Dodaj do ulubionych

wszystko zwiazane z weselem

12.05.07, 13:20
Piszcie jak u Was przygotowania do slubu,jak sukienka-gdzie kupiłyście,jaki
bukiet..fryzura..itp...gdzie najlepiej świadczą te uslugi w Mielcu
Obserwuj wątek
    • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 12.05.07, 13:21
      Ja w najbliższym czasie muszę zarezerwować fotografa...który dobry?
      • agusiapu Re: wszystko zwiazane z weselem 13.05.07, 23:51
        hej. a gdzie organizujecie przyjęcie weselne? ja jestem własnie na etapie
        oglądania sal i trudno mi się zdecydować. a jak znaleźliście zespół?
        • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 14.05.07, 10:05
          Przypadkiem znalazlam w internecie coś o sali w dworku w
          Kolbuszowej...pojechalam...i zakochałam sie w tej sali...wspaniała,ale raczej an
          wieksze wesele.Cena przystepna.Bardzo podobal mi sie dworek w Woli
          Ocieckiej.Zespół polecił mi pan z Kolbuszowej.
          • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 14.05.07, 10:07
            Ogólnie kilka informacji o lokalach znalazlam wlasnie na forach.Mialam robić w
            Brzyściu ale jest Kolbuszowa.
            • agusiapu Re: wszystko zwiazane z weselem 14.05.07, 10:24
              my mamy już zespół - bradersów. wczoraj ich posłuchaliśmy i bardzo nam się
              spodobał. oglądałam salę w woli ocieckiej - to prawda - niesamowity jest ten
              dworek. u nas odpadł ze względu na liczbę gości - musieliby siedzieć w osobnych
              salach. ale wnętrza są naprawdę cudne. zachęcona przez ciebie właśnie wybieram
              się do kolbuszowej. trochę to jednak daleko od mielca, ale jesli faktycznie
              sala mnie zachwyci to zastanowię się nad nią
              • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 14.05.07, 11:02
                Ja też mam bradersów!!!!!!!wlasnie pan z Kolb ich polecil.Jeśli chodzi o sale
                moge przeslac Ci kilka fotek bo zrobilam swoim aparatem.Ja tych Bradersow w
                ciemno wzielam bo slyszalam o nich opinie ze sa fajni.:)))))
                • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 14.05.07, 11:08
                  Wlasnie znalazlam stronke dworku..chociaz wczesniej chyba jej nie
                  bylo...www.dworek-amorek.pl zobacz sa zdjecia...cudne
                  • kika261 Re: wszystko zwiazane z weselem 14.05.07, 14:03
                    witam. słyszałam że fajny ten zespół braders.a ile kosztuje??pozdrawiam:)
                    • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 14.05.07, 14:08
                      Mi powiedzieli 2300...utargowalam na 2200
                  • bella1985 Re: wszystko zwiazane z weselem 14.05.07, 15:36
                    no dworek śliczny,
                    a ile kosztuje od osoby?
                    • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 14.05.07, 15:39
                      95 zl wersja podstawowa z jednym mięsem...więcej mięsa na obiad 105 zl.W Mielcu
                      jest drożej.Z tego co wiem najtańszy pakiet w Atenie to 130 zl,a Wola Ociecka 150zl
      • oscarmielec Re: wszystko zwiazane z weselem 14.05.07, 15:12
        polecam pana Staszka z pasażu z fotolabu
    • gsiw Re: wszystko zwiazane z weselem 14.05.07, 22:38
      Witam
      ja jestem na etapie poszukiwania DJ'a (wodzireja)
      no i mam problem z jednym byłem umówiony ale nie przyjechał drógi zmienił nr.

macie może jakiś kontakt z osobą która jest w stanie poprowadzić wesele??

proszę pomóżcie
      • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 14.05.07, 23:28
        Niestety nie pomoge Ci bo nie znam DJ weselnego...ale wiem,ze juz coraz czesciej
        spotyka sie DJ zamiast orkiestry...ja osobiście wiem ze lepiej potańczylabym
        przy muzyce z plytki...
      • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 14.05.07, 23:31
        a spróbuj poszukac na forum podkarapckim ślubnym...dzis cos takiego znalazlam i
        tam sa różne tematy...o DJ tez cos bylo
      • radzik751 Re: wszystko zwiazane z weselem 15.05.07, 12:21
        U mojej siostry na weselu grał całkiem niezły DJ. Mam do niego numer tel.
        502506512, imienia niestety nie znam.
        • gsiw Re: wszystko zwiazane z weselem 15.05.07, 20:11
          dzięki za informacje, a gdzie Twoja siostra miała wesele i jak się goście
          bawili...??
      • seler86 Re: wszystko zwiazane z weselem 21.05.07, 14:05
        Może pan Wiesiek Wałek właściciel studia gra na weselach on puszcza takie
        pzreboje dla starszysch i dla młodszych
    • adelojda Re: wszystko zwiazane z weselem 20.05.07, 22:54
      Ja ma wesele w Brzysciu na 180 ludzi. zespoł bedzie RETRO. wesele mamy w lipcu
      a ja nie mam jeszcze sukienki.podoba mi sie jedna w salonie anna ale nie tak
      bardzo... jutro jade do rzeszowa do salonu impresja... ponoc piekne tam
      suknie.... bukiet bede miec z rozowych rozyczek... fryzura w salonie
      Martusia... prawdopodobnie... makijaz siostra wizazystka zrobi... a moj
      narzeczony bedzie mial jasny garnitur i rozowy krawat ;) a i na wesele
      chcielismy Bradersow bo sa kapitalni tak jak i USC ale nie mieli terminow :(
      • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 23.05.07, 13:16
        A ja nie wiem jak i gdzie sie czesać...
        • bella1985 Re: wszystko zwiazane z weselem 23.05.07, 22:23
          Fryzury ładne robią na pasażu w "Prestige" niestety w moim przypadku bardzo
          krótko się trzymała.
          Ładnie włoski robi Daria na Smoczce w Salonie kosmetyczno-fryzjerskim i dość
          długo się trzymają-cenowo tak jak na pasażu.
          • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 30.05.07, 21:20
            Mi wypada w swieto i nie wszyscy maja otwarte lub sa w tym czasie....
            • adelojda Re: wszystko zwiazane z weselem 31.05.07, 19:39
              salon MARTUSIA na starówce na krotkiej w domu rzemioslalub na smoczce na
              botanicznej POLECAM serdecznie pani MArta robi fajne fryzury bo jezdzi na
              pokazy z loreala.... albo DARIA na smoczce ;)
              • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 04.06.07, 17:49
                POjde chyba do Martusi bo wiem gdzie to...sukienke juz zamówilam.Teraz
                dodatki...i inne pierdolki...
                • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 06.06.07, 09:11
                  Czy ktos zamawial bukiet ślubny na hali targowej?podobno ladnie tam robią.
                  • aks3 Re: wszystko zwiazane z weselem 07.06.07, 12:44
                    tak ja zamawiałam i byłam bardzo zadowolona cena przystępna
                    • bella1985 Re: wszystko zwiazane z weselem 07.06.07, 14:33
                      na hali robią śliczne bukiety,które długo sie trzymają i za naprawde przystępną
                      cenę. Panie kwiaciarki chętnie doradzą.
                      • kaskagg Re: wszystko zwiazane z weselem 02.07.07, 14:21
                        a czy tam ubieraja też samochody??
                        • bella1985 Re: wszystko zwiazane z weselem 03.07.07, 22:28
                          o strojeniu samochodu na Hali nic niewiem, ale można zapytać-naprawde warto,
                          nam nawet koszyk do noszenia wódeczki stroiła i prezentował sie rewelacyjnie.
                          A co do pani na warneńczyka to mam jednak "ale" /pomimo że jestem ze smoczki/
                          kilka razy zrobiła bukiet-żadna rewelacja, a kasy zdarła że hoho..
                          Teraz tylko Hala.
                  • brunet1987 Re: wszystko zwiazane z weselem 02.07.07, 21:15
                    bukiety ślubne robi kwiaciarka na warneńczyka9, na smoczce, mały sklepik ale
                    odwala takie bukiety jak nikt,kazdemu robi indywidualnie, dobierze do stroju i
                    odlotowo ubierze samochód, byłem teraz na dwoch weselach, ubierala samochod
                    mojemu koledze, poprostu rewelka
                    • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 02.07.07, 21:34
                      Moze sie skusze bo tez slyszalam ze na Warnenczyka ladnie robi. Podobno na
                      osiedlu nie mozna dekorować kościoła.Slyszal ktos cos o tym?
    • tom59aux1 Re: wszystko zwiazane z weselem 08.07.07, 10:08
      witam bylem i w kolbuszowia i w atenie mimo ze w atenie 130 za pqkiet ale
      wszystkiego duzo i za nic nie trzeba doplacac i to jest to polecam sprawdzic
      • anika773 Re: wszystko zwiazane z weselem 08.07.07, 13:48
        W Kolbuszowej jest taniej i lepiej (profesjonalna obsługa). A w Atenie to ta
        cena jest już nieaktualna :( Za dobry pakiet trzeba zapłacić 150zł
    • tom59aux1 Re: wszystko zwiazane z weselem 08.07.07, 16:30
      TAK MOWISZ A WIDZIALAS FONTANNE Z CZEKOLADY I OWOCE JAK ZROBIONE A ZA 150 TO
      TYLKO WODKE MUSISZ MIEC A JAKIE JEDZENIE JEST NAWET KELNERZY W BIALYCH
      REKAWICZKACH OBSLUGUJA
      • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 08.07.07, 21:59
        Widze ze pan tom59 strasznie zachwala Atene...i na wesele i na pizze i jako
        lokal bez dresów chyba...oj pewnie ma w tym jakiś interes....nie mam nic do tego
        lokalu ale i tak w Kolbuszowej jest ladniej i taniej...a fontanna z czekolada
        sie nie najesz...
        • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 08.07.07, 22:00
          zapomnailam dodać ze w Atenie w salatce brakowalo majonezu....wiec nawet
          fontanna w takim wypadku nie pomoże
          • tom59aux1 Re: wszystko zwiazane z weselem 09.07.07, 08:02
            kazdy moze pisac na co ma ochote po prostu bylen juz na 3 weselach i bylo
            wszystko ok dlatego moge polecic ten lokal kazdemu i na codzien tez czesto
            zamawiam jedzenie i jest dobre czasem trzeba dlugo czekac ale coz warto a ze
            majonezu nie bylo to dziwne moze salatka jest bez majonezu i dlatego warto
            zapytac kogos z obslugi
            • agusiapu Re: wszystko zwiazane z weselem 09.07.07, 09:44
              Też zastanawiałam się nad Ateną - bardzo ładna, duża sala, ale zespół który
              wybrałam (a do którego mam zaufanie) - kilka razy tam już grał i zdecydowanie
              mi odradził tę salę - podobno jedzenie nie najlepsze i porcje też niewielkie.

A fontannę można samemu wypożyczyć ;)
              • bella1985 Re: wszystko zwiazane z weselem 09.07.07, 21:39
                a co to za zaufany zespół?.. możesz się pochwalić?
                • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 10.07.07, 08:42
                  Jak zdradzi jaki to zespół to wyjdzie na jaw, ze oni nie lubia grac w
                  Atenie....wiec ja bym nie zdradzala od kogo mam takie informacje...
                  • majka1967 Re: wszystko zwiazane z weselem 10.07.07, 10:12
                    Re: wszystko zwiazane z weselem
                    Autor: agusiapu
                    Data: 14.05.07, 10:24 + dodaj do ulubionych wątków

--------------------------------------------------------------------------------
                    my mamy już zespół - bradersów. wczoraj ich posłuchaliśmy i bardzo nam się
                    spodobał. oglądałam salę w woli ocieckiej - to prawda - niesamowity jest ten
                    dworek. u nas odpadł ze względu na liczbę gości - musieliby siedzieć w osobnych
                    salach. ale wnętrza są naprawdę cudne. zachęcona przez ciebie właśnie wybieram
                    się do kolbuszowej. trochę to jednak daleko od mielca, ale jesli faktycznie
                    sala mnie zachwyci to zastanowię się nad nią
                    ********************************************************************************
                    Re: wszystko zwiazane z weselem
                    Autor: agusiapu
                    Data: 09.07.07, 09:44 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                    Też zastanawiałam się nad Ateną - bardzo ładna, duża sala, ale zespół który
                    wybrałam (a do którego mam zaufanie) - kilka razy tam już grał i zdecydowanie
                    mi odradził tę salę - podobno jedzenie nie najlepsze i porcje też niewielkie.

A fontannę można samemu wypożyczyć ;)

• majka1967 Re: wszystko zwiazane z weselem 10.07.07, 10:39
                      Oj ludzie, ludzie.Dlaczego tyle jadu wam z jezyka cieknie. Lokale sz rozne ,
                      orkiestry sa rozne a gusta i gusciki sa tak rozne zenie zadowoli wszystkich.
                      Tak prawde mowiac to wiecej na weselu zalezy od muzykow jak od jedzenia.
                      Powiedzcie mi tez jak orkiestra moze polecic lokal przeciez nie maja nic z nim
                      wspolnego i sa wynajeci przez modych i sa dobrze wypici po polnocy. Pokazcie mi
                      rowniez zespol ktory by sie przyznal do spartaczenia wesela. Ja tam ide na
                      wesele ubawic sie a nie patrzec ile jest na talerzach ile deko lezy. A teraz
                      informacja dla tych co pisza aby sie nie zdrdzac co to za zespol mowiacy o tym
                      lokalu Atena. Jezeli przeczytalibyscie wszystkie komentarze to moze byscie
                      wiedzieli ze chodzi o zespol Braders. Wydaje mi sie ze zajmujecie sie zbyt
                      drobnymi rzeczami i nigdy nie cieszycie sie z tego co macie. Mozliwe ze bedac z
                      duzego miasta inaczej patrze na to wszystko. Wyglada mi to wszystko na wasz
                      brak zajecia i proby dowartosciowania nudnego zywota. Zajmijcie sie czyms
                      ciekawym i piszcie cos ciekawego.
                      • tomciopaluch7 Re: wszystko zwiazane z weselem 10.07.07, 11:39
                        majka1967 napisała:

"Lokale sz rozne , orkiestry sa rozne a gusta i gusciki sa tak rozne zenie
                        zadowoli wszystkich."

Tu się z Tobą w pełni zgodzę.

"Tak prawde mowiac to wiecej na weselu zalezy od muzykow jak od jedzenia."

Tutaj już niestety nie - do dobrej zabawy potrzebny jest zarówno dobry zespół
                        jak i dobra kuchnia.

"Powiedzcie mi tez jak orkiestra moze polecic lokal przeciez nie maja nic z nim
                        wspolnego i sa wynajeci przez modych i sa dobrze wypici po polnocy."

Teraz to już głupoty piszesz. Moja koleżanka śpiewa na weselach i bardzo dużo
                        może powiedzieć o lokalach. Ma przegląd nie tylko wnętrz ale również jedzenia i
                        obsługi. Podobnie jest z kamerzystą i fotografem.. Co do picia - nie każdy
                        zespół kończy pod stołem - moja koleżanka na przykład nie pije. A Ty majko masz
                        kiepskie doświadczenia z zespołami skoro piszesz takie rzeczy..

"Pokazcie mi rowniez zespol ktory by sie przyznal do spartaczenia wesela."

A pokaż mi lokal, który by się przyznał do spartaczenia wesela.

"Ja tam ide na wesele ubawic sie a nie patrzec ile jest na talerzach ile deko
                        lezy."

Nie trzeba patrzeć - żołądek sam "widzi". Niedawno byłem na weselu u znajomych
                        (nie szczędzili pieniędzy na gości), w lokalu, który ma się za "światową
                        restaurację" i za cenę 150zł od osoby nie było co zjeść.. Całe szczęście, że
                        był szwedzki stół z wyrobami swojskimi bo 150 głodnych gości mogło się przy nim
                        posilić. Wszystko zniknęło w 5 minut. Uwierz mi, przy pustym żołądku trudno
                        jest się dobrze bawić nawet przy najlepszym zespole. Ale w odróżnieniu od
                        Ciebie nie będę donosić jaki to był lokal..

"Wydaje mi sie ze zajmujecie sie zbyt drobnymi rzeczami i nigdy nie cieszycie
                        sie z tego co macie."

Inaczej mówiłabyś gdybyś zapłacła 150zł od osoby i miała na głowie głodnych
                        gości - tak jak moi przyjaciele.. Tu nie chodzi o czepianie się, ale o
                        odpowiedzialność. Klient ma prawo oczekiwać usługi dobrej jakości, bo za to
                        płaci..

"Mozliwe ze bedac z duzego miasta inaczej patrze na to wszystko."

Być z dużego miasta a być "światowym" to dwie różne sprawy. Ja jestem z małego
                        miasta, ale zauważam poważne niedociągnięcia u naszych mieleckich
                        restauratorów. A to dlatego, że odwiedzam restauracje w dużych miastach ;)
                        Będąc z metropolii też powinnaś to zuważać..

Inna sprawa, że w Mielcu jest mała konkurencja i każdy tylko oszczędza -
                        restauratorzy chcą się dorobić oszukując (nie bójmy się tego słowa) klientów.
                        Ja jestem już żonaty, więc na szczęście organizowanie wesela jest już za mną -
                        no, chyba, że moim dzieciom - ale na to jeszcze mam duuuużo czasu :)

Pozdrawiam wszystkich :)
                        • antinkamc Re: wszystko zwiazane z weselem 10.07.07, 12:19
                          Zgadzam sie z Tomciopaluchem w 100%. A wątek jest po to aby pomóc i doradzić
                          gdzie, co, za ile...i właśnie takie osoby jak muzycy czy kamerzyści znają sie
                          najlepiej na lokalach...co zostalo wyżej napisane...
                    • anahitaa Re: wszystko zwiazane z weselem 10.07.07, 10:45
                      Majka, zachowałaś się po chamsku - tak się nie robi.

Poza tym aż zioniesz jadem! Czyżby Atena była twoim ulubionym lokalem i nie
                      znosisz krytyki?

Nie mam nic wspólnego z zespołami czy lokalami więc nie posądzisz mnie o
                      stronniczość!
                      • agusiapu Re: wszystko zwiazane z weselem 11.07.07, 10:54
                        Tomciopaluch, anahitaa - popieram i dziękuję.

Majka - po co tyle nerwów??

Wymieniamy się tu opiniami i doświadczeniami, które dla innych mogą być bardzo
                        cenne. Nie róbmy sobie osobistych wycieczek, bo nie o to tu chodzi!

Zbierzmy jak najwięcej informacji - może ktoś z nich później także skorzysta.
                        Sama wiem, że organizacja wesela na odległość nie jest łatwą sprawą, a niestety
                        w necie nie ma wielu informacji o mieleckich firmach z tej branży.

Wróćmy więc do dyskusji na temat.

Macie może jakieś informacje o firmach, które zajmują się dekoracją kościołów i
                        sal? Wiem, że w Mielcu robi to chyba evento (nie wiem czy tak dokładnie się
                        nazywa?) i almond. Z żywych kwiatów ponoć bardzo ładne kompozycje układają u
                        Buczka - wiecie coś o tym?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka