Dodaj do ulubionych

..co sądzicie o teorii ewolucji?..

22.10.06, 21:34

....przetacza się przez kraj dyskusja o teorii ewolucji --> sądzę ze to jest
doskonały sprawdzian , pomocny dla oceny poziomu intelektualnego społeczności
w których funkcjonujemy ...

....czekac tylko by kolejny polityk stwierdził że ziemia jest płaska bo
przecież jest oczywiste ze woda by sie wylała z ocenu na antypodach
Obserwuj wątek
    • bordo5 Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 22.10.06, 23:18
      Przychylając się do teorii kreacjonizmu płączonej z teorią ewolucji (czyli
      szedł sobie stwór, prawie bezmózgowy po ziemi, szedł, szedł i spotkał Pana
      Boga, który tchnął na niego i dał mu rozum i dalej sobie szedł, szedł i
      ewoluował już jako człowiek lub wcześniej jego przodek) uważam jednocześnie, że
      było kilka lin rozwojowych człowieka. Z jednej, głównej, wyszedł człowiek
      normalny, z drugiej, z chorymi genami, wyszedł polityk, a z trzeciej,
      najgłupszej, wyszedł polski polityk.
      Tyle. To mój wkład w teorię ewolucji kontrolowanej przez Pana Boga. Nie wiem
      tylko po co nam stworzył polityków, pewnie na zgryzotę i frustrację. Może mi to
      ktoś wyjaśni.
    • pikusia123 Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 23.10.06, 07:22
      nie wiem czy jest tak w kazdych zwiazkach, a podejrzewam, ze nie, ja jestem
      ze swoim M prawie 4 lata i moj chlopak zrobil sie naprawde oblesny, pomijam
      ze mnie nie pociaga fizycznie przez to ale kocham go i nie rozstane sie z
      tego powodu. Ale chyba nie kazdy facet robi sie z biegiem oblesny, co?
      Chociaz czytalam na pewnym forum (o2) ze niektorzy sa naprawde oblesni po
      kilku latach... nie chce opisywac co moj robi ale dla przykladu potrafi
      cholera jasna podlubac przy mnie w nosie (a jeszcze do niedawna sie
      kontrolowal) a przeszedl samego siebie jak cos stamtad wydlubal i cholera dla
      zartu wytarl o mnie!! I sie jeszcze cieszyl a ja myslalam ze sie zheftam. U
      dentysty to z 3 lata juz nie byl bo nie ma na to kasy i calowac z nim mi sie
      juz calkiem nie chce, doszlo do tego ze nie wstydzi sie przy mnie strzepac
      lupiezu z glowy, bo ostatnio mu sie zrobil! To po czesci moja wina bo
      niepotrzebnie pokazywalam mu, ze go w 100% akceptuje i czasem gdy zdarzyly
      sie jakies ,,ludzkie" rzeczy np sama powiedzialam mu ze zrobil mu sie lupiez
      i zrobilam to normalnie, bez ZADNEGO obrzydzenia, raz kurde weszlam do kibla
      bo czegos potrzebowalam i akurat mu sie no coz... wypsnelo dosc glosno
      powietrze z dupska bo siedzial na kiblu - nie reagowalam zniesmaczeniem
      tylko jakby nigdy nic, przesadzilam kurde z ta akceptacja to teraz mam ! czy
      ktos ma podobnie i wie, jak naprowadzic takiego swiniaka na dobry tor? pewnie
      niezle mi sie dostanie za ten watek od niektorych, ale coz ! ci co napsiocza
      rozumiem ze sprawy robienia qpy i takih tam ich nie dotycza. w sumie macie
      racje, ble
      • jul.s Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 23.10.06, 14:08
        ..brawo,brawo pikusia !!!!!!

