dobiczek 09.09.08, 14:37 mialem wypadek w rfn bylem operwany. w Ewangeliches Krankenhaus w Mettmann 30% pielegniarek to Polki.zarabiaja 2200 euro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariuszdd Pielęgniarki pilnie poszukiwane 09.09.08, 14:41 nudne tematy ,to samo i to samo :) ;( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dupek z PO dlaczego w tym kraju w ogole jeszcze sa pielegniar IP: 80.78.228.* 09.09.08, 22:02 ki !!! Lekarze !!! W ten sposob nie poradzimy sobie z deficytem budzetowym !!! I trzeba bedzie stocznie zlikwidowac !!! I kto za to zaplaci ??!! No pytam sie kto ???!!! No ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leon Re: dlaczego w tym kraju w ogole jeszcze sa piele IP: *.aster.pl 10.09.08, 09:22 Widać że Erokołchoz i na tym polu przysłużył się temu głupiemu krajowi, wprowadzili dyrektywy, ograniczyli rynek i do tego zabrali produktywnych pracowników, poprostu super polityka państwa. Jeszcze naród dostanie po d..pie certyfikatami CO2, dyrektywami ochrony środowiska, gospodarką wodną i niewiadomo co jeszcze, zapłacą za to obywatele tego durnego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: juno Re: dlaczego w tym kraju w ogole jeszcze sa piele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 10:23 ja zapłacę, Pan zapłaci, społeczeństwo zapłaci... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pixi Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.08, 14:59 Lekarze już nie narzekają na zarobki. Dać pigułom po 6 tys. zł netto i bedziemy mieć cacy opieke. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pacjent Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: *.dsl.ip2.net 09.09.08, 15:00 w chojnicach po swoim dyzurze biorá dodatkowo prywatne godziny w ramach kontraktu to tak im wychodzi 26 dyzurow w miesiacu po 12 godzin ,czy to jest normalnr ? drodzy przyszli pacjeci ,dyryktorzy i ministrowie-do sprawdzenia jak ktoß chce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: 217.96.39.* 09.09.08, 15:19 Najszybsze i najskuteczniejsze głosowanie- nogami Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ilona Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: 193.138.110.* 09.09.08, 15:36 A dlaczego nie wrócimy do systemu gdzie po maturze dziewczyna czy chłopak mogli pójść do studium 2,5letniego? Czy musi to być od razu studiowanie na Akademii Medycznej, gdzie wiadomo, jak ciężko się dostać, a z drugiej strony niczego konkretnego licencjat z niej nie wynosi. Piszę na podstawie własnej praktyki. Ukończyłam studium na której miałam praktycznie 1,5 roku samych praktyk. Zatrudniając się na etacie widziałam jak dziewczyny po licencjacie nie miały pojęcia o ścieleniu łóżek a co dopiero o pomocy pacjentowi w stanie zagrożenia życia... Temat do długiej dyskusji... a wiadomo że i Ukrainki, czy Litwinki po miesiącu pracy u nas wrócą do siebie, a wtedy co mieszkanki Kenii czy Ugandy? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Pielęgniarki pilnie poszukiwane 09.09.08, 15:57 Tez zastanawia mnie to parcie na studia pielegniarskie. Powinny wrócic pomaturalne szkoły a która pielęgniarka chciała to szła na studia. Licencjat nic nie daje a zmiany spowodowały tylko ze ograniczono dostęp do nauki tego zawodu. Kiedyś w kazdym wiekszym miescie było studium medyczne a teraz trzeba udac się do miasta akademickiego co wiąże się ze sporymi kosztami. Może tu trzeba podziałac i wrócic do systemu 2 letnich szkół pomaturalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kpo Re: Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: *.bugaj.pabianice.pl 07.05.10, 22:52 Nie szkołom pomaturalnym! Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek a etaty wprywatnych szkolach,wyklady z kasety vide 09.09.08, 16:31 unijna kasa dla organizatorow szkol i aktywizacjizawodowej,a izby pielegniarskie nadajace nowe uprawnienia, a skladki na izby przymusowe i gwarantowane ustawa, a obrony prac licncjackich taka piekna kasa , taki piekny biznes , przecie 28 lat ludzie pracowali by stworzyc ten system a ty chcesz 2,5 letnie studium maturalne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: I.D.E Re: Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: *.dsl.club-internet.fr 09.09.08, 18:59 A gdzie sa asystentki pielegniarek? W tej materii wystarczy roczna szkola. Pozdrawiam z Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: Pielęgniarki pilnie poszukiwane 10.09.08, 08:49 i tu jest pies pogrzebany. pielegniarka musi miec studia, ale musi tez miec pomoc w postaci asystenta. wtedy to sie wszystkim oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 00:06 Masz sto procent racji, te po licencjatach nie maja pojęcia o pielęgnacji nad pacjentem leżącym .Każą kończyć studia no i poco chyba po to żeby wykładowcy mieli większe pobory. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nic Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: *.zamosc.mm.pl 09.09.08, 15:46 To nawet dobrze. Wystarczy teraz na nowe podwyżki dla doktorów. Może oni wtedy sami zaczną pielęgnować za taaaką kasę chorych. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek kasa bylaby i dla pielegniarek jesli by 09.09.08, 16:33 trzymaly sie przepisow i nie przejmowaly oddzialu bez obsady Odpowiedz Link Zgłoś
dradam121 wszystko na barki pielegniarek ?! 09.09.08, 17:33 odpowiedzialnosc spada na pielegniarke, jezeli (nie majac czasu,silu, uwagi) cos sie stanie z pacjentem. Wszyscy umyja rece, a pielegniarka zostanie sama z wyrokiem sadowym. Jedyna rada dla pielegniarek = wyjezdzac za granice. Gdzie jedna pielegniarka wypada na 4-6 pacjentow, a i to ma ona do pomocy "pomocnice pielegniarki", a takze "unit aid" . Pozdrawiam dradam PS. No i za wiele wieksze pieniadze... ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jolka Re: Brak pielegniarek i lekarzy na Podkarpaciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 21:00 Na Podkarpaciu już obecnie brakuje pielęgniarek oraz lekarzy specjalistów (kardiologów, neonatologów, chirurgów, okulistów).W szpitalach juz obecnie personel medyczny wręcz zmuszany jest do 8-9 dyżurów miesiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jerzy Re: Brak pielegniarek i lekarzy na Podkarpaciu IP: *.pl 12.09.08, 17:36 Pielęgniarek może brakuje w niektórych szpitalach ale lekarzy ? Niech ktoś się odważy i popatrzy na czas pracy lekarzy. Wnioski pojawią się same. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misior Re: Brak pielegniarek i lekarzy na Podkarpaciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.09, 15:49 wielki brak a przyjęć nigdzie nie ma moja dziewczyna szuka pracy od 3 misięcy i niema miejsca gdzie by potrzebowali pielęgniarki... co za wzruszająca informacja o braku to gdzie są przyjecia jak tak? Odpowiedz Link Zgłoś
joankb Re: Pielęgniarki pilnie poszukiwane 09.09.08, 21:01 Poszukiwane to raczej niewolnice... Nie płaćcie dziewczynom dalej - gratuluję zdrowego rozsądku :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pacjent Ja wole pielęgniarke po studiach niż po zawodówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 21:19 Wole pielęgniarke po studiach a nie po zawodówce. Wiem że moge z taką kobietą porozmawiać na poziomie. Praca w szpitalu to praktyka wieloletnia i tego uczy sie każdy w szpitalu. Tego rodzaju pracy nie nauczą ani na studiach ani w szkole pielęgniarskiej. Tak jest prawie w każdym zawodzie. Praktyka czyni mistrza. Nie chciał bym żeby opiekowała sie mną pielęgniarka po szkole zawodowej bez matury. Studia kształtują charakter i osobowość człowieka. Praktyke i nauke zawodu zdobywa sie w szpitalu. Pozdrawiam wszystkie pielęgniarki i mam nadzieje że niedługo ich los się polepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaa Re: Ja wole pielęgniarke po studiach niż po zawod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 07:50 człowieku, co Ty chrzanisz, po jakiej zawodówce? Nigdy nie było zawodówki pielęgniarskiej, tylko Liceum pięcioletnie z maturą lub pomaturalne studium!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leon Re: Ja wole pielęgniarke po studiach niż po zawod IP: *.aster.pl 10.09.08, 09:36 > Wole pielęgniarke po studiach a nie po zawodówce. Wiem że moge z taką kobietą > porozmawiać na poziomie. to jest właśnie polskie myślenie, "ja wolę", a masz na to pieniądze, bo jak jesteś gołodupcem to módl się aby ktokolwiek się tobą zajął w tym pięknym kraju, złudne myślenie że uda się podwyższyć poziom usług kiedy kraj jest biedny i nie wytrzymuje konkurencji zachodu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niunia-live Re: Ja wole pielęgniarke po studiach niż po zawod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 23:26 Tak,za pare lat juz nawet te po"zawodówce" nie beda chciały Ci podcierac tyłka.Porozmawiać na poziomie?Do psychologa sie wybierz pacjentko Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pielęgniarka Re: Ja wole pielęgniarke po studiach niż po zawod IP: *.150.169.3.fenomenalny.net 31.08.11, 21:14 nigdy nie było zawodówki dla pielęgniarek , pacjent to nie silnik od samochodu który jak się da to naprawi absolwent zawodówki a jak nie to nie , pielęgniarka to też psycholog i pedagog. W szkole wszystkiego uczą , ale jak mamy to praktykować za marne grosze , pacjenci są niewdzięczni i wydaje im się że jesteśmy służącymi i mamy wszystko zrobić . Potem taki wychodzi ze szpitala i nas obraża a nie pomyśli że najpierw trzeba zacząć od naprawiania siebie bo jak leży dwa tygodnie i nikt go nie odwiedza to musi być dobry dla bliskich. SERDECZNIE POZDRAWIAM WSZYSTKIE PIELĘGNIARKI , SIOSTRY NIE DAJCIE SIĘ NALEŻY SIĘ NAM SZACUNEK Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Irena Re: Ja wole pielęgniarke po studiach niż po zawod IP: *.24-79-r.retail.telecomitalia.it 22.12.08, 16:17 Wypowiedzi tego typu powodują tylko moje rozbawienie.Jestem pielęgniarką i oczywiście mogę powiedzieć, że ja również preferuję pacjentów kulturalnych od tych mniej kulturalnych.Proszę mnie źle nie zrozumieć nie mam kompleksów, ukończyłam wymagane przez pacjenta studia oraz wiele innych kursów doszkalających włącznie ze specjalizacją ale nie koniecznie jestem przekonana,że rzeczywiście spowodowałoby to podwyższenie poziomu dialogu miedzy nami.I jeszcze jedno studia w opinii pacjenta podobno kształtują osobowość i charakter, pytanie czy zawsze? i w jakim zakresie bo w mojej opinii ma na nie wpływ wiele innych czynników. Pozdrawiam pielęgniarka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pielęgniarka Re: Ja wole pielęgniarke po studiach niż po zawod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 14:26 wszystkie szkoły pielęgniarskie były z lub po maturze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kaska Re: Ja wole pielęgniarke po studiach niż po zawod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 08:54 do pielegniarki: nie byly wszystkie po maturze. Odnosnie szkoly sredniej to nie musiala robic matury. Byly tez szkoly policealne a nie pomaturalne, wiec szly do nich takze osoby ktorym powinela sie noga na maturze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Ja wole pielęgniarke po studiach niż po zawod IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 23:45 Nie są głupsze te bez matury i co z tego, że komuś się powinęła noga na maturze,te dzisiejsze po studiach uczą się tego samego co te bez matury Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość dana Re: Ja wole pielęgniarke po studiach niż po zawod IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 23:53 Masz racje że można może lepiej porozmawiać ale jak ci przyjdzie umyć du..to będziesz wołać tą bez matury bo tej po studiach będzie śmierdziało,a może lepiej leżeć z brudną du.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Beata Re: Ja wole pielęgniarke po studiach niż po zawod IP: *.rypin.vectranet.pl 25.06.14, 19:37 nie ma zawodowych szkół pielęgniarskich tylko licea zawodowe , wiec proszę pana mamy 5 -letni okres nauczania zawodu w tym czteroletni okres nauki licealnej zakończonej maturą , piąty rok zakończony egzaminem dyplomowym , który zaliczony jest świadectwem zdobycia prawa wykonywania zawodu..... nie uważam się za imbecyla i niedouczoną , więc prosze mnie nie obrażać , nauka teoretyczna i jednoczesna praktyka są ciężka praca, każda może powiedzieć, że 5 lat liceum pielęgniarskiego to tylko nauka nauka i nauka Odpowiedz Link Zgłoś
powrut Re: Pielęgniarki pilnie poszukiwane 10.09.08, 08:32 i jak tam druga IRLANDIA herr slonce kaszub Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: franek Chińskie Pielęgniarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 09:28 To zatrudnić z zagranicy np z Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor polskie pielęgniarki 10.09.08, 10:05 Poszukiwane to sa ale nie pielegniarki tylko niewolnice pracujace za psi grosz. Dziwne z tego co obserwuję to ich zarobki w tzw. prywatnych klinikach sa znacznie niższe niż w państwowych molochach.Lekarze maja je w d...e bo łatwo moga sobie dorobić a te tluka biedę. Przykladami mogę sypać tylko sądzę, że niejeden szef prywatnej kliniki spaliłby się ze wstydu gdyby zobaczył tu swoje nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maria Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: 212.191.70.* 10.09.08, 10:03 Mądre głowy w rządzie pozamykały szkoły pielęgniarskie w Łodzi pielęgniarką kazały jechać na zachód szukać pracy czy Polak potrafi myśleć czy ta jest jakaś celowa robota w Łodzi zamknęli Akademie Medyczną Wojskową bo rząd twierdził że niepotrzebna teraz otwierają w Warszawie bo już jest potrzebna czy to nie jest celowa robota. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kk Re: Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: *.xdsl.centertel.pl 11.01.09, 01:39 W Łodzi jedynie połączyli dwie szkoły akademie wojskową i uniwersytet więc obecnie istnieje uniwersytet medyczny który w tym roku kończe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zosia Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.08, 17:29 Szanujcie choć te pielęgniarki, które pracują jeszcze. Dajcie im na godne życie na jakie zasługują całą swoją pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ka Re: Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: *.access.telenet.be 15.09.08, 21:26 Pielegniarki to banda glupich nierobow Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niunia-live Re: Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 23:30 Duzo zdrowia zycze PALANCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 23:37 Chyba nie wiesz na czym polega praca pielęgniarki, gdybyś popracowała choć jeden dzień nie chciałabyś więcej i to za żadne pieniądze . Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina.glinska Pielęgniarki pilnie poszukiwane 29.10.08, 09:24 Witam serdecznie, pielęgniarki są również pilnie poszukiwane do Norwegii. Aktualnie zajmuję się rekrutacją, więc osoby zainteresowane zmianą miejsa zamieszkania zachęcam do kontaktu: ewelina.glinska@adecco.pl 077 402 24 21 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miecia78 Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: *.wist.com.pl 02.11.08, 21:26 Na Pomorzu brakuje pielęgniarek.Ja też jestem pielęgniarka ale bezrobotną-bo mieszkam na podkarpaciu.... Odpowiedz Link Zgłoś
profesionalinc Pielęgniarki pilnie poszukiwane do Belgii 04.03.09, 13:15 Poszukujemy pielęgniarek chętnych wyjechać na rok do pracy w Belgii. Oferujemy im legalną pracę z pełnym ubezpieczeniem i wszelkimi świadczeniami w domach opieki nad osobami starszymi we Flandrii. Wedle obowiązującej nas dyrektywy unijnej 77/452/EWG (najnowsza poprawka 2005/36/WE) wymagania dotyczące stażu pracy, to: dla pielęgniarki z dyplomem licencjata pielęgniarstwa: co najmniej 3 kolejne lata w ciągu pięciu ostatnich lat dla pielęgniarki z dyplomem pielęgniarstwa (pielęgniarka lub pielęgniarka dyplomowana) z wykształceniem pomaturalnym uzyskanym w zawodowej szkole medycznej: co najmniej 5 kolejnych lat w ciągu ostatnich siedmiu lat Bardzo żałujemy, ale pielęgniarki, które ukończyły wyłącznie liceum zawodowe mogą podjąć kursy pomostowe i ubiegać się o nostryfikację dyplomu pielęgniarskiego dopiero po podniesieniu swoich kwalifikacji. Rola pielęgniarek w belgijskich placówkach opiekuńczych jest trochę inna niż w polskich. Kontakt pacjenta z lekarzem jest ograniczony do minimum, większość funkcji medycznych wykonuje zaś pielęgniarka. Z drugiej strony zaś, pielęgniarka w Belgii wykonuje również przy pacjencie czynności opiekuńcze. Podstawowe umiejętności wymagane od polskich pielęgniarek, to: Higiena: umiejętność niesienia rezydentom szeroko pojętej pomocy (początkowo przy udziale belgijskiej pielęgniarki, potem samodzielnie), na którą składa się: mycie, kąpanie, czyszczenie po wizycie w toalecie, podnoszenie i przenoszenie, karmienie. Szczególną uwagę poświęca się ludziom z paraliżem, choroba Parkinsona i demencją starczą Zastrzyki: umiejętność wykonania zastrzyku na przykład z insuliny / fraxipariny, podania antybiotyków… Opatrywanie ran: podstawowe umiejętności dotyczące suchych opatrunków antyseptycznych Zainteresowanie: problemami (fizycznymi i psychicznymi) osób starszych Punktualność i odpowiedzialność: oczekujemy, że pielęgniarka będzie się czuła odpowiedzialna za swoją pracę i nie zaniedba n.p. przygotowania i podania leków o czasie Zaangażowanie: chęć nauczenia się języka i szybkiego nabycia wymaganych umiejętności jest dla nas bardzo ważna Darmowy kurs języka zapewniony. Kontakt: 0 691 029 590 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ilona Re: Pielęgniarki pilnie poszukiwane do Belgii IP: *.186-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 11.01.11, 12:59 Do jakiego miasta są potrzebne pielęgniarki ....jestem obecnie w Belgi....mam nostryfikację dyplomu ....i najważniejszi czy pracodawca jest uczciwy.... Praca faktycznie jest bardzo opiekuńcza ...ale nie róbcie znowu z nas polskich pielęgniarek maszyn do dźwigania ...bo tutaj tak się pracuje ....praca jest ciężka ....a pensja ....? ale jestem zainteresowana ...do jakiej firmy mam złożyć CV? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: moni Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 08:59 a po co wymog studiow? wystarczyaby szkola srednia zawodowa (tak jak kiedys liceum zaowodowe) i szkoly policealne. Jak bedzie chciala robic studia to zrobi. Po co zmuszac do nauki. A co do studiow wyzszych - maja je sfinansowane przez m in unię. W niektorych to nawet i noclegi im finansują. Inni placa za nauke Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agatka111 Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: *.147.66.15.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.02.10, 10:33 Witam.Ja osobiście nie mam zamiaru wyjeżdżać z kraju.To nie jest wyjście.Musimy zrobić wszystko żeby poprawić nasze warunki i pracy i płacy.Nie jesteśmy gorsze od naszych koleżanek zachodnich,wręcz przeciwnie,one nam do pięt nie dorastają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pielęgniarka Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 15:06 Jestem w trakcie studiów mgr. na pielęgniarstwie już drugi rok szukam pracy na podkarpaciu i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malgosia Re: Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: 88.156.151.* 03.09.10, 07:57 a ja jestem pielegniarka i grubo zastanawiam sie nad zmiana zawodu.Nie dosc,ze praca stresujaca z pretensjami wkolo to pensja"godna". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kazik Re: Pielęgniarki pilnie poszukiwane IP: *.jmdi.pl 06.04.13, 17:02 tylko tam musi coś robić, a nie tak jak u nas na dziennych oddziałach siedzą po 3 i co godzinę robią śniadanko i gazetki czytają. takie są panie pielęgniarki zapracowane. zapewne nie wszędzie tak to wygląda, ale w wielu miejscach tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś