sa systemy market, ktore sa ZAJEBISTYM POMYSLEM! szkoda ze tak pozno wprowadzone:( moze gdyby byly wczesniej, to nie musialabym z tego zrezygnowac... powiem tak: jesli sama kontroluje swoj punkt, sprawdzam,czy prasa jest dobrze zwracana, czy kolporter uznaje mi wszystkie zwroty(jesli nie-jade tam osobiscie i wyjasniam), licze towar wybiorczo, obciazam pracownikow za nieoddana prase i braki towaru lezacego za kasa-nikt inny tam nie wchodzi wiec skoro sa braki, sprawa jest jasna,czyja to wina-skrupulatnie przeprowadzam inwenture-nie wypuszczam ekipy dopoki sama nie sprawdze arkusza roznic i nie poprawie ewentualnych bledow , (a jest ich mnostwo, nie wiem jak oni licza???... ) , itd itd... to juz jest dobrze, ale... to jeszcze za malo, jesli ma sie punkt w slabym miejscu i niskie obroty. niestety taka jest prawda:( znalam swoj salon na pamiec, przed inwentura wiedzialam dokladnie, ile czego mam na sklepie, kazda ksiazka, naklejka, kartka pocztowa,zapaliczka,papierosy - wszystko mialam przeliczone OSOBISCIE. jesli byly braki w towarze, odkupowalam je przed inwentura po mozliwie najmniejszych kosztach. na wyniki z inwentury nie czekalam juz z takimi nerwami, jak zawsze, bo dzieki systemowi sama wiedzialam, nastepnego dnia, jaki bedzie wynik ( oczywiscie z pewna granica bledu ). moj kiero regionalny byl ok, jak trzeba to zwrocil uwage, ze jest zle, jak jest ok, to pochwalil, da nagrode, jak byl klopot to pomagal rozwiazac. znalam tez pana dziube-bardzo specyficzny czlowiek, ale wydaje mi sie, ze nie jest az tak zle, jak piszecie. raz kara, raz nagroda - czyli rachunek wychodzi "na zero" ;) wreszcie, po kilku latach wyszlam na prosta z brakow inwentaryzacyjnych i raczej nikt by mnie nie zagial i nie zaskoczyl, jesli chodzi o salon, towar, czy organizacje tego wszystkiego, jednak, obroty byly tak slabe, ze musialam zrezygnowac interesu - po oplaceniu podatkow i kosztow pracownikow ( a kokosow nie zarabiali... ) niewiele zostawalo dla mnie. (1000-1500zl netto w lepszych mcach). placa byla zupelnie nieadekwatna do mojej pracy , w zasadzie od pon do niedz , i wysilku, jaki wkladam w salon, aby bylo w porzadku... jednak mysle, ze gdybym miala punkt w lepszym miejscu z obrotami na dobrym poziomie, wtedy pewnie nie zrezygnowalabym. pracownicy mieliby pensje, za ktore chcieliby pracowac, a i dla mnie zostaloby troche wiecej niz stawka glodowa. oczywiscie nie mowie, ze wszystko mi sie tam podobalo, niektore zasady i pomysly zabijaly na miejscu, (nie mam pojecia kto to wymysla ) , np jesli chodzi o platnosci karta za 1 paczke fajek, przez co stracilimy duzo stalych klientow, ktorzy zaczeli chodzic do kiosku obok, albo np ogrom dostaw ksiazek, z czego sprzedalawalo sie zaledwie kilka sztuk, ceny slodyczy, ktore mnie jako klienta odstraszylyby na dzien dobry, ... ale coz - sila wyzsza, jak ci sie nie podoba, pakujesz lopatki i zmieniasz piaskownice, albo siedzisz grzecznie i stosujesz sie do zasad, ktore ci narzucaja ... :) to tyle, moja osobista opinia, moze komus sie przyda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 15.06.08, 12:16 Czy jest ktoś kto zakładał sprawę hdsowi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #zrezygnowana# Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.netia.citysat.com.pl 25.06.08, 15:54 Szame kłopoty są z tymi salonikami ,wicę mam poważny problem ,bo zamierzam otwirzyć taki salonik, ale zastanawiałam się nad kolporterem lub właśnie HDS.Widzę jednak że to nie tak jak Oni zaprwniają.Jeśli ktoś coś wie jaszcze proszęęę napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.lan.net.pl 26.06.08, 18:20 hds wymaga zabezpieczenia 3500 a kolporter wszystkiego ponad 6000, hds zapewnia minimalny zarobek 3000 plus prowizja a kolporter 2000 + . najlepiej pytać u źródeł a nie na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKS Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 26.06.08, 18:30 Hds zapewnia 3 tysiące no błagam co za bzdury ...... są co najwyzej dopłaty ale pamiętajmy o pracownikach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.lan.net.pl 27.06.08, 17:53 no to może napisz coś więcej, wspomnisz o dopłatach i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.lan.net.pl 27.06.08, 17:54 Gość portalu: IKS napisał(a): > Hds zapewnia 3 tysiące no błagam co za bzdury ...... są co najwyzej > dopłaty ale pamiętajmy o pracownikac No to napisz coś więcej , ile dają? realnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKS Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 28.06.08, 11:07 Realnie dostajesz poprostu prowizję od sprzedaży i nic więcej.... Jeżeli ta prowizja nie osiąga poziomu 3 tysięcy to dostajesz dopłatę na tę okoliczność ile to jest nie wiem bo sam takowej nie potrzebowałem ale myślę ze jest to kilkaset złotych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexis Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 13:30 nie jest najgorzej, moj ajent nie narzeka, wiec ja tez pewnie az tak nie bede. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim R-e: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 29.06.08, 10:33 Twój Ajent nie narzeka bo nikt na pewno nie przyznałby się do porażki przed swoim pracownikiem.A Ty poczekaj do całościówki i wtedy się przekonasz.A tak w ogóle to HDS okrada ajentów przy każdej okazji.Faktury prowizyjne wystawiane przez nich nie zgadzają się średnio o 3-4 zł z moimi wyliczeniami.Znam dziewczynę której przy inwent,cząstkowej po 2m pracy wyliczyli -3800zł zdążyli jej już zabrać tą kasę z prowizji.W rzeczywistości miała do zapłacenia tylko 100zł.Taki mały błąd HDSu(drobnostka).Niestety oddadzą jej te pieniądze przy 13 pensji jak doczeka roku pracy.a jak nie to ta kasa pokryje ewentualne braki ze zdawczej.No ale 3800 wsiąkło.To są złodzieje i tyle.I nigdy zdania nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 11:31 jesli chodzi o kolportera to te 6000 to minimum , ja placilam 6 tys kaucji + 4500 za powieszchnie lokalu no i jeszcze ok 1000 za szkolenie moje i jednego z pracownikow. skonczylam ta wsspolprace po 3 latach we wroclawiu. Powiem tak KOLPORTER jest zadluzony na wielka skale....Sa to nie bagatela GRUBE setki tysiecy!!!! a jesli chodzi o HDS i ajetów to od 3 miesiecy jestem taka ajetka INMEDIO i nie mam problemow tak jak wy wyzej wypisujecie , skoro ktos sie oferuje i podpisuje umowe to musi sie z niej wywiazac. Przynajmiej powienien czuc taki obowiazek. Na kase sobie trzeba zapracowac a wy mslice ze jak otworzycie PDS to kaksa z nieba wam spadnie albo lezy na ulicy. Zatrudniajac dodatkowe osoby ktore beda prACOWAC ZA Ajenta to porazka, sami sobie petle na szyje zakladacie i oddajecie w wyplatach pracownikom swoja kase... a jesli chodzi o kary to jak co dzien sprawdza sie dokladnie prase i robi dokladnie zwroty a takze trzyma pozadek na polkach z prasa to nie ma brakow i wszystko jest ok. Ludzie sa obludni i leniwi i co jeszcze dopowiem ze na tym forum osoby ktore wystawiaja zla opinie firmie sa obludni i nie lojalni.Cudza praca chca sie dorobic. Kazdy ajent powonnien normalnie pracowac w swoim PDS tak jak pracownik!!!!!!!!!! Wiec przestancie gadac glupoty tylko sie do roboty zabierzcie a nie smarujecie dupy!! A zainteresowani otwarciem takiego punktu niech probuja jak najbardziej i zyzce powodzenia z calego serca! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;0 do asik IP: *.gprs.plus.pl 05.02.09, 11:05 pracujesz 3 miesiące i jeszcze się nie << naumiałaś że to nie PDS tylko PSD????!!!!!>>Popracuj jeszcze ze trzy to pogadamy Powodzenia naiwniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: do asik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 20:48 ha ha ha ha przez pierwsze 3 miesiace to ja byłam zachwycona współpraca:)teraz jestem przeszczesliwa ze sie zakonczyła mimo kasy jaka oczywiscie hds-owi wisze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.elk.mm.pl 19.02.09, 01:50 Chyba za dużo niepotrzebnych słow powiedziałaś. Nie wiem jak długo masz otwarty punkt, ale pracując 7 dni w tygodniu po 14 godzin dziennie, nie jestem pewny czy długo dasz radę pociągnąć. Zyczę zdrowia i duzo cierpliwości. Prędzej czy później zatrudnisz kogoś. Jestem ajentem, ciężko pracuję w "moim" punkcie, na równi z pracownikiem , a nawet jeszcze więcej. Obrażasz mnie i na pewno wielu innch ajentów pisząc że jesteśmy obłudni, nielojalni, leniwi. Porządek jest ważny, ale kary dostaje się nie tylko za jego brak. Brak badań na gaśnicy, niepalący się halogen, brak sprzedaży w super ofercie- to tylko mała część. Aile razy zapomniałaś dać paragon albo kontroler nie widział że go położyłaś? Do tego dochodzi słynna zapalniczka do papierosów i " tajemniczy klient". mam przytaczać dalej? Myslę że wielu ajentów -obecnych i byłych- potwierdzi moje słowa. Proponuję znależć Tobie dobrą księgową do szukania błędów popełnianych przez HDS, bo sama sobie nie poradzisz. Za parę miesięcy napisz jak Ci poszło i czy nie masz pętli na szyi! Mimo wszystko życzę powodzenia i "ludzkiego" kontrolera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona do Asik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 18:21 nie moge sie doczekac wpisu po twojej 2 inwentaryzacji albo za poł roku -serio nie moge sie doczekac i załuje ze nie zobacze twojej miny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: do Zadowolonej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 04:00 MIELISCIE RACJE!!!!! Przepraszam Was WSZYSTKICH. POWIEM TYLE!!!! JUZ NIE JESTEM AJENTKA w tym BURDELU! I Bogu dziekuje.... LUDZIE KTÓRZY CHCA W TO BAGNO WEJSC PRZESTRZEGAM! POCZYTAJCIE WSZYTKIE OPINIE NAJPIERW I GRUBO SIE ZASTANOWCIE.... HDS TO ZŁODZIEJE I OSZUSCI.... A WAS JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes prosba IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 12:50 Witam wszystkich!tak naprawde kazdy tu gada o ludziach z Hds ze to zlodzieje,a ja mam przyklad z wlasnej autopsji ze to ajenci sa zlodziejami,oczywiscie nie obrazam tu nikoga,bo kazdy jest inny.Ja i jeszcze 2 inne osoby ciagle bylysmy oskarzani o brak biletow ze zle dostawa przyjeta papierosow itp.teraz wem ze to byl wymysl mojej ajentki,bo nigdy nawet nie liczyla tego przy nas a sama brala i jadla rozne rzeczy mowiac ze zaplaci jutro a nigdy mi nie placila.Jeden z pracownikow juz to zglosil do kontrolera ale on uwierzyl jej,pewnie dlatego ze na nia leci.Nie wiem jak mam jej udowodnic ze mi wisi prawie 1000zl bo podobno na tyle nie przyjelam dostawy.Mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto mi pomoze,a moze ktos jeszcze u niej robil wiec prosze o kontakt.Mowa tu o Pani J.K Z Mazowieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 89.229.100.* 15.07.09, 15:33 Ciekawe czy dzisiaj potwierdzasz swoja dobra opinie.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 178.217.248.* 17.10.11, 21:18 cześć chciałabym zając się praca ajenta taiego saloniku, czy wiesz gdzie mogę uderzyc jestem z woj. pomorskiego napisz mi na mala jakis telfon mój mail zabcia1975@buziaczek.p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weteran Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.11, 14:58 Witam wszystkich wytrwałych, jestem ajentem HDSu < nadal nim jestem > już bardzo długo, nie podam jak długo bo weteranów jest niewielu ;) praca ciężka, papierów masa jak nie pilnujesz zwrotów dostaw i ich potwierdzeń to leżysz, na szczęście mam kumatą woman, na wszystko musisz mieć papier, załatwiać na bieżąco bo jak udowodnisz po czasie ... forcom pomaga szybciej namierzysz niezgodności, ale musisz wgryźć sie w niego laikom będzie trudno, ciągle trzeba mieć rękę na pulsie, z pracownikami też różnie, albo nieuczciwi, albo im za ciężko, urlopy, zwolnienia, kasa za mała ... masakra jednym słowem, chcąc być uczciwym z kodeksem pracy sam się sponiewierasz, zasuwasz na maxa, relaye nawet w dni świąteczne, średnio z 500 godzin ciężki chleb, czy się opłaca? ... zależy od punktu i jego obrotów ... z perspektywy czasu myślę ze mogłem w innej branży zmarnować życie ale kto wie jak by tam było ... jak masz obrót ok jak nie to ci dopłacą do jakiegoś poziomu, sam stwierdzisz czy ci się opłaca, inwentury średnio dwa razy w roku, jak są ok to wypłacą premie jak nie to ci potracą, dyrektor firmy wg mnie rzeczowy gość, pewnie nie wie o wielu sprawach, ukręca się im łeb na niższym poziomie, kierownik trzyma z kontrolerem, wiadomo kto najniżej w hierarchi najwięcej obrywa ;) jak się wkleisz w ten chory system to wegetujesz ;) ale czy to sposób na życie? ... jak kiedyś rozstanę się z firmą napisze jak się to odbyło, póki co zaciskam zęby i trwam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.aster.pl 04.11.11, 14:08 hej hej,ja wlasnie zakonczylam wpolprace z hds jako pracownik:)poprostu wiechal audyt i wszystkich aut!!!!!!!!!!!!!!!czy wogole tak mozna???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.mobileonline.telia.com 14.11.11, 12:07 Wlasciwie to nie wolno,ale jak widac hds ma mocna pozycje i robi co chce. Ja mialm salonik i wsplopraca skonczyla sie dlugami-kosmicznymi dlugami.Poki co siedze cicho i spalcam,ale jak tylko skoncze,a to juz nie dlugo to zajme sie ta sprawa.Mam kilku znajomych ktorzy tez z roznych powodow skonczyli wspolprace i niestety tez byli na grubym minusie,niektorzy nawet wiekszym niz ja.Maja klopoty ze splata tych dlugow. To co robi p.Cz...... to jakies jaja.Ciekawa jestem tylko czy znajda sie odwazni z tego forum zeby zlozyc zbiorowy pozew,zeby zawiadomic telewizje.... W Biedronce tez byla afera.Wydawalo sie ze taka duza korporacja to nic im nikt nie udowodni. Czekam na odpowiedz kto jest chetny zeby dolaczyc do takiego pozwu i w koncu skonczyc z procederem oszczerstw i oszustw w stosunku do ajentow.Pisze to z cala swiadomoscia ze ludzie z hds tez to czytaja i pewnie podszyja sie za oszukanych ajentow zeby byc na biezaco . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.aster.pl 14.11.11, 13:33 To by było fajne:)mam namiar ale na program Uwaga tylko naprawde trzeba sie do kupy zebrac.Ogolnie z jakiego wojewodztwa piszesz?najlepiej sie dorobic na nie kumatych ludziach.Dziwne ze mi czastkowki dobrze wychodzily a koncowka prawie 30tys na minusie.Najcetniej to bym ich wytrzaskal po gebie,ale po co mam sobie rece brudzic takimi ludzmi jak M.CH itp,ale jestem za i to jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.11, 20:55 jeszcze pracuje w hds, ale dowiedziałam się, że te weksle in blanco nie są zgodne z prawem .. aż muszę to sprawdzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.mobileonline.telia.com 21.11.11, 00:03 weksle sa zgodne z prawem,tylko nikt nie informuje przyszlego ajenta,ze kwota o ktorej pisza w umowie czyli ok. 20-25tys nie dotyczy weksli.Wszyscy mysla ze do tej kwoty obowiazuje weksel,ale to klamstwo,bo umowa na salonik to jedno a podpisanie weksli to zupelnie inna umowa i HDS moze sobie wpisac dowolna kwote,ktora wyliczy z rzekomej ,,dobrze policzonej inwentaryzacji,,.....i to jest niezgodne z prawem!!!!! Zeruja na tym ze malo kto wie ,ze podpisuje tak naprawde 2 umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.12, 19:57 witam Ika.mogę prosic o jakiś kontakt do pani? poniewasz mam podobną sprawe z HDS-sem i chciabym dołączyć do pozwu zbiorowego. prosze pisać na mojego E-maila jan.trzeciak1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koromoran Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 18:59 daj adres kancelarii tez chce pogadac z tym od pozwu zbiorowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.zone5.bethere.co.uk 22.04.12, 19:17 Chetnie sie przylacze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.11, 20:51 ja również trwam ... tak tylko mogę to nazwać ... rece mi opdaja jak dostaje kolejna wymyśloną karę tak stało sie i w tym miesiącu wiadomo idą święta trzeba sie na kims dorobić ciekawi mnie tylko co sie dzieję z tymi pieniędzmi bo jakoś w prowizji nie sa uwzgledniane ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 07.01.09, 14:37 jest do dupy region centralny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BartoszD Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.foebud.org 18.03.10, 21:33 Się zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 02:07 Jestem byłym kontolerem HDSu. Artur Żuchowski był moim przełożonym. Mam kilka uwag. 1. Każdy z moich ajentów dostawał przynajmniej 3000 zł. Jeżeli obrót sklepu nie dawał prowizji o takiej wysokości, dopłacano mu przyjajmniej do 3500 zł (zależnie od decyzji Kierownika Regionu). 2. Inwentaryzacja cząstkowa NIGDY nie jest podstawą do potrącenia z prowizji. 3. Kontrolerzy - no cóż, są różni. Ale dobry ajent nigdy nie ma problemów z kontrolerem. Potrącenia, także u mnie, były dość częste. Tutaj mogę wypowiadać się tylko za siebie. Jeśli byłem zadowolony z pracy punktu, starałem się przymykać oko na pewne niedociągnięcia; w rażących przypadkach zmniejszałem potrącenie. Natomiast jeśli czułem że ajent wymaga - ale nie daje - szukałem pretekstu. 4. Saloniki to loteria. Są punkty, które dają duże, nawet bardzo duże pieniądze. Są też takie, które dają niewielkie - z drugiej strony, jest wtedy przy nich mniej pracy. Tak naprawdę najbardziej niebezpieczne są punkty w miejscach o dużej przestępczości, z uwagi na kradzieże. Punkty na niektórych dworcach dają często dużo pieniędzy - co wymaga, oczywiście, dużego wkładu pracy ajenta - ale wiążą się też z ryzykiem dużych ubytków, co wychodzi na inwentaryzacji. 5. Po moich doświadczeniach z działu audytu oraz z regionu, mogę ocenić, że podstawą sukcesu są zaufani pracownicy. Duże ubytki rzadko kiedy wynikają WYŁĄCZNIE z kradzieży dokonywanych przez klientów. Większość ich wartości stanowi towar sprzedany na lewo lub wyniesiony po zamknięciu sklepu przez nieuczciwego pracownika. Druga połowa sukcesu to dobre stosunki z kontrolerem: wystarczy nie traktować go jako reprezentanta całego zła HDSu, wystarczy nie przelewać na niego wszystkich swoich żalów i sugestii; nie znaczy to, że trzeba wchodzić mu w tyłek - wystarczy uznać, że on też ma swoje obowiązki. Kontroler odpowiada za obrót i ubytki każdego swojego PSD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były kontroler Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 13:38 1. Z tego, co pan pisze, nie pracował pan w punkcie prasowym, tylko w convenience (kawa, ciastka etc.); ja odpowiadałem za punkty prasowe i wypowiadam się na temat punktów prasowych (wątek także dotyczy punktów prasowych). 2. Limit na niedobory jest zdefiniowany względem obrotu. Kontroler nie ma na to ŻADNEGO wpływu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.acn.waw.pl 02.07.08, 14:57 Zgadzam się z byłym kontrolerem a co do piszących na tym forum na temat prowadzenia punktu-to większość ma małe pojęcie o tym albo myśleli że będą biznesmanami z 100 wprost-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKSUS Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 217.116.102.* 06.07.08, 15:29 Trochę brniesz głęboko z tym swoim SONDEM. Może warto polski podszkolić.... a co do wypowiedzi byłego kontrolera 100% prawda sam nim byłem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.08, 17:00 Nie wnikaj w szczegóły KOLES.tY TEż BYłEś żłODZIEJEM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKSUS Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 217.116.104.* 06.07.08, 17:20 Uważaj jak prowadzisz rozmowę bo Ciebie można w moment przed SOND doprowadzić ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 07.07.08, 22:33 Z tego co się orientuję to poprzednik zadał pytanie a nie stwierdził,że........Moja propozycja to (Naucz się poprawnie interpretować to co czytasz)a następnie kogoś zastraszaj.Ja też byłem Ajentem a następnie kontrolerem i potwierdzam to co pisali poprzednicy że z HDS-em nie warto zaczynać współpracy.Ja też już zakończyłem z tą firmą współpracę bo coś jest tam naprawdę nie tak.O szczegółach napiszę innym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solar Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 20:46 Zgadzam się z poprzednikiem.To było pytanie,więc nie wiem o co halo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 10.07.08, 10:17 Luksus czy ty wariat czy co?czytać ni umiesz?Ja pitolę z polskiego to chyba zwolnienie miałeś co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKSUS Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.08, 11:58 HEHE NIEROBY ŚMIEJE SIĘ Z WAS :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g. Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 14:02 i takim sposobem temat uciekł, pozostały wewnetrzne jakies nieporozumienia. Byc może ktoś z was mial racje mowiac, ze pojecia nie mam, ale dziwnym mnie sie wydaje, ze moj ajent nie narzeka i zapewne nie ukrywa prawdy przed pracownikiem, bo nowego samochodu nie ukryje, drugiego dziecka nie ukryje, budowy domu tez nie. To ja nie wiem skad on na to pieniadze bierze, skoro ten HDS tyo taki zlodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.08, 15:49 Nierobem to może i Ty jesteś(chyba zastosowałeś powiedzenie ''osądzam Ciebie według siebie"" Nie sądzę że dziecko ma dzięki pracy w HDSie sam musiał się postarać.A samochód kupił żeby zmniejszyć koszta US. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g. Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.icpnet.pl 13.07.08, 23:05 e tam, bzdury opowiadacie, totalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.lan.net.pl 18.07.08, 18:55 jestem Ajentem, na zarobki nie narzekam, systematyczna praca i chęci do tej pracy - to owocuje. Jak ktoś myśli że to łatwy zarobek to się grubo myli, trzeba pilnować i dbać o własny interes a wszystko się układa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola265 Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 11:53 Witam wszystkich, Słuchajcie chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat HDS-u. Chciałabym sama założyć taki salonik prasowy. Powiedźcie mi proszę, jak się do tego zabrać? Na co należy uważać? A także jakie są warunki takiej umowy z HDS-em? Pozdrawiam ciepło. Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 21:25 Dobra rada, chcesz znać prawdę?, podejdź do pierwszego lepszego saloniku inmedio, relay, 1minute lub inmedio cafe i porozmawiaj z ajentem. Taka osoba powie Ci jak jest naprawdę, a jeżeli będzie narzekał, zapytaj się to dlaczego dalej tam pracuje. Napweno nie podejmuj decyzji na podstawie opini ludzi piszących na forum, bo są to osoby które piszą niemając kompletnie pojęcia o współptacy z hds, lub osby które zostały wyrzucone z hdsu za kradzieże, opieszałość lub inne takie. Teraz się mszczą i wylewają żółć szukająć winy u wszystkich, tylko nie u siebie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten co trochę wie Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.grodzisk.rgnet.org 09.12.11, 10:42 Jestem osoba która nazywana dumnie była kierownikiem inwentaryzacji z firmy zewnętrznej która robiła inwentaryzacje całościowe. Całkowicie zgadzam się z opinią. Rozmawiałem z niejednym ajentem w PSD. Opinie były różne jak ktoś miał porządek to był zadowolony. Jak ktoś sobie nie radził to narzekał na kontrolera i cały HDS. Prawda jest taka że kasa jest jak ktoś przykłada się do pracy jak olewa i zostawia wszystko w rekach pracowników to ma braki. Moja rada dla wszystkich ajentów. Sprawdzajcie inwentaryzacje każdą i cząstkową i całościową a przede wszystkim całościowa robioną przez ISP. Ludzie (kierownicy) w ISP najczęściej są niedospani bo jest ich garstka na całą Polskę a roboty mnóstwo i jeszcze niewiele zarabiają. Za inwentaryzację w HDS nie dostają żadnych premii więc im nie zależy. Ci co liczą to najczęściej osoby przypadkowe zatrudnione przez agencję pracy tymczasowej. Im też nie zależy. Zależeć powinno tylko wam ajentom. Jak inwentaryzacja jest skopana totalnie a nieraz tak było nie musicie podpisać arkusza i możecie zażądać ponownej inwentaryzacji. Najważniejsze sprawdźcie dokładnie inwentaryzacje. To podstawa. Niech kierownik zrobi wam wydruk raport strefowy i sprawdźcie każdą strefę. A potem z raportu różnic posprawdzajcie ceny na prasie i na papierosach. Nie dajcie sobie wmówić że różnica w cenach wynika z błędnej sprzedaży nie zawsze tak jest. Spytajcie liczących kto na inwentaryzacji w HDS jest pierwszy raz jak ktoś jest pierwszy raz oznaczcie strefy które liczył i dokładnie sprawdźcie te strefy. Jak nie sprawdzicie inwentaryzacji od razu przed jej zamknięciem to nie będzie tłumaczeń że ktoś źle policzył bo podisaliście że z wynikami spisu się zgadzacie i nie macie żadnych zastrzeżeń. Czy HDS oszukuje nie wiem nigdy tego nie stwierdziłem ale wiem że jak ktoś się przykłada i pilnuje porządku w papierach to nie straci a zarobi. Posdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 87.206.30.* 28.03.12, 22:16 w zasadzie nie udzielam sie na forach i nie komentuje wpisow, jednak tym razem musze. zupelnie zgadzam sie z opinia - nie jestem z firmy przeprowadzajacej inwentaryzacje, tylko ajentem, ( ktory niestety nie ma zbyt dobrych wynikow ). prawda jest taka, ze ci, co licza maja w nosie wynik i czy jest dobrze zeskanowane - ajent jest od tego jak d..a od srania, zeby ich sprawdzic. potem czepiac sie moze jedynie tego, ze sam nie dopilnowal, albo nie chcialo mu sie o 3 nad ranem sprawdzac prasy... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ćwok Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 11:05 warunki umowy super,ty pracujesz a hds płaci za to kase,do pierwszego lepszego saloniku nie idż bo trafisz na jakiegoś kuzyna kogoś z dyrekcji i będzie ci opowiadał to co chcesz usłyszeć,współpraca super dla kogoś kto nie ma forsy na własne inwestycje,po kosztach i wydatkach zarobisz 3000 zł.czyli 1000 więcej niż dobry sprzedawca w takim saloniku,staraj sie o punkt w centrum handlowym(centra handlowe w swięta państwowe są zamknięte wtedy bedziesz miała wolne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 22:52 Opłaca się czy nie? Jeżeli masz na zbyciu trochę gotówki jakieś ok 40-50 tyś i nie masz komu oddać -to zatrudnij się w HDS (tzn podpisz umowę agencyjną) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.cust.bredband2.com 02.08.11, 23:27 Witaj Karolina! jesli jeszcze nie podpisalas umowy z hds to szczerze odradzam.Wszystko wyglada pieknie na papierku i na szkoleniach.Pracy cala masa.Nie wierze ze sa ajenci ktorzy sa zadowoleni.wyplata zalezy od miejsca w ktorym dostaniesz lokal,ale czym lepsze miejsce tym i lepsza pensja tym wiecej papierow i pracownikow.Ja mialam salonik ponad 2 lata. nie bede pisala gdzie bo pewnie ktos z hds tez to czyta,aöe zawsze wychodzilo manko w granicach 2-4tys,ktore trzeba splacac.Papierow cala masa,a po koncowej inwentaryzacji wyszlo prawie 100tys.Pytanie dlaczego skoro inne byly od 2-4tys.? Myslalam ze jeste nieudolna ale sie okazje ze znajomi ktorych poznalam na szkoleniach tez sa do niczego,bo kazda wspolpraca konczyla sie kosmicznymi dlugami.Ciekawe czy to przypadek? 10x sie zastanow zanim cos podpiszesz. Pozdrawiam .ika Paskudna firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.aster.pl 04.11.11, 14:29 FEqWIDZE ZE KAZDY JEST NIE UDOLNY CO PROWADZI PUNKTY W HDS:)JA BYLAM ZWYKLYM W INMEDIO PRACOWNIKIEM,ALE MYSLALAM ZEBY SOBIE WZIAC SALONIK.KAZDEGO KOGO PYTAM TO ODRADZA,BO MAJA MANKO PO KAZDEJ INWENTURZE.SZCZEGOLNIE NA PRASIE.A I AUDYT JEST DO D...BO LICZYC NIE POTRAFIA.ZLE WKLEPUJA PAPIEROSY,MOZE TO SPECJALNIE ZEBY AJENT DAL IM NA PENSJE ZAROBIC:)MAM ZNAJOMA AJENTKE KTORA JEST JUZ 3 RAZ NA PUNKT PRZEZUCANA I CIAGLE JEJ POMNIEJSZAJA PROWIZJE NIE WIADOMO ZA CO.CIAGLE MA BRAKI W BILETA A JEJ KONTROLER,ZWALA ZE TO PRACOWNICY KRADNA I POWSTAJE ZAMKNIETY KRAG.CHYBA SIE POWINIEN KTOS IM DO DUP DOBRAC I ZROBIC PORZADEK,MOZE TO BEDE JA:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IMS Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.mobileonline.telia.com 14.11.11, 12:20 hetnie Aniu dobiore sie im do d.....razem z toba.Gdzie pracowalas? Musialam sprzedac mieszkanie zeby sie z nimi rozliczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.aster.pl 14.11.11, 13:24 a skad mam pewnosc ze to T a nie ktorys balwan z hds?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ila Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.09, 20:58 a ty naucz się psica !! nie sond tylko sąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.09, 17:43 Mam problem z HDS bo juz nie jestem ajentem mam wypowiedzenie.Odciagali mi pieniadze za inwenture zle naliczona.Ja znalazlam ich szokujace pomylki na 23tys zl.Zglaszam sprawe do sadu moze jest ktos co juz zglosil tez sprawe lub ktos kto ma podobny problem.PILNE!!!!!!!!!!! moj email izunka22@poczta.fm prosze o kontakt!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewela19821 Re: Problemy z HDS po inwenturze 05.10.09, 21:55 Jak mogli odciągać kasę z prowizji,jeżeli braki nie zostały wyjaśnione?23 tyś to sporo!!!!