heavyweightt 26.09.10, 17:22 www.poloniatoronto.ca/ Porzadna i "czysta " strona . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiedzma30 wrazenia i uwagi ;) 28.09.10, 13:56 Troche ta "metropolia" kluje w oczy A po za tym powinno byc raczej "Polskie szkoly 'niedzielne' ", bo takich prawdziwych-codziennych to nie ma... I dlaczego po kliknieciu w odnosnik "szkoly" pojawia sie papiez? Troche dziwne, bo po kliknieciu w inne odnosniki pojawiaja sie od razu informacje, a nie czyjes cytaty ze zdjeciami Niektore oficjalne linki oficjalnych stron urzedowych z odnosnika "Wazne" powinny byc bardziej widoczne/wyeksponowane (np. permanent resident card). Czesciej uzywane jest slowo "tramwajow" a nie "tramwaji". Choc to drugie tez poprawne. "Internetowa wyszukiwarka numerow telefonow" - a nie osob. To takie pierwsze wrazenia na goraco. Fajnie ze sa informacje o imprezach kulturalnych - bo raczej nie mozna bylo tego znalezc w jednym miejscu. Nawet nie wiem czy w ogole mozna bylo... O! A moznaby te czerwien troszke "przygasic"? Jest strasznie "zjadliwa"... Odpowiedz Link
juras58 Re: wrazenia i uwagi ;) 29.09.10, 15:32 wiedzma30, Jestem z Oakville, miasteczko niedaleko Toronto które podlega pod Metropolię. Jako ktoś kto zajmuje się projektowaniem stron internetowych muszę przyznać że strona została bardzo dobrze zbudowana i jak najbardziej popieram ten projekt. Jedyną uwagę jaką mam to jest to że nie ma tam strony na dodawanie ogłoszeń drobnych. Wiem że większość polaków tutejszych teraz używają Craigslist/Kijiji/eBay ale napewno są jeszcze tacy co wolą robić interesy z polakami więc powinni mieć stronę na ogłoszenia. Ale szczeże mówiać, większość tych twoich „wrażeń i uwag” nie były dość dobrze przemyślone. Ja personalnie uważam: Po pierwsze, bardzo dobrze że często piszę „Metropolia” z powodu że jest bardzo dużo Polaków w okolicach Toronto. Wydaje mi się że twórcy strony koniecznie chcieli podkreślić że strona nie jest wyłącznie tylko dla Polaków w Toronto lecz także w siąsiednich miejscowościach. Weż pod uwagę że w ostatnich latach bardzo dużo Polaków z Toronto przeprowadziło się do sąsiednich miast. Po drugie, to że „Polskie Szkoły” nie są codziennymi szkołami to jest już oczywiste więc nie trzeba tego nawet pisać. Nie wiem jak jest u ciebie ale tutaj każdy polak wie że jak sie mówi. „Polska Szkoła” to chodzi o szkoły sobotne lub wieczorne (niedzielnych u nas raczej nie ma). Czy ty wogule mieszkasz w Kanadzie? Dziwie się że ktoś by się czepiał czegoś tak oczywistego. Po trzecie. Jeżeli przeczytała byś to co pisze poniżej zdjęcia Papieża to byś wiedziała dlaczego je tam wstawili. Papież popierał nauke o Polsce więc wydaje mi się że bardzo dobry pomysł aby wstawić zdjęcie z takim tekstem szczególnie że tekst pochodzi od takiej ważnej postaci. I zauwasz że zdjęcie znajduje się na samym dole i jeżeli klikniesz na inne strony informacyje to zobaczysz że wiele z nich mają zdjęcia u góry a nie odrazu informacje tak jak piszesz. Czy ty masz coś przeciwko JPII? Wydaje mi się że polacy powinni popierąć pamięc i słowa Ś.P. Papieża Polaka a nie być przeciwko nimi. Po czwarte, „Ważne Informacje” są bardzo dobże widoczne. Trzeba być raczej ślepym aby linka nie zauważyć. Link do strony domowej/głównej z reguły zawsze jest pierwszy. Plus, zauważ że linki się nawet powtarzają po boku strony na wszyskich stronach. Także, link na informacje o permanent resident card jest pod tą samą domeną więc nie wiem z kąd wziełaś że jest to link „oficjalny”. Po piąte, jeżeli coś jest napisane poprawnie to po co się czepiasz? Przeciesz napewno jak i ja zauwarzyłaś że teksty na ich stronie są bardzo ładnie napisane. Dla mnie wyglądają jak by były pisane przez kogoś z Polski. Po szóste, powinno pisać „osób” a nie „telefonów” bo na tej stronie można znaleść adresy ludzi. Jeżeli klikniesz na ten link to popatrz u góry na oficjalny tytuł tej strony (canada411.ca) „Free People Search” tłumaczenie: „Darmowa Wyszukiwarka Osób”. Moze byś tak conajmniej klikneła na link i zobaczyła co na tej stronie naprawde jest. Po siódme, co ty masz do kolorów? Przeciesz jest to strona wyłącznie dla polaków i nawet bardziej dla patriotów na emigracji którzy chcą utrzymywać polskie tradycje więc bardzo fajnie że strona jest w kolorach narodowych bo pokazuje patriotysm. Brzmisz jak bardzo negatywną osobą która lubi sie czepiać i marudzić o żeczach bez wogule przemyślenia i sprawdzenia dla czego były akurat w jakis sposób zrobione. Sam kiedyś myslałem o zbudowaniu takiej strony ale z powodu małych dzieci nie miałem zabardzo na to czasu. Webmasterzy zawsze mają szacunek dla innych webmasterów którzy robią porządną robotę. Jeszcze może by mogli troche lepiej zorganizować kalendarz imprez ale mają na swojej stronie bardzo dużo dobrych informacji i to jest najważniejszę. Pozdrawiam (przepraszam za błędy gramatyczne i jeżeli brakuje w niektórych słowach polskich czcionek ale już 30 lat zagranicą). Jurek wiedzma30 napisała: > Troche ta "metropolia" kluje w oczy > > A po za tym powinno byc raczej "Polskie szkoly 'niedzielne' ", bo takich prawdz > iwych-codziennych to nie ma... > I dlaczego po kliknieciu w odnosnik "szkoly" pojawia sie papiez? Troche dziwne, > bo po kliknieciu w inne odnosniki pojawiaja sie od razu informacje, a nie czyj > es cytaty ze zdjeciami > > Niektore oficjalne linki oficjalnych stron urzedowych z odnosnika "Wazne" powin > ny byc bardziej widoczne/wyeksponowane (np. permanent resident card). > > Czesciej uzywane jest slowo "tramwajow" a nie "tramwaji". Choc to drugie tez po > prawne. > > "Internetowa wyszukiwarka numerow telefonow" - a nie osob. > > To takie pierwsze wrazenia na goraco. > Fajnie ze sa informacje o imprezach kulturalnych - bo raczej nie mozna bylo teg > o znalezc w jednym miejscu. Nawet nie wiem czy w ogole mozna bylo... > > O! A moznaby te czerwien troszke "przygasic"? Jest strasznie "zjadliwa"... > > Odpowiedz Link
sylwek07 szkoly,,ogloszenia itp 29.09.10, 15:56 dlaczego wiedzma napisala o tych szkolach? poniewaz kiedys juz pisala ze sa ukrainskie szkoly ktore nie sa wlasnie tymi sobotnio-niedzielnymi i dzieki jej o tym wiem a ze nie ktore osoby wiedza jak jest to dlatego wspomniala o tym wlasnie ... co do ogloszen to racja moze kiedys bedzie taka strona w j.polskim : www.cic.gc.ca/english/department/media/releases/2010/2010-09-23.asp english.inmylanguage.org/ Odpowiedz Link
juras58 Re: szkoly,,ogloszenia itp 29.09.10, 16:25 Są to szkoły gdzie dołanczają Ukrainski program do programu angielskiego. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: szkoly,,ogloszenia itp 29.09.10, 23:40 > Są to szkoły gdzie dołanczają Ukrainski program do programu angielskiego. Nie wazne co do czego dolaczaja, ale szkoly te sa szkolami CODZIENNYMI. Maja ukrainskie nazwy, a nie angielskie i sa uwazane za szkoly ukrainskie. Takich szkol polskich niestety nie ma. Zwrocilam na to uwage, poniewaz juz nie raz pojawialy sie watki z pytaniami rodzicow o polskie szkoly - zaznaczam szkoly codzienne, a nie niedzielne, gdzie mogliby zapisac swoje dzieci. Tak, ze jak widzisz, nie kazdy, ktory przyjezdza do GTA wie, ze takich szkol po prostu nie ma... Odpowiedz Link
juras58 Re: szkoly,,ogloszenia itp 29.09.10, 16:29 A co do ogłoszeń to może jeszcze nad tym pracują bo zauważyłem teraz że strona nie jest całkiem jeszcze dokonczona. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: wrazenia i uwagi ;) 29.09.10, 23:43 > Po czwarte, „Ważne Informacje” są bardzo dobże widoczne. Trzeba być > raczej ślepym aby linka nie zauważyć. Link do strony domowej/głównej z reguły > zawsze jest pierwszy. Plus, zauważ że linki się nawet powtarzają po boku strony > na wszyskich stronach. Także, link na informacje o permanent resident card jes > t pod tą samą domeną więc nie wiem z kąd wziełaś że jest to link „oficjal > ny”. Absolutnie nie zrozumiales o czym pisalam... Czyli to chyba ty masz problem ze wzrokiem No i z pojmowaniem... (Niektore oficjalne linki oficjalnych stron urzedowych z odnosnika "Wazne" powinny byc bardziej widoczne/wyeksponowane (np. permanent resident card). ) Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: wrazenia i uwagi ;) 29.09.10, 23:44 > Po drugie, to że „Polskie Szkoły” nie są codziennymi szkołami to je > st już oczywiste więc nie trzeba tego nawet pisać. Nie wiem jak jest u ciebie a > le tutaj każdy polak wie że jak sie mówi. „Polska Szkoła” to chodzi > o szkoły sobotne lub wieczorne (niedzielnych u nas raczej nie ma). Czy ty wogu > le mieszkasz w Kanadzie? Dziwie się że ktoś by się czepiał czegoś tak oczywiste > go. To nie jest oczywiste dla wielu osob. Wyjasnilam to juz pod wpisem Sylwka. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: wrazenia i uwagi ;) 29.09.10, 23:53 > Po trzecie. Jeżeli przeczytała byś to co pisze poniżej zdjęcia Papieża to byś w > iedziała dlaczego je tam wstawili. Papież popierał nauke o Polsce więc wydaje m > i się że bardzo dobry pomysł aby wstawić zdjęcie z takim tekstem szczególnie że > tekst pochodzi od takiej ważnej postaci. I zauwasz że zdjęcie znajduje się na > samym dole i jeżeli klikniesz na inne strony informacyje to zobaczysz że wiele > z nich mają zdjęcia u góry a nie odrazu informacje tak jak piszesz. Czy ty masz > coś przeciwko JPII? Wydaje mi się że polacy powinni popierąć pamięc i słowa Ś. > P. Papieża Polaka a nie być przeciwko nimi. Czy tylko papiez popieral nauke o Polsce? Wiele waznych postaci tez to robilo - wiec? Jakos papiez malo kojarzy mi sie ze szkolami - bez wzgledu ile i jakie jego cytaty zostana podane. To tak, jak z przymusowym wieszaniem krzyzy w kazdej klasie... W PL szkoly nie sa katolickie, wiec zdjecie papieza na stronie o szkolach nie ma najmniejszego sensu. Zapewne tutejsze polskie szkoly sobotnie tez nie sa szkolami katolickimi... > Jeżeli klikniesz na ten link to popatr > z u góry na oficjalny tytuł tej strony (canada411.ca) „Free People Search > ” tłumaczenie: „Darmowa Wyszukiwarka Osób” Obawiam sie, ze "wyszukiwarka osob" dla swiezoprzybylych nie za duzo mowi... Ale jezeli byloby napisane "wyszukiwarka numerow telefonow", badz po prostu "ksiazka telefoniczna" to od razu jest jasne o co chodzi. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Dla Polakow w TO i nie tylko... 30.09.10, 11:13 szkoly sobotnio-niedzielne sa czasami w parafiach ale nie ktore sa w innych budynkach a co do strony to kazdy moze o niej pisac,dyskutowac-oceniac i pisac co sie podoba a co nie jesli mi sie to nie podoba to zamykam strone i juz ale jesli chce aby ta strona byla to musze byc przygotowany na ocene jej ,,czasami takie cos duzo daje-taka informacja np mozna wyrazic opinie na temat strony Ambasady Kanady www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/visas/index.aspx?lang=pol&menu_id=47&menu=L Odpowiedz Link
borsuk68 Re: Dla Polakow w TO i nie tylko... 30.09.10, 11:18 Bardzo ciekawa strona, zrobiona przez kogos, kto zna sie na rzeczy. Dzieki za link. Odpowiedz Link
voytek74 Re: wrazenia i uwagi ;) 01.10.10, 03:44 Ciezko uniknac dyskusji religijnej jezeli sama religia wystepuje na stronie raczej prominentnie. Link do polskich parafi jest tuz obok tego z "waznymi informacjami". Rozumiem ze wiedza ta jest, obok wiadomosci jak wyrobic kanadyjski paszport albo karte OHIP, niezbedna. Ale ja nie o tym chcialbym napisac. Ciekawi mnie jaka jest grupa celowa tej strony. Wydaje mi sie, moze nieslusznie, ze grupa ta jest stosunkowo swieza emigracja. Wiadomosci sa raczej podstawowe i dla czlowieka nawet troche obytego w Kanadzie latwe do znalezienia gdzie indziej. Jezeli jest to rzeczywisty "target" to zaskakuje mnie troche takie bogoojczyzniany profil ktory wydaje sie punktem zelaznym prawie wszystkiego co polonijne. Czy naprawde nie da sie zrobic organizacji polonijnej bez nawiazania do JPII, hymnu, orla i parafii? Moze wlasnie ludzie ktorzy niedawno wyjechali maja tego serdecznie dosc? Moze maja dosc nauczania religi w przedszkolu, NFZu placacego ksiedzu za ostatnie poslugi dla pacjentow w szpitalu itp. itd. Moze oni wlasnie od tego wyjechali? Bo jak komus "Bog, Honor, Ojczyzna", a w sercu szum wiezb placzacych przeplatany z dzwonami koscielnymi, to taka osoba zostalaby chyba w Polsce? Latwo wielkich patriotow strugac z Kanady i licytowac sie kto pala wieksza miloscia do kraju nad Wisla. Mniejszosc wyjechala z powodow osobistych ale znakomita wiekszoc nas wyjechala bo miala Polski raczej dosc. Romantykow niemogacych powrocic i przez to cierpiacych tez ciezko strugac bo na zadne powstanie ani zabory tez sie jakos, na szczescie, nie zapowiada. Tak wiec, jak widze takie strony to ogarnia mnie troche pusty smiech. juras58 napisał: > Czy ty kiedy kolwiego przestaniesz marudzić? Naprawdę aż żal ciebie słuchać. Na > pisałaś pełno bzdur o stronie i teraz prubujesz się z tego wyminąć zaczynając j > akąś dyskusje polityczno-religijną. Daj se spokój i następnym razem naprawde po > myśl zanim napiszesz pełno pierdół. Ich strona może nie jest perfekt ale to co > ty napisałaś na początku to naprawdę powinnaś się wstydzić. Przeczyta jeszcze r > az bo chyba jeszcze sama se nie zdajesz sprawy jak głupio brzmiałaś. I pamiętaj > że te emotki z językiem tylko jeszcze gorzej o tobie świadczą. Odpowiedz Link
syswia Re: wrazenia i uwagi ;) 01.10.10, 04:04 cichaj Wojtus, cichaj... i zmow dwie maryski do JP2 a tak na powaznie, to ja mysle, ze taka strona jest potrzebna, ale jako podstrona czegos bardziej ... no, jakby to okreslic ... czegos bardziej do zycia, mniej laurkowatego i mniej wyizolowanego z kanadyjskosci, ktora tu jestesmy otoczeni i ktora zyjemy i wcale nie obrazalabym sie na Wiedzme, bo jej uwagi 1. wydaja sie byc zyczliwe, 2. wcale nie sa od rzeczy sama przerzucilam te www na szybko i w oczy rzucila mi sie ta czerwien (a propos TAKA czerwien wcale nie zawsze byla symbolem polskim), jeden ortograf okropny (w rzeczonej "metropolii" i kilka literowek autor za kazda konstruktywna uwage powinien byc wdzieczny - przynajmniej ja bym byla zreszta, jak to mowia w srodowisku dziennikarskim - kazda uwaga czytelnika jest na wage zlota, chocby nie wiem jak wydawalaby sie byc glupawa, bo oznacza, ze ktos ten tekst przeczytal, przemyslal i zadal sobie trud odpowiedzi - a to juz najwiekszy komplement dla autora Odpowiedz Link
voytek74 Re: wrazenia i uwagi ;) 01.10.10, 12:48 No wlasnie, cos bardziej zyciowego. Np. zamiast "polskich szkol" moze jakas stronke do warunkow przyjecia do miejscowych uniwersytetow? Moze jak dostac OSAP? Moze zamiast polskiej prasy (ktora w 90% nie nadaje sie do czytania) jakies linki do gazet kanadyjskich (a tak na boku, co sadzicie o nowej szacie G&M?). Itp itd. Bo na razie, wiekszosci swierzych emigrantow moze zrobic sie troche niedobrze od tego hura patriotyzmu i sztucznej podnioslosci. Jeszcze raz powtarzam - jakby oni byli tacy milujacy Polske, to by sie tutaj raczej nie znalezli. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: wrazenia i uwagi ;) 01.10.10, 14:11 wyjezdza sie z roznych przyczyn voytek i moze byc tak ze ktos kocha Polske ale nie podoba mu sie rodzina lub tez cos dostal od swoich znajomych ale Polska mu zle nic nie zrobila ,tyle jest osob tyle bedzie powodow ja sam narazie jestem gdzie jestem i czy kocham Polske?moze ale narazie nie mam innego wyjscia-nie mam innych mozliwosci to sie kocha co sie ma a nie co by sie chcialo miec-chyba dobrze napisalem Co do stron oraz innych spraw to masz racje,,co przydalo by sie cos z tzw zycia,mieszkania i zycia codziennego ze jak taki ktos wyladuje na terenie Toronto to sobie poradzi jak bedzie miec pare informacji-bedzie mu lzej dla mnie nie ma za duzego juz znaczenia kto w co wierzy,czy chodzi do kosciola ale co mi moze pomoc,w czym moze cos poradzic i takich osob szukam i z takimi chcialbym miec jak najwiecej doczynienia a nie z takimi co chodza do kosciola ale nic nie robia aby komus pomoc lub tez mowia radze se sam ...czy tego ucza w kosciele?z tego co wiem ze nie no ale ..takie jest zycie -moze sie ucza tam tego-sluchaja co mowi pismo?i moze kiedys cos innego beda robic? no nic tyle moich przemyslen na teraz.. Odpowiedz Link
za_morzem Nie zmieniajmy rzeczywistosci, Czechami nie... 01.10.10, 06:22 ... jestesmy. Zapominasz ze kanadyjska Polonia, to w wiekszosci wlasnie Bogo-Ojczyzniana, Bogurodzicowa, "DoKtoregoKosiolaChodzisz" grupa glosujaca w +/- 90% na "nie-komucha" Kaczynskiego. Grupa skladajaca sie w wiekszosci z prostych i konserwatywnych ludzi, pochodzacych z malych miasteczek i wsi. Wiec jaka Polonia taka i strona, a strona jest na miare naszych mozliwosci. "Czy naprawde nie da sie zrobic organizacji polonijnej bez nawiazania do JP > II, hymnu, orla i parafii?" Nie da sie rekoma Polonii kanadyjskiej, musialaby to zrobic Polonia nowoprzyjezdna, swiadoma, mloda wychowana na pieniadzach z funduszy UE, a ta raczej pojawia sie w Kanadzie w znikomych ilosciach wiec pozostaja nam polonijne zabawy w stylu kombatantow II WS (nie umniejszajac w niczym tym panom). Odpowiedz Link
silling Re: Nie zmieniajmy rzeczywistosci, Czechami nie.. 20.11.10, 19:04 no i dokladnie wlasnie o to chodzi, czytajac to forum moze sie wydawac, ze jest inaczej (takie byly moje wrazenia - jestem swieza immigracja), ale ono po prostu nie jest za bardzo reprezentatywne dla tego polonijnego ciemnogrodu mlodsze pokolenie jest juz inne, ale tez go juz nie obchodza za bardzo te polonijne klimaty... a sam website? - uzyty wordpress theme raczej slaby, wyglada jak sprzed ladnych paru lat i szkoda, ze tylko jeden kolor... monofobia Odpowiedz Link
borsuk68 Re: wrazenia i uwagi ;) 01.10.10, 23:36 Dziwia mnie troche tego typu uwagi. Ja tez nie naleze do osob szczegolnie religijnych, ale zauwazylem, ze obok "Waznych Informacji" jest link do "Kalendarza Polonijnego", a nie "Polskich Parafii", ktore sa dopiero nstepne w kolejce. Ciekaw jestem, gdzie autor strony powinien umiescic ten link, zeby sie nie narazic na krytyke... moze w przeciwleglym koncu ? Na calej stronie glownej nie ma zadnej innej informacji religijnej. Nie zauwazylem wcale, ze "religia wystepuje na stronie raczej prominentnie".To, ze w zakladce o szkolach jest cytat (na temat zreszta) i zdjecie papieza mnie absolutnie nie razi. Dla kogo jest ta strona ? No pewnie znalazloby sie kilku takich guru, czy starych wyjadaczy, ktorzy ta cala wiedze maja w jednym palcu, ale ja na przyklad tez znalazlem tam cos dla siebie i podoba mi sie to, ze mam sporo informacji zebranych w jednym miejscu, a do Kanady nie przyjechalem ani wczoraj, ani nawet piec lat temu. Bardzo latwo jest krytykowac i dobra krytyka jest bardzo potrzebna. Musi byc jednak obiektywna. Ta, do ktorej teraz sie odnosze niestety taka nie jest. Duzo bardziej obiektywna i poza tym - konstruktywna byla ocena strony przez wiedzme, ktora zaproponowala jakies konkretne ulepszenia, czy zmiany, ktorej jej zdaniem mialyby sens. Puste "bicie" piany i wysmiewanie sie z hasel "Bog, Honor, Ojczyzna" - moim zdaniem - niczego nowego do sprawy nie wnosi.. borsuk Odpowiedz Link
kasaplusa Re: wrazenia i uwagi ;) 02.10.10, 01:58 tam tez maja info o parafiach nie katolickich Odpowiedz Link
sylwek07 Re: wrazenia i uwagi ;) 02.10.10, 11:37 borsuk tez podobnie mysle ze krytyka ma cos wniesc Odpowiedz Link
sylwek07 moze takie strony umieszczac 01.10.10, 14:31 www.newcomersclub.com/Canada/on.html www.torontoobserver.ca/2010/09/27/new-mayor-should-offer-more-help-to-newcomers-immigrant-says/ www.onwin.ca/english/index.cfm?fuseaction=user_group&usergroup=2 Odpowiedz Link
kasaplusa Re: Dla Polakow w TO i nie tylko... 01.10.10, 22:39 Strona jest bardzo fajna i ma sporo info. Pamietam bylo kiedys kilka stron na polonie w toronto ale nie bylo tam nic ciekawego. wiedzma30 - jak nie masz nic madrego do powiedzenia to lepiej wcale nic nie mow. Twoje komentarze sa dosc glupie. Odpowiedz Link
ascofer Re: Dla Polakow w TO i nie tylko... 01.10.10, 23:31 Nie wiem dla kogo jest przeznaczona ta strona,chyba tylko dla ludzi ktorzy przyjechali swiezo z Polski i nie znaja jezyka, pozdrawiam, czerwono tam jak na 1 Maja Odpowiedz Link
andrew-01 Wesolego trojana 01.10.10, 23:55 heavyweightt napisał: > www.poloniatoronto.ca/ > Porzadna i "czysta " strona . ________________________________________________________________________ spadaj na szczaw : While trying to retrieve the URL: polonia-biznes.com/katalog.asp?pph=gta The following threat was encountered: The requested object is INFECTED with the following viruses: HEUR:Trojan.Script.Generic Odpowiedz Link
kasaplusa Re: Wesolego trojana 02.10.10, 01:51 ale polonia-biznes.com to przeciesz strona polskiego przewodnika handlowego ktory jest prowadzony przez duza drukarnie. jak bylem na www.przewodnikhandlowy.com i wpisalem cos w wyszukiwarce to kierowalo mnie na strone polonia-biznes.com bo to jest ich nowsza strona. wyglada na to ze polonia-toronto nie maja z tym nic wspolnego. Odpowiedz Link
kasaplusa Re: Wesolego trojana 02.10.10, 02:04 wyslalem wlasnie wiadomosc o virusie na stronie przewodnika handlowego do redakcji polonia-toronto przez facebook. zobaczymy czy cos z tym zrobia i jak szybko. Odpowiedz Link
heavyweightt Re: Wesolego trojana 05.10.10, 11:50 Dzieki za ta informacje : andrew-01 napisał: > spadaj na szczaw : > > > While trying to retrieve the URL: > > rel="nofollow">polonia-biznes.com/katalog.asp?pph=gta > > The following threat was encountered: > > The requested object is INFECTED with the following viruses: HEUR:Trojan.Script > .Generic Nie mialem pojecia ze jest infected. Odpowiedz Link
za_morzem Spokojnie... 05.10.10, 17:26 malwarecrawler.com/?p=13 www.dslreports.com/forum/r24810110-HEURTrojanScriptGeneric www.mandeeps.com/Default.aspx?tabid=59&aff=5&afv=topic&aft=1689&language=en-US ...to ze jakis "specjalista" z Kaspersky'm wpada w histerie nie znaczy ze strona jest zainfekowana. Odpowiedz Link
kasaplusa Re: Dla Polakow w TO i nie tylko... 08.10.10, 09:07 heavyweightt - czy ty personalnie znasz informatykow ktorzy zbudowali ta strone? Odpowiedz Link
juras58 Re: Dla Polakow w TO i nie tylko... 11.10.10, 19:51 Szkoda że przenieśli mecz Polska-Ekwador do Montrealu. Może bym nawet skoczył z synem ale niestety mecz jest w dzień roboczy. Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Dla Polakow w TO i nie tylko... 21.11.10, 02:29 z ciekawosci otworzylam strone zeby sie podstawowych rzeczy dowiedziec o kanadzie. czerwien bardzo ladna ale po galach mocno daje wiec troche trudno sie patrzy i za dlugo nie moge. spojrzalam na pierwsze pare naglowkow: Spotkanie z Przedstawicielami Instytutu Pamięci Narodowej Holocaust Education Week: The Legacy of Jan Karski 21. Międzynarodowy Festiwal Piosenki Religijnej na pierwszy rzut oka tematyka jak z polskich newsow ktore mnie przerazaja i ktorych unikam wiec mnie osobiscie zniecheca i juz wole gdzie indziej szukac info o kanadzie Odpowiedz Link
peter-ski Re: Dla Polakow w TO i nie tylko... 03.10.12, 22:09 fajna stronka ale cos troche wolno mi sie laduje Odpowiedz Link