xpc60 Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 14.08.08, 12:00 Widzę, że czerwonych komunistów nam nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wienior_pl Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 14.08.08, 19:51 najlepiej szczel se w łeb a ja chce żeby mieszko buł i co ???? kto sie przyłącza????? żenujące.......... Odpowiedz Link Zgłoś
spamerowicz Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 14.08.08, 22:17 Ja chcę żeby ludzie się tu zapisywali - Kto się przyłącza niech pisze swój nick ;) www.prizpass.pl/index.php?ref=julius Odpowiedz Link Zgłoś
slivka25 Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 15.08.08, 02:49 Jakkolwiek nie jestem wielką fanką Kwaśniewskiego, mam wrażenieże dyplomatą był o niebo lepszym niż nasz obecny przezydent... Kaczyński powinien nauczyć się ważyć słowa bo jego nierozważne deklaracje mogą słono nas wszystkich kosztować. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3214 Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 15.08.08, 19:10 Niekoniecznie Kwaniewski ale ktos mądry.Dowody pajacowania KAczyńkich i całej spolki mamy obecnie.Polska wystawiona jako tarcza a nie pod tarczą.Sikorski agent angielski znalazł wyjście aby wypuścić nas Polaków a Anglia wies spokojna..Tak więc jestesmy tarcza.Dlaczego wplątano nas Polaków w awanturę Polsko Gruzińską i Rosyjska. Wystarczy powiedzieć jak bajkowy zajac Misiu nu pagadiii.Parodia .Pajacowanie prezydenta na nasz koszt.Dość pisowskich i podobnych rządów. Chcę spokoju dla moich dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
xpc60 Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 15.08.08, 20:29 Oj Ewuniu, Ewuniu. Ty chyba nie wiesz co mówisz. Szkoda, że tkwisz w takiej nieświadomości wraz z grupą osób o poglądach "wtłoczonych" do głowy przez media. Nie twierdzę, że rzady PiS-u są idealne, bo żadne nie są, ale powiem Ci jedno: Kraj, w którym nie będzie poszanowania dla drugiego człowieka, historii, tradycji, korzeni państwowych i religii prędzej czy później upadnie. Wszystkie obecnie aktywne partie oprócz PiS-u niestety do tego dążą. Tusk sprzedaje, Niemcy rozkradają. A inni się śmieją. Jakie to niby partnerstwo? Kraj nasz na zachodzie jest asocjowany z wizerunkiem chłopa i chudej szkapy a tu nagle mówi się o partnerstwie? Oj, biada! Odpowiedz Link Zgłoś
malaugena Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 16.08.08, 10:58 prawusy,lewusy, centrusy - wszyscy won!!! niech żyje liberum veto i nihil novi, anarchia,ruja i poróbstwo. wszystko to lepsze o tych karykaturalnych polityków i "mężów stanu". kurdupli, paralityków, pijaków, wariatów, zboczeńców, kanciarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3214 Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 17.08.08, 20:23 Tradycja i historia to podstawa istnienia każdego narodu.Ale byt ukształtowany jest/narodu oczywiscie nie rządzących bo oni sobie zawsze dadzą radę/od chytrej polityki której nam brakuje. Tak więc nie uważam za polityka krzykacza Kaczyńskiego bo jemu pozostał wjazd na koniku pony żart ale ten człowiek niestety nie ma ni kszty mądrości przebiegłego lisa.Nie posiada również odpowiedzialności za naród.Nie mam ochoty emigrowac na zachód,Chce zyć tu i moje dzieci .Co mnie trzyma? "ta zima i święta".Ale również chce mądrych polityków a nie awanturników I to by było na tyle.Ps. Serdecznie dziękuje za miłe zwroty xpc60 i pozdrawiam .Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3214 Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 26.08.08, 21:34 ewa3214 napisała: > Tradycja i historia to podstawa istnienia każdego narodu.Ale byt ukształtowany > jest/narodu oczywiscie nie rządzących bo oni sobie zawsze dadzą radę/od chytre > j > polityki której nam brakuje. Tak więc nie uważam za polityka krzykacza > Kaczyńskiego bo jemu pozostał wjazd na koniku pony żart ale ten człowiek > niestety nie ma ni kszty mądrości przebiegłego lisa.Nie posiada również > odpowiedzialności za naród.Nie mam ochoty emigrowac na zachód,Chce zyć tu i moj > e > dzieci .Co mnie trzyma? "ta zima i święta".Ale również chce mądrych polityków a > nie awanturników I to by było na tyle.Ps. Serdecznie dziękuje za miłe zwroty > xpc60 i pozdrawiam .Ewa Ps.Błędem jest jak ktoś pisze komuna a nie lewica.Komuna to to co czyni źle a tak staje się obecnie.Kacze rządy już dość narobiły krzywdy.Chce pokoju bez Kaczek Odpowiedz Link Zgłoś
gizmaaa Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 17.08.08, 00:42 IMO ktokolwiek by nie został prezydentem to będzie podobnie najlepiej jest stać z boku i wszystko krytykować, albo pouczać jakby się było świętą krową :P Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: bez zmian 17.08.08, 21:15 Od czasow bezkrwawej rewolucji i obietnic o kraju mlekiem i miodem plynacym minelo ponad cwierc wieku.Nie zmienilo sie nic, pogorszylo wszystko. Polska na wstepie zajela sie demontazem podstaw swojego bytu: likwidacja zakladow pracy, wyprzedaz majatku narodowego, uzalznienie od obcego kapitalu z zadna skuteczna kontrola panstwa, fatalne szkolnictwo, drozyzna itd. Na tym polu wszystko zostalo zniszczone wiec teraz polscy kacykowie zabrali sie za demontaz podstaw pokoju i spokoju narodu. Moze Rosja nie ma racji, ale to potezny, bezposredni , pamietliwy sasiad. Moze to Gruzja ma racje ale Gruzja to forpoczta polityki Waszyngtonu w oslabianiu Rosji ( kiedys taka role pelnila Polska). Moze tarcza jest wazna ale po raz kolejny tereny Polski maja byc wystawione na pierwszy atak.Polska to glupiec wsrod narodow swiata, narod o sklonnosciach samowyniszczenia. Madrzy ucza sie, wyjezdzaja, szukaja swego miejsca w swiecie, spokoju dla siebie i przyszlosci dla dzieci bo dzis pojecie patriotyzmu , pracy i walki o Polske jest zabawnym propagandowym frazesem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3214 Re: bez zmian 18.08.08, 20:03 I w tym momencie Cię popieram.Ale gdzie wiać? Odpowiedz Link Zgłoś
szymon7805 Re: bez zmian 18.08.08, 21:39 Będąc kiedyś w podróży na jednym z blokowych murów w jakimś mieście zobaczyłem taki napis "Kandydatów jest wielu program wspólny - KORYTO" To hasło nic nie traci na swojej aktualności i chyba szybko nie straci. Może straci jak politycy zaczną wypełniać swoją misję a nie myśleć jak napchać kieszenie i tyle. A wiać już nie ma gdzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: bez zmian 22.08.08, 17:02 ...mialem nadzieje ze "czerwony Mielec" odszedl do historii a tu "sierotka po Leninie" wskrzesza nam pijaczka Kwasniewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: bez zmian 22.08.08, 22:46 lechowski51 napisał: > ...mialem nadzieje ze "czerwony Mielec" odszedl do historii a tu "sierotka po > Leninie" wskrzesza nam pijaczka Kwasniewskiego Wolę tego "pijaczka" jak Kaczyńskiego z jego świtą przez pomyłkę wybrany. Odpowiedz Link Zgłoś
nessus Re: bez zmian 22.08.08, 23:22 Mielec zawsze byl szkarlatno czerwony ale w tym samym czasie byl i bogaty.Ludzie mieli prace, byl spokoj, solidna lacznosc ze swiatem, (nawet kladka przez Wisloke byla malutkim arcydzielkiem). Dzisiaj jest nieokreslonego koloru ale za to jest biedny, malutkie miasteczko zagubione w lasach miedzy Tarnobrzegiem a Kolbuszowa. (dzisiejsza kladka jest synonimem zmian na duzo, duzo gorzej) Czy o taki Mielec chodzilo takim jak lechowski51 ? Kwasniewski jak dotychczas to najlepszy prezydent , oczywiscie po wodzu Jaruzelskim. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: bez zmian 25.08.08, 12:42 Pamietam ten "bogaty" Mielec gdy ulicami pelnych wybojow sunelly Fiaty 126p a przed sklepami miesnymi od 4 rano stali w kolejkach zmarznieci,zmeczeni "szczesliwcy",ktorzy mogli zrealizowac kartki na mieso.Trzeba byc slepym albo klamca by nie dostrzec dzisiejszych kolorowych blokowisk,by nie widziec kolorowej ulicy,tysiecy samochodow,zadbanych ogrodkow,podrozujacych po calym swiecie ludzi. Trudno polemizowac z kims kto agenta sowieckiego,winnego smierci setek Polakow nazywa wodzem Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: bez zmian 25.08.08, 13:57 To demagogia bo bogactwo dla ciebie to tylko kolorowy telewizor i pelne sklepy albo pokazowy blichtr : kolorowe domy itp.Spojrz wokol siebie jesli umiesz patrzec i myslec. Co drugi czlowiek zyje w biedzie, co czwarty bezrobotny, co piata wies wyludniona, kazdego dnia mord, zlodziej siedzi na zlodzieju, szkolnictwo upadlo, nie ma przedszkoli , zlobkow, kolei itd.itd. To twoja wolnosc i demokracja. Jestes lechowski gleboko ograniczonym, bezmyslnym i zaklamanym produktem dzisiejszych czasow. Malo tego kazdy glos przeciw twoim pogladom to glos komuny. To juz ciezka choroba, bardzo ciezka i nieuleczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: bez zmian 25.08.08, 18:50 Klamstwo na klamstwie! 1.Bezrobocie w Mielce 25% bylo 10 lat temu,dzisiaj ponizej 10% a sa gminy wokol jak Padew gdzie praktycznie problem bezrobocia nie istnieje 2.Wies normalnieje a nie wyludnia sie...komunistyczni chlopo-robotnicy na szcescie przeszli do historii 3.Nie znam sttstyk policyjnych ale nie sadze aby w Mielcu bylo wiecej jak 2 czy 3 morderstwa 4.Szkolnictwo upadflo!?????-za komuny wyzsze wyksztalcenie mialo 7% Polakow,dzisiaj 24% 5.Nie ma przedszkoli i zlobkow-to je zaloz i zrobisz kase-panstwo nie jest od budowy zlobkow i przedszkoli Kiedys Stalin wysylal do Gulagu ze "schizofrenia bezobjawowa"...Ty jestes delikatniejszy i mowisz o ciezkiej i nieuleczalnej chorobie Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: bez zmian 25.08.08, 22:21 Dam ci dobra rade. Czytaj uwaznie to forum a dowiesz sie jaki to jest ten twoj dobrobyt. Jak Mielec wypieknial i wzbogacil sie , jak latwo o prace, przedszkole , jakie sa drogi itd. Jak juz poczytasz sprobuj dojechac np. do Brzyscia w godzinach popoludniowych albo do Debicy, idz obejrzyj stan dworca, wybierz sie na stadion, sprobuj pospacerowac w otocznych zaporami lasach , tysiace przykladow nedzy i dziadostwa. Ja wiem ze jako polak jestes wiecznym oportunista i tym ktory ma jedna i jedyna racje. To taka narodowa cecha. Ja nie dbam czy jest wam lepiej czy gorzej. Wiem tylko jedno ; rozpieprzyliscie dorobek pokolen Polakow, wprowadziliscie kraj w niewyobrazalne dlugi, sprowadzacie na kraj wojny , narasta masowa emigracja za chlebem a ty pieprzysz ze jest tak dobrze.Najzabawniejsze to to ze podpierasz sie przykladami a to o Stalinie a to o komunie zapominajac ze to wy i tylko wy polacy jestescie winni wszystkich nieszczesc jakie spadly i spadna na ten kraj. Tak mysle ze byles niezlym komuchem, jak to nazywacie bo tylko tacy popaprancy wiecznie ustawiaja d''pe pod wiatr.Pyszczenie na komune i komunistow to rodzaj samorozgrzeszania. Tobie to niezle wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: bez zmian 25.08.08, 22:37 W strone Debicy jezdze czesto,jedzie sie jak w kierunku na Tarnobrzeg czy z Krosna do Sanoka....a ze tlok na drogach to wynik komunistycznej okupacji kiedy to w ciagu 50 lat wybudowan 50 km autostrad.Dworzec odnowiony wyglada zupelnie dobrze a relikt po komunizmie rozsypujacy stadion trzeba wyburzyc i wybudowac maly kameralny stadion na miare malenkiego Mielca. Tak jestem Polakiem i myslalem ze skoro piszesz po polsku rowniez jestes Polakiem.Skoro jednak piszesz_Wy Polacy to badz laskaw zdradzic swoja narodowosc. Zyjemy widocznie w innym kraju.Ty wszedzie widzisz trupy,zebrakow,nedze i nieszczescia jakie spadaja i beda spadac na moj kraj.Nie bede uzywal Twojego jezyka i mysle ze nie pie.....sz ale poprostu klamiesz lub nienawidzisz kraju w ktorym zyjesz...a moze poprostu nie lubisz siebie i ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: bez zmian 25.08.08, 23:41 To według ciebie lechowski51,każdy kto ma lewicowe poglądy jest od razu komuchem i trzeba go wymieszać z błotem zgnoić i upodlić bo on myśli inaczej i ma inne poglądy. Zachowujesz się dokładnie tak samo jak władza PRL-u wszystkich inaczej myślących nie tak jak partia zgnoić i zniszczyć wdeptać w ziemię. To się nazywa mielecka demokracja. Pisząc słowa,że czerwony mielec istnieje i nazywając Kwaśniewskiego komuchem obrażasz mnie i wielu mi podobnych. No ale jak ktoś wychowuję na poglądach naszych braci od księżyca i miłościwie panującej na radiostacji naszego Ojca to nie ma mu się co dziwić Niemoralnym jest ten który żyje na koszt ogółu-prof.Rybarski - zastanów się cz ty nie jesteś tym niemoralnym Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: bez zmian 26.08.08, 10:46 Kazdy ma prawo do prezentowania swoich pogladow.Ty uwazasz ze masz lewicowe poglady bo uwazasz za swoich bohaterow Kwasniewskiego,Jaruzelskiego...no i oczywiscie gdy zwalczasz kosciol i Ojca Rydzyka.Co to ma wspolnego z lewicowoscia?.Dla mnie jest to restauracja myslenia postkomunistycznego a nie lewicowosc.Nikogo nie obrazam nazywajac Kwasniewskiego komuchem bo wystarczy przeslerdzic jego zyciorys a zobaczysz ze w tym czasie gdzie tysiacer ludzi siedzialo w komunistycznych wiezieniach walczac o wolna Polske on byl ministrem w komunistycznym rzadzie Rakowskiego. To Ty mnie obrazasz a nie ja Ciebie nazywajac mnie wychowankiem "braci od ksiezyca",malo tego obrazasz miliony Polakoew ktorzy co niedziele udaja sie na spotkanie z Bogiem. Moze zacytuj czym Cie "upodlilem i wdeptalem w ziemie".Ja nie uzywam obrazliwych slow jak Twoj ideowy kolega chlujek,nie uprawiam demagogii a mowie o faktach.Nawet wasza tesknote za PRL-em nie uwazam za chorobe choc trudno mi znalezc lepsze wytlumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: bez zmian 26.08.08, 13:32 Nie dbam o to jakie masz poglady , jak i gdzie zyjesz. Mierzi mnie tylko twoja ocena rzeczywistosci. Polska to kraj maly i biedny, kraj bez przyszlosci i to glownie dzieki ludziom o pogladach i zaklamaniu jakie ty reprezentujesz. Ty probujesz mi udowodnic ze jest akurat odwrotnie. Nie przekonales mnie i nie przekonasz. Jestem realista a ty fantasta.I to by bylo na tyle. Popieram samakasia. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: bez zmian 26.08.08, 15:15 Moglbym Twoje "madrosci" zbyc wzruszeniem ramion.Twoje mysleniew to nie realizm a fatalizm.Polska nalezy do najbardziej rozwijajacych sie krajow Europy/wzrost dochodu PKB od kilku lat ponad 5%/ gdy w Niemczech czy we Francji wzrost w granicach bledu statystycznego.Oczywiscie marzy mi sie by moj kraj wygladal tak bogato i sielsko jak Szwajcaria ktora niedawno zwiedzalem.Nie bedzie jednak dlugo Mielec druga Lozanna czy Genewa ,bo po 50 latach komunistycznej okupacji,zastoju i marnowania potencjalu milionow Polakow,musimy jeszce pare pokolen gonic kraje ktore od pokolen zyly w normalnych warunkach ustrojowych. Ty razem z samakasia tworzycie folkor polityczny ktory niedlugo zniknie ze sceny politycznej w Polsce....dalej nie zdradziles swej narodowosci.Ja jestem dumny z tego ze jestem Polakiem a Ty wstydzisz sie swego pochodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3214 Re: bez zmian 26.08.08, 21:37 Niemoralnym jest ten który żyje na koszt ogółu-prof.Rybarski Tak postępują Kczyńsce.Kosztem narodu dążą do wojny.Kiedy oni skończą kacze rządy?Oby juz a to jeszcze parę lat. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: bez zmian 26.08.08, 22:47 ewa3214 napisała: > Niemoralnym jest ten który żyje na koszt ogółu-prof.Rybarski > Tak postępują Kczyńsce.Kosztem narodu dążą do wojny.Kiedy oni skończą kacze > rządy?Oby juz a to jeszcze parę lat. Co zdanie to mysl ktora Lec by sie nie powstydzil...zajmij sie moze szydelkowaniem a nie polityka???????? Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: bez zmian 26.08.08, 23:27 Panie lechowski51. To co obecny Prezydent wyprawia to nie można nazwać polityką to nie ma nic wspólnego z polityką. Polityka polega na osiąganiu korzyści dla państwa na dyplomacji i na stawianiu przede wszystkim interesu polskiego na pierwszym miejscu. A nie na wzajemnym oskarżaniu się i pokazywaniu kto ma rację premier czy prezydent. Tak upolitycznionego prezydenta jeszcze nie mieliśmy. Zresztą nie ma się co dziwić sama kampania wyborcza pokazała jakim będzie przedstawicielem narodu. P.S. I nie mieszaj ludzi chodzących co niedziela do kościoła z tymi co wierzą w Ojca Redaktora bo to całkiem dwie różne wiary Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: bez zmian 27.08.08, 10:19 MOze pokazesz kiedy Prezydent Kaczynski stawial polski interes narodowy nad innymi celami?Moze inaczej definiujemy cele polskiej polityki,bo skoro Ty pijanego Kwasniewskiego nad grobami polskich bohaterow w Charkowie ,uwazasz za swietnego polityka-to inaczej rozumiemy zasdy i wartosci jakimi maja sie cechowac moji przedstawiciele panstwa. "Upolityczniony prezydent" to maslo-maslane.Prezydent wybrany zostal do uprawiania polityki a moze ja wykonywac dobrze lub zle. ...i na koniec.Dla Ciebie sluchanie Radia Maryja dyskwalifikuje czlowieka.Chce Cie pionformowac ze slucha go 8% Polakow a na SLD chce glosowac 4%...kto tutaj jest marginesem? Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: bez zmian 27.08.08, 14:13 Lechowski, jestes niepoprawnym komunofobem. W Charkowie nie gineli polscy bohaterowie bo nie mieli dosc czasu i sposobnosci by na to miano zasluzyc. Polacy w podobny sposob mordowali rosjan w '20 , litwinow, niemcow po wojnie( w niezwykle bestialski i wyszukany sposob). Pilsudski wymordowal swoich oficerow, polacy jako pierwszi stworzyli obozy zaglady.Kaczynski to osiol; prezydent ktory pcha kraj do konfrontacji z poteznym sasiadem, rujnuje wzajemne stosunki gospodarcze jest oslem albo oslica jak kto woli.Ty natomiast na kolor czerwony reagujesz jak rzeczony osiol na oslice;porykuje , stawia oba ogony i jedno co widzi albo czuje to dziure albo jak kaczynscy na Rosje. Rosja to potezny kraj czy to Ci sie podoba czy nie, komunizm na dzien dzisiejszy to ideologia ktora bedzie rzadzic swiatem ( Chiny) a durniem jest ten ktory nie potrafi znalezc swojego miejsca w tym dynamicznym swiecie i jak osiol z przykladu widzi dziure tak on swoje jedynie sluszne i niewzruszone racje. Cale nieszczescie Polski to ludzie twojego pokroju; bez wyobrazni , bez logiki w mysleniu, nienawistni i przeswiadczeni o wlasnej nieomylnosci.( Walesy, Kaczory, Rydzyki. lechowski ...) Polska to kraj slaby, bez znaczenia, uzywany przez inne narody do realizacji ich celow dzieki temu ze polak jest zdradziecki i sprzedajny a jego egoistyczne myslenie nie wybiega poza najblizsze pietnascie minut. Z pozdrowieniami powrotu do zdrowia i rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: bez zmian 27.08.08, 14:40 Trzeba byc gnida by mowic ze Polacy mordowali Rosjan czy Litwinow tak jak czerwoni zbrodniarze w Katyniu czy Starobielsku.Polakozercze media pisza o "polskich obozach zaglady" a na tym forum Ty uzywasz tego samego oszczerczego zwrotu.Zydzi w obronie milionow ktore zginely w obozach zaglady bronia sie przed takimi jak Ty wykorzystujac precedens "klamstwa oswiecimskiego".W moim towarzystwie takim gnidom jak Ty nie podaje sie reki a juz rozmowa o tym ze komunizm jest ideologia ktora bedzie rzadzic swiatem wydaje sie groteska. Chce Ci laskawie przypomniec ze zarowno komunizm jak i faszyzm sa ideologiami prawnie sciganymi w Polsce.Te zbrodnicze ideologie maja na swym koncie smierc milionow ludzi na calym swieci/faszyzm 80 mln,komunizm 120 mln/. Twoja nienawisc do Polski i tego co polskie obrzydza mi jakakolwiek dyskusje z Toba...gnidy sie tepi a nie dyskutuje z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: bez zmian 27.08.08, 19:54 Spokojnie, Polacy mordowali i Rosjan i Litwinow i Zydow i Niemcow. Chesz powiedziec ze mord ze strony tamtych byl jakosciowo inny ? Piszesz o zbrodniczych ideologiach a wiesz ile ludzi zginelo w nastepstwie amerykanskich agresji. A przeciez polacy do dzis morduja niewinne kobiety dzieci i starcow i by bylo zabawniej ty podatkami finansujesz te zbrodnie.Lechowski, jestes rasowym polakiem, uznajesz tylko swoje racje, swoj punkt widzenia, kiedy brakuje ci argumentow miotasz sie od tematu do tematu, nazywasz mnie gnida a gdybym byl blisko ciebie pewnie strzelibys mi w leb bo ty jestes ten lepszy lepiej wiedzacy. Zaloze sie ze jestes katolikiem.Jestes na bakier z dziesioma przykazaniami, z piecioma koscielnymi i w symbiozie z siedmioma grzechami glownymi. Wiesz chociaz o czym pisze ? Milego wieczoru zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
zochanna Re: bez zmian 27.08.08, 15:28 nessus napisał: > Mielec zawsze byl szkarlatno czerwony ale w tym samym czasie byl i > bogaty.Ludzie mieli prace, byl spokoj, solidna lacznosc ze swiatem, > (nawet kladka przez Wisloke byla malutkim arcydzielkiem). Dzisiaj > jest nieokreslonego koloru ale za to jest biedny, malutkie > miasteczko zagubione w lasach miedzy Tarnobrzegiem a Kolbuszowa. > (dzisiejsza kladka jest synonimem zmian na duzo, duzo gorzej) Czy o > taki Mielec chodzilo takim jak lechowski51 ? > > Kwasniewski jak dotychczas to najlepszy prezydent , oczywiscie po > wodzu Jaruzelskim. > Fajny ten ktoś.. Uwielbiam ludzi żyjących uogólnieniami, frazesami, sloganami...itd. Tacy ludzie są mili w dyskusji... cokolwiek pieprzną łatwo odeprzeć. pa Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: bez zmian 27.08.08, 19:39 Ludzie nie zyja uogolnieniami, frazesami czy sloganami.To sa pojecia,. Zanim cos znowu pieprzniesz pomysl a najlepiej zapisz sie na jakis kurs ( na szkole jestes za stary (a) jak sadze ) myslenia.Zawsze mozesz brac lekcje u lechowskiego , on lubi nauczac. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: bez zmian 27.08.08, 20:25 Cos co sie nazywa ch..ek jest chore z nienawisci do Polski i do wszystkiego co jest tradycja naszego narodu.Razi go polski katolicyzm,przywiazanie do ziemi,polski romantyzm...Bedzie nazywal Polakow ludobojcami,zlodziejami,miernotami.Bedzie klamal i prowokowal bo taki jego knajacki charakter. Mowisz o wspolczesnych mordecach to wybierz sie do Palestyny a zobaczysz zydowskich zbrodniarzy mordujacych bezbronne dzieci i9 kobiety.Chcesz zobaczyc wspolczesne getto to zobaczysz udajac sie do Gazy ogrodzonej zewszad murem. Jezeli bedziesz na tym forum uprawial komunistyczna agitacje i obrazal Polakow i polskie symbole to zglosze to organom scigania. Zyjac w Polsce szanuj Jej prawa i zwyczaje,nawet jak nie jestes Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: bez zmian 27.08.08, 22:08 Panie lechowski 51. W Tobie jest tyle nienawiści ite w tej twojej "prawicy". Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: bez zmian 27.08.08, 22:23 O jakiej nienawisci dziewczynko mowisz?Zacytuj jeden zwrot potwierdzajacy Twoje stwierdzenie,bo inaczej bede Cie uwazal za zwykla klamczuche i traktowal jak Twojego "wspolwyznawce" ch..ka Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: bez zmian 27.08.08, 23:25 Do czerwonych - ...mialem nadzieje ze "czerwony Mielec" odszedl do historii a tu "sierotka po Leninie" wskrzesza nam pijaczka Kwasniewskiego A może to TY najbardziej jesteś CZERWONY ? Stare polskie przysłowie mówi " Najgłośniej łapać złodzieja krzyczy złodziej" P.S. Nie zapominaj,że prawa strona sceny politycznej przeszła takie same rozłamy jak teraz lewa. I jak się podaje wyniki badań opinii publicznej podaj źródło oraz kto przeprowadził i kiedy te badania. Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: bez zmian 28.08.08, 01:28 Szczerze mowiac zaczynam wspolczuc lechowskiemu. Czerwony swiat runal mu na glowe, nie bardzo wie co z soba zrobic, miota sie niebozatko. I jak tu nie wpolczuc takiemu. powiem tak. Usiadz, wypij piwo albo co tam masz , pomysl nieco a jestem pewny ze dojdziesz do zaskakujacych wnioskow dotyczacych blazenady kaczo-tuskow. Wyhamuj nieco z ta nienawiscia do " czerwonych" bo to przeciez ty sam , wielu twoich sasiadow, rodzina , przyjaciele. Cokolwiek nie wymyslisz , bedziesz musial przyznac ze za czasow " komuny: moze nie bylo bananow, moze nie mozna bylo latac do hameryki ale jesli nie pchales palcow miedzy polityczne drzwi mogles spac spokojnie, uczyc sie , pracowac bez strachu ze jakis poje'''ny zlodziej ksiezyca rozpeta wojne a umilowanie ameryki sciagnie na twoj kark kohorty zadnych krwi terrorystow.Dzisiaj zyjesz w strzezonych osiedlach, zabarykadowanych drzwiach wejsciowych, kupujesz obserwowany przez ochroniarzy , ba nawet srasz pod okiem kamery.Nic nie mozesz , moga cie zrujnowac , wsadzic do wiezienia. Nie decydujesz o niczym bo jestes niczym. To jest twoj swiat lechowski. Milych snow. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: bez zmian 28.08.08, 10:03 chlujek napisał: > Szczerze mowiac zaczynam wspolczuc lechowskiemu. Czerwony swiat > runal mu na glowe, nie bardzo wie co z soba zrobic, miota sie > niebozatko. I jak tu nie wpolczuc takiemu. powiem tak. Usiadz, wypij > piwo albo co tam masz , pomysl nieco a jestem pewny ze dojdziesz do > zaskakujacych wnioskow dotyczacych blazenady kaczo-tuskow. Wyhamuj > nieco z ta nienawiscia do " czerwonych" bo to przeciez ty sam , > wielu twoich sasiadow, rodzina , przyjaciele. Cokolwiek nie > wymyslisz , bedziesz musial przyznac ze za czasow " komuny: moze nie > bylo bananow, moze nie mozna bylo latac do hameryki ale jesli nie > pchales palcow miedzy polityczne drzwi mogles spac spokojnie, uczyc > sie , pracowac bez strachu ze jakis poje'''ny zlodziej ksiezyca > rozpeta wojne a umilowanie ameryki sciagnie na twoj kark kohorty > zadnych krwi terrorystow.Dzisiaj zyjesz w strzezonych osiedlach, > zabarykadowanych drzwiach wejsciowych, kupujesz obserwowany przez > ochroniarzy , ba nawet srasz pod okiem kamery.Nic nie mozesz , moga > cie zrujnowac , wsadzic do wiezienia. Nie decydujesz o niczym bo > jestes niczym. To jest twoj swiat lechowski. Milych snow. Ten opis PRL-u to poetyka sbeka.Niestety pchalem jak tysiace Polakow palce pomiedzy dzrwi a komunistyczni oprawcy jednym z nas lamali rece a innym odcinali. ...mozesz ch..ek wreszcie zdradzic swoja narodowosc? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: bez zmian 28.08.08, 09:59 Nie wiem co mialas tym wpisem na mysli?Prosilem o cytaty gdzie insynulowalas "zieje zwierzeca nienawiscia"...czekam wiec w dalszym ciagu Sondaz o 5% poparciu dla SLD publikowal wczoraj Onet Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: bez zmian 28.08.08, 15:45 To jak nazywasz ludzi z poprzedniego układu. Według ciebie należy ich całkowicie zepchnąć na margines społeczny, odizolować, zamknąć i odebrać prawa publiczne ? Jeśli tak to jesteś taki sam jak SB a nawet gorszy. Zniszczyć wszystkich co myślą inaczej. Albo jesteś z nami albo przeciwko nam !!! Motto Kaczyńskich Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: bez zmian 28.08.08, 16:35 Oczywiscie ze byli aparatczycy PZPR powinni byc w 1989 pozbawieni jak w Czechach czy Niemczech prawa do sprawowania funkcji publicznych w panstwie polskim.Niestety "gruba kreska" a w konsekwencji rzady agentow na dlugie lata zatruly nasze zycie publiczne. Gdybys dziewczynko znala lepiej historie to wiedzialabyc ze "kto nie jest z nami itd"to zawolanie Jaruzelskiego a nie przesladowanych przez jego rezim Kaczynskich. Mozesz myslec inaczej ale myslec...a nie powtarzac oklepanych komunalow ktore czerpiesz z Trybuny lub z GW Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: bez zmian 28.08.08, 16:52 Nie zapominaj ,że to w Polsce był pierwszy rząd niekomunistyczny za czasów partii. Więc nie pierdziel mi tu że nie znam historii A po całkowitym upadku PRL-u władzę przejeła solidarność. Widocznie nie załezało jej na tym. Chyba żebyś wolał żeby władza była przejmowana w taki sposób ja w Rumunii lub na Litwie Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: bez zmian 28.08.08, 18:44 Lechowski, zwolnij. Ty juz sam nie wiesz kto ty jestes , jakie masz poglady z kim trzymac a komu sie przeciwstawiac. Od czasow komuny nic w Polsce sie nie zmienilo sie na lepsze. Zmienily sie tylko metody politycznego i spolecznego lajdactwa. Z partyjnym pozdrowieniem, esbecka gnida sie klania. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: bez zmian 28.08.08, 19:15 Kasiu poczytaj Arystotelesa by poznac podstawy logiki.Pierwszy rzad niekomunistyczny nie mogl byc za czasow partii-jak piszesz...bo coz to za niekomunistyczny rzad z komunistami jak Kiszczak w ministerstwach.Pierwszy rzad niekomunistyczny to rzad Olszewskiego obalony przez Bolka-Walese i pozostalych kapusiow. Solidarnosc wladze przyjela dopiero po zwyciestwie AWS ale to pare lat po upadku komuny. Nie uzywaj brzydkich slow bo w ustach dziewczyny szczegolnie brzmi to ochydnie Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3214 Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 28.08.08, 20:02 Cytat z Money.Ku przestrodze pisom i spółce.Dlaczego chcę Kwaśniewskiego Polska na pierwszy ogień? Obecny stan UE przypomina piekło w anegdocie, w której policjantami są Niemcy, kucharzami są Anglicy, mechanikami samochodowymi są Francuzi, kochankami są Szwajcarzy i organizatorami są Włosi, a Polacy jak zwykle są wysyłani na pierwszy ogień. Natomiast według anegdotki Europa miałaby przypominać niebo, w momencie, kiedy Anglicy, byliby policjantami, kucharzami Włosi, mechanikami Niemcy, kochankami Francuzi, organizatorami Szwajcarzy, a Polacy nie dali by się wystawiać na pierwszy ogień walce, w której Rosjanie mogą bezkarnie zmienić Polskę w teren skażony nuklearnie, tak jak w latach 1970tych gotowi to byli uczynić Amerykanie, na wypadek sowieckiego ataku na Europę Zachodnią. Ostatnio spadek wartości euro i funta brytyjskiego, wobec dolara, może oznaczać, że Unia Europejska jest daleka czołowej roli na świecie i od przejęcia od USA roli siły napędowej gospodarki światowej. Europejskie papiery wartościowe spadają na wartości i inwestorzy tracą więcej w Europie niż w USA. Dzieje się tak po prowokacyjnym ataku gruzińskich klientów osi USA-Izrael, na Południową Osetię, w ataku tym w pierwszym dniu zostało zabitych 13 Rosjan i 150 było rannych w oddziałach „pilnujących pokoju” pod mandatem ONZ. Kryzys w Gruzji nastąpił w pól roku po ogłoszeniu niepodległości napływowych muzułmanów Albańskich, w Kosowie. USA nakłoniło 45 państw, w tym UE , do uznania Kosowa jako państwo niepodległe, podczas gdy Rosja protestowała i jakoby miała nadzieję na „quid pro quo” na Kaukazie, mimo guzińskiej kolorowej rewolucji w listopadzie 2003, oraz obecności doradców z osi USA-Izrael jak też wielkich dostaw broni z tych dwu państw, bardzo zainteresowanych rezerwami ropy naftowej i gazu ziemnego w regionie Morza Kaspijskiego i Średniej Azji. Budżet wojskowy Gruzji wzrósł 30sto-krotnie, a lipcu 2008, USA finansowało manewry armii gruzińskiej, która w sierpniu w pierwszym dniu olimpiady w Pekinie, zaatakowała Południową Osetię. Stało się to po kilku tygodniowych przygotowaniach w obecności doradców z USA i z Izraela, podczas gdy prezydent Gruzji oświadczył: „Nie chodzi nam już o samą Gruzję, ale o Amerykę i jej ideały.” Konflikt ma charakter nie tyle ideologiczny ile „naftowy.” W konflikcie tym, jak pisałem uprzednio, ważnym elementem jest rurociąg Baku-Tyflis-Cejhan nad Morzem Śródziemnym. Z tego powodu atak Gruzji na Osetię jest przedstawiany w neokonserwatywnej propagandzie, jako atak na Gruzję. Fotografie zniszczeń dokonanych przez Gruzinów pokazywane są jako zniszczenia dokonane przez Rosjan. Zobaczymy, co się stanie na następnym spotkaniu na szczcie NATO; czy w tej sytuacji albo będzie łatwiej dla USA wprowadzić Gruzję i Ukrainę do NATO, albo trudniej – czas pokaże. Jeżeli Gruzja stanie się członkiem NATO, to ekspansja NATO na wschód w kierunku Azji Środkowej będzie ewidentna. Sytuacja zaogni się, jeżeli Gruzja, tak jak Polska, zgodzi się na budowę wyrzutni pocisków amerykańskich w ramach „Tarczy” i również poniesie ryzyko bombardowania nuklearnego przez Rosję. Ciekawe, co się stanie, jeżeli Rosja zgodzi się na przyjęcie Osetii i Abhazji do Federacji Rosyjskiej, według życzenia mieszkańców tych krajów. Według danych brytyjskiego „Jane” Gruzja ma 27,000 wojska, a Rosja 641,000, oraz Gruzja ma 82 czołgi przeciwko 6,717 rosyjskim, 139 wozów pancernych przeciwko 6,388 rosyjskim jak też siedem samolotów myśliwskich, przeciwko 1,206 rosyjskim. Mimo tego Gruzja wierzyła w skrzydła opiekuńcze USA i zaatakowała posterunki rosyjskie oraz spowodowała śmierć rosyjskich „peacekeepers” z ONZtu. Natomiast „nieprzyjaznym krokiem” wobec Rosji na pewno jest transport samolotami USA z Iraku, 2000 żołnierzy gruzińskich z powrotem do Gruzji. Być może w grudniu USA będzie forsować przyjęcie Gruzji do NATO. Byłoby to prawdopodobnie widziane przez Rosję jako ostatni etap okresu spokoju po Zimnej Wojnie. W obecnej sytuacji, budowa wyrzutni „Tarczy” w Polsce, może narazić Polskę na pierwsze bombardowanie nuklearne od czasów Hiroszimy i Nagasaki. Jedyna katedra katolicka w Japonii była centralnym celem bombardowania nuklearnego miasta Nagasaki. Podobnie zagrożenie bombardowaniem nuklearnym Polski, grozi zniszczeniem ostatniego faktycznie katolickiego kraju w Europie. W takiej sytuacji Polacy znowu zostaną wystawieni na pierwszy ogień w Europie, tym razem ogień rosyjskich pocisków nuklearnych, być może na drodze ku światowej „wojnie ostatecznej.” Możliwe też jest, że bombardowanie nuklearne Polski przez Rosjan, byłoby użyte przez Moskwę i Waszyngton, po to żeby, dojść do porozumienia i uniknąć wzajemnego zniszczenia przez te dwie największe potęgi nuklearne na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 28.08.08, 22:20 Chcesz Kwasniewskiego aby czekal na Putina pol godziny a pozniej stal w 7 rzedzie na Paradzie Zwyciestwa na Placu Czerwonym?Zapamietaj ze zarowno Rosja jak i Niemcy cenia silnych.Pamietaj rowniez o Monachium 1938.Wtedy tez tak jak Ty myslal Chambelrain gdy wrocil do Anglii podpisujac uklad z Hitlerem,wrocil i powiedzial Anglikom-Przywiozlem wam pokoj!Za rok Hitler byl wladca niemal calej Europy. Kiedys sowieci a dzisiaj kgbisci rzadzacy Rosja strasza jak i Ty bronia atomowa.Teraz weszli do Osetii,niedlugo moga bys we Lwowie a potem w okolicach Przemysla zaczna sie napasci na polskie posterunki...i wejda jak do Oseti by chronic swoich obywateli. ...a Ty namiast drzec ze strachu i modlic sie o Kwasniewskiego zacznij racjonalnie myslec i nie plesc glupot jak wielu agentow rosyjskiego wplywu. Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 29.08.08, 06:42 Jak już to w pełni niekomunistycznym rządem był rząd Bieleckiego A Mazowiecki był pierwszym nie partyjnym premierem. Nie zaczynaj pisać swojej historii bo już byli tacy co pisali pod siebie historię a ponoć jesteś takim wielkim przeciwnikiem tego okresu. Tylko dlaczego zaczynasz używać ich metod.Zresztą ta rozmowa zaczyna przypominać rozmowę z głuchym. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 29.08.08, 11:40 Prosze mnie oswiecic, bo cos mi chyba umknelo, w ktorym okresie historii Naszego kraju u wladzy byli komunisci? lub prosciej kiedy byl w Naszym kraju system komunistyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 29.08.08, 11:52 Komunizm (łac. communis - wspólny, powszechny) - radykalny, lewicowy system ideologiczny, będący odmianą socjalizmu, negujący własność prywatną, zwłaszcza środków produkcji, oparty na idei walki klas, mającej doprowadzić do osiągnięcia sprawiedliwości społecznej poprzez stworzenie społeczeństwa pozbawionego wewnętrznych podziałów ekonomicznych (bezklasowego) i etnicznych (bezpaństwowego), w którym wszystkie środki produkcji znajdą się w posiadaniu wspólnot. pl.wikipedia.org/wiki/Komunizm W warunkach Rosji tzw rewolucja socjalistyczna nie była dziełem robotników, których była w istocie garstka o bardzo niskim poziomie kultury, wiedzy, samoświadomości klasowej. Przez lata rządziła nie klasa robotnicza, ale rządzono klasą robotniczą. W szerokiej skali budowano tę klasę od podstaw głównie w oparciu o środowiska wiejskie. Postało nawet pojęcie "inżynierii społecznej". Rosja Radziecka i ZSRR były w istocie ustrojami biurokratycznymi, hybrydami historii. www.geocities.com/arch_lbc/1427lachut.htm Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 29.08.08, 20:29 Mozemy oczywiscie prowadzic "akademicka dyskusje" czy w Polsce byl juz komunizm czy tylko etap rozwinietego spoleczenstwa socjalistycznego jak chcieli ideolodzy z ery Gierka.Komunizm literalnie,zgodnie ze zbrodnicza ideologia Manifestu Komunistycznego wprowadzono w Kampuczy gdzie w imie tej oblednej ideologi wymordowano 30% narodu. Nazywaj sobie jak chcesz ten straszny okres sowieckiej okupacji w Polsce...socjalizmem,komunizmem.Jak to nazwiesz- nie zmienia stanu rzeczy ,ze te 50 lat zastoju i marnotrawienia talentow milionow Polakow jeszcze dlugo bedziemy odczuwac kraje,ktore nie mialy tego upiornego doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 29.08.08, 20:35 Mozemy oczywiscie prowadzic "akademicka dyskusje" czy w Polsce byl juz komunizm czy tylko etap rozwinietego spoleczenstwa socjalistycznego jak chcieli ideolodzy z ery Gierka.Komunizm literalnie,zgodnie ze zbrodnicza ideologia Manifestu Komunistycznego wprowadzono w Kampuczy gdzie w imie tej oblednej ideologi wymordowano 30% narodu. Nazywaj sobie jak chcesz ten straszny okres sowieckiej okupacji w Polsce...socjalizmem,komunizmem.Jak to nazwiesz- nie zmienia stanu rzeczy ,ze te 50 lat zastoju i marnotrawienia talentow milionow Polakow jeszcze dlugo bedziemy gonic kraje,ktore nie mialy tego upiornego doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 01.09.08, 16:49 A Ty skończ nudzić o tej solidarności bo też cudów nam nie przyniosła. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3214 Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 31.08.08, 14:53 Cytat z Money.Ku przestrodze pisom i spółce.Dlaczego chcę Kwaśniewskiego Polska na pierwszy ogień? Obecny stan UE przypomina piekło w anegdocie, w której policjantami są Niemcy, kucharzami są Anglicy, mechanikami samochodowymi są Francuzi, kochankami są Szwajcarzy i organizatorami są Włosi, a Polacy jak zwykle są wysyłani na pierwszy ogień. Natomiast według anegdotki Europa miałaby przypominać niebo, w momencie, kiedy Anglicy, byliby policjantami, kucharzami Włosi, mechanikami Niemcy, kochankami Francuzi, organizatorami Szwajcarzy, a Polacy nie dali by się wystawiać na pierwszy ogień walce, w której Rosjanie mogą bezkarnie zmienić Polskę w teren skażony nuklearnie, tak jak w latach 1970tych gotowi to byli uczynić Amerykanie, na wypadek sowieckiego ataku na Europę Zachodnią. Ostatnio spadek wartości euro i funta brytyjskiego, wobec dolara, może oznaczać, że Unia Europejska jest daleka czołowej roli na świecie i od przejęcia od USA roli siły napędowej gospodarki światowej. Europejskie papiery wartościowe spadają na wartości i inwestorzy tracą więcej w Europie niż w USA. Dzieje się tak po prowokacyjnym ataku gruzińskich klientów osi USA-Izrael, na Południową Osetię, w ataku tym w pierwszym dniu zostało zabitych 13 Rosjan i 150 było rannych w oddziałach „pilnujących pokoju” pod mandatem ONZ. Kryzys w Gruzji nastąpił w pól roku po ogłoszeniu niepodległości napływowych muzułmanów Albańskich, w Kosowie. USA nakłoniło 45 państw, w tym UE , do uznania Kosowa jako państwo niepodległe, podczas gdy Rosja protestowała i jakoby miała nadzieję na „quid pro quo” na Kaukazie, mimo guzińskiej kolorowej rewolucji w listopadzie 2003, oraz obecności doradców z osi USA-Izrael jak też wielkich dostaw broni z tych dwu państw, bardzo zainteresowanych rezerwami ropy naftowej i gazu ziemnego w regionie Morza Kaspijskiego i Średniej Azji. Budżet wojskowy Gruzji wzrósł 30sto-krotnie, a lipcu 2008, USA finansowało manewry armii gruzińskiej, która w sierpniu w pierwszym dniu olimpiady w Pekinie, zaatakowała Południową Osetię. Stało się to po kilku tygodniowych przygotowaniach w obecności doradców z USA i z Izraela, podczas gdy prezydent Gruzji oświadczył: „Nie chodzi nam już o samą Gruzję, ale o Amerykę i jej ideały.” Konflikt ma charakter nie tyle ideologiczny ile „naftowy.” W konflikcie tym, jak pisałem uprzednio, ważnym elementem jest rurociąg Baku-Tyflis-Cejhan nad Morzem Śródziemnym. Z tego powodu atak Gruzji na Osetię jest przedstawiany w neokonserwatywnej propagandzie, jako atak na Gruzję. Fotografie zniszczeń dokonanych przez Gruzinów pokazywane są jako zniszczenia dokonane przez Rosjan. Zobaczymy, co się stanie na następnym spotkaniu na szczcie NATO; czy w tej sytuacji albo będzie łatwiej dla USA wprowadzić Gruzję i Ukrainę do NATO, albo trudniej – czas pokaże. Jeżeli Gruzja stanie się członkiem NATO, to ekspansja NATO na wschód w kierunku Azji Środkowej będzie ewidentna. Sytuacja zaogni się, jeżeli Gruzja, tak jak Polska, zgodzi się na budowę wyrzutni pocisków amerykańskich w ramach „Tarczy” i również poniesie ryzyko bombardowania nuklearnego przez Rosję. Ciekawe, co się stanie, jeżeli Rosja zgodzi się na przyjęcie Osetii i Abhazji do Federacji Rosyjskiej, według życzenia mieszkańców tych krajów. Według danych brytyjskiego „Jane” Gruzja ma 27,000 wojska, a Rosja 641,000, oraz Gruzja ma 82 czołgi przeciwko 6,717 rosyjskim, 139 wozów pancernych przeciwko 6,388 rosyjskim jak też siedem samolotów myśliwskich, przeciwko 1,206 rosyjskim. Mimo tego Gruzja wierzyła w skrzydła opiekuńcze USA i zaatakowała posterunki rosyjskie oraz spowodowała śmierć rosyjskich „peacekeepers” z ONZtu. Natomiast „nieprzyjaznym krokiem” wobec Rosji na pewno jest transport samolotami USA z Iraku, 2000 żołnierzy gruzińskich z powrotem do Gruzji. Być może w grudniu USA będzie forsować przyjęcie Gruzji do NATO. Byłoby to prawdopodobnie widziane przez Rosję jako ostatni etap okresu spokoju po Zimnej Wojnie. W obecnej sytuacji, budowa wyrzutni „Tarczy” w Polsce, może narazić Polskę na pierwsze bombardowanie nuklearne od czasów Hiroszimy i Nagasaki. Jedyna katedra katolicka w Japonii była centralnym celem bombardowania nuklearnego miasta Nagasaki. Podobnie zagrożenie bombardowaniem nuklearnym Polski, grozi zniszczeniem ostatniego faktycznie katolickiego kraju w Europie. W takiej sytuacji Polacy znowu zostaną wystawieni na pierwszy ogień w Europie, tym razem ogień rosyjskich pocisków nuklearnych, być może na drodze ku światowej „wojnie ostatecznej.” Możliwe też jest, że bombardowanie nuklearne Polski przez Rosjan, byłoby użyte przez Moskwę i Waszyngton, po to żeby, dojść do porozumienia i uniknąć wzajemnego zniszczenia przez te dwie największe potęgi nuklearne na świecie. Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem lechowski51 28.08.08, 22:20 Odpowiedz Chcesz Kwasniewskiego aby czekal na Putina pol godziny a pozniej stal w 7 rzedzie na Paradzie Zwyciestwa na Placu Czerwonym?Zapamietaj ze zarowno Rosja jak i Niemcy cenia silnych.Pamietaj rowniez o Monachium 1938.Wtedy tez tak jak Ty myslal Chambelrain gdy wrocil do Anglii podpisujac uklad z Hitlerem,wrocil i powiedzial Anglikom-Przywiozlem wam pokoj!Za rok Hitler byl wladca niemal calej Europy. Kiedys sowieci a dzisiaj kgbisci rzadzacy Rosja strasza jak i Ty bronia atomowa.Teraz weszli do Osetii,niedlugo moga bys we Lwowie a potem w okolicach Przemysla zaczna sie napasci na polskie posterunki...i wejda jak do Oseti by chronic swoich obywateli. ...a Ty namiast drzec ze strachu i modlic sie o Kwasniewskiego zacznij racjonalnie myslec i nie plesc glupot jak wielu agentow rosyjskiego wplywu. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 31.08.08, 17:02 Zamiast kopiowac kolejne artykuly i wypowiedzi,sprobuj nawet niedolnie ale samodzielnie sformulowac swoj poglad...i przestan wreszcie straszyc Kaczynskimi i ruskimi bo jest to juz nudne Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 01.09.08, 16:52 A Ty skończ nudzić o tym jaka ta komuna zła. bo ta Twoja solidarność też cudów nie stworzyła. Jakoś ludzie nie przekonali się do Kaczyńskich po dwóch latach ich panowania. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 01.09.08, 20:07 Czym byla komuna mozesz najlepiej przekonac sie ....jadac do Niemiec.Jak chyba wiesz alianci podzielili Niemcy na dwie czesci.Pojednej strony Laby pracowali i budowali Niemcy wstretni kapitalisci a po drugiej stronie realizowano marzenie R.Luksemburg o komunistycznym eldorado w Niemczech.Niedouczeni agitatorzy PZPR twierdza i twierdzili,ze zalozenia komunizmu sa wspaniale tylko...Polacy to nieroby,pijacy,warcholy itd.Tym razem komunistyczny eksperyment cwiczono na pracowitych,zdyscyplinowanych,swietnie zosrganizowanych Niemcach.I co?Jeszcze teraz czyli prawie dwadziescia lat po upadku muru berlinskiego jak przejezdzasz przez Niemcy widac golym okiem ogromne dysproporcje pomiedzy bylym DDR-onem gdzie panowali komunisci a pozostala czescia Niemiec.Oczywiscie pomijam dla Ciebie nieistotne mordowanie tych co chcieli przekroczyc zasieki dzielace Niemcy,pomijam terror,lamanie ludzkich charakterow,setki tysiace agentow pracujacych na uslugach Stasi. "Moja Solidarnosc" dala Ci miedzy innymi mozliwosc pisania bzdur na temat ludzi ktorzy walczyli o wolna Polske.Gdybys podobne opinie napisala na temat rzadu w ktorym Kwasniewski byl ministrem to polemike z Toba prowadzilbym przez okno z kratkami. Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 02.09.08, 18:48 Człowieku co mi tu piszesz dla przyładu o Niemczech ja żyję w Polsce i to mnie interesuje co się w tym kraju dzieje. Skokończ już z tymi aparatczykami bo stajesz się nudny i się powtarzasz. Poza tym dwa lata (przez pomyłkę narodu polskiego)pokazały co nam szykują Kaczyńskie. CBA niby powołana do walki z korupcją była typową policją polityczną do niszczenia swoich przeciwników (sprawa Blidy i sprawa Sawickiej) zarządzna przez partyjnego Michała Kamiśkiego,który zniszczyła potem koalicję. Skorumpowani minister Lipiec wicepremier z wyrokiem sądowym. Minister sprawiedliwości wydający wyrok bez sądu słowami "Ten pan już nigdy nikogo nie zabije" Minister w kancelarii prezydenta , który nie ma zielonego pojęcia o ilości państw znajdujących się w strefie schengen. Czy wicemarszałek sejmu nazywający ludzi wykształconych wykształciuchami bo myślą inaczej niż miłościwie nam panujący PIS. Dzięki ale ja nie chcę żeby mnie tacy ludzie reprezentowali na arenie miedzynarodwej. Wolę Kwaśniewskego A Ty lechowski51 znajdż sobie jakieś zajęcie bo zwariujesz w swojej nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 02.09.08, 20:29 Kwasniewski wspaniale reprezentowal kiwajac sie pijany nad grobami polskich oficerow w Charkowie,owijac sie po pijaku polska flaga w ONZ,schodzac drabina z okien Sejmu.Trzeba miec zainfektowany czerwona ideologia mozg by miec takie autorytety jak Kwasniewski.Moge dodac o niby magistrze jak ulaskawial swoich kolesiow,jak ustawial sklady spolek panstwowch,jak robil geszefty z Kulczykiem...Ciagnac dalej? Tak jest!CBA zniszczyla niwinne sierotki Blide i Sawicka.Jedna strzelila sobie w leb z niewinnosci a druga nie moze teraz "robic lodow" na prywatyzacji szpitali. Czytajac Twoje blyskotliwe analizy zycia politycznego w Polsce nie mam watpliwosci czy jestes wyksztalcona czy tez wyksztalciuchem Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3214 Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 02.09.08, 21:59 małe forum.Kilkanaście wypowiedzi a ile nienawiści.Gdyby doszło do wojny ciekawe kto by wziął na siebie historyczny konflikt.Może nikt bo by nie zdążył. A jednak jestem za Kwaśniewskim przynajmniej słownie nie kompromitował Polski i nie nawoływa do walki za nasze pieniądze,naszym wojskiem i ryzykując naszą niepodległość.Wole jak wypije z tymi wschodnimi bo taka jest ich kultura niż mam noce nie przespane przez wojowników Kaczyńskich.Proponuje zakończenie wątku bo miał na celu przedstawić skłócony naród i to uczynił.Pozdrawiam wszystkich i obyśmy w pokoju wychowali nasze dzieci i wnuki Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 02.09.08, 22:05 Jestem z Tobą zostaje przy Kwaśniewskim. Dalsza rozmowa niema sensu i jest tylko pożywką dla niektórych ludzi z tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Kwasniewski forever! 02.09.08, 23:05 Na szczescie jestescie juz marginesem.Kalibabka Kwasniewski i tak wystarczajaco dlugo uwodzil/oklamywal/Polakow...a Ty ewka zapamietaj!Chcesz zyc w pokoju to sie zbroj. Tylko kretyn i pacyfista rozbraja narody....rozbraja dzielne narody kosztem narodow zbojeckich. Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: Kwasniewski forever! 03.09.08, 15:58 Lechowski dam Ci dobrą radę Ubierz się ładnie i idż do lekarza może jeszcze nie jest za późno. Poza tym to Ty jesteś tu MARGINESEM głosu poparcia dla Twojego myślenia brak. Siedź sobie i walcz z "komuchami" Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: Kwasniewski - na aut 03.09.08, 19:58 ...i tu "kasiu" się mylisz - choć nie chcę brać udziału w tej ostrej dyskusji - /bo od wielu lat próbowałem co nieco wyjaśnić "chlujkowi" ale nie udało się , - więc pozostawiłem pole lechowskiemu który "dzielnie staje"/ - jestem zdecydowanie po stronie lechowskiego /choć nie wszystkie jego argumenty są mi bliskie/ - a rzecz nie polega na "..Siedź sobie i walcz z "komuchami" .." lecz na spokojnym wyjaśnieniu zmian jakie się dokonały - jezeli nie wystarczą argumenty laików - mozna w ostateczności zapoznac się z opracowaniami naukowymi - politologów , statystyków i ekonomistów . pozdrawiam julek Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Kwasniewski - na aut 03.09.08, 20:21 Jul!Mam swiadomosc ,ze roznego rodzaju fora sa opanowane przez nawiedzonych roznej masci lewakow.Nie mniej milo mi, ze wreszcie odezwal sie ktos z polskiej prawicy. Natomiast Ty samakasia nie jestes odkrywcza wysylajac mnie do lekarza.Poprostu kontynuujesz praktyke Twojego ideowego wodza Stalina,ktory wysylal tysiace ludzi do Gulagu bo chorowali na ...schizofrenie bezobjawowa!!! Apropos marginesu!Wez pierwsza lepsza gazete o zobacz jak glosowali Polacy i jak zamierzaja glosowac.Takich jak Ty lewakow,ktorych bohaterem jest Kwasniewski jest niecale 5%.Niedlugo zejdziecie do katakumb albo pozostanie wam Kim Dzong Il albo Castro. Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: Kwasniewski - na aut 03.09.08, 20:32 Panie lechowski postem Kwaśniewski forever utwierdziłeś mnie w przekonaniu że nikt inny tylko Ty masz rację i tylko Ty się nie mylisz. Nie dopuszczasz do siebie wiadomości że inni mogą mieć odmienne zdanie od Ciebie. Typowe myślenie "Albo jesteś ze mną albo przeciwko mnie" Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Kwasniewski - na aut 03.09.08, 22:19 Oczywiscie ze sie moge mylic i nie miec racji.Problem z Toba polega na tym ,ze Ty oprocz wyznan milosci do tow.Kwasniewskiego nie umiesz wykrztusic z siebie niczego innego. Marszalku Dorn,Sabo....i samakasiu nie idzcie ta droga! Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: Kwasniewski - na aut 03.09.08, 21:50 Opadlo mi wszystko co wisialo.juls. Mozesz podpierac sie jakimi chcesz pseudonaukowymi materialami bo tworzonymi przez osrodki sprzyjajace wladzy . Fakt pozostaje faktem Polska to kraj zacofany, biedny, sprzedany i bez znaczenia. Dowodem na to niech bedzie Mielec.Rzecz w tym ze ty jak i inni upatrujecie w takich stwierdzeniach umilowania komuchow i to cale wasze nieszczescie. Krytyka tego co jest wcale nie oznacza ze za " komuny" bylo leiej oznacza tylko i tylko tyle ze teraz jest bardzo zle i gorzej niz 20 pare lat temu i nie chodzi o przyslowiowe banany.Pytaniem zasadniczym jest " dlaczego polacy uciekaja z kraju w poszukiwaniu chleba .Odpowiedzia jest. Bo w Polsce chleba nie ma i nie ma znaczenia co rozumiemy pod pojeciem "chleba".Wydaje wam sie ze pojedliscie wszystkie rozumy, dowcip jednak w tym ze z tymi rozumami dostajecie od wiekow po dupie skamlac o tym ze to inni sa niedobrzy tylko wy tacy nieszczesliwi a jest akurat odwrotnie. To moja opinia a nie temat do jakiejkolwiek dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Kwasniewski - na aut 03.09.08, 22:32 Chlujek napisz wreszcie cos nowego bo zaczynasz byc nudny i nie mowiac o zawartosci merytorycznej Twoich "odkryc" Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: Kwasniewski - na aut 04.09.08, 02:30 Nie mow mi co mam robic, co pisac i jak myslec. Twoje i nie tylko twoje uwagi,napuszone pouczenia, uznawanie swoich i tylko swoich racji, niegrzecznosc to wskazuje ze mam racje. Jesli pisze to znaczy ze tak widze, nie mam rozowych okularow jak ty. Ty widzisz sprawy w kontekscie jakimi chcialbyc by byly. Ja widze takie jakimi sa.Powtarzam ;Polska to zepchniete na margines panstewko , kraj ktory nie liczy sie na zadnym polu.To jest moja ocena .Mozesz sie z nia zgadzac lub nie. Moze sie powtarzam ale to dlatego ze ja nie zmieniam swoich opini. Ciagle ktos blaznuje z ta merytoryczna strona wypowiedzi, albo nazywasz kogos komuchem, albo esbekiem itd. Ja potrafie uzasadnic swoje opinie ty natomiast blakasz sie w swiecie fantazji i urojen o wielkosci i wyjatkowosci Polski. Polska nigdy nie byla ani wielka ani wyjatkowa.Byla i jest niedosciglym awanturnikiem z przerostami ambicji i jak male dziecko wiecznie na kogos obrazona. Spojrz na siebie, kiedy ktos nie akceptuje Twojego punktu widzenia dostajesz napadow szalu.Jestes nieodrodnym synem swojej ziemi. Nie wyobrazaj sobie ze rozmowy z toba czy kimkolwiek na tym forum to przyjemnosc , nic poza odrobina niezobowiazujacej zabawy tym bardziej ze staracie sie za wszelka cene udowodnic ze wielblad to zwierze bez garba. Wielblad to zwierze " garbate". Luzna mysl a nie przyczynek do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: Kwasniewski - na aut 04.09.08, 19:23 Kwaśniewski jest przynajmiej człowiekiem honorowym bo potrafił się wycofać z życia politycznego do PE nie będzie kandydował został tylko i wyłącznie obserwatorem życia politycznego w Polsce. A ciekaw jestem jak Kaczyńskie nazwą kolejny swój twór partyjny jak PIS podzieli losy PC bo przy dyktatorskich zapędach Jarusia jest to tylko kwestia czasu. Gosiewski już odsunięty na bok bom zaczął wodzowi przeszkadzać tylko jeden wódz jest nasz Jaruś. I to ma być partia zarządzana w sposób demokratyczny BUHAHA. Przypomina mi ona całkowicie PZPR jest tylko jeden przewodniczący któremu się nie wolno sprzeciwiać. W PZPR przy najmiej się zmieniali. A tu Jaruś będzie dożywotnio zarządzał swoimi tworami politycznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Kwasniewski - na aut 04.09.08, 20:25 Jezu!Jak Ty juz cos wysmazysz to zatyka dech w piersiach.Wszystko moglas napisac o Kwasniewskim ale ze jest honorowy...to nawet jemu do glowy nie przyjdzie.Jakim byl obserwatorem zycia politycznego widzielismy w Kijowie i w Szczecinie.Tak pomogl czerwonym ze rozpadfl sie niedlugo LiD,ktorego byl Ojcem Chrzestnym. Twoje oceny PiS-u sa tak dziecinne i szablonowe ze szkoda mi klawiatury by na te bzdety odpisywac Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Kwasniewski - na aut 04.09.08, 20:20 Chluje!Rownie dobrze mozesz napisac ze Polska graniczy z Grenlandia.Czemu nie!!!!???Twoje oceny tak maja sie do rzeczywistosci jak wlasnie ta informacja o polozeniu Polski. Jak wreszcie napiszesz cos nowego oprocz wykrzykiwania hasel,to bedziemy rozmawiac.A tak gadasz sobie jak Zyd do obrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: aut 04.09.08, 21:08 Lechowski, zamiast jalowych i idiotycznych dyskusji chcialbym bys odpowiedzial mi na proste pytanie. Zalozenie: jestem mlody (ponizej 30) mam zone i dwoje nie mowiacych po polsku dzieci. Jestem bogaty ( moj majatek to wiele milionow $ US).Chcialbym znalezc miejsce na ziemi w ktorym czulbym sie bezpieczny, doceniony, doczekac starosci i stworzyc dzieciom raj na ziemi). Pytanie: jesli uznac ze takim krajem bylaby Polska przekonaj mnie dlaczego. Tylko bardzo prosze bez opowiesci o zwycieskiej solidarnosci, pokomuszych spadkach czy myszach Popiela. Konkrety. Powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
szymon7805 Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 04.09.08, 20:42 Tak na marginesie lechowski o czym będziesz pisał jak ten wątek umrze. Mam nadzieję,że tak jak o PIS mówili Przeprosisz i Spier Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 04.09.08, 22:30 Nie bede Ci wybieral miejsca gdzie bedziesz sie czul dobrze.Moim zdaniem czlowiek z zasady powinien mieszkac tam gdzie zyje jego Narod.Stad tez za uczciwe uwazam zachowanie Zydow.Tylko goje nazywaja ich Polakami zydowskiego pochodzenia czy Rosjanami zydowskiego pochodzenia.Zydzi mowia poprostu..jestem Zydem z Polski,Rosji czy Ameryki. Tak na marginesie szymon.Jak nauczysz sie poslugiwac sie poprawnie j.polskim to bedziemy rozmawiac Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: auto 05.09.08, 01:21 Ja nie prosze o podejmowanie decyzji w moim imieniu. Ja swoje opinie o Polsce i warunkach tam panujacych przedstawilem co wcale nie znaczy ze jestem wrogiem Polski czy Polakow. Ty natomiast z tymi opiniami sie nie zgadzasz, wiec prosze uzasadnij ze to ty masz racje, wskazujac na plusy pozwalajace osiedlic sie w tym krajobrazowo pieknym kraju nad Wisla. Aby uproscic rzecz cala przyjmijmy ze przynaleze do narodu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: auto 05.09.08, 19:14 Trudno sie zgadzac chlujek z Twoimi opiniami bo sa one z ksiezyca.Wezmy pierwsza z brzegu Twoja opinie.Rosja jest potezna a Ameryka to upadly kraj.Wiec po koleji! 1.Dochod narodowy Rosji to 1.3 bln$ czyli mniej jak W.Brytani/1.5bln$/ 2.Dochod narodowy USA jest 11 krotnie wiekszy od Rosji 3.80% noblistow to uczeni amerykanscy 4.W pierwszej dzieisatce najlepszych uniwersytetow swiata sa oprocz amerykanskich tylko dwa europejskie/Cambridge,Oxford/ 5.60% obrotow Rosji to Unia Europejska,natomiast UE ma w obratach z Rosja 10%/kto tu od kogo jest zalezny?/ Dalej!Piszesz ze przyszloscia swiata jest komunizm,podajac przyklad dynamicznie rozwijajacych sie Chin. Otoz!Chiny sa komunistyczne z nazwy i ze wzgledu na monopartyjnosc.Juz dawno sprywatyzowano rolnictwo i male zaklady a ideologia Chin nie jest marksizm i leninizm a konfucjonizm.Zreszta mozna Twoja opinie zbyc wzruszeniem ramion,bo skoro nawet Mongolia zrzucila z siebie komunistyczna ideologie-to gdzie ten okrutny o nieludzki system moze funkcjonowac? ....a teraz o Polsce.Mialem to szczescie ze widzialem swiat od Irkucka po Arizone i od Helsinek po Casablanke.Sa kraje bogatsze od Polski i gdybym mial wybierac z nich to zamieszkalbym w Szwajcarii.Sa kraje krajobrazowo piekniejsze jak chociazby Francja czy USA.Sa kraje gdzie zyja przyjazni ludzie jak Finlandia,Slowacja czy Balkany.Gdybym musial wyjechac z Polski to wybralbym Finlandie w ktorej sie kiedys "zakochalem". Mam wrazenie ze Ty piszac o Polsce jestes na emigracji,bo poslugujesz sie zbitkami myslowymi,ktore jeszcze mialy jakis sens 10 lat temu.Dzisiaj to juz inna Polska chlujek.Moje dzieci nie musza emigrowac bo w Polsce swietnie sobie radza a wiec jada za granice zwiedzac,badz tez dorabiali sobie na wakacjach za granica gdy studiowali. Napewno latwiej sie zyje w USA,lepiej zarabia w Angli ale w Polsce dzisiaj- gdy masz glowe na karku,gdy masz talent i wyksztalcenie, mozesz osiagnac szybciej i wiecej anizeli gdziekolwiek indziej Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Tajne wiezienia 06.09.08, 10:23 Nasz bohater watku nie tylko zgodzil sie na bezsensowna wysylke polskich zolnierzy do Iraku ale jeszcze by przypodobac sie Amerykanom pozwolil na bezprawne pobyty i przesluchiwanie wiezniow w Kiejkutach. Samakasia oczywiscie dalej bedzie podkreslac wielkosc i nieomylnosc swojego czerwonego bohatera ...a to czesc artykulu z Dziennika Początek września 2008, biurowiec w centrum Warszawy. Opowiada oficer służb związany z lewicą: CIA miała od 2002 r. swoją bazę w Polsce, do której przewożeni byli ludzie podejrzani o terroryzm. Miejsce to znajdowało się w wydzielonej strefie ośrodka szkolenia wywiadu w Kiejkutach. Dostęp do tej strefy mieli tylko Amerykanie. Nawet jedzenie i picie dla więźniów i amerykańskiej obsługi nie pochodziło z Polski. Przywożono je z Frankfurtu. Co dokładnie działo się za zamkniętymi drzwiami? Czy więźniów torturowano? Nie sądzę, żeby taka wiedza była w Polsce, nawet na najwyższych szczeblach. Amerykanie mieli pełną dowolność działania i nikt ich nie kontrolował. Z tego, co wiem, nie było żadnej umowy o czasowym przekazaniu tego terenu ludziom z CIA. Wszystko odbywało się "na twarz", a formalną podkładką była ogólna umowa o współpracy polskich i amerykańskich służb. Duża amerykańska ekipa, głównie ludzi z CIA, zajmująca się koordynacją przerzutu więźniów rezydowała w ośrodku pod Warszawą, który należy do jednego z urzędów państwowych. Oczywiście o obecności Amerykanów i ich więźniów w Kiejkutach wiedzieli Miller i Kwaśniewski. Akceptowali to. Czy wiedzieli o torturach, agresywnych zachowaniach wobec podejrzanych o terroryzm? Nie wydaje mi się. Amerykanie wmówili im, że ta strefa będzie czymś w rodzaju składu, miejscem przetrzymywania więźniów przed przewiezieniem ich do miejsc przeznaczenia. A Polacy nie sprawdzali, jak było naprawdę. Panowało pełne przyzwolenie dla działań Amerykanów. Dlaczego? Postkomunistyczna lewica, żeby uwiarygodnić się przed Waszyngtonem, gotowa była na wiele - posłanie wojsk na wojnę z terroryzmem, kupno myśliwców F-16, a nawet obronę płk. Kuklińskiego wbrew własnemu elektoratowi. A dla Amerykanów Kiejkuty były idealnym miejscem po drodze z Afganistanu i Bliskiego Wschodu. Duży, rygorystycznie chroniony teren oddalony od dużych miast. W pobliżu lotnisko w Szymanach. No i co najważniejsze: przyjazna polska administracja gotowa do lojalnej współpracy z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: auto 06.09.08, 15:30 POlecam Ci wobec tego chlujek Kube.Wspaniale plaze,hiszpanskiego sie szybko nauczysz a bedziesz do tego mial swoj wymarzony komunistyczny raj.Tam nie bedziesz sie czul pariasem wyrzuconym na margines spoleczny bo wszyscy oprocz czerwonych dygnitarzy maja podobnie.Dostaniesz wiec na kartki miesieczny przydzial miesa,ryzu,oleju,fasoli itd.Ostatnio zniesli kartki na piorniki dla dzieci!Bedziesz mogl sobie kupic 2 pary butow na rok a Twoja zona dostanie przydzial na zakup 2 kuponow materialu na sukienke.Zarobisz tyle aby kupic sobie 23 butelki Hawana Club miesiecznie.Nie bedziesz martwil sie o bezrobocie bo wyznacza Ci zaklad w ktorym bedziesz pracowal. Zanim wsiadziesz w samolot posluchaj jednej z najpiekniejszych plyt jakie w zyciu sluchalem Hawana Social Club..bo tam jej nie kupisz a jak bedziesz dobrym komunista to dostaniesz bilet do Kabaretu Tropicana,ktory tez szczerze polecam....karaibska muzyka wsrod palm no i wspaniale dziewczyny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: auto 06.09.08, 19:57 Tak myslalem ze pytanie przerosnie twoje mozliwosci, a moze poprostu nie ma nic coby uzasadnialo decyzje osiedlenia sie w kraju nad Wisla. Znajomosc Kuby , Irkucka, nienawisc do komunistow, to wszystko sugruje ze jestes odrzuconym dziecieciem komunizmu.Zawiedzionym i nie mogacym pogodzic sie ze zmianami starym "komuchem". Nie zdziwilbym sie gdybys byl emerytowanym esbekiem; oni tez tak reaguja w rozmowach o ich swietlanej przeszlosci.Moze wieczorami przegladasz partyjne dyplomy i gladzisz z rozrzewnieniem czerwona okladke swojej partyjnej legitymacji. Jestes w swoim pisaniu badzo agresywny, pewny siebie i wladcz, narzucasz swoj punkt widzenia a to jak wiesz cecha partyjnych szczytow . Sekretarze POP tez nie tplerowali jakichkolwiek uwag. Koncze, lechowski . To moj ostatni wpis skierowany do ciebie. Baw sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: auto 07.09.08, 18:05 Gdybys chlujek mial wiecej wiedzy to moze uzywalbys racjonalnych argumentow a tak zajmujesz sie bajkopisarstwem na moj temat.Zaloze Ci chyba osobny watek Lechowski i tam bedziesz wypisywal swoje pseudopsychologiczne rozwazania na moj temat.Corka konczy niedlugo psychologie wiec jak bede potrzebowal porady to zglosze sie do niej chlujek. Oprocz Kuby i Syberii widzialem tez chlujek NY,Boston,Waszyngton,Arizone..Szwajcarie,Francje,Anglie itd...tutaj zapewne powiesz ze wyslano mnie abym szerzyl "wiecznie zywe" mysli Lenina.Jestes poprostu smieszny! Odpowiedz Link Zgłoś
jarmulka Re: auto 07.09.08, 18:20 Przychodze na to forum od czasu do czasu bo mam po dziadku kamnienice przy rynku. Poczytalem troche co piszecie i tak mysle ze racji to ty nie masz. Takis niby swiatowiec, wszedzie byles , wszystko widziales, wszystko wiesz a prowadzisz wojny na malutkim mieleckim forum. Powinienes chyba poprosic corke - psycholog o porade. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: auto 07.09.08, 19:23 ...w stylu chlujka i samakasia,czyli zamiast faktow -aberacje o chorobie psychicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
wiliambun Re: Ja chcę żeby A. Kwaśniewski był Prezydentem 16.09.08, 16:17 To somokasiu wyjedz na Bialoruś tam prezydent moż mieć dowolną iczbę kadencji zreszTą kolega kwasiora z dawnego KPZR .. Odpowiedz Link Zgłoś