Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pytania o staż

IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.09, 18:19
    Witam. Mam pytanko - chcę iść na staż ( nie bylem jeszcze w PUPie ;] ) i zastanawia mnie to czy gdybym mial teraz oferte to moglbym isc juz od pazdziernika czy przyjecia na staz odbywaja sie w jakis konkretnych terminach ? Drugie pytanie to czy mam mozliwosc wyboru z posrod ofert czy Urząd przydziela mnie automatycznie wg specjalizacji szkoly jaka ukonczylem ? z gory dzieki za odpowiedzi. pozdro
    Obserwuj wątek
      • Gość: ekhm Re: Pytania o staż IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 26.08.09, 18:42
        tiaaaa... wybierac :) nie liczylbym na to. a jakie szkoly konczyles?
        PUPy same teraz nie maja pieniedzy, wiec chyba niechetnie na staze wysylaja. a
        co do terminow, to nie ma konkretnych.
        • Gość: Esau Re: Pytania o staż IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 09:44
          technikum handlowe.

co do stazy, to PODOBNO w naszym pupie nie ma problemow zeby je otrzymac no ale zobaczymy.
      • Gość: hahahahhahah Re: Pytania o staż IP: *.quarto.pl 26.08.09, 18:48
        Hahahahah rozwaliłeś mnie swoimi pytaniami. Hahahah jasne dostaniesz
        przydział zgodnie ze specjalizacją! Hahahahah a może frytki do
        tego?!!! hahahhaha
      • Gość: JA Re: Pytania o staż IP: *.wirion.pl 26.08.09, 19:43
        Z tego co wiem to możesz sama znaleźć firmę, w której chcesz mieć staż.
        Jeśli w PUP będą mieli pieniądze (a z tym są ostatnio problemy, podobno) to
        możesz wtedy sobie tam stażować.

Mnie zastanawia tylko to, czy staż musi odbywać się w miejscu zamieszkania
        tj.stałego zameldowania (chodzi mi o województwo)- jeśli np. jestem ze śląskiego
        i chciałabym odbyć staż w małopolskim, to istnieje taka możliwość, czy nie. Będę
        wdzięczna za odpowiedź.
        • Gość: zuzula Re: Pytania o staż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 09:02
          Nie ma takiej możliwości. Chyba że przedstawisz dowód, że masz czasowe
          zameldowanie w małopolskim. W Krakowie pieniądze na staże skończyły się już w
          lutym - sama wtedy aplikowałam i byłam jedną z ostatnich osób, które staż
          dostały. Następna tura - styczeń 2010 :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka