Dodaj do ulubionych

iTVN w GTA - crosspost

21.09.13, 04:08
Witam;

Od dluzszego czasu (wiecej niz rok) mam problem z jakoscia odbioru iTV (ch 892). Rwie sie obraz i dzwiek w losowych odstepach czasu i losowo wybranych porach dnia. Odbieram ten kanal przez TV kablowa Rogers.

Oczywiscie kontaktuje sie z dostawca kabla. Niestety nie potrafia zlokalizowac problemu i po dniu czy dwoch "an escalation ticket" zostaje zamykany - a problem wciaz ten sam. Kontaktowalem sie rowniez via e-mail z TVN. Ci mowia, ze im bardzo przykro ale po ich stronie wszystko wyglada OK.

Mam wiec prosbe do forumowiczow z okolic Toronto o podzielenie sie swoimi uwagami nt. tego konkretnego kanalu z ewentualnym wskazaniem miejsca (moze byc na priv'a). Np. Missiauga west, Etobicoke central, albo Dundas - Dufferin. To pozwoli zdiagnozowac czy jest to problem typu "source", czyli w miejscu odbioru sygnalu z satelity, badz ograniczony jest to konkretnego "head-end", czyli "stacja czolowa(???, )".

cheers
Bloor - Dundas
Obserwuj wątek
    • taks_obie Re: iTVN w GTA - crosspost 05.10.13, 05:03
      witam,zlikwiduj kablowke wez internet bezlimitowy i masz kupe programow polskich,jakie chcesz,tam u Ciebie jest duzo roznych firm co maja internetowe servisy z polskimi programami,w pierwszej lepszej polonijnej gazecie sie oglaszaja i skonczy sie problem z kablowka.
      • smutas Re: iTVN w GTA - crosspost 08.10.13, 04:39
        Mam co najmniej dwa powody, dla ktorych cancel'owanie kabla nie jest mi na reke.

Poza tym zadalem pytanie na forum z pobudek altruistycznych. Wiem, ze spora grupa Polakow, szczegolnie osoby starsze lub/i slabo mowiace po angielsku, korzystaja z Rogers. Ci ludzie nie dzwonia z reklamacjami - bo najczesciej nie potrafia i nie maja do tego cierpliwosci. Przestawienie sie na TVoIP nie jest dla nich rowniez wygodne.

Dziekuje za odpowiedz

Update;

Po kliku miesiacach wydzwaniania problem zostal eskalowany i ma status "critical".

cheers

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka