Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najlepsze?

IP: *.poczta.lublin.pl 26.06.08, 13:41
    Witam. Interesuje mnie co to są firmy z tzw. wielkiej 5 jesli chodzi
    o koncerny medyczne/farmaceutyczne? Chcialbym podjac prace jako
    przedstawiciel medyczny/farmaceutyczny - nawet kilka razy na
    rozmowach bylem, ale nic z tego poki co. Czytałem tutaj wiele na
    temat pracy PM i PF, ale nie wiem tak naprawdę które firmy są
    najlepsze w tej branży (produkty, atmosfera pracy, zarobki,
    narzedzia pracy). Prosze o podpowiedzi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: damian Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: *.poczta.lublin.pl 26.06.08, 14:53
        czyzby wszyscy przedstawiciele teraz w pracy? :)
        • Gość: sad Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: *.gprs.plus.pl 27.06.08, 17:57
          podpowie ktos?:)
        • Gość: damian Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: *.poczta.lublin.pl 30.06.08, 09:23
          A co sadzicie o Polfach (atmosfera pracy, zarobki, narzedzia pracy,
          szkolenia)??? bylem jakis czas temu na rozmowie kwalifikacyjnej w
          Apotex, ale poki co nie udalo sie...
          • Gość: karolaa27 jak po rozmowie w Apotexie? IP: 83.142.205.* 22.07.08, 21:32
            jak przebiegała rozmowa w Apotexie?
            o co pytali?
            ile w tej firmie na początek zarabia PM?
            co wiecie nt. tej firmy? warto czy nie warto tam pracować?
            jak traktują pracowników?
      • Gość: monkey102 Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: *.gprs.plus.pl 27.06.08, 21:29
        wiem z doświadczenia, że niezłe zarobki, bardzo dobre narzędzia pracy i ekstra
        wsparcie sprzedaży oferuje Polpharma. Tylko atmosfera zależy od regionalnego i
        kolegów z zespołu - można trafić dobrze, można trafić źle...
        • Gość: xxx Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: *.chello.pl 27.06.08, 22:05
          "oferuje Polpharma"
          głupi jesteś kolego
          i w dodatku przez swoje pisanie napędzasz rotacje .

bądz potepiony

ps nie jestem z polpharmy ale wiem jak takie mendy z hr szkodzą
          • Gość: monkey102 Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: *.gprs.plus.pl 27.06.08, 22:10
            Tu się mylisz - też nie jestem z Polpharmy. Mam informacje z pierwszej ręki od
            osoby, która tam pracuje. Nie narzeka bynajmniej...
          • Gość: piot Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.13, 21:23
            polfarma to s.y.f. Pracowałem tam i sam odszedłem. Nie polecam
      • annajustyna Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle 22.07.08, 21:33
        Wieka Piatka to pewnie Pfizer, Novartis, Hexal, Roche, Schering-Plough.
        • annajustyna Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle 22.07.08, 21:34
          Glaxo SmithKline jeszcze (no tak, teraz ti juz jest szistka;).
          • Gość: rafal00 Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: *.poczta.lublin.pl 23.07.08, 11:45
            dzieki- wkoncu Ktos odpowiedzial mi na moje pytanie "jakie firmy
            zaliczane sa do tzw. wielkiej piatki" :) dzieki serdecznie.... ps.
            wogole to zastanawiam sie nad praca przedstawiciela, bo na codzien
            siedze w biurze i zaczyna mnie to nudzic, a wszyscy mowia, ze mam
            odpowiednie predyspozycje potrzebne na stanowisku przedstawiciela...
            czas na zmiany... jeszcze raz dzieki....
            • Gość: eee Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: *.m-petfilm.de 23.07.08, 14:21
              Twa radosc jest przedczesna, w tej branzy nie ma silnie
              zaznaczonej "Wielkiej Piatki" bo w zaleznosci od przyjetych
              kryteriow (liczba pracownikow, obroty, przychody, nadklady na R&D,
              liczba nowych czasteczek w badaniach, itp) inne firmy sie na
              te "piatke" zalapuja...
              • annajustyna Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle 30.07.08, 22:47
                Ale sa tzw. giganci w branzy:)))
        • Gość: jbmnjbnm Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: *.olsztyn.mm.pl 30.07.08, 23:01
          Hexal i Schering- niekoniecznie:)) AstraZeneca no i Sanofi na pewno- nie prestiz
          firmy sie liczy- dystrykt i HR to podstawa- Polpharma, Servier= pranie mozgu :))
        • Gość: CEO Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: 83.168.106.* 31.07.08, 08:09
          annajustyna napisała:

> Wieka Piatka to pewnie Pfizer, Novartis, Hexal, Roche, Schering-Plough.

Tylko że Novartis i Hexal (i jeszcze np Lek i CibaVision) to tak naprawdę Grupa
          Sandoz.
          • Gość: damian Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: *.poczta.lublin.pl 31.07.08, 08:11
            a Apotex, Jelfa?
            • Gość: adam Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: *.k681.webspeed.dk 31.07.08, 10:41
              Kolego, ty lepiej zostań na tej poczcie w lublinie i nie zawracaj
              gitary takimi bredniami. Nie ma takiego czegoś jak wielka piątka w
              tej branzy albo gigantów branżowych. Każdy z koncernów ma coś co go
              wyróżnia.
              • annajustyna Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle 31.07.08, 10:43
                Patrz, a sami zainteresowani mowia i pisza, co innego. Oj, my naiwni!
                • Gość: adam Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: *.k681.webspeed.dk 31.07.08, 13:37
                  Patrz, a sami zainteresowani mowia i pisza, co innego. Oj, my naiwni
                  Bo zinteresowani są tylko zainteresowanymi. A ty zamiast siedzieć na
                  tym forum i karmić innych bzdurami poszłabyś w końcu do pracy.
                  Pozdrawiam
                  • annajustyna Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle 31.07.08, 13:38
                    Jutro ide:). Dzis mam jeszcze urlop:)))
          • annajustyna Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle 31.07.08, 08:22
            Jeszcze jest Astellas. Novartis to tez Sandoz? Nie kojarzylam, ze Hexal w PL to
            tez Sandoz.
            • Gość: CEO Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: 83.168.106.* 31.07.08, 12:49
              Też Sandoz. Znaczy trochę odwrotnie bo Sandoz jest działem generycznym
              Novartisu,
              www.novartis.com/about-novartis/our-businesses/sandoz-generics.shtml .
              Sam Novartis powstał z połączenia Ciba-Geigy i Sandoz
              www.novartis.com/about-novartis/company-history/index.shtml . Pracowałem
              tam kilka mc temu. Świetna firma.
              • annajustyna Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle 31.07.08, 13:24
                Ja wlasnie ucieklam z SP:(((. Tez swietna firma, ale wyjatkowo chetnie zatrudnia
                przez prace tymczasowa (nie w PL).
      • Gość: przedstawicielka Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: *.rtr.bait.pl 29.09.08, 12:11
        Chyba zapomnieliscie o Bayerze.
        Hexalu juz nie ma, wchlonal go Lek. W Leku bylo super za
        poprzedniego prezesa, który byB od pocztku, od stycznia jest nowy z
        Polfarmy i ludzie zaczeli uciekac. Nowy prezes powiedzial kiedys ,ze
        samochod sluzbowy nie jest od wozenia dzieci do szkoly i nie powinno
        byc w nim fotelikow dla dzieci. To jedna z jego wielu fantastycznych
        mysli.
        • Gość: sss Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: *.chello.pl 29.09.08, 15:21
          a co za różnica i tak będziecie tam tylko akwizytorami a po kilku
          miechach was bez słowa wyj..bią . niby skąd tyle ogłoszen -ciągła
          rotacja
          • Gość: frodo Re: Firmy medyczne i farmaceutyczne - które najle IP: 193.24.202.* 30.09.08, 22:44
            nie genaralizuj... znam ludzi co pracują np. w jansenie, glaxo, czy sanofi po 10 lat jako repy, a tam gdzie dużo ogłoszeń to omijaj jeśli nie pasuje. pracując nawet 4 miesiące mozesz sie czegoś nauczyć, potem bedziesz mieć łatwiej

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka