aga857 11.10.08, 21:37 Czy przysługujące mi 4 dni urlopu na żądanie mogę wziąć od razu? Wiem,że pracodawca będzie się krzywił, ale trudno. Czy jest jakiś przepis zabraniający tych 4 dni pod rząd? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: urlop na żądanie- 4 dni pod rząd 12.10.08, 02:29 aga857 napisała: > Czy przysługujące mi 4 dni urlopu na żądanie mogę wziąć od razu? Wiem,że > pracodawca będzie się krzywił, ale trudno. Czy jest jakiś przepis zabraniający > tych 4 dni pod rząd? To pracownik decyduje o terminie urlopu na żądanie. Na tym wszak polega urlop na żądanie. Mogą to być oczywiście 4 dni pod rząd. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: urlop na żądanie- 4 dni pod rząd IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.10.08, 10:09 Tylko pamiętaj, żeby każdego ranka wysyłać smsa czy tam dzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: urlop na żądanie- 4 dni pod rząd 12.10.08, 11:47 Gość portalu: Ania napisał(a): > Tylko pamiętaj, żeby każdego ranka wysyłać smsa czy tam dzwonić. A po co każdego ranka ??? O taki urlop występuje się RAZ. Można wystąpić na przykład miesiąc przed takim urlopem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
molki_dwa Re: urlop na żądanie- 4 dni pod rząd 12.10.08, 16:14 urlopu na żądanie się nie planuje, dlatego taki urlop zgłasza się w dniu urlopu- nie można go zgłosić miesiąc wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: urlop na żądanie- 4 dni pod rząd 12.10.08, 22:11 molki_dwa napisała: > urlopu na żądanie się nie planuje, dlatego taki urlop zgłasza się w dniu urlopu - > nie można go zgłosić miesiąc wcześniej Można. Nie ma takich ograniczeń. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admirer Re: urlop na żądanie- 4 dni pod rząd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 09:28 taki urlop zgłasza się najpóźniej w dniu urlopu... tak mówi kodeks pracy... czyli wcześniej też można :) Odpowiedz Link Zgłoś