Przyznam ze na poczatku przypatrywałem Ci sie "z pode łba" ale teraz
        przepraszam --jestes bomba !!! kto nie wie ten tromba !!!! brawo

..rozumiem piszesz by nie "puszyć" sie takimi tematami - masz rację
      • nina_love Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 24.10.06, 01:27
        No jest ok ale po co wchodziłaś do kibla ??? Przecież w takim miejscu
        niechybnie spotkasz się z tego typu "niespodziankami". Ale wracając do wątku -
        sugerujesz aby "ludzka" ewolucja przeksoczyła na tory, które doprowadzą do
        wyeliminowania problemów fekalno - gilowych ??? Popraw mnie jeżeli jestem w
        błędzie.
      • swan10 Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 27.10.06, 13:45
        Tak tak Pikusia
        To sie nazywa ewolucja wsteczna, lub ewolucja zwiazku , zalezy co wybierasz
        dzisiaj ! To calkiem normalne , kazdy facet sie w pewnym momencie cofa w
        rozwoju i wraca do swoich korzeni czyli:popierdywanie , dlubanie , wycieranie,
        zapomnialas o bekaniu ! Mysle ze problem lezy bardzo gleboko i w odleglych
        czasach do ktorych kazdy mezczyzna tak na prawde teskni , czyli: czuc sie przy
        swojej partnerce tak jak przy mamusi . Ja bym sie nie przejmowala za
        bardzo ,tym bardziej ze twoj chlopak ma poczucie humoru. Wiesz jaki jest
        najlepszy sposob , ktory ja juz od kilku lat z powodzeniem stosuje : jak mojemu
        zyciowemu koledze wymknie sie np. bek lub pierd , siagam mu majty i daje
        porzadnego klapsa !
    • pisces23 Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 26.10.06, 23:24
      mi się najbardziej podoba ten wątek ze smokiem wawelskim;)
    • hemafrodyta Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 27.10.06, 05:13
      Pytanie retoryczne bo nikt z piszacych nie ma pojecia co to jest.Slyszeli ale nic pozatym.Nie potrafia uzasadnic dlaczego sa za badz przeciw.
      • jul.s Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 28.10.06, 12:12
        ..nie sądź bo bedziesz sądzona !!!!

..ja pozwoliłem sobie zadać pytanie , może przedstaw swoją opinią Ty - w moim
        pytaniu jest zawarty pogląd ...!!

..julek co też ma resztki ogona..
        • hemafrodyta Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 28.10.06, 14:42
          Twoje pytanie nie ma nic wspolnego z teoria ewolucji.Zeby o czyms rozmawiac
          trzeba cos na ten temat wiedziec.Ty natomiast sugerujesz ze skoro mowia to znaja
          i ze kazdy idiotyzm jest w kraju nad Wisla akceptowany i powielany.Skoro wladza
          uzna ze ziemia jest plaska to tak jest i rozpocznie budowe walow ochronnych.
          • jul.s Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 28.10.06, 18:22
            ...do hermafrodyty ...-

..dalej nic nie powiedzialaś ..i nie graj "niemca" sprobuj przeczytać co piszę

..wyraźnie pisze krytycznie o próbach zdyskredytowania generalnie uznanej przez
            naukę teorii ewolucji Darwina .
            Nie jestem genetykiem ani żadnym biologiem , ale nie mam żadnych wątpliwosci co
            do prawdziwosci tej teorii i niech mi nikt nie mówi ze nie mam prawa się
            wypowiadać na ten temat !!!!!!!
    • mcgoo Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 28.10.06, 21:13
      Co sadzicie o budowie atomu ? - czy naprawde wierzycie ze kuleczki(elektrony)
      kraza wokol wieszkej kuleczki (jadra) ktora sklada sie z jeszcze mniejszych
      kuleczek (protonow i neutronow) ?

teoria ewolucji to jakis model tak samo jak model atomu - chyba zaden rozsadny
      fizyk nie wierzy, ze elektrony to jakies kuleczki i ze sa niepodzielne, podobnie
      proton - podobnie, do tej pory nikt jeszcze nie rozwiklal dlaczego swiatlo to
      jednoczesnie fala i czasteczki ? teoria ewolucji wciaz pozostaje tylko teoria,
      jednym biegunem w dyskusji z kreazjonizmem na drugim biegunie - a gadanie o niej
      na fali politycznego belkotu jest smieczne. Jest wiele wazniejszych spraw niz
      teoria ewolucji np. pobicie policjanta w gdynskim autobusie bo nie chcial byc
      obojetny wobec karkow robiacych syf, np. naruszanie w kazdej mozliwej formie
      nietykalnosci cielesnej (kilku osilkow rozbiera kolezanke w szkole, pijany
      recydywista bije przypadkowego przechodnia w Mielcu na przystanku) - takie
      sytuacje wymagaja niechowania glowy w piasek a nie teoria ewolucji ..
      • jul.s Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 29.10.06, 13:53
        ...do Gugusia..

mcgoo napisał:
        >Jest wiele wazniejszych spraw niz
        > teoria ewolucji np. pobicie policjanta w gdynskim autobusie bo nie chcial byc
        > obojetny wobec karkow robiacych syf, np. naruszanie w kazdej mozliwej formie

..przeczytaj to co napisaleś jeszcze raz , zastanów się i napisz co o swojej
        wypowiedzi sadzisz gdy bedziesz trzeźwy ..-->

..jezeli podtrzymujesz swoje stanowisko --> zapisz się do PSL --> mowisz
        dokladnie tak jak "Wielki Waldek"

..........życzliwyjulek.....
        • mcgoo Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 29.10.06, 18:43
          mowisz o tym ze uzywacie inwektyw w wypowiedziach ?
          mi mozgu nie zalewa nienawisc i urazona ambicja
          • jul.s Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 29.10.06, 19:11
            mcgoo - to jest drugi cytat z Twojej wypowiedzi --

>teoria ewolucji wciaz pozostaje tylko teoria,
            jednym biegunem w dyskusji z kreazjonizmem na drugim biegunie - a gadanie o niej
            na fali politycznego belkotu jest smieczne.

..spróbuj jeszcze raz przeczytać co piszesz i zastanów się spokojnie !!!!!

... osobista moja opinia jest taka : rzeczy nalezy nazywac po imieniu !! --
            kazdy kto wątpi w teorię ewolucji powinien co rano zdjąc majtki ,siegnąć reka
            na tył pleców i tam gdzie plecy rozdzielaja sie na dwa posladki poszukac
            resztki ogona !!!!
            ... powinien to uczynić stetryczaly profesor i młody niezależny mcgoo !!!!

...mogę zalecic to takze wielu politykom którzy chcą kreacjonizmem rozgrywac
            swoje gierki polityczne ...niestety europa , nauka i kultura europejska jest
            dalej od nauki kultury polskiej o 50 - 100 lat .. a tym co wierza w kreowane
            przez marnych prowincjonalnych "pasterzy" sredniowieczne teorie
            radzę przypomniec sobie o Koperniku ,o wypowiedziach Jana Pawla II
            czy biskupa Życinskiego

..."...myślenie to akt bohaterski......." przypomniał julek......
            • mcgoo Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 29.10.06, 19:53
              Kosc ogonowa jest atawizmem i niczym wiecej - nie jest dowodem ze czlowiek
              pochodzi od malpy :) jak to prosci interpretatorzy insynuja. Fakt ze mamy
              atawizm w postaci kosci ogonowej moze rownie dobrze swiadczyc o tym, ze czlowiek
              mial kiedys ogon (a dzisiaj nie ma).

Gdyby teoria byla czyms innym niz teoria, to nazywala by sie
              faktem ewolucji, pamietajmy ze nikt nie mowi o FAKCIE EWOLUCJI tylko o TEORII
              EWOLUCJI.

Skoro pozostaje TEORIA mozna o niej dyskutowac,mozna probowac ja podwazac (od
              tego sa teorie - pozostaje pytanie kto dyskutuje i PO CO ?

Fakt, ze dyskutuje o niej ograniczony polityk w obliczu np. naruszania naszego
              niezbywalnego prawa do nietykalnosci cielesnej (jak zdarzylo sie w szkole w
              Gdansku czy tez pobicia chlopaka na przystanku w Mielcu) przyprawia mnie o mdlosci.

• mcgoo Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 29.10.06, 19:55
                I jeszcze zeby bylo jasne - PORADZMY SOBIE NAJPIERW Z PODSTAWOWYMI SPRAWAMI
                POZNIEJ PRZYJDA CZASY NA DYSPUTY FILOZOFICZNE (KTO WIE MOZE NAWET I DLA POLITYKOW)
                • henryk.kowalski Smoki i krasnoludki istniały naprawdę ! 29.10.06, 20:17
                  Tak twierdzi pojebana prawica !

• bordo5 Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 29.10.06, 21:36
                  W pełni się z Tobą zgadzam a Julkowi chyba przyśpieszyły przemiany ewolucyjne.
                  Ja także jestem za kreacjonizmem i , przypominam Julkowi Jan Paweł II i arc.
                  Życiński też są za kracjonizmem (inaczej przecież nie mogą)co wcale nie
                  wyklucza ewolucyjnego rozmoju gatunków (o czym zresztą na początku starałem się
                  napisać)
                  • jul.s Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 30.10.06, 10:19
                    ..drogi mcgoo...i bordo

Nie uciekaj od odpowiedzialnosci za słowa !!!Moje pytanie otwarcia było;

-----> Co sądzisz o teorii ewolucji /nie pytalem o kreacjonizm!!!!!/

...JPII i Życiński nigdy nie wątpili w teoriie ewolucji /czytać , czytać -nie
                    tylko gazety!!!!!/ --
                    ...Bycie kreacjonistą nie wyklucza teorii ewolucji !!!---> to jest podstawa
                    teorii JPII --zgodnosci nauki z teoria kościoła !!!!

...Takie wykluczenie czynią prostaccy politycy i ....... dla celow politycznych
                    tworzac poważny problem teoretykom nauki koscioła.

....Kreacjonistą jest też ten kto twierdzi ze Bog dał li tylko impuls do
                    powstania materii-----> a resztę robiła natura "a Bóg patrzył" - to jest sprawa
                    wiary ---> W takim pojęciu ja tez mam poglądy kreacjonisty !!!!!!!

Przepraszam za prostackie sformuowania - ale jest malo miejsca i czasu by
                    rozwodzic się i uzywać języka czasem trudnego do zrozumienia przez wszystkich
                    forumowiczów !!!!!!!

..i na koniec powtarzam jeszcze raz że ktos , kto uparcie odrzuca teorie
                    ewolucji jest niedouczonym .............../wstawić wedle uznania/ .

...i nie wykręcać się od odpowiedzialnosci za glupoty ktore na fali "kaczyzmu"
                    lansujecie !!!!!!!!!!

......julek.......

• mcgoo Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 31.10.06, 08:37
                      Julek to lepiej Ty sie nie wykrecaj od glupot ktore rzady UW, Solidarnosci i SLD
                      wyczynialy.
                    • mcgoo Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 31.10.06, 08:53
                      Julek zadam Ci teraz dwa pytania wprost :

1. czy wierzysz w teorie ewolucji ?
                      2. czy dopuszczasz, ze mozna TEORIE EWOLUCJI nazwac FAKTEM EWOLUCJI ?

ad.1 jezeli wierzysz to Twoja sprawa podobnie jak wiara w Boga, jak wiara ze
                      mozna zyc bez jedzenia, jak wiara ze ufo ladowalo w Rzeszowie. To wszystko jest
                      wiarą, czyms na podobienstwo religii. Kazdego wyznawce innej religii nazywasz
                      tepakiem ? i glupkiem ? czy tylko tych ktorzy nie wierza w TEORIE EWOLUCJI ?

ad.2 jezeli nazwac TEORIE FAKTEM to nalezy miec niezbite dowody - chetnie nazwe
                      ja FAKTEM EWOLUCJI niech tylko ktos uczony ja udowodni.

Osobiscie nie mam zamiaru tlumaczyc komus ze nie jestem wielbladem - moja wiare
                      w teorie ewolucji pozostawie sobie na prywatny uzytek.

Co do JPII i Zycinskiego to uwazam, ze papiestwo i katolicyzm ma sie do
                      chrzescijanstwa podobnie jak Michnikostwo i GW do demokracji. Maja cos z tym
                      wspolnego, ale jednak nie do konca.
                      • jul.s Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 31.10.06, 10:11
                        ....czytałem kilka razy co napisałeś ;
                        a szczególnie ciekawy jest poniższy cytat :

>Co do JPII i Zycinskiego to uważam, ze papiestwo i katolicyzm ma sie do
                        > chrzescijanstwa podobnie jak Michnikostwo i GW do demokracji.

......absolutnie Cię nie rozumiem -->rozmawiamy niestety innymi
                        językami ,żenujące jest dla mnie że w taką rozmowę sie wdałem

.....nie bedę wiecej tego robił .......pozdrawiam ..julek..
                        • hemafrodyta Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?..juls 31.10.06, 13:42
                          Niepodobne do ciebie ze przyparty do muru poddajesz sie i obrazony pokazujesz
                          zadek.Magoo zadal Ci bardzo rzeczowe pytanie a w drugiej czesci niestety ale ma
                          do konca racje.Katolicyzm to instytucja i to nie charytatywna i jesli dobrze
                          pomyslisz to rzeczywiscie niewiele ma wspolnego z chrzescijanstwem.Oj jule,jul
                          starzejesz sie chlopie albo boisz ksiedza dobrodzieja bo co mu powiesz na
                          "swietej "spowiedzi,ze bluzniles.A tak naprawde to teoria ewolucji ma wiecej
                          dowodow na jej przebieg niz strona przeciwna na boskie pochodzenie wszechrzeczy.
                          • jul.s Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?..juls 31.10.06, 16:31
                            hermafrodyta - pisze

<Oj jule,jul
                            starzejesz sie chlopie albo boisz ksiedza dobrodzieja bo co mu powiesz na
                            "swietej "spowiedzi,ze bluzniles.A tak naprawde to teoria ewolucji ma wiecej
                            dowodow na jej przebieg niz strona przeciwna na boskie pochodzenie
                            wszechrzeczy.>

..czy Ty przeczytałeś o co chodzi , jakie mam podglądy na ewolucje

...i co Ty piszesz
                        • mcgoo Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 31.10.06, 15:54
                          teraz doszedles do sedna - czasami warto zrozumiec kogos innego, oprocz samego
                          siebie.
                          • jul.s Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 31.10.06, 16:17
                            .mcgoo...człowieku co Ty opowiadasz -!!!!!!

- <czasami warto zrozumieć kogos innego, oprocz samego siebie.> troszkę logiki
                            nie jesteś w kuchni
                            • mcgoo Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 31.10.06, 16:33
                              to ze obstajesz przy swoich jedynie slusznych pogladach jest zrozumiale -
                              przeciez "moja mojosc jest bardziej moja niz twoja, a nasza naszosc jest
                              najbardziej nasza" trzymaj sie tego kierunku i dalej uwazaj ze inni to glupki -
                              powodzenia :)
                              • hemafrodyta Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?..juls 31.10.06, 19:09
                                A jednak sie starzejesz,wsciekasz nie wiadomo o co,placzesz i mowiac delikatnie
                                starasz sie na sile udowodnic ze masz racje.Tak naprawde to nikt Ci tej racji
                                nie odmawia a kazdy wpis to glos w dyskusji.Wiara julku to pojecie bardzo ale to
                                bardzo szerokie.Np.uczony wierzy w slusznosc tego co dowodzi,ty wierzysz w
                                siebie. Ja wierze w swoja niezaprzeczalna "kurwia" urode , ktos inny wierzy w
                                Pana Boga a jeszcze inny tylko w boga.Dowodow bezposrednich na istnienie boga
                                jaki by on nie byl jak nie bylo tak nie ma,dowody na ewolucyjne zmiany w obrebie
                                gatunkow sa.Kosciol katolicki to instytucja jak bank czy starostwo z dyrektorem
                                kierownikami,dzialami ,ksiegowoscia armia (sic!) itd.Katolicyzm jest w
                                sprzecznosci z naukami Chrystusa a czyz drogi jul chrzescijanin to nie ten co
                                slepo podaza za swym Panem J.C i przestrzega zasad jakie ten ustanowil ? Przez
                                sam fakt modlenia sie z modlitewnika stajesz w poprzek naukom CH.Tak wiec mily
                                panie nie ma co szczerzyc zabkow kiedy inni maja odmienne zdanie a o wielkosci
                                (Twojej tez ) swiadczy to na ile przekonasz swoich adwersarzy o slusznosci
                                swoich racji.
                                • jul.s Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?..juls 31.10.06, 19:59
                                  ...drogi/a/ hermafrodyto ;

...i to jest rozmowa
                                  • jul.s Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?..juls 31.10.06, 20:20

...nieopatrznie nie sprawdziwszy wysłałem list - przepraszam
                                    -sądzę jednak ze wszystko jest do tej pory jasne --
                                    Dalej
                                    • hemafrodyta Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?..juls 03.11.06, 05:31
                                      Masz racje ale twoj problem polega na tym ze zadajesz za trudne pytania jak na
                                      mielecka spolecznosc udzielajaca sie na forum.Teorie powstania wszechswiata maja
                                      o tyle zwiazek z wiara ze z braku dowodow ze bylo tak a nie inaczej musisz jesli
                                      chcesz wierzyc tym ktorzy jakas tam teorie lansuja.Wiara w Boga nie jest az tak
                                      niespojna z nauka jakby sie wydawalo bo skoro wierzysz w Boga jako sile sprawcza
                                      to wszystko co potwierdza nauka jest dowodem na istnienie wlasnie boga.Jesli
                                      mowisz o pierwszym impulsie to rowniez wskazujesz na sile sprawcza a z braku
                                      innych dowodow uznajesz istnienie czegos badz kogos kto ten impuls sprowokowal i
                                      natychmiast zadajesz sobie pytanie a skad sie wzial ten lub to co sprowokowalo
                                      prowokatora.Bledne kolo co wcale nie znaczy ze nie nalezy o tym mowic albo
                                      dochodzic prawdy jesli to mozliwe ,jesli osiagalne i co tu duzo mowic
                                      bezpieczne.Czlowiek to zwierze bardzo zadufane w sobie i roszczace sobie prawo
                                      do wszelkiej madrosci a to juz nie jest dowodem na boskie pochodzenie.
    • swan10 Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 07.11.06, 14:35
      www.gazetawyborcza.pl/1,75742,3717986.html
      • jul.s Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 07.11.06, 15:43
        ......dzieki za ten link....dedykuję go mcgoo.

Niech Wszyscy którzy w tym wątku pokazywali "swoja wiedzę" i próbowali nie
        widzieć resztek swojego ogona jako dowodu na prawdziwość ewolucji ustawią się
        tam gdzie ich miejsce .

.....julek....
        • mcgoo Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 07.11.06, 18:06
          Według mnie wcale nie chodzi o prawdziwosc ewolucji tylko o prawdziwosc TEORII
          ewolucji. Za teoria (dowolna teoria nie tylko ewolucji) przemawiaja dowody,
          ktore ciezko jest podwazac - ale kazda teorie trzeba i czasami nawet nalezy
          umiejetnie podwazac.

Gdyby Einstain nie podwazal teorii Newtona, to nie mielibysmy dzisiaj teorii
          wzglednosci. Gdyby nie podwazal, a jednak odwazyl sie podwazyc, nawet mimo
          graniczacej z pewnoscia opinii owczesnych kol naukowych, o slusznosci Newtona.
          Z pewnoscia i Einstain mial wielu zapieklych przeciwnikow. (o czym mozna
          przekonac sie pod linkiem : www.icm.edu.pl/festiwal/gazeta/0.php?
          name=echadnia/echa60).

Niczego nie trzeba mi dedykowac - to, ze mam watpliwosci w nazywaniu pewnikiem
          czegosc co jest teoria, nie znaczy ze nie wierze w teorie ewolucji - nigdy i
          nigdzie tak nie napisalem.
          • mcgoo Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 07.11.06, 18:16
            a tak kontynujac Newtona i Einstaina z czasem okazalo sie ze Einstain uzupełnił
            pewne przybliżenie które pierwszy przekazał nam Newton (ten od jablka ktore
            spada z drzewa :> ). Przyblizenie do dzisiaj jest wystarczajace w mechanice, w
            budownictwie i wielu innych dziedzinach. Problem zaczyna sie chyba dopiero w
            badaniach kosmosu.
    • bordo5 Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 07.11.06, 18:33
      przeczytałem całą tę, pożal się Boże, dyskusję ewolucjionistów z kreacjonistami
      i westchnąłem sobie głęboko: Boże mój, czemuś nie dał ogonów kreacjonistom a
      małpiego rozumu ewolucjonistom. Jakże piękny byłby wtedy świat. jedni kręciliby
      się za swoimi ogonami i nie mileiby czasu na dyskusję o istocie bytu a drudzy
      zbieraliby orzechy na śniadanie, uważali czy nie zeżre ich jakiś lew i też nie
      mieliby czasu na byt, gdyż zajęliby się odbytem.
      I ogólnie byłby z tego większy pożytek niż z tej dyskusji.
      A wiary katolickiej Hemafrodyto (nie wiem dlaczego nie Hermafrodyto) nie
      ruszaj, bardzo cię proszę.
      Jak już tłumaczyłem, Hermafrodyta pochodz ze związku Hermesa i Afrodyty. Z
      jakiego związku ty jesteś?
      • bordo5 Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 07.11.06, 19:33
        Kontynuując, teraz na poważnie. Zachęcam wszystkich dyskutantów, a hemafrodytę
        szczególnie, do rzerczytania wywiadu z Księdzem Prof. Michałem Hellerem.
        Wywiad ma tytuł Bóg jest Panem przypadku. Zamieszczony jest w Gościu
        Niedzielnym nr 44 z 29 pażdziernika 2006. Zanim Hemafrodyta zacznie wyśmiewać
        tytył prasowy i mnie, niech się lepiej zastanowi i przeczyta artykuł.
        Zaznaczając że ks. prof. oczywiście wierzy w stworzenie wszystkiego przez Pana
        Boga (nie mówi czy jest on wyznania katolickiego)przytoczę jeden fragment wyiadu
        Pytanie Jakie obserwacje przemawiają na korzyść ewolucji?
        Odpowiedź -Wszystkie, bo dosłownie wszystko, na co patrzymy, jest wynikiem
        ewolucyjnych procesów. Łącznie z naszym wyglądem i całą genetyką. Dzisiaj
        wyrzucenie ewolucji z biologii. i w ogóle z nauki, oznaczałoby głębokie
        cofnięcie się w czasie.
        I następny cytat
        Pytanie A czy można w szkole nauczać , równolegle z ewolucjonizmem, i tego
        fałszywie rozumianego kreacjonizmu?
        Odpowiedź Jeżeli coś jest fałszywie rozumiane, nie powinno być uczone w
        szkołach. Ten tzw kreacjonizm nie jest teorią naukową, po prostu w nauce się
        nie liczy. .....
        Jak ktoś będzie śmaił się z prasy katolickiej to jest głąb
        • hemafrodyta Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?..bordo 07.11.06, 22:12
          Nikt sie nie smieje z prasy katolickiej,problem jednak w tym ze jest to prasa
          nieobiektywna.Nikt nie odrzuca stworzenia i nikt nie twierdzi ze ewolucja to
          bzdura.Dlaczego ? ano z prostego powodu;bo zadna z tych teorii nie doczekala sie
          pelnego dowodu choc szczatkowe dowody przemawiaja za teoria ewolucji .Jesli
          zatem przyjac ze bog stworzyl a potem pozwolil ewoluowac to wszyscy sa
          szczesliwi a czyz nie o to chodzi ? Szkola to nie wylegarnia katolickich
          poplecznikow jak to sugerujesz,szkola to miejsce scierania sie pogladow wiec
          chyba nalezy mowic i o bogu i o Darwinie.Zmiany w obrebie pogladow to postep
          czego i Tobie zycze.
        • jul.s Re: ..co sądzicie o teorii ewolucji?.. 09.11.06, 13:14
          ...do bordo...

...napisałeś kiedyś : -----> a Julkowi chyba przyśpieszyły przemiany
          ewolucyjne. Ja także jestem za kreacjonizmem i , przypominam Julkowi Jan Paweł
          II i arc. Życiński też są za kracjonizmem

...za wszelka cenę chciałeś przeciwstawic sie temu co piszę ---> teraz gdy nie
          na watpliwości co do oczywistości teorii ewolucji -->wróć do mojego
          podstawowego pytania ,-gdzie nie używam okreslenia "kreacjonizm" lecz tylko
          pytam o opinie na temat ewolucji

...proszę przy podejmowaniu krytycznych opinii wnikliwie czytac poprzednie
          stwierdzenia partnerów rozmowy !!!!!!!!

...julekdokladny....
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